Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi
Slika

Film Milorada Milinkovića (zvanog Debeli) "Čitulja za Eskobara" je inspirisan istinitim događajima koji su se desili u Beogradu 1993. godine, čiji su inicijatori momci iz novobeogradskih blokova, Jelovac i Davor.

Slika

Film se bavi spletom slučajnih okolnosti jedne trans devojke, gangstera i dva narkomana u Beogradu punom nasilja, besa i haosa. Celo dešavanje sa neba prate sa neba političar i službenica koji su posle smrti stigli do rajskih vrata sa anđelom koji čeka jednog od aktera filma kako bi ih rasporedio na pravo odredište. Film pokreće i donekle odgovara pitanja odgoja, uticaja nasilja u porodici na razvoj deteta, prenatalnog stvaranja različitog pola i roda u istom telu (ovu teoriju zastupa i anđeo rečenicom "i mi nekad pogrešimo").

Slika

Glavne uloge tumače Vojin Ćetković i hrvatska glumica Tamara Garbajs, a pored njih značajne uloge imaju i Zijah Sokolović, Marko Živić, Ljubinka Klarić, Boris Milivojević, Rene Bitorajac, Nenad Jezdić i drugi.

Slika

Iako je izdavanje čitulje za narko bosa Eskobara jedna od glavnih priča filma, ne mislim da je opravdano što su film nazvali ovako. I da nema priče o čitulji i pogrešnom shvatanju ove čitulje od strane policije film bi imao smisla i zadržao bi svoj tok.

Posebno mi se dopada činjenica što je trans devojka predstavljena kao devojka kao i svaka druga, koja je igrom slučaja u prošlosti bila muškog pola. Nema gađenja nad tom idejom, što je u Srbiji jako često kada se pokrene tema promene pola.

Film kao film je OK, efekti su dobri (mogli bi biti i bolji), režija je dobra, mada mojem društvu smeta što je bilo previše flashbackova ... ali mislim da je to potrebno da bi se objasnila priča kako valja.

Da li je neko gledao? Kakvi su komentari?
Korisnikov avatar
By dungoll
meni se nije dopao, ali ne računaj mene kao mernu vrednost, ja prezirem domaću kinematografiju - u 90% slučajeva. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By unic0rn
onako, ako izadjes u grad polu umoran, odsedeo bi i odgledao tako nesto sto ne zamara mozak i otiso kuci posle, idealna varijanta

jos sa skakljivom tematikom i macho balkanskim momentima :love: :love:
Korisnikov avatar
By Calypso
Meni je gluma u filmu jako losa. Nije totalno glup, ima tu i tamo neku dobru foru ali generalno nisam impresionirana!!!!
Korisnikov avatar
By KiWi

Slažem se da je gluma neuverljiva ... mene jako čudi što je moje društvo dalo samo pozitivne kritike na ovaj film :D
By XanaX
Uf, nemojte takve naslove...
Mene srce strefilo; pomislih da je Escobar odapeo (and that, I say, would be a shame...)
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by Calypso
Meni je gluma u filmu jako losa.
a u ostalim dostignutjima srpskim
u kojima je poenta cela filma
da neko odere nedu arneritj il milenu dravitj
je mnogo bolja?
:pop:
By fazza
OK film, zanimljiva tematika. Preporuchujem. :)
Korisnikov avatar
By Calypso
Originally posted by blenta
Originally posted by Calypso
Meni je gluma u filmu jako losa.
a u ostalim dostignutjima srpskim
u kojima je poenta cela filma
da neko odere nedu arneritj il milenu dravitj
je mnogo bolja?
:pop:
:oklagija:

Tema je Citulja za Eskobara! :tumble:

Jedino dobro u tom filmu je tematika ali s obzirom na to da se radnja desava u Srbiji pa su jos glavni akteri kvazi kriminalci, ovo je u stvari bajka!!!

:jezik:
Korisnikov avatar
By Rei
E shto me nerviraju ti filmovi o devedesetim 'with a twist'...
By Swanheart
nakanjujem se vec ne znam koliko vremena da odgledam taj film, ali me mrziiiiiii:cool2:
Korisnikov avatar
By VANGEL
Ima dobru pricu i temu koja mi se cini da je malo pogubljena u vremenu i prostoru mada sa druge strane je ok. . .
Korisnikov avatar
By pthalo
Našla sam ga na internetu: http://www.objektiv.us/cinema/index.html

Gledala sam dva puta. Prvi put mislim da sam razumela oko 50%, a drugi put možda oko 80%. :) Filmovi su dobri za učenje jezik, a ponekad pričaju previše brzo. Bolje razumem kad čitam nego čujem srpski. Mislim da je dobar, zanimljiv film, a uopšte ne volim krimi filmovi. I Lela je bila lepa.
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Odlican je film. Mislim da je dobro sto obradjuje tu tematiku na takav nacin, daedukuje mladje str8 generacije.
Korisnikov avatar
By queeria
Mene samo nervira što ni u jednoj najavi za film, koju sam pročitaju u domaćim medijima, se ne spominje trans-devojka. Nego je ona zagonetna... Ja sam sasvim slučajno provalio.
By Sportasica
Ekstra film, sama tematika pogotovu, do pre 2-3 god nam je kinematografija bila strava i uzas dok smo sada nekako izasli iz crnog doba sto se toga tice, tako da sam sada pocela da gotivim nase filmove :D
Korisnikov avatar
By ns.happy
jedino sam video vojina cetkovica neki dan u gradu kako izlazi iz moje pekare... :mljac: jako je lep uzivo...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!