Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Rei
Tj ne ja, nego chlan moje porodice.

Shta mozhe da se radi povodom ovoga?
Imam neki osecaj da ce policiju da boli kurac.
Imam brojeve sa kojih zovu, ali ne mogu dobiti informacije sa 988 jer "ne zhele da se prikazuju u pretrazi"... A kada ja njih zovem, nakon shto se jave, chuje se pishtanje...
Korisnikov avatar
By bakalar
Mozes ih prijaviti za uznemiravanje ...
(ako tu osobu na mob zovu)
Korisnikov avatar
By bakalar
Uh, tim pre :)

siguran sam da postoji nacin da ih se resis

geez, na fiksni, aj da je na mob, nekako bi pre rekao da je zezanje ali ovako, kapiram da su i oni dovoljno svesni da postoji caller id

*** nadam se da ne zovu sa govornice i sl...
Korisnikov avatar
By dungoll
može, podnesi policiji prijavu, prijavi brojeve, neka istraže ko je u pitanju, telekom će (očigledno su samo fiksni) posle policijskog zahteva za otkrivanjem identiteta morati da njima da brojeve, a oni će u skladu sa zakonom - moći da ti pomognu da podneseš zahtev za otvaranjem građanske parnicE protiv istih!
Korisnikov avatar
By Rei
Sad mi je sestra isprichala, uopshte nisam znao.

Stiglo je i jedno pretece pismo pre nekog vremena.......
Korisnikov avatar
By Zonche!
U covece...

Ma odmah prijavljuj policiji...

A jel to tako iz cista mira ili...
Korisnikov avatar
By dungoll
odmah - još ODMAH u policiju , prijavi - pa neka rade svoj posao! i zovi ih svako malo - dok ne nađu ko je ! :cool2:
Korisnikov avatar
By emo_haos_
nemoj da bude ono: "da je Pera otisao u policiju..."
Korisnikov avatar
By Rei
Ok evo sad sam ga naterao da zove policiju, i rekli su mu da mora lichno da ide u sup sutra, i otici ce.

Tnx na pomoci.

:kiss:
Korisnikov avatar
By dungoll
i neka IDE, i neka traži da može da se pojavi povremeno da vidi šta policija povodom toga radi ! ? :vestica:
Korisnikov avatar
By Sanguine
Ako si siguran da nije zajebancija i ako su pretnje ozbiljne zovi cajce.
Pa cilj ti je da se to sve prestane i zavrsi se sto pre.
Jel imas predstavu uopste ko bi to mogao da bude?
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Mozes:
Da ih prijavis Telekomu, u tom slucaju oni prave listing poziva upucenih na tvoj fiksni broj, ti kazes kad je primljen uznemirujuci poziv i oni intervenisu tako so korisnik bude upozoren,a zatim mu bude iskljucen fiksni telefon ukoliko ne prestane.
Mog dedu su pre par godina tako uznemiraval, na kraju se ispostavilo da je to radio neki dalji komsija. Posle intervencije Telekoma pozivi su prestali.
Korisnikov avatar
By IriS
samo vlasnik telefonskog broja može da dobije listing u Telekomu, i mora lično da se ode.

mada, meni je ovo pre slučaj za Policiju, zbog pretećeg pisma + poziva.
Korisnikov avatar
By Pauceti
Kupi pishtaljku i prosviraj mu/joj uvo :zongler:
Korisnikov avatar
By TheDutchess
Mene su na mobilni jednom tako zivkali,pretili i uznemiravali...posle se ispostavilo da je bivsa i neko njeno drustvo:seronjo:
Korisnikov avatar
By Machkodlak
E sta se desilo na kraju?
Jel ima nekih vesti?
Kako si ti sada?
Korisnikov avatar
By Rei
Ukratko, u policiji su rekli da ne mogu nishta da urade... :neznam:
Korisnikov avatar
By Frey
Imam dugogodišnje iskustvo u tome. Počev od preko 100 različitih fiksnih brojeva (od kada sam počeo da vodim evidenciju), ispostavilo se da su sve govornice (vecinu sam i locirao tako što sam išao redom po gradu i zvao sebe na mobilni kao budala da ustanovim brojeve), nekoliko mobilnih brojeva, preko različitih vidova poste upućene na različite adrese članova moje porodice (pisma, razglednice, dopisnice i gluposti), do ličnog kontakta. Policija u principu ne želi dovoljno da se angažuje oko toga, mada bi mogla dosta da uradi.
Ja sam to rešio tako što sam to utvrdio spisak sumnjivih ljudi. Na kraju se knjiga svela na jedno slovo i to je razreseno na ličnom nivou, posle skoro dve godine najgoreg maltretiranja. Bilo je i intervencije policije.
Tebi savetujem da slicno postupis.
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by REI
Ukratko, u policiji su rekli da ne mogu nishta da urade... :neznam:
Strasno! Znaci ne verujem... krelci...
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
To nije nadleznost policije. Policija intervenise tek kad se dogodi nesto konkretno , obicno fizicki napad. Na pretnje i uznemiravanja ne reaguju. Saslusaju te, klimnu glavom i kazu ti da ne mogu da ucine nista.
Korisnikov avatar
By password
Kravica je u pravu-Telekom upozori pozivara, i obicno se tu stvar zavrsi.
Policija naravno nece nista da uradi, po principu-nema dela, nema zlocina, a kad do njega dodje, vec je kasno i tu lezi sva tragedija. No, BEZ OBZIRA NA TO sto nisu nista sada uradili, bitno je i to sto si prijavio i sto u SUP-u postoji trag, tako da pri sledecoj prijavi ili ne daj Boze necem konkretnijem, oni moraju da dejstvuju ili bar da shvate ozbiljnije.
Javi sta se dogadja :shake:

Ako imas nekih sumnji isto ko bi tako nesto radio vasoj porodici, pokusaj na licnom nivou da se razracunas.
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx
To nije nadleznost policije.
To jeste nadležnost policije (pismo i pozivi), kao i Telekoma u ovom slučaju (pozivi).
Policija intervenise tek kad se dogodi nesto konkretno , obicno fizicki napad. Na pretnje i uznemiravanja ne reaguju. Saslusaju te, klimnu glavom i kazu ti da ne mogu da ucine nista.
Budeš uporan i dosadan, naposletku ih prijaviš Unutrašnjoj kontroli, jer to što govore da ne mogu da učine ništa je kršenje Zakona o policiji.
Korisnikov avatar
By Frey
Ne verujem da ces prijavama unutrasnjoj kontroli postici nekakav efekat.

Sto se telekoma tice, oni sve sto mogu jeste da opomenu odredjenog korisnika za koga se po nekom protokolu ustanovi da te zeza. Npr, uznemirava te, ako u roku od x dana napravi minimum y poziva sa istog broja, pri cemu se ne racuna cimanje, vec veza mora biti uspostavljena. Kod mene je, npr. bio problem sto me nikad nije zvao sa istog broja. Ako te jos zeza sa govornice, kao sto je to bio moj slucaj, utoliko gora stvar. Telekom nije mogao ni da mi da lokacije govornica tih, da bih uocio neku pravilnost. Tu nastupa policija. Oni po sluzbenoj duznosti mogu od Telekoma da traze informacije koje ne mogu obicni gradjani. Ali, moras da potegnes prilicno dobru vezu da bi ostvario svoja prava na policijsku zastitu, jer se oni nece mnogo cimati ako ne moraju.
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by Frey
Ne verujem da ces prijavama unutrasnjoj kontroli postici nekakav efekat.
Isprobano. Funkcioniše.
Korisnikov avatar
By Rei
Pozivi stizhu garant sa govornica, zato shto kad zovem te brojeve, chuje se pishtanje? Napisao sam gore...

Elem, privremeno reshenje, ne javljamo se kada vidimo da je poziv sa nepoznatog 011 broja, poshto eto zovu iz bg. Mozhda im eventualno dosadi, ne znam.

@frey
uzhas... jebesh drzhavu...
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Kod mene su pozivi poceli pre oko tri nedelje, tako sto je stalno neko ostavljao neke narodnjake na sekretarici.

Mislila sam da je neko pogresio.

Medjutim, malo pre je neko zvao i opako pretio mom muzu. Pri tom, zna neke informacije koje neko ko bi zvao random ne bi mogao da zna.

Pominje gepek i stosta jos sto ne bih mogla da ponovim, previse sam se potresla...

Policija kaze da nisu nadlezni, nego da se obratimo posti, sutra.
Korisnikov avatar
By Paki
Jedno je kad te neko uznemirava (dosađuje), pa to prijaviš samo Telekomu.
Drugo je kad te neko uznemirava i konkretno preti.

Kontaktirajte i Telekom, ali...

Otkucajte prijavu (i odštampajte u dva primerka) sa što detaljnijim opisom primljenih poruka i vašim ličnim podacima (LK plus kontakt telefoni). Napišite i da osećate nesigurnost i strah za svoju bezbednost i život zbog toga.
I odnesite to zajedno u policijsku stanicu na tvojoj opštini što ranije u toku dana.
Oni du DUŽNI (obavezni) to da prime po Zakonu o policiji (o njima samima).
Insistirajte i pominjite njihovu zakonsku obavezu.

Ako i pored toga ne prime, pišite prijavu Unutrašnjoj kontroli (imate kontakt na sajtu MUP-a) sa što detaljnijim opisom onoga što su vam rekli u stanici (kako su vas odbili) i opisom samog slučaja pretnji. I pošaljite to i poštom preporučeno, i mejlom, i faksom (po mogućnosti).

Isto učinite i ako policija ne bude ništa uradila po prijavi (moraju da vas obaveste) ili ako vas bude obavestila da nije ništa moguće uraditi u vezi toga.

Kako mi je pun kurac idiotizama... :zid:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!