Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Abyss
Originally posted by Mars
Ok, jasno. Drago mi je da je tako.

Ja sam Rivotril pio nesto kratko, na pocetku, posle po potrebi.
Nadao se kombinaciji Zoloft+Xanax, ali doca rekao ovako i ja poslusao.
Ono sto je po meni porazavajuce je to da svi govore o lekovima kao ultimativnom sredstvu za lecenje od f32, a oni bi trebalo da budu poslednja stavka u lecenju.

Ali, kad ste vec krenuli...

Lek za smirenje je dobar u kombinaciji sa antidepresivima jer deluje veoma brzo, ali stvara zavisnost, zato ga treba oprezno koristiti i samo u slucajevima kada je preko potreban.

Antidepresivi ne deluju odmah i njihovo delovanje (barem kada je Zoloft u pitanju) se ocekuje tek posle nekih mesec dana, ali se ne stvara zavisnost.

Rivotril je lek za smirenje cije je primarno dejstvo ublazavanje vertiga (vrtoglavice).

Odvikavanje od ovih lekova (pogotovo za smirenje) treba da bude postepeno i uz stalni nadzor lekara.

Ukoliko se posle 3-6 meseci ne oseti poboljsanje, trebalo bi izmeniti terapiju.

Veoma bitne stavke u lecenju su:

1. Fizicke aktivnosti (plivanje, trcanje...)
2. Druzenje
3. Samokontrola (u smislu vezbanja pravilnog disanja - protiv panicnih poremecaja)
4. Lekovi kao poslednja opcija.
Korisnikov avatar
By jukie
Dakle, čitam sve ove vaše životne priče i pitam se kako sam uopšte uspeo da živim ovoliko dugo bez ikakvih terapija depresije (što me plaši; čoveče ja sam tempirana bomba)... a sa druge strane postajem svestan koliki procenat ljudi u normalnoj populaciji ustvari funkcioniše na svakodnevnom nivou samo zato jer uzimaju prepisane lekove (meni su se svi čudili što uzimam lekove za pritisak jer sam "mlad" a pre toga su me godinama ubeđivali da mi ne trebaju lekovi za pritisak jer sam "mlad", samo malo na dijetu i vežbice i nađi devojku i to će sve da se sredi)
By fazza
Originally posted by Abyss

Ono sto je po meni porazavajuce je to da svi govore o lekovima kao ultimativnom sredstvu za lecenje od f32, a oni bi trebalo da budu poslednja stavka u lecenju.
Ne poslednja, nego da se koriste u kombinaciji sa psihoterapijom.
Korisnikov avatar
By Abyss
Originally posted by fazza

Naravno da se slazem sa tim, ali ono sto sam hteo da kazem je da teba vise paznje obratiti na ostale cinioce.

Pod poslednjom stavkom sam mislio da bi oni trebalo da zauzimaju poslednje mesto po vaznosti u samoj terapiji, a ne prvo mesto.
Korisnikov avatar
By Rei
Abyss je otkrio toplu vodu :flasher:

malo fizichke aktivnosti, malo druzhenja, malo samokontrole, ma genijalno, kako se mi idoti nismo ranije toga setili :gotika:
By Ulix
Originally posted by fazza

Naravno da se slazem sa tim, ali ono sto sam hteo da kazem je da teba vise paznje obratiti na ostale cinioce.

Pod poslednjom stavkom sam mislio da bi oni trebalo da zauzimaju poslednje mesto po vaznosti u samoj terapiji, a ne prvo mesto.
Da, pa... nisu se psihijatri setili da postoje da postoje "drugi cinioci". Ali sad kad si im na to skrenuo paznju, sasvim sigurno ce nauciti jos nesto novo. :zev2:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by REI

malo fizichke aktivnosti, malo druzhenja, malo samokontrole, ma genijalno, kako se mi idoti nismo ranije toga setili :gotika:
Da ne kucam opet.

Ne da su mi lekovi bili PRVA opcija, nego JEDINA. Zestok sam protivnik sporta, psihoterapije, crne cokolade i seksa.

:uzdah:
Korisnikov avatar
By Abyss
Originally posted by REI
A, ti antidepresive :up: ;)
Korisnikov avatar
By Zibro
hey kissqueen daj nam neki feedback , kako se osecas sta ima novo , sta si na kraju odlucila ... itd itd itd
By Tresh-grl
Originally posted by svejedno
Originally posted by Tresh-grl
Meni su postavili dijagnozu klinicke depresije jos pre 7godina ali nikad nisam stigla da se pozabavim time niti uzimala neku terapiju.
Sumnjao nisam.

To je ona akcija - narkomanija je posledica, ne uzrok.. Pre koliko god. si pocela da se Igras?
5-6god.

Odkad se igram redje imam depresivne faze :D
Ponekad me uhvate neke psihoze povremeno i fazon ne budem za drustvo par meseci i ne izlazim ali se oporavim ;)
Korisnikov avatar
By Mars
Još da kažem da je u periodu druženja sa Zoloftom bilo trenutaka tipa "Pomaže li išta ovo?", i kada sam pomišljao da terapija votkom daje bolje rezultate...međutim nisam skretao sa puta i ispalo je dobro.
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
@Abbys
Upravo! A vi pocinju hemijom. Ne mislim da je to dobar put, narocito ako su u pitanju epizodne stvari.
By fazza
Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx
@Abbys
Upravo! A vi pocinju hemijom. Ne mislim da je to dobar put, narocito ako su u pitanju epizodne stvari.
Koji svi? Da li i ja spadam u tu grupu, jer meni je prepisan Zoloft posle prve posete psihologu, a zatim sam uporedo pio lek i ishao na psihoterapije? Nisam sam sebi prepisao lek, jer i da jesam ne bih mogao da ga dobijem u apoteci, josh pod uslovom da sam znao shta treba da pijem i koliko.

Bolje ne prichati na pamet i soliti pamet onima koji jednostavno nisu imali drugog izbora. Josh nam ovde fali A777 (mada joj vishe prilichi A666) da nam kazhe kako smo svi mi koji pijemo ad i idemo na psihoterapije ludi.

Ja iz svog lichnog primera kazhem da ne bih mogao da se povratim bez lekova.
Korisnikov avatar
By Blady
Nisam nikad uzimala antidepresive....
Cula sam da su ok... :)
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
u naletu krize sam povecala dozu na celu tabletu, ali tako sto sam uzimala 1/3 posle rucka i 2/3 posle vecere

(pije se posle jela, jel' te)

samo sam jednm imala bas jak nalet u tih nekoliko dana

onda se "situacija" u zivotu razresila na neko vreme

vratila sam se na 2/3 uvece posle nekoliko dana

sad sam ok.
Korisnikov avatar
By Sanguine
Originally posted by svejedno
Meni su postavili dijagnozu klinicke depresije jos pre 7godina ali nikad nisam stigla da se pozabavim time niti uzimala neku terapiju.
Sumnjao nisam.

To je ona akcija - narkomanija je posledica, ne uzrok.. Pre koliko god. si pocela da se Igras?
5-6god.

Odkad se igram redje imam depresivne faze :D
Ponekad me uhvate neke psihoze povremeno i fazon ne budem za drustvo par meseci i ne izlazim ali se oporavim ;)

A ne to uopste nije za zabrinjavanje i mnogo ti je pametno sto si prekinula terapiju i nisi radila nista povodom toga :glup:
By Tresh-grl
Nasla sam ja bolje stvari od antidepresiva ;) ))
Korisnikov avatar
By Rei
@Abbys
Tema je o antidepresivima, tako da naravno o njima pricha.
To shto nisam spomenuo psihoterapiju ne znachi da nisam ishao, ne znachi da nishta nisam radio, shto vazhi i za ostale koji su ovde pisali, zato pre nego stho pochnete da se pravite pametni malo ili razmislite ili se informishite a do onda ne kenjajte.
Korisnikov avatar
By Abyss
Originally posted by REI
@Abbys
Tema je o antidepresivima, tako da naravno o njima pricha.
To shto nisam spomenuo psihoterapiju ne znachi da nisam ishao, ne znachi da nishta nisam radio, shto vazhi i za ostale koji su ovde pisali, zato pre nego stho pochnete da se pravite pametni malo ili razmislite ili se informishite a do onda ne kenjajte.
Mislim da su pitanja bila jasna:

Ima li jos neko sa istom dijagnozom?

Sta vam je propisano kao terapija?

Kako deluje?

REI, mislim da bi trebalo ipak ti da se informises! ;)

Ipak, ova tema je otvorena kako bismo svojim iskustvim pomogli KissQueen.

Ja sam svoje iskustvo izneo, a tebi ako se ne svidja to je tvoja stvar.
Korisnikov avatar
By password
Dijagnostikovana mi je depresija i propisan mi je Zoloft (po potrebi sa Rivotrilom) i nikako da pocnem sa tim, evo vec godinama se gledamo Zoloft i ja (koji viri iz kutije), i nikako da se zagrlimo...
Cuo sam najbolje stvari o Zoloftu-uzeo sam po dva puta [po tabletu i osetio izvesno i dosta solidno "dizanje", ali nisam nastavio, jednostavno, uvek sam mislio da lekovi "mogu da cekaju" a da ja treba sam da se izborim sa svim.
Kada si u depresiji, to nema sanse, te sam tako ja bivao dosta duboko u njoj, bez ikakvih medikamenata, bez icega.....doduse, odavao sam se nekim porocima koji su nadoknadjivali ovo, pa bi proslo, pa iopet doslo pa sve tako :) Uglavnom, verujem da su lekovi dobri i da neki ljudi stvarno treba da ih piju (pa verovatno i ja), ali eto, ja nikako da krenem, imam odbojnost od lekova i ako su u stanju da inhibiraju moju depresiju, mozda ce da inhibiraju i jos nesto, a ja to ne zelim, ne zelim nicega da se odreknem, zelim sve da osecam, sve....! :klap:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y

2. Druzenje
3. Samokontrola (u smislu vezbanja pravilnog disanja - protiv panicnih poremecaja)

Plivanje, trcanje i druzenje u fazi kad ne izlazim iz kuce, ne spavam i ne jedem.

:kakodane:
By XanaX
Još da kažem da je u periodu druženja sa Zoloftom bilo trenutaka tipa "Pomaže li išta ovo?", i kada sam pomišljao da terapija votkom daje bolje rezultate...međutim nisam skretao sa puta i ispalo je dobro.

Mrahahah...

Definitivno pomaže, a tek Xanax-tequila... ili Ritalin-Red Bull (on rocks)... Moja fancy tabletomanska pića...

No, pohvalio bih se, čist sam od svih amfetamina i bezodiazepina već 5 tjedana...

Pijem još uvijek taj Zoloft, uz novouvedeni Wellbutrin, čijim se efektima nadam (no, ponavljam, meni nikad niti jedan antidepresiv nije istinski pomogao...). I tu Zyprexu, hebote, stalno mi je daju k'o da je suho zlato. I Rivotril, ok. Dobro, i Lamictal... I to je mislim sve.
Korisnikov avatar
By Abyss
Originally posted by KissQueen

2. Druzenje

Plivanje, trcanje i druzenje u fazi kad ne izlazim iz kuce, ne spavam i ne jedem.

:kakodane:
A, setnja sa nekim? Ja, isto, nisam smeo da izadjem iz kuce zbog vrtoglavica.

Svako vece sam izlazio po malo i setao. Pre toga sam popio Rivotril i sebi dao do znanja da moram da izadjem da prosetam pa makar pao na ulici.

Za apetit mozes da koristis Beviplex.
Korisnikov avatar
By Rei

Mislim da su pitanja bila jasna:

Ima li jos neko sa istom dijagnozom?

Sta vam je propisano kao terapija?

Kako deluje?

REI, mislim da bi trebalo ipak ti da se informises! ;)

Ipak, ova tema je otvorena kako bismo svojim iskustvim pomogli KissQueen.

Ja sam svoje iskustvo izneo, a tebi ako se ne svidja to je tvoja stvar.
Sam si boldovao ono o chemu se ovde radi. Pa mi onda nije jasno zashto propovedash kako 'ne valja' ici antidepresivima protiv depresije.

Al' necu da se nastavljam. Dobicu opomenu na glupost.
Mogu tu jednu koju josh imam do bana pametnije da iskoristim.
By adebisi
Pozdrav svima,

Već duže vreme razmišljam da odem kod psihologa, zbog anksioznosti i blage depresije koji vremenom postaju sve gori, ali imam problem da pričam sa potpunim strancem, pogotovo o stvarima koje se tiču seksualnog opredeljenja. Mnogo bi mi pomoglo ako biste mi rekli na koji način ste potražili pomoć. Da li ste išli preko studentske poliklinike, plaćate li privatnog psihologa ili je nešto treće u pitanju? Nažalost, za privatnike nemam pare, pa se uzdam u ove državne... Međutim, koliko sam čuo, svi su oni prebukirani, pa u najboljem slučaju možeš da dobiješ dva termina mesečno koji traju samo pola sata ili kraće.

Nadam se da ćete mi odgovoriti uprkos tome što sam nov. Možete i preko u2u. Hvala unapred!
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by password
Dijagnostikovana mi je depresija i propisan mi je Zoloft (po potrebi sa Rivotrilom) i nikako da pocnem sa tim, evo vec godinama se gledamo Zoloft i ja (koji viri iz kutije), i nikako da se zagrlimo...
A da mu u medjuvremenu nije istekao rok? :nerd:

Pokushaj sa "Trimipraminom"...
Korisnikov avatar
By gorilica
Originally posted by adebisi
Pozdrav svima,

Već duže vreme razmišljam da odem kod psihologa, zbog anksioznosti i blage depresije koji vremenom postaju sve gori, ali imam problem da pričam sa potpunim strancem, pogotovo o stvarima koje se tiču seksualnog opredeljenja. Mnogo bi mi pomoglo ako biste mi rekli na koji način ste potražili pomoć. Da li ste išli preko studentske poliklinike, plaćate li privatnog psihologa ili je nešto treće u pitanju? Nažalost, za privatnike nemam pare, pa se uzdam u ove državne... Međutim, koliko sam čuo, svi su oni prebukirani, pa u najboljem slučaju možeš da dobiješ dva termina mesečno koji traju samo pola sata ili kraće.

Nadam se da ćete mi odgovoriti uprkos tome što sam nov. Možete i preko u2u. Hvala unapred!
Ovo i mene interesuje.
I ja se vec godinu dana nosim mishlju da odem i popricham sa nekim struchnim.
By Paranoid Androgynoid
tebi mogu dati savet i predlog koga da potrazis.. ali ako parice nisu problem :shrug:
posto je privatnik.. ali bez ijedne lose reci o njemu, i nije mu problem necija orijentacija, daleko od toga. i neces imati problema u komunikaciji sa "potpunim strancem" jer nije takav ni na trenutak.
ako zashkripi, vichi :friends:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!