Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By fazza
News Corp. Exploring Options For Eastern Europe TV Stations

July 17, 2008: 10:46 AM EST

News Corp. (NWS) hired Lehman Brothers to explore strategic options for three of its Eastern European television stations, according to a person familiar with the situation.

The investment bank will help Rupert Murdoch's global media empire evaluate a possible sale of its broadcast properties in Latvia, Serbia and Bulgaria after the units received interest from suitors, the source said.

News Corp. acquired the Latvian Russian language broadcaster TV Riga in May, buying up stakes in the business it did not already own. The Bulgarian broadcaster is bTV. In Serbia, News Corp. controls Fox Televizija.

Media mavens have long viewed Eastern Europe as a growth opportunity, but in a sign of recent troubles for News Corp. in the region, the company fired its entire team of reporters at Puls TV, one of Poland's largest broadcast properties.

In the U.S., News Corp. owns an array of big media outlets, like the Fox News Channel, 20th Century Fox film studios and Dow Jones & Co., publisher of The Wall Street Journal and this newswire.

News of Lehman's hiring was reported earlier by Reuters.

I na maternjem jeziku:

Mardok razmišlja da proda srpski „Foks“
Autor: M. R. | 19.07.2008 - 06:12

Američki medijski konglometar „News Corp“, vlasništov slavnog Ruperta Mardoka, razmišlja da proda svoje televizije u Letoniji (LNT), Srbiji (TV „Foks“) i Bugarskoj (TV 5), prenosi renomirana agencija „Rojters“.

- Unajmljena je američka bankarska kompanija „Lehman Brothers“ koja se bavi investicijama i procenama vrednosti, kako bi procenila strateške opcije za prodaju ove tri istočnoevropske televizije - rekao je neimenovani izvor iz „News Corp“. Mardok nije hteo da komentariše ove tvrdnje, a nije se oglasila ni kompanija „Lehman Brothers“.
Za ove televizije ima više zainteresovanih kupaca u regionu, a zvanični pregovori još nisu počeli. Nijedna od tri pomenute televizije, uključujući i srpski ogranak „Foksa“, „nije poslovala loše, ali su se pojavili kupci, te je unajmljena kompanija za procenu vrednosti“, priča izvor „Rojtersa“ iz američke korporacije.
- Nemamo nikakvih informacija o eventualnoj prodaji televizije, tako da nemamo komentar na informacije koje su se pojavile u nekim stranim medijima - rekli su nam juče u pres službi „Foksa“.
Još je nepoznato i ko su mogući kupci televizija, niti da li se radi o jednom ili više zainteresovanih, a podsetimo, „News Corp“, vlasnik „20th Century Fox“ filmskih studija, londonskog dnevnika „Times“, satelitskog servisa „Sky Itali“ i poznatog internet portala „MySpace“, odavno posluje i na istočnoevropskog tržištu. Na području Bugarske, vlasnici su bTv, kompanije „Balkan News Corporation“ koja je „ćerka“ Mardokove „News Corp“, a u Srbiju su ušli 2006. godine. Podsetimo, na konkursu Republičke radiodifuzne agencije, jedna od pet televizijskih kuća koja je dobila nacionalnu frekvenciju bila je i TV „Foks“ koja je počela sa radom 31. decembra 2006. u 19 časova. „Fox Broadcasting Company“, često oslovljavana sa „Foks“ je televizijska mreža čiji vlasnik je „Fox Entertainment“, deo „News Corporation“.

RRA nije obaveštena
- U Agenciju nije stigao nikakav zahtev za promenu vlasničke strukture TV „Foks“ - kaže Jelena Kolo, načelnik Službe za odnose sa medjima RRA.
Po Zakonu o radiodifuziji dozvola za emitovanje programa na nacionalnoj frekvenciji izdaje se na period od osam godina, a za svaku promenu vlasničke strukture koja se dogodi u tom periodu emiter mora prethodno da pribavi saglasnost RRA.

izvor: http://www.blic.co.yu/zabava.php?id=49810
By brdja
nacionalne televizije niko ne dobija tek tako ... ni u sudanu, americi ili bilo gde ...

Mardok je ionako samo poslušnik pravih centara moći pa ... ko zna ... živi bili pa videli ...
Korisnikov avatar
By horus.
ako bi prodaja foxa znacila i poboljsanje tv programa ove nesrecne televizije (mozda i gasenje :fige: ), onda samo mogu reci "bye bye, mr. murdoch"...

2006-e godine su se svi kao nesto radovali, jer "jbt. dolazi americki fox u srbiju"... :cheer: a fox je ispao koma... :ccn:
ako uzmemo hrvatsku kao pokazatelj dolazimo do zakljucka da bi bilo daleko bolje da je umesto foxa dozvolu za emitovanje dobio rtl...
Korisnikov avatar
By dungoll
čujete kako puca nešto ?

puca mi k za fox tv :) da su bili neki - RTL bi gledali a ne Fox!
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by ns.happy
mitrovic se siri? :misli:
:lol:
Od septemdra 2008. godine krece sa radom nova televizija DeltaFox :lol:
Korisnikov avatar
By Machkodlak
:smeh:
izvinjavam se sto ne znam da citam :lol:
ebi ga :lol:

Onda ide nova televizija RuzicastaLija :D
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by dungoll
sa takvim očima - nije ni čudo :D :hvala:
Kakvim ocima? :ninja:
Korisnikov avatar
By Machkodlak
tim krvavim i crvenim :) :rotflmao:

Vidis da su vatrene hoces da ti spalim dusu? :meduza:

edit: opet offujemo prokomenterisi bar ispravljen naziv televizije :njanja:
Korisnikov avatar
By dungoll
ja kao jevrejin koji nemam dušu :

ne mogu imati spaljenu dušu, jerbo je i inače nemam
samim tim ne marim ni za fox niti za bilo koji drugi naziv televizije.

:right:
Korisnikov avatar
By Machkodlak
ja kao jevrejin koji nemam dušu :

ne mogu imati spaljenu dušu, jerbo je i inače nemam
samim tim ne marim ni za fox niti za bilo koji drugi naziv televizije.

:right:
:durenje:
Spalicu ja tebi prste pa neces moci da izrazavas svoju bezdusnost :uljenavatru:
Korisnikov avatar
By Machkodlak
:alikako:
Trebalo bi da ne mozes da pises.
Smislicu ja vec nesto :zavera:
A sada ko je za to da se nova televizija zove Roze Lija?
Korisnikov avatar
By dungoll
nope, nova se televizija zove

ROSA GONSALES LIVE , ili RGL!

btw, ne pišem rukama, pomeram dugmiće mislima, pomoću znanja kabalah-e ;) :napitak: :napitak:
Korisnikov avatar
By Machkodlak
nope, nova se televizija zove

ROSA GONSALES LIVE , ili RGL!

btw, ne pišem rukama, pomeram dugmiće mislima, pomoću znanja kabalah-e ;) :napitak: :napitak:
Sprzicu ti mozak :meduza:
Ne svidja NAM se taj predlog! :shamar:
smisli nesto pamtnije, ako stignes :djavo:
Korisnikov avatar
By dungoll
:)

na televiziji se prikazuje (na foksu) baš kako ti mene pokušavaš da spržiš ali te ja jurim ovim :

Slika

in zdaj ? kaj ?
Korisnikov avatar
By Machkodlak
:avion: moj mackosvemirkasticni brod sa ugradjenom korpom za transport ljudi ce ti pobeci dok trepnes :evil:
Kada stignem u machka- dimenziju neces mi moci nista :njanja:
Toce biti najgledanija serija na nasoj novoj televiziji :D
Korisnikov avatar
By dungoll
a serija će se zvati :

Scary Ink & the Airplane:maca:
Korisnikov avatar
By Machkodlak
NE! Nego War In A Blaze Cat i icice u udarnom terminu :pare:
Korisnikov avatar
By Zonche!
PRODAJTE, GASITE, SPALITE TU TELEVIZIJU!!! :seljache:

Korisnikov avatar
By Machkodlak
Nikada! Ova serija ce izbiti na prvo mesto svih svetskih top lista :lol:
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by fazza
Bugarskoj (TV 5), prenosi renomirana agencija „Rojters“.
koja bi mogla napisati i na ovom mjestu da je rijec o televiziji bTV, kao sto je receno u ostatku teksta.

to me malo i cudi jer je bTV u bugarskoj podosta i gledan.

nego... gotovo nitko nije spomenuo u tekstu da je News Corp bio dobio nacionalnu koncesiju u crnoj gori. trebao je biti pokrenut FOX Crna Gora, ali su prije koji mjesec skuzili da im nema vajde od toga te na kraju nisu ni krenuli.
By fazza
Samo se vi za'ebavajte, pusticu kornjachu na vas!!! :tuc:
Korisnikov avatar
By dungoll
riiiiight.

and i am fairy mac fairyson :peva:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!