Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Hys.
ovo ce se vise svidet ljubavi
''

edit-greska bila
Korisnikov avatar
By ljubav91
ne bih rekla to mi lici na isti snimak :P
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Originally posted by jovanabeograd
putuj igumane

...za manastir ne brini :lol:
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by Angelina777
Originally posted by Momo

genderqueer osoba i transeksualac preuzima, na neki nacin, ponasanje tipicno za muski rodni identitet. da li gresim? znaci, slazemo se da postoje muske i zenske osobine, vezane za rodni identitet. kod buch zena je taj muski rodni identitet, tj osobine, vidljiv. one se ne osecaju tako..mene to buni.
Mislim da gresis. Transeksualne zene mogu takodje biti butch i femme kao i bioloske.
Isto tako i transsexualni muskarci mogu preuzeti feminin model oblacenja i ponasanja.
Licno znam dva primera :)
slazem se. sve si ti lepo objasnio, nemam sta da dodam :up:
ali, ne bih sada o transeksualnosti, jer sam se ogranicila u startu na fenomen "decke" i buch zena.
mene samo buni sledece: buch zena na slikama koje je nanny postavila oponasa tradicionalni smekerski (muski) nacin pripaljivanja cigarete. pena za brijanje i izuzetno zenstvena zena sugerisu kopiranje "str8" odnosa. (meni bar)
nisam sigurna da langova promovise nekakav "marketing dekonstrukcije". ona kopira muskarca koga je gledala kako se brije u ogledalu, ne znam koga..nisam ja izmislila muskarce i ono sto se eonima smatra za muski nacin..brijanje, zulufi.. :lol: (odgovor na pitanje: sta uopste znaci str muska moda i sl)

..
ako se langova (buch) vec oseca kao zena zenskoga roda, mene to buni. ako je FTM, to mi je savrseno jasno i slazem se sa ovim sto si napisao.

ps "klasicnu"zenu ne cini vagina, vec naprosto zenski nacin ponasanja, razmisljanja, gradja..langova to nema :paradajz:
Ja sam upravo naveo primer da transexualne zene mogu biti butch ili femme kako bi bilo jasno da zenu ne cini zenom nacin oblacenja i ponasanja.

Znaci osoba menja pol iz muskog u zenski i koristi zenski rod, oseca se kao zena zenskog roda i blabla a ipak je butch nakon tranzicije.

Kontam sta ti hoces da kazes ali ja se jednostavno protivim svakom stavu koji mi govori da je nesto ekskluzivno muska stvar/nacin ili zenska stvar/nacin.

To sto ti navodis kao zenske karakteristike je cist marketing. I ponekad mi se cini da taj zenski nacin razmisljanja, ponasanja i oblacenja najcesce mogu da vidim samo na reklami za uloske ili deterdzent.

A i u to da su muskarci eonima gradili "muski nacin i imidz" ne verujem, obrati paznju samo na to kako su se oblacili u baroku.
Korisnikov avatar
By Hys.
Mislim da svi treba da glednu poslednji spotic sa mehuricima, deluje tako soothinG :astral2:
By Çâðê_DUP
Originally posted by Momo
Kontam sta ti hoces da kazes ali ja se jednostavno protivim svakom stavu koji mi govori da je nesto ekskluzivno muska stvar/nacin ili zenska stvar/nacin.

To sto ti navodis kao zenske karakteristike je cist marketing. I ponekad mi se cini da taj zenski nacin razmisljanja, ponasanja i oblacenja najcesce mogu da vidim samo na reklami za uloske ili deterdzent.

A i u to da su muskarci eonima gradili "muski nacin i imidz" ne verujem, obrati paznju samo na to kako su se oblacili u baroku.
vidi, sklona sam da kao i ti odbacujem nametnuta resenja i zato necu da repliciram teorijski, iako bih mogla. niti racionalno. pocicu od svog iskustva. ono sto me je cini lezbejkom, ono sto osecam..nije pena za brijanje, nije muski sako, zulufi, nekakva moda, str8, nestr8, vise nije ni vazno. ja znam sta je za mene zena. /sad mu ovo dodje kao neka oda zeni :lol: /ako se takva nalazi samo na pakovanjima za uloske, videla sam ih dosta in vivo, i onda mogu reci da sam jako srecna osoba. i znam sta za mene znaci ZENA kakve volim, koje volim i sto me cini lezbejkom. /mada ne volim ni tu rec, kao ni bilo kakvu etiketu, eto, to me vec asocira na uloske/
..
ne mozes negirati (uslovno receno, ne mislim ni da pokusavas)da se moja prva devojka/ljubav ne razlikuje (sem na kesici) od mog muskog, str8 komsije koji je dlakav i ostalo..i ono u sta sam se zaljubila razlikovalo se od njegovog "muskog", ne znam sta je to, ali ne radi se o testisima..ali me cini lezbejkom. neka vrsta osecajnosti koju vecina muskaraca ne poseduje..nije se radilo cak ni o grudima, nisu joj se bas prelivale, ali zenski nacin razmisljanja postoji i medicinski je dokazan (pitaj nekog doktora o seksualnoj dimorfnosti mozga, mada sam sigurna da znas) ...zulufi dakako nisu postojali u doba baroka, perike jesu, to je sigurno trans period covecanstva, mozemo reci..Da ne postoje muske i zenske osobine, oblacenja i ostalo, ne bi ni postojao termin trans, jer ne bi imao potrebe da bilo sta menjas, sve bi bilo i ostalo na uloscima..
Korisnikov avatar
By Momo
. neka vrsta osecajnosti koju vecina muskaraca ne poseduje..nije se radilo cak ni o grudima, nisu joj se bas prelivale, ali zenski nacin razmisljanja postoji i medicinski je dokazan (pitaj nekog doktora o seksualnoj dimorfnosti mozga, mada sam sigurna da znas) ..
E bas si se lepo izrazila... ovo za osecajnost koju vecina muskaraca ne poseduje... upravo ta neka vrsta energije razlikuje butchice od muskaraca i svrstava ih u zene :)

Mozda nisu sve takve ali one koje se rodno deklarisu kao zene verovatno jesu.

Ne znam da li se druzis sa nekom bucicom ili makar poznajes neku malo bolje, ali oseti se to. Ja osecam da se razlikuju od mene ako nista drugo.
By J...

mislim da mesas dve potpuno razlicite stvari..

rod ne moze da se posmatra drugacije no binarno, jer ne postoji srednji pol. postoje

1. muskarci

2. zene

zive na planeti, ako ne racunamo hermafrodite.

rod moze biti ili muski i zenski.

..
nesto sasvim drugo je gender queer kategorija, da osobe koje ne osecaju pripadnost muskom ili zenskom rodu, "smeste" sebe u neku kategoriju, ali se time ne uvodi treci rod, vec se "pravi" nova kategorija i izvodi iz nepripadnosti jednom ili drugom rodu. dakle, ja sam bioloska zena i osecam da pripadam muskom rodu. ja sam genderqueer. ali, to ne menja cinjenicu da sam bioloska zena. onog trenutka kad mi ta cinjenica zasmeta, pozelecu da promenim i pol i bicu svrstana ili cu samu sebe svrstati u kategoriju FTM.
Rod je u mnogo cemu drustvena kategorija, pol je prirodna podela po telesnim karakteristikama, znaci ti si po polu bioloska zena a po rodu mozes biti zena, ftm ili gender queer.
By Çâðê_DUP
et J

Upravo sam to i napisala u postu. Ali, rod kao konstrukt se izvodi iz pola (postojećih polova). Dakle, ima ih dva.

..
et Momo

Poznajem buchice, i dalje i blize..Dozivljaj osecajnosti i energicnosti je krajnje subjektivan, moj je takav da mi je upravo njihova energija "muska". ono sto moze da me privuce jeste zena koja izgleda FEM, a ima pomalo buch energiju, recimo. A vec zena maskulinog izgleda sa istom takvom energijom ne moze da me privuce.
Korisnikov avatar
By Hys.
Imal' novih butch'ca na forumu, pa da odredim(o) shmekerski faktor? :serlok: :giggle:
By Swanheart
sani grl je naj butch shmekerka bez konkurencije
Korisnikov avatar
By IriS
slažem se sa swanijanom :yes:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Swanheart
sani grl je naj butch shmekerka bez konkurencije
Ma sve je to lepo, sanijana je likchina par ekselans, ali, ali, ali ona je sunny!!! Razumes :smeh: ?
Ja reko' da vidim dal' ima novih, nepoznatih :slut:
:smeh:
Korisnikov avatar
By bas bleu
Originally posted by Draco

-Dejtovanje nas nije kao da dejtujete tipa, vec kao da dejtujete decaka od max 13 godina
-Mi jesmo taf inaf fizicki, i mentalno dobar oslonac, ali postoji gomila situacija kada morate da nas bukvalno pazite kao decu zato sto
-pravimo sranja i upadamo u situacije nezamislive iole racionalnom bicu
-ne znamo da se brinemo o sebi
-treba nam paznja i potvrda
-naporan emotivni dualitet - bez razmisljanja skocimo na 4 skinsa, ali se rasplacemo na dokumentarac o istrebljivanju ajkula
awwwww :sweet:

ont nemam sta da kazem, novo that is :)
By tasa
Originally posted by mary

:lol:
al mu ga dade po dramaticnosti

inace, ja ne mogu da odgovorim na tvoja pitanja, jer mene butchice sexualno ne privlace.

:snob:

:up:

:odlicno:

a sada :noob: :pokazuje: :pucaodsmeha:

:alexis:
By tasa
bravo za angelinu, svaka joj je na mestu :crveni:
Korisnikov avatar
By zozefin st
Originally posted by ljubav91

pa jbt kako ako si promenila pol sad mozes da budes "butch", znaci opet hoces da budes musko??? ( p.s. znam da nisi stvarno ti promenila pol da opet ne pomislite da sam glupa :P )
:lol:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ne lazem napacene mi duse pederske! pogle joj poslednju fotku u wall photos :njanja:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Serete na 10 strana, jbt, nigde slika. :cekam:

Ja volim butchice . :bale:
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!