Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By J...
Danas je lakse nego ikada ranije, narocito u velikim gradovima, upoznavati ljude. S pojavom interneta i virtuelne komunikacije ta mogucnost je neogranicena.

Kroz nas zivot prolazi mnogo ljudi, vecina su samo poznanici stvarni ili virtuelni, za ovu temu nebitno.

Ono sto me zanima je koliko ZAISTA zelite i uspevate da upoznate ljude?

Ili vam se sve svodi na par pozdravnih recenica, razmenjene brojeve koji ostanu u telefonu a cijih se vlasnika posle mesec dana vise i ne secate.

Da li vas to umori? Da li mislite da ste mozda nesto propustili?

Meni se cini da je mnogo povrsnosti u medjuljudskim odnosima i mene licno to zna i da umori i istrosi.

Onda prestanem da izlazim, chatujem, forumasim i vratim se starim dosadnim ljudima s kojima se razumem i kad cutim.
Korisnikov avatar
By scout_finch
poslednja prijateljstva koja sam sklopila su stara bar deset godina,tesko sklapam nova prijateljstva,uglavnom zato sto sam nezainteresovana za to.najvise je onih prijatelja koje poznajem od detinjstva,a najkasnije iz srednje skole.
desava mi se da nekog upoznam recimo na faksu,pricam sa tom osobom satima,a da mi ne padne na pamet ni da pitam kako se zove a ne broj telefona.
tako da nemam problem sa povrsnim poznanstvima jer mi nista ne znace i ne mislim da nesto propustam jer taj takav odnos nisam produbila.
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Meni ta površnost savršeno odgovara
Korisnikov avatar
By Sanguine
Nisam za to...virtuelno ajde i ok...
Uzivo...retki i odabrani potpuno upoznaju mene a i ja njih...
Korisnikov avatar
By TheDutchess
Originally posted by Sanguine

Uzivo...retki i odabrani potpuno upoznaju mene a i ja njih...
:up:

Jedno povrsno prijateljstvo me umalo glave kostalo...tako da ne hvala...poznanstvo ok ali bez vezivanja i obaveze....prijateljstvo samo odredjeni ljudi mogu da zasluze.
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Pa povrsna poznanstva s nekim osobama mi i odgovaraju...
Ako me osoba zainteresuje (pri tom ne mislim zainteresuje na "onaj" nacin) naravno da cu se potruditi da je/ga zadrzim kao prijatelja..
Ako mi osoba nije interesantna onda mi je svejedno da li ce to poznanstvo biti povrsno ili ne...

U sustini, imam par prijatelja sa kojima mogu da budem stalno i meni su oni dovoljni...ali opet to ne znaci da ne zelim da ih imam jos, ja sam uvek za upoznavanje i sklapanje prijateljstava :)

U sustini...zavisi kako gledas na to :)
Korisnikov avatar
By Khons
povrsna poznanstva me ne zamaraju puno, sve dok ne dodje do toga da me neko posle tri razmenjene recenice i dva kratka vidjenja cima, zivka svaki dan, pozdravlja na ulici ko da sam mu rod najrodjeniji. e onda ne da zamara, nego SMARA.
Korisnikov avatar
By Deksi
Ne smeta mi ali ume da zamara...mada moze biti i korisno...
Korisnikov avatar
By Modesty
ne siđa mi se ništa površno niti osrednje u životu...nikad nisam imala masu broje talefona čije vlasnike zaboravim niti punu listu adresa na svom messengeru.....sa svojim godina i životnim iskustvom relativno brzo ocjenim o kakvoj je osobi riječ .
Radije volim biti sama sa sobom nego sa svakim...ne plašim se samoće,sebi sam dobar i zanimljiv prijatelj.....i vjerujem da čovjek u životu ne može imati više od 2-3 prava prijatelji a i to ako ima,može se smatrati izuzetno bogatom osobom.
Dok sam bila mlađa,bila sam dalekoooo površnije i sve mi se to smučilo.
Volim druženje i upoznavanje novih ljudi ali nikako po svaku cijenu.
Korisnikov avatar
By colorado
Ne smeta mi da se upoznajem s ljudima, kako god se to na kraju zavrsilo i dokle god to dovelo, jer stvarno ne znam sta bih pametnije radio umesto toga. Jeste da su male sanse, ali prijateljstvo moze da se desi. Tako da da, imam potrebu.
S druge strane, ako se to upoznavanje svede na povrsnu vezu, izbegavam dalja kafenisanja jer ocigledno ne prijamo jedno drugom bas toliko. Ti ljudi su mi tu za usluge, kao i ja njima.
Korisnikov avatar
By decko
Volim da upoznajem ljude ali naravno, da li ce se nastaviti to druzenje ili ce ostati samo na tom upoznavanju zavisi od te osobe. Jbg. Da mozemo sa svima da se druzimo gde bi nam bio kraj? Ne zamaraju me ta povrsna prijateljstva i poznanici, imam dovoljno pravih prijatelja i mozda je to jedini razlog sto me ne pogadja to.
Korisnikov avatar
By Hton
ne smeta mi da upoznajem ljude-tako sam upoznao i sadasnje prijatelje-nisam mogao da budem siguran da to nece ostati samo na povrsnom poznanstvu.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by J...
Danas je lakse nego ikada ranije, narocito u velikim gradovima, upoznavati ljude. S pojavom interneta i virtuelne komunikacije ta mogucnost je neogranicena.

Kroz nas zivot prolazi mnogo ljudi, vecina su samo poznanici stvarni ili virtuelni, za ovu temu nebitno.

Ili vam se sve svodi na par pozdravnih recenica, razmenjene brojeve koji ostanu u telefonu a cijih se vlasnika posle mesec dana vise i ne secate.

Da li vas to umori? Da li mislite da ste mozda nesto propustili?

Meni se cini da je mnogo povrsnosti u medjuljudskim odnosima i mene licno to zna i da umori i istrosi.

Onda prestanem da izlazim, chatujem, forumasim i vratim se starim dosadnim ljudima s kojima se razumem i kad cutim.

-Koliko zelim...hmmm....ako se desi, desi se, ako ne, nikom nista. Hocu reci, to valjda spontano dodje :)

-Retko razmenjujem telefone, ako se desi da "hemije" ipak nema, nikom nista /ne mislim na ljubavnu hemiju/

-Ne umori me uglavnom, jer se ne desava cesto. Mada mene ume da umori da vidim ljude sa kojima sam inace bliska vise nego sto mi prija, u principu kao sto rekoh, ne volEm preterano da se socijalizujem. A opet volim...Neka sredina, valjda :smeh:

-Ok su mi povrsna poznanstva u smislu kada izadjem, popricas, izigras se sa ljudima, ali to je to.
"Stari" ljudi su uvek prisutni u mom zivotu, tako da nema "vracanja" njima-uvek su tu :)
Neka poznanstva koja su u pocetku bila povrsna, sada to nisu, tako da, i to je ok :)
By Bombina
e znas sta ja sam upoznavala povrsno i bila sam vrlo oprezna i islo je za druzenje i nakon prijateljstva i sve je ocekivano i dobro nama je islo
desi ljubav sami,nego cet nije po mogucnosti nekoga chetujete s nepoznatima a drugo-Ja ne provodim puno vremena pored racunara, volim virtuelna prijateljstva i volim da se druzim u krugu prijateljica /prijatelja koji imaju svoju podrsku. Volim da slobodno vreme provodim napolju i da uzivo komuniciram sa ljudima koju imam sada s poznanicama nego na internetu vremena je gubljenje. Inace ne volim puno prijatelja oko sebe, to su ljudi koje znam godinama i u koje imam poverenja. Ne mislim da putem interneta mogu da upoznam ljude koji ce mi postati iskreni prijatelj..
e sad imam poverenja koju ja znam i koju sam upoznala i tacno znam ali nekad neko ko je povredio nikad niste upoznali uziva
meni nijedna povredila jer nismo upoznale uzivo a posle na kraju nasli i ko je ko,kaze da je zao ,e pa zasto!
recimo moze da birati svoj identitet, mozes da sa istom osobom komuniciras kao zena i kao muskarac,isto gejevi i lezbejke i to su ljudi cesto menjaju profile
Korisnikov avatar
By uninvited
pa,sto se tice tih povrsnih poznanstva,toga posotji,ali ja to 'klasifikujem' samo kao poznanstva.. to su ona glupa pitanja 'sta ima novo,bla bla' i na tome se sve zavrsava. Ne umara me niti ista jer se sa takvim ljudima i retko vidjam,jer ocigledno ne smatram da bi trebali cesce da se vidjamo ili stagod..

Pravim veliku razliku izmedju tih,nazovi,naziva. Imam malo pravih prijatelja i samim tim sam jako srecna i bogata osoba,jer takve ljude je jako tesko pronaci. :)
Korisnikov avatar
By sleepingsun
ne znam ja sam uwek za upoznavanje novih ljudi.
Imam starih par dobrih prijatelja sa kojima se znam 6,7 godina unazad..ali svake godine upoznam bar jos par ljudi na koje mogu da racunam.Ne cujemo se stalno..ali tu su ako mi zatreba.Obozavam da upoznajem razlicite ljude,i uopste nowe ljude..a ako se iz toga sopntano izrode prijateljstva..supe.Neki ljudi su samo za izlaske..neki za kafenisanje..a neki za sve.
Sad..na sta naletish:potapsava:
Korisnikov avatar
By watcher
Obozawam da upoznajem i posmatram ljude... I Ja se nerwiram. Ali ne zato shto ima prewishe powrshnih weza / drugarskih / wetj bash zbog toga shto su LjUDI ti koji su powrshni! Mnogo wishe je onih koji powshno razmishljaju! Istina je da mozemo da imamo samo 2- 3 PRIJATELjA. Ostalo su drugari i poznanici.. Ali to je normalno. I tako i treba da bude. Ne moze nam swako odgowarati i ne mozemo sa swima swe.
Ti sa kojima mozesh da tjutish i da se razumesh, ti su prawi.
Korisnikov avatar
By Dina
Svaki kontakt je u pocetku povrsan. Neki ostanu na tome, neki se prodube... Ne smeta mi povrsna komunikacija sa ljudima, mislim da sam vesta u socijalnim odnosima, ili sam to uvezbala tokom godina rada. Poznanstva vezana za posao su uglavnom povrsna, ali to ne znaci da su neprijatna. Cak je meni ponekad prijatnije da caskam sa ljudima koje povrsnije znam jer oni nemaju ideje "sta bi bilo dobro za mene" za razliku od dubljih kontakata. Takodje, neka od mojih prijateljstava sam birala jos u detinjstvu. Od tada sam se promenila prilicno mnogo ali se moja slika kod prijateljica iz tog doba nije menjala podjednakom brzinom. U ovom trenutku verovatno ih ne bih birala kao sebi odgovarajuce osobe, ali s obzirom da je tu jedna emotivna nota, mnogo godina druzenja i prozivljenog, ostaju u mom zivotu. Sadasnje poznanike i eventualno kasnije prijatelje ipak biram ja sadasnja i sa njima mi cesto odgovara cesce cujenje i vidjanje. Inace, meni je internet bio spas, da sam imala zadovoljavajucu komunikaciju sa ljudima oko mene mozda ne bih ni dosla. Ali ja sam se prilicno gusila, ti odnosi mi nisu pruzali dovoljnu mogucnost za opusten i slobodan razgovor, stalno sam se osecala sputano. Ljudi koji su mi danas najblizi dospeli su u moj zivot preko interneta.
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Dina
Ljudi koji su mi danas najblizi dospeli su u moj zivot preko interneta.
Takođe.

Kada su ta površna upoznavanja u pitanju, ima jedan faktor koji me odbija od njih a to je zamor. Postoje zamorni kontakti koje moraš da "odradiš" i preko toga ne idem; u svom okruženju želim da imam pozitivne ljude i prijatelje. Postao sam izbirljiv kada su ljudi u pitanju, možda i zato što me život nije uvek mazio pa sam moguće stekao i jednu dozu mizantropije a jako mi je teško da forsiram neprijatno ponašanje prema nekome i zato radije lišim sebe takvih napora. Tako da osobe koje ocenim kao neprijatne po bilo kom osnovu, brzo isključim iz svoje okoline. S tim što ima ljudi s kojima se ne viđam često, možda na dva meseca a opet ih doživljavam kao prijatelje, tako da ni ta retkost viđanja ne svedoči o površnosti. I oni s kojima se ne družim često ocenjeni su na neki način kao vredni.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Ja sam majstor za povrsna poznanstava - znas o nekom tacno koliko "treba" and vice versa.
Ako je vec neko dovoljno zanimljiv, tocnije ako radi kemija (ne mislim na ljubavnu) nece ostati samo na tome.
By ~ Le Saint X ~
Mislim da svaka vrsta poznanstva moze da bude samo pozitivna...
:)
povrsna mogu prerasti u malo/mnogo dublja

i

ona dobra te oplemenjuju
ona losa te nauce lekcijama
Korisnikov avatar
By Shmi
Ranije sam bila izuzetno drustvena i svuda me bilo a sada se umorih od tih povrsnih drugarstva... Mnogo me takva prica umori pa izbegavam svim silama i uspeva mi. :smilegrin:
Korisnikov avatar
By Vespertine
Meni je malo zaebano ovo podruchje... Ljudi se obichno plashe da mi pridju, i to donekle i nije toliko loshe... Medjutim kad mi neko pridje i prevazidje moj nadrkani attitude pochne da biva veselo.

Imam prokletstvo dobrog slushaoca i empativnog pogleda,zborim malo i probrano i ljudi se obavezno nadju u situaciji da mi se povere i isprichaju neshto shto, kapiram, ne bi svakom isprichali... To me chesto dovede u situaciju da mi se ti takvi natresu na vrat ko buve i da u meni trazhe rame za plakanje kad god ih neshto smori a onda mi dodje da se ubijem shto sam uopshte prvi put i dopustio sebi da saslusham istu personu i njene jadikovke...

Naravno za ljude za koje ukapiram da zasluzhuju uvek imam vremena i sluha, medjutim ima i onih kojima treba psihijatar pa im se ja nadjem ko next best thing i to ume da bude smorno...Meni je dakle veci problem da odrzhim nekog na distanci, nego shto je problem uzhivati u chit-chatu s nekim o kome ne znam nishta vishe nego on o meni...

Ne volim povrshne ljude, ali su povrshna prijateljstva ponekad pravo reshenje za izbegavanje istih...
Korisnikov avatar
By Val
Stari, dosadni ljudi koje razumesh i kada cjutite? A zashto kazhu...s kim si- takav si? :cigareta:

Inache...sva nova poznanstva prvo idu na "probni rad"...pa onda detaljna provera...i tamo nekad` mozhda predju u "drugarstva". A vidish...moji "stari"- (ili da iz nazovem prijateljima?) su uvek tu. I nikada mi nisu dosadni. Bicje da negde greshim. A? :doh:
Korisnikov avatar
By Galateja

Antitalenat sam za međuljudske odnose. Sa poznavanjem ljudi sam odlična, sve dok je reč o filmskim i književnim junacima. Kad dođe do krvomesnih ljudi ja sam totalno nevešta. :sigh:

No, bez obzira da li su književni ili fimski junaci, krvomesni ili virtuelni, ja težim biću - tragam i učim.
Korisnikov avatar
By Sunce
Imao sam faze kada sam ljude rado upoznavao, cetovao sam, pricao na romeu i sl. Nije mi bilo tesko da idem na sastanke, cak mi je bilo uzbudljivo, kao u filmu. Izlazio sam u Alijansu, Smajli, Espeho itd. sa tim manje-vise nepoznatim ljudima.

I onda mi je DOKURCILO!
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne, nemam potrebu niti želju.
Ne umem.

Površno u vidu sexualne privlačnosti i flerta, možda... ponekad mi prija.
Van toga, ne nikako.
By Kragi
Za površnost uživo zaista nemam vremena. :lepeza:
zanima me pojedinac a ne masa, nemam ja neku potrebu da budem 'vidjen', ali valjda zato kad upoznajem imam očekivanja (ne u smislu sex i tako to, zaista) :) zbog toga i nemam vremena da prelazim stote kilometara u jednom pravcu zarad dva sata ispijanja kafe sa nekim ili nekima. :)
u principu sve ljude koje sam upoznao sam zadržavao jako dugo u svom životu ili ih još držim :D
zanimljivo mi je da je m... pomenula i brojeve telefona: ja ih nikada odmah ne memorisem ukoliko dodje do razmene, nego su uvek tu uz neku poruku u inboxu ili outboxu pa će ukoliko odnos zaživi doći i do imenika. :) opet, ne želim da imam 2000 unosa od kojih više od pola nisam video ni čuo poslednjih 8 meseci. :roll:
i za kraj jedan primer: kao klinac sam dve i kusur godine visio na romeu, pričao sa bezbroj ljudi, imao silna linkovanja i guestbook unose a na kraju upoznao samo dvojicu! i još su tu :D
Korisnikov avatar
By Torry
one koje zaista zelim da upoznam, to i radim

inace sve ostane na povrsom odnosu
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!