Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by Zonche

:hyper: :hyper: :hyper: :glupan: :hyper: :hyper: :hyper:

Ovako ce to izgledati - ti sa mnogo dece
znachi nije neka bitna razlika od onog kad nas vodi na lnq :D

elem
ot:

da sam ja ti hlaef ja bih prihvatio
posao jeste sigurniji nego privatni
moja kuma radi kao prof nemachkog u osnovnoj shkoli
nema pun fond skroz i prima cca 600 e
ti razmisli dal ti je to u redu obzirom na troshkove

i povrh svega
mislim da bi bila sjajna profesorka

@dominion: hahahahahahahah
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Hlae, prihvati ponudu! OBAVEZNO!

iskustvo iz privatne firme (licno): generalni direktor je proslog meseca svim zaposlenima skresao plate za 50%, jer nije bilo dovljno zarade u firmi

veci broj radnika uopste nije prijavljen

iskustvo drugarice koja radi u prosveti: predavala je po nekoliko skola, menjajuci koleginice na porodiljskim odsustvima, i tako sticala kontakte, a onda je u jednoj skoli bilo upraznjeno mesto i direktor ju je licno pozvao na stalno mesto.
By SUNNY B
e cao ljudi...

vidim da dosta vas zna svakakve informacije o radu u prosveti i tim konkursima i prijavama i svim tim stvarima pa sam htela da vas pitam par stvari. ovako, ja uskoro zavrsavam opstu lingvistiku na filoloskom i cula sam da posto sve strane jezike slusamo 2 godine (u mom slucaju latinski, ruski i engleski), to valjda znaci da imam "prvi sertifikat" i da na osnovu njega mogu da predajem latinski u gimaziji i srednjoj a ruski i engleski u nizim razredima u osnovnoj, pa sam htela da vas pitam da li je to tacno, kao i da li moram da diplomiram ili mogu da budem i apsolvent, a ako je sve to tacno, kako da se prijavim, da konkurisem, gde i kako , i kako sve to uopste izgleda.... :diplomac:

hvala unapred... :)

p.s. naglasavam da ja taj posao ne bih radila dozivotno, nego maximum par godina, 2-3, dok ne nadjem nesto konkretno, "u struci", sto bi rekli...
Korisnikov avatar
By hlaefdige
joj, ljudi, iskidah se oko ovoga....

.....hocu napismeno da imam od svih koji su postovali, da ce ici samnom da lincuju direktora ako ostanem bez posla...
Korisnikov avatar
By gorilica
Gde treba da se potpishe? :kuka_i_motika::lol:
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by hlaefdige
joj, ljudi, iskidah se oko ovoga....

.....hocu napismeno da imam od svih koji su postovali, da ce ici samnom da lincuju direktora ako ostanem bez posla...

au osnovnu shkolu :lukavi:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ti?!?!? pa da posle ne mogu da te nadjem medj' decom
Korisnikov avatar
By gorilica
Zashto imam osecaj da bi blenta sa sobom poneo dzepove pune chokoladicama? :lol:
Korisnikov avatar
By blenta
mozhda taman nadjem neshto nisko crno mrshavo :leviathan:
Korisnikov avatar
By blenta
i davao chokoladice samo onoj deci koja dozvole da ih pomilujem po kosi :uljenavatru:

elem, lako bi me izdvojila iz stada flashom piva
ili koloradovim patentiranim mrkim pogledom
:federi:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by SUNNY GIRL
e cao ljudi...

vidim da dosta vas zna svakakve informacije o radu u prosveti i tim konkursima i prijavama i svim tim stvarima pa sam htela da vas pitam par stvari. ovako, ja uskoro zavrsavam opstu lingvistiku na filoloskom i cula sam da posto sve strane jezike slusamo 2 godine (u mom slucaju latinski, ruski i engleski), to valjda znaci da imam "prvi sertifikat" i da na osnovu njega mogu da predajem latinski u gimaziji i srednjoj a ruski i engleski u nizim razredima u osnovnoj, pa sam htela da vas pitam da li je to tacno, kao i da li moram da diplomiram ili mogu da budem i apsolvent, a ako je sve to tacno, kako da se prijavim, da konkurisem, gde i kako , i kako sve to uopste izgleda.... :diplomac:

p.s. naglasavam da ja taj posao ne bih radila dozivotno, nego maximum par godina, 2-3, dok ne nadjem nesto konkretno, "u struci", sto bi rekli...
Za opštu lingvistiku ne znam šta može da se predaje... postoji neki zakon koji kaže ko šta može da predaje (verovatno u nekom od službenih glasnika) ali ga ja nemam niti me je baš mnogo zanimalo pošto imam diplomu opšte biologije pa je jasno da mogu da predajem samo predmet biologija ali ma u kojoj školi. Tako da to treba tamo videti u tom glasniku.
(btw dobra je taktika da se pogleda neki od već postojećih oglasa jer tamo često piše koja stručna sprema je teoretski moguća za to radno mesto)

Apsolventi koliko sam shvatio ne mogu zvanično da rade kao nastavnici (zvanično = po konkursu) pošto nemaju nikakvu diplomu sem srednjoškolske, nego to ide preko nekih unutarškolskih odluka (izvećaju i naprave neki papir kao privremeni ugovor). Nisam siguran kako se računa plata u tom slučaju.

Do posla se dolazi preko veze, ili ako su baš očajni da popune to mesto jer niko neće tu da radi* onda oni vuku svoje veze da im taj neko nađe nekoga da popuni mesto.
*npr. škola ima lošu reputaciju zbog slabih đaka i/ili huligana (baksuz-dece) i nalazi se bogu iza nogu u nekoj nedođiji

Konkursi glase npr. "Škola (ime škole) proglašava radno mesto za nastavnika (npr.) ruskog jezika za 60 odsto radnog vremena na određeno vreme do šest meseci, probni rad od tri meseca". E pa ovaj deo "proglašava radno mesto" u stvari znači da je taj koji kod njih već radi jedno vreme (u ovom slučaju tri meseca) i koji je uspeo da ne stane na žulj moćnicima sada takođe ispunjava i zakonske uslove za to radno mesto.

Dakle konkurs dolazi tek kada se aklimatizuješ u čoporu i postaneš "jedna od njih".

* * *

btw ovo mi je posle palo na pamet. Plata zavisi od fonda časova. Onaj ko ima samo šest odeljenja đaka dobija samo 60 odsto plate
By Hans
Drugarice forumašice, ja te ne poznajem, ali sam svakako za prosvetu...vreme je da mladi ljudi zamenjuju babe u kompletima i lošim mini valom i bedžom "Kosovo je Srbija"... :D samo napred!
By Hans
Originally posted by SUNNY GIRL
e cao ljudi...

Nisam ni svestan koliko je filologa ovde...Koleginice, latinski možete sigurno. U vezi sa tim sam se i ja raspitivao jer ga uzimam sledeće godine, na 4 semestra...Nisam siguran za ove ostale, ali bi trebalo i to da može, može (poklon dodir ne mo-žeeee :dance: )
Korisnikov avatar
By hlaefdige
danas najavila otkaz u firmi.....jos jednom zvala direktora i on i dalje tvrdi da planira da me prijavi za stalno cim donesem diplomu....do tada ce me prijaviti da odredjeno....e pa tako......

hvala na savetima....
Korisnikov avatar
By jukie
Kad se ugnezdiš gledaj da tražiš mesto i za kolegu biologa
Korisnikov avatar
By anche
a ako ti se ne svidi taj direktor, evo ja tju da ga menjam :sesir:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by hlaefdige
danas najavila otkaz u firmi.....jos jednom zvala direktora i on i dalje tvrdi da planira da me prijavi za stalno cim donesem diplomu....do tada ce me prijaviti da odredjeno....e pa tako......

hvala na savetima....

cestitam, darling!!!

PS. i ti i ja dale otkaz sa nekoliko dana razlike.

juce sam nasla drugi posao, radim od kuce i super mi je

nadam se da ces i ti biti jako zadovoljna drugim poslom

:kiss:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
@jukie...u ovoj skoli profesor biologije predaje engleski...tako da stvarno ne znam ko predaje biologiju :D ...ako saznam, javljam!

@kissqueen.... :kiss:

@sofia... radicu ovde sve do 20. avgusta...a posle toga preuzimam cicibanovice, sto znaci da radim popodne...sto opet znaci da mogu da se budim i pijem kafu ovde...:D
Korisnikov avatar
By hlaefdige
zaboravih na anche...ako se direktor uspizdi za godinu dana i ne prijavi me za stalno....menjacu ja tamo citavu postavu :D
Korisnikov avatar
By sofia
E,moram da te zamolim...ako ta nesrecna deca ne budu bas knjizi naklonjena,nemoj prstice da im seckas...cujem da imas takvih sklonosti :D
Korisnikov avatar
By hlaefdige
???

stvarno jednom moram da dodjem do bg, da mi natenane objasnis ko ti daje te informacije o meni
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!