Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Pre 3 dana sam bila na bazenu, i pored mazanja, uzasno sam izgorela na ledjima i ramenima.. (bila sam svega na suncu nekih 15ak min :puzzle: .. ne racunajuci kada sam bila u vodi)

Znaci, sve mi je gore, pojavili su se i neki plikovi, boli me i dok sam mirna, a da ne pricam kad hocu da se pomerim... :rida:

Bas nikad u zivotu nisam ovako izgorela...

E da, prvi dan sam mazala povidon jod, juce kiselo mleko ( :giggle: ) ... i nista!!! Sve mi je gore!

E sada.... moje pitanje je.... Sta da mazem???
Korisnikov avatar
By Blady
Vise nemoj da se izlazes suncu.. i ako vec ides napolje, koristi onu kremu sa visokim zastitnim faktorom.. to ce te proci za par dana... a mozda i nedelja.. jbg-a i ja sam bila jako izgorela, ali na srecu nisam imala plikove..
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Shaljic..

obavezno

Jomelop-E

to je najbolja stvar za sve vrste opekotina..

ne ostaju nikada ni oziljci, a koza se brzo zaceljuje!
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Shaljic ..... Jomelop-E ?? To su dve stvari? I jedno i drugo da mazem?

I da, naravno da ne izlazim!!!

EDIT: Sad sam videla na netu da je Jomelop E Shaljiceva mast... :) Poslacu nekog da mi kupi :)

Hvaaaalaaaaa!
Korisnikov avatar
By Draco
Yup, Shaljic konza :)

A i ti si legenda, pa u vodi si mnogo vise izlozena suncu jer voda deluje kao lupa, plus si rashladjena pa ne primecujes koliko te jako pichi.
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Pa znam... A i provodila sam ja pre sate i sate u vodi pa mi se nikad nije ovako nesto desilo! :P
Korisnikov avatar
By Deksi
Pa ako su zesce opekotine onda Saljic...mada ja se secam da kad sam goreo od sunca davno nekog jogurta koji su mi mazali da mi smiri malo to... :kesa:
Korisnikov avatar
By decko
Joj jbt al' se ja plasim toga :kesa: Secam se pre 3 godine sam izgoreo taaaaako jako da nisam mogao da lezim ni na ledjima ni na stomaku i nisam znao gde me vise pece. Bukvalno svake sam noci hteo da placem od muke i skroz mi je upropastilo letovanje! :(
Tad sam isto mazao i kremu i kiselo mleko i ono kantarionovo ulje ili kako se vec zove, nemam pojma...
Korisnikov avatar
By Draco
Originally posted by tinkerbell
Pa znam... A i provodila sam ja pre sate i sate u vodi pa mi se nikad nije ovako nesto desilo! :P
Ostarila si :P :P :P

:lol:

Pa dobro bre, cu li ti za globalno zagrevanje, ozonske rupe, pojacano zracenje?
To sto 1963. nije bilo strasno blejati ceo dan na Savi, ne znaci da ti 2008. treba da budes na suncu izmedju 12-16 h. :D
Korisnikov avatar
By tinkerbell
@ Draco: Ne, bila sam od 11 do 15:30 :lol:

Nego, namazala sam Jomelop - E.. pa videcemo. Cini mi se da je mozda cak i bolje, i da deluje. :D
Korisnikov avatar
By reveal
:lol: bile smo u isto vreme na bazenu sa istom kolicinom naneshene kreme i ja nisam izgorela toliko... samo na stopalima. :smeh: :jankovicka:

doduse, ja sam mozda vise bila u hladu nego ona. :cigareta:
Korisnikov avatar
By Dominion
jomelop-e, bilo sta na bazi aloe vere, + moj favorit palmolive pena za brijanje sa mentolom da hladi i izvlaci vrelinu iz koze
Korisnikov avatar
By Hton
kiselo mleko-smrdi,ali najbrze pomogne:D
Korisnikov avatar
By Lunja
Bila je pre mast koja se zvala JEKODERM, na bazi ribljeg necega (??), i uzasno je smrdela, ali je za tvoju situaciju savrsena. :fige:

:mazi:
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Ej ljudi!!!

Jomelop E je cudo :wow:

Nekoliko puta danas sam namazala i vec mi je 50% bolje!!!

:yay:

Hvala svima :D
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by Lunja
Bila je pre mast koja se zvala JEKODERM, na bazi ribljeg necega (??), i uzasno je smrdela, ali je za tvoju situaciju savrsena. :fige:

:mazi:
Jekoderm je dušu dao za sve vrste opekotina, jedino što smrducka. na bazi je ribljeg ulja.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
da, mislim da je i dalje ima po nekim apotekama

medjutim, prilino se tesko razmazuje, pa je prilicno nezgodno mazati je po opekotinama.

Jomelop E je bolji, isto ublazuje bol (malo) i sjajno deluje, ali se mnoooogo lakse razmazuje, jer je u vidu emulzije, a ne masti

:doktor:
Korisnikov avatar
By erkondisn
jogurt :yes:

a moze i neko mlijeko za poslije suncanja
Korisnikov avatar
By zboO
jbt tinki..da si se mazala kremom koliko se mackash sa shminkom ne bi ti se to desilo...da da....

:mirnatetko:
Korisnikov avatar
By Azdaja
Tinki vinki,jel bolje? :)

Eh,nemam problema s tim....

Ali zato imam dr problema,naime pre 2 nedelje sam odlucila da idem na kupanje sa/na biciklom(uvek sam u kolima...)i "poludim"jurim kao manijak na bajsu,preskacem bankine,kazem zenici ajmo sad preleteti preko trga idemo u akvarijum(kafic u so..)i u tom mom ludilu zalepim se na korman od bajsa ,probijem butinu i eto odmaram vec 2 nedelje:( ali sl nedelje mislim da cu na kupanje....:krele:
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Bolje mi je bolje :D ... Ljustim se k'o luda :leviathan:

@ ZboO - cut' tamo :oklagija:
Korisnikov avatar
By blenta
nadji jekoderm ako si bash u haosu- note: smrdi na ribu
malo manji haos jomelop
najmanji haos kantarion
:rei:
Korisnikov avatar
By djo
ma jomelop diiiivno mirise koliko se secam, na lavandu :hipnotizer: kao i sve saljicevo.... ili se pogrešno sećam (ovih dana sam opsednut lavandom :leviathan: )
Korisnikov avatar
By Kiborg
Jomelop G - za baš gadne opekotine, bez obzira na poreklo, teško se maže, ali je super

Jomelop E - lako se maže, za malo blaže slučajeve, ja mislim da je on specijalno baš za opekotine od sunca

Jekoderm - nemam pojma, čuo sam za to, ali ne znam nikog ko je to koristio

Kantarion - blago antiseptičko ulje, ali slabo je to za opekotine.

Kiselo mleko, jogurt, mleko - to su namirnice i koriste se za jelo.
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by Kiborg
Jomelop G - za baš gadne opekotine, bez obzira na poreklo, teško se maže, ali je super
jeeee tu ima puno voska, zato mora malo da se greje prstima i utrljava. ja ga koristio kad sam ošurio prste desne ruke kao mali dečak (mesec dana nisam morao na klavir :yay: ) i sve lepo prošlo... a izgledalo je grozno

šaljić rules
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by bojandjo
Originally posted by Kiborg
jeeee tu ima puno voska, zato mora malo da se greje prstima i utrljava. ja ga koristio kad sam ošurio prste desne ruke kao mali dečak (mesec dana nisam morao na klavir :yay: ) i sve lepo prošlo... a izgledalo je grozno

šaljić rules
I meni su to stavljali kad sam kao mali zalepio shaku za vrelu ringlu :D

:palacinke:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!