Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Srbija:Legalizacija gay brakova !?!

1. U Srbiji ce zakon o gay brakovima biti donet pre ulaska u EU
14
15%
2. Pet godina posle ulaska u EU
23
25%
3. 10 godina po ulasku u EU
20
22%
4. Vise od 10 godina po ulasku u EU
18
19%
6. Samo nam jos to fali ...
3
3%
7. Ne znam ...
15
16%
By Bombina
Originally posted by anchez
ne verujem da ce u srbiji u skorijoj buducnosti biti usvojeno pravo o gay brakovima. :povez:
mislis
ako ne bude eu moraju da teraju srbiji da legalizuje ako ne uspe :doh:
By Çâðê_DUP
srbija nece skoro u EU, bar jos desetak godina, najmanje, a do tada ce se ovde nesto uraditi povodom istopolne vanbracne zajednice u pravnoj regulativi. jednostavno ce se desiti. but, hold me not for my opinion, these are strange places.
By Salvaje
Nemam nista protiv sklapanja braka izmedju gay parova, mongoloidno-idiotskih parova i sl... a da usvajate decu i ni krive ni duzne ih osudite da zive u poremecenoj zajednici sto tendencira da i sami poremete, e to - NIKAD!!!!!!
By Dionysus
@Salvaje ( :povez: )
Pa, koliko znam velika vecina nas ovde (ako ne i apsolutno svi) smo odrasli u heteroseksualnim porodicama, pa nismo postali hetero. Da slazem se da na decu utice i ponasanje roditelja putem ucenja po modelu, ali to se ni u kojem slucaju ne odnosi na svari koje su toliko kompleksne kao sto je seksualna orijentacija. Najbolji dokaz za to smo ti upravo mi. Odrasli smo u hetero zajednicama, sa hetero ljudima, u prohetero, ako ne i heteroseksistickoj sredini, pa ipak nismo to.
Korisnikov avatar
By VANGEL
NIJE DA SAM PROTIV ALI MISLIM DA TO KOD NAS NEMOZE DA OPSTANE:((((((
Korisnikov avatar
By suicidal.pony
Treba mnogo vremena da se pripremi tlo,ne moze takva stvar da se uchini iznenada
Korisnikov avatar
By dungoll
Originally posted by Бреее!!!
pomucena osecanja s realnim ocekivanjima da ce to biti desetak godina po prijemu u EU !!! :) :klap: :hvala: :friends:

:zastava: :zastava: :zastava:
a do tada cu ili da se vec sredim u nekoj holandiji, norveskoj ili kanadi, ili cu da umirem to pokusavajuci.

iskreno.

mislim da je (a to sam i obelezio) deset godina moguc rok, ali ne bi me iznenadilo da to bude i mnogo kasnije, ipak je ovo srbija, a srbija je hardkor nepostovanje sopstvenosti.

eno onomad citam neki od komentara na akciju GSA, lik kaze, neka evropljani misle da je to kod njih 13% populacije, kod nas nije ni 1%, srbija je zdrava zemlja, kaze neki sumadinac i ostade ziv.

:transprst: :transprst: :transprst: :transprst: :transprst: :transprst: :jbg:
By vaga-strelac
neka,meni brak i opstina nisu potrebni...
jako je zanimljivo da se za brak zalazu oni koji najmanje zele da budu verni i oni koji se najlosije ponasaju u vezi.
meni zakon ne treba jer ja se ne osecam ugrozeno i mogu reci da sam zadovoljan...
a,imacu valjda dovoljno mogucnosti da odem i do npr.barselone i tamo se "vencam-registrujem" i kraj...
neka,nije u srbiji toliko lose...
Korisnikov avatar
By *deni*
Cim se legalizuju takvi brakovi, odmah cu da se prijavim za emisiju " 48 sati svadba " , da o trosku pretplatnika stanem pred maticara i priredim veselje.
:venchanje:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ja cu sigurno resavanjem svog problema napraviti presedan u pravnom sistemu Srbije .. a evo kako..

Sada, trenutno, zivim, nazovimo to, u "str8" braku.. dakle
evidentiranom od strane drzave...

Za mesec, dva dana, taj brak postaje lezbejski brak,
takodje evidentiran od strane drzave, u slucaju da
ja ne promenim dokumenta (ime, maticni broj)
Mogu da cak i promenim ime, i tad se nista ne menja..

Menja se jedino u slucaju promene maticnog broja,
to jest u tom trenutku, kako su mi rekli, moj brak
postaje nistavan.

Ali eto radosti! Ja mogu da ne promenim maticni broj,
je'e mi se za glupi broj i administraciju.

Imam jednu drugaricu, kojoj je greskom upisan bio muski
maticni broj (710), pa su je zvali na regrutaciju, i sve
tako nesto. Ziva se namucila dok to nije sredila..
Ali je i pre toga bila u braku.. Tako da nesto sumnjam i u
nistavnost braka, ako imate, na primer , dva muska ili
dva zenska maticma broja.

U stvari. Ko ce da dokaze da ste vi musko ili zensko.. Ako odete
kod maticara, negde, gde je administracija vrljava, ako odnesete
krstenicu, na kojoj se ne vidi dobro rod... sredite se da izlgedate
kao predstavnici dva roda... i .. sta.. eto vama radosti!

Mislim.. to nije bas zakoniski pravilno... ali moze da prodje..

Osim svega ovoga. Imam dete.. Dete ima svoju krstenicu...
I ako promenim maticni broj ... njemu ce onda na krstenici
da pise da ima dve mame? Da li je to pravno regularno?
Da li takvo dete moze da postoji?

Pa izgleda da moooooozeeee...

Ima tu rupa... svakakvih...

A mi trans persone, smo tu da to busimo dalje...
i za Vas drage lezbejke i dragi pederi...

Eto.. tema za razmisljanje? zar ne?
Korisnikov avatar
By *deni*
andjelat je zajebala pravni sistem Srbistana !!!
:lol:
Bravo !
:up: :kiss:
Korisnikov avatar
By Dina
Meni je celog zivota kad vadim drzavljanstvo pisalo moje ime u muskom obliku... Ispostavilo se da su prilikom rodjenja upisali da mi je pol muski i tako me vode ceo zivot. Skoro sam to izmenila a sad mi bas zao, mogli smo partner i ja da budemo u gay a ne u strejt braku...
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by Salvaje
Nemam nista protiv sklapanja braka izmedju gay parova, mongoloidno-idiotskih parova i sl... a da usvajate decu i ni krive ni duzne ih osudite da zive u poremecenoj zajednici sto tendencira da i sami poremete, e to - NIKAD!!!!!!
Ovaj doticni gospodin ocigledno nije upoznat sa obilnim istrazivanjima...

A ona kazu da su deca iz homo brakova daleko bolja. Zasto? Pre svega
sto njihovi roditelji im pruzaju mnogo vise ljubavi i paznje, plase se
ociju javnosti. Verovatno za 10, 20, 50 godina kad to bude bila regularna
stvar, bice isto kao i u hetero brakovima..

Osim toga, u Srbiji ima veoma velik broj brakova, koji se uopste
ne obaziru na decu, puste da ih ulica vaspitava, gde roditelji
piju, drogiraju se, depresivni su...

A sad malo o biologiji. Opste je poznata homoseksualnost kod zivotinja,
i kao sto izvesni "Veterinar" rece u svojim komentarima, ako je u pitanju
produzenje vrste onda je sve opravdano..

Dakle dva pingvina, muzjaka, u prirodi cuvaju jaje, sede na njemu,
i odgajaju mladunce...

Takodje, zenke galobova u parovima, rade to isto..

Priroda je jedna divna stvar.... prelepa....
a nase drustvo je izopaceno!!
Korisnikov avatar
By ljubav91
jeste da volim devojke ali gay brakovi su previse cak i za mene :)
By yugostern
Srbija pripada po Geografiji u Evropi ali Mentalitet pripada Aziji.
Korisnikov avatar
By Tomek
Pre ce se cvi popovi SPC obrijati na suvo, nego sto ce dozvoliti da se decki vencavaju s deckima, a cure s curama... Ali ko ce njih pitati...
Ne verujem da ce pitanje biti pokrenuto pre ulaska Srbije u EU i naravno bicemo poslednja zemlja koja ce legalizovati gay brakove...
Korisnikov avatar
By Shazanon
Originally posted by ljubav91
Um... internal homophobia, anyone?
By Cottonmouth
Ja mislim oko desetak godina posle ulaska u EU će to biti moguće. Ovde je legalno da gay-brakovi usvoje decu. :njuska:
Korisnikov avatar
By neny
mislim da bi kostunjavi ustav trebalo promeniti sto pre,jer njime ne samo da su ugrozena prava seksualnih manjina,vec i mnogih drugih,neprihvatljiv je ,jer mu i prva recenica pocinje diskvalifikujuce.
mislim da bi sve zemlje trebale da prate model nizozemske,kada je pravni sistem u pitanju,i to ne samo po ovom pitanju,vec i mnogim drugima,koja su za zivot ljudi vrlo bitna i vazna!
ja zaista za tu zemlju imam samo reci hvale,jer se zaista karakterise izuzetnom hrabroscu,da se promeni ono sto je lose,iako u pocetku nemaju podrsku,na kraju sve zemlje to shvataju,ali kazem najteze biti prvi,povuci prvi korak,i zato netherland treba skidati kapu!
secam se u pocetku da su upozoravali kako ce holandija(ovo je netacan naziv ,jer je to samo naziv jedne provincije,pravo nizozemska) ostati izolovana u ovome.to je naravno bilo netacno,pratile su je belgija,juzna afrika,spanija,massacusets,izrael(priznaje)sada i norveska......

tu postoje tri kategorije imate kohabitaciju,to vam je "najnizi" stepen braka,dozvoljeno u hrvatskoj npr.
zatim postoji registrirano partnerstvo,to vam je prakticno kao brak,imaju ga mnoge zemlje,nemacka,madjarska,slovenija....
isto ima dosta zemalja u juznoj africi koje imaju ove zakone,npr. urugvaj,potom postoje i regioni u kojima je legalizovano registrirano partnerstvo u brazilu,argentini,meksiku
evo ovde imate dosta o civilnim unijama(tu bi spadalo dakle i registrirano pa. i kohabitacije):http://en.wikipedia.org/wiki/Civil_union
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Originally posted by ljubav91
pojasni mi molim te.

hvala.
Korisnikov avatar
By mrle
Originally posted by *deni*
Cim se legalizuju takvi brakovi, odmah cu da se prijavim za emisiju " 48 sati svadba " , da o trosku pretplatnika stanem pred maticara i priredim veselje.
:venchanje:
:lol:
deni, koju drugaricu ces da povedes sa foruma da te hvali pred kamerama? :D
Korisnikov avatar
By Danceboy
Ne znam kada ce u Srbiji gej brakovi biti legalni.
Korisnikov avatar
By zozefin st
glasala sam za broj 2, mada neznam kolko je to realno, moja sredina je izuzetno homofobicna i konzervativna...
Korisnikov avatar
By Cvećka
Negde mislim da bi bilo jako lepo da postoji ta mogucnost izbora.Nije bitno da li ce se ljudi posle toga masovno vencavati ili ne.Bitno je da POSTOJI izbor da li da se vencaju ili ne.Znam da ''papir'' nije garancija da ce taj odnos da traje,ali opet pruza neku pravnu zastitu i sigurnost.
Korisnikov avatar
By spliff
ja sam protiv braka
str8 ili gay, potpuno nebitno
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Glasah za broj 2.

Kontam da u Uniju ulazimo oko 2016. Do 2021. verujem da ćemo imati mogućnost da stanemo ispred matičara i kažemo DA :=)

Što se tiče prava lgbt manjina u EU.. Momentalno radim na radu koji za temu ima diskriminaciju, pa sam upoznat sa nekim činjenicama koje ćete moći pročitati dole...

"Češka: Seksualna orijentacija je prepoznata u zakonima, ali nema opšteg zakona. Vanbračna zajednica je priznata i za osobe istog pola od 2001.

Danska: Seksualna orijentacija se nalazi u svim bitnijim zakonima, Danska je prva zemlja koja je priznala istopolne zajednice (1989). Usvajanje dece je takođe moguće prema zakonu.

Finska: Zakon protiv diskriminacije je usvojen 2004. godine i pokriva sve oblike diskriminacije, uključujući i seksualnu orijentaciju, a registrovane istopolne zajednice su moguće prema zakonu od 2001. godine. Zabrana diskriminacije zbog transeksualnosti je deo Zakona o ravnopravnosti polova, usvojenog 2005. godine

Nemačka: Zakon protiv diskriminacije postoji od 2006 na federalnom nivou, a tokom 90-tih je donošen u nekoliko članica. Sem seksualne orijentacije, Nemačka je prva počela da prepoznaje „rodni identitet“ i da insistira da se oba termina nađu u osnivačkim aktima EU. Moguće je registrovano partnerstvo za osobe istog pola, ali ne i brak. Usvajanje za registrovane zajednice je moguće

Norveška: Prva zemlja u svetu koja je počela da zabranjuje diskriminaciju po osnovu seksualne orijentacije. Brak i usvajanje dece su mogući za hetero i istopolne parove. Od januara 2009, sve prethodno postojeće registrovane zajednice moraće da budu „promenjene u brak“ ili će prestati da postoje."

Ima i drugih, ali me mrzi da navodim... elem, vidite i sami da se u Evropi radi, te će se vala raditi i kod nas :)
Korisnikov avatar
By Oziris
Jbt, da je vlast pametna kao sto nije, pa da samo "bupne" taj zakon s' neba pa u rebra, pa sve bi se optuznice zaboravile, u EU bismo usli mnogo ranije, a donacije svih "liberalnih" zemalja bi pljustale! :lol: I tako bi bilo lepo nama, lepo njima, lepo svima!!! :d
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!