Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

By dennyboy
e, pa, drage i dragi moji, ljubaznoscu i velikom angazovanoscu nase drage moderatorke, evo mene iz lezeceg stava da vam se oglasim.

juce je bio vidovdan za one koji veruju i one koji ne veruju, za mene definitivno dan za pamcenje

elem, kao sto svi vi koji ste uz mene od samog pocetka pa do danas znate, operisan sam 11.juna i naredjeno mi je strogo mirovanje da bi sve to ispalo kako treba. tacnije operacija je bila veoma uspesna ali je takodje jako vazno ispostovati sve ono sto doktori preporuce za oporavak u kucnim uslovima, tako da ja to jako postujem jer zelim da sve bude bas onako kako treba.

posle operacije, ostavljen mi je kateter kroz neofalus, sa cepom na kraju i on je tu za to da bi se novoformirana uretra oko njega srasla i zarasla, te se stoga ne koristi kao kateter za izbacivanje mokrace nego mi je na donjem stomaku stavljen tzv. cistofix, koji je povezan sa kesom da se kroz njega mokraca izbacuje napolje.

do juce ujutru sve je to savrseno funkcionisalo, a onda je moj organizam odlucio da njemu cistofix vise nije potreban, nego ga je zapusio i ja sam bio u problemu, vec sam osetio da mi se besika napunila, a nista nema u kesi.

zvao sam doktora i on mi je rekao da odmah dodjem u kliniku gde sam i operisan. tako sam i uradio a onda je ispalo idealno

prvo to sto su me pregledali, drugo to sto su umesto da mi cistofix promene, odlucili da mi ga izvade tako da samo kroz kateter izbacujem redovno urin, a samo nocu da stavim kesu na njega tako da se u toku noci ne dizem nego da se besika sama prazni.
i treca, meni mozda najvaznija a tehnicka stvar:
napisali su mi i potpisali papir sa kojim mogu da promenim dokumenta.

tako da sam ja od juce skroz emocionalno i fizicki mnogo bolje, mada nisam bio lose ni do juce ali totalno olaksanje, iz svih ovih gore navedenih detalja.

eto, za prvu informaciju toliko. sve sto vas zanima pitajte a i ja cu napisati ono sto mislim da vam je vazno.

sada vas pozdravljam idem da doruckujem pa se citamo kasnije.
Korisnikov avatar
By unic0rn
bravo :) zelim uspesan oporavak :)

inace, koliko traje oporavak?
By Simor
Sjajno dennyboy! Sve te medicinske stvari izgledaju pomalo strašno, ali kada čovek ima cilj ispred sebe i kada shvata da taj cilj ostvaruje, kao u tvom slučaju, onda je sve to usputna neprijatnost koja je u službi nečeg mnogo boljeg i lepšeg.

A to što su ti potpisali papir kojim možeš da promeniš dokumenta je zaista važno, jer činjenicu koju ti znaš sve ovo vreme sada i društvo priznaje, pa je tim osećaj zadovoljstva i uspešnosti još jači i bolji.

:)
By dennyboy
@unicorn
regularno u slucajevima kao sto je moj kod metoidioplastike, kateter se nosi 3 nedelje i nakon kontrole se vadi te se uspostavlja normalno mokrenje. nakon toga jos tri nedelje apstinencije a onda se moze pokusati sexualni odnos odnosno samozadovoljavanje pa ako je sve u redu to je to.

kod mene je malko duze, prvo moram da lezim zbog jos jednog problema koji sam imao a koji mi je operacijom sredjen (spustena besika te sam imao tzv.stres inkontinentio, iliti na nasem nevoljno piskanje, tj. pri svakom malom naporu kao sto je kijanje ili podizanje nekog tereta, malko se upiskis, a sa tim sam ziveo prethodnih 20 godina, zene ce me razumeti jer je to nesto sto se kod njih uobicajeno dogadja doduse u kasnijim godinama a ja sam to dobio sa 16. rekoh vam da je kod mene sve malko drugacije ali i zbog mojih 36 godina nije ni cudo)

@simor
hvala na podrsci
Korisnikov avatar
By Seaman
Bravo! :klap:

Zelim ti brz oporavak! :kiss:

Super i za papire, bas lijepa vijest!

:)
Korisnikov avatar
By Momo
Denny tri put sam se onesvescivao dok sam citao uvodni post :drama: :vruce: :lol:

Zelim ti brz oporavak :) nadam se da ti vrucine ne smetaju puno
By dennyboy
@momo

ja pisem tvojoj dragoj na temi a ete tebe ovdi.

sta da ti kazem, bolje je da se onesvescujes sada dok slusas i citas nego onda kada se bude radilo o tebi.
ja sam takav, volim sve da saznam pre i onda sa svim informacijama se sazivim i onda kada treba da se desi ja sam potpuno miran.

al o tom potom, dalje cemo uzivo. sada odok ustala mi draga pa da mi pomogne da se okupam.

javljam se posle ili ujutru.
nije nista tako strasno kada se napokon privodis onome sto jesi oduvek. polako, videces to i sam u ostalom zato i jesmo osnovali grupu za podrsku.
Korisnikov avatar
By Azdaja
svaka cast!

zelim ti brz i uspesan oporavak :)
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Kao sto sam ti rekla.... Nista od voznje bicikla jos duze
vremena.. a i onako kada sednes ces biti k. na biciklu.. :D

:opacupa: :grouphug:
By dennyboy
hvala draga, mogla si to i licno da mi kazes, a ne ovako javno!hi,hi,hi!

jedva cekam da budem bas to. ljubim te, a i ostalima jedno veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeliko HVALA na podrsci
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!