Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By erkondisn
svako dijete je uvijek u jednoj fazi svog zivota doslovno davilo majku (ne znam bas koliko je bio slucaj s tatama :giggle: ) da mu se radi neki kolac, koji je cesto bio hit u komunistickim megapoduzecima, a recept se sirio faksom. naravno, sve su zene iz te i susjedne kancelarije morale sve da naprave isti kolac, pa su (ono sto se nije pojelo doma) to nosile na posao kako bi se na neki nacin natjecale koja ga je bolje napravila (u stilu koja je bolja domacica :lol: ) :D

e sad... koje ste tako 'hit' kolace vi voljeli, koje mrzili i zasto...

prvo sto se sjecam da sam tijekom 84 - 88 obozavao nekakve kakao kocke (obicna dva tamna biskvita izmedju kojih je krema, a preliveno glazurom od cokolade).
tijekom 90ih sizio sam za keksima non plus ultra (http://www.coolinarika.com/recept/non-plus-ultra), ali meni mami nikako nisu dobro ispadali :( (mozda jedino sto joj nikad nije uspjevalo bogznasta), jaffa biskvit (ima tu milijarde recepata, ali meni je bila super verzija s nekakvim tvrdim smedjim biskvitom premazan marmeladom od kajsija, pa ide kombinacija sitnih badema i oraha da bi na kraju dosla cokoladna glazura), u zimskim mjesecima sam nemilo pilio s buhtlama, nekim kolacem s grizom, keksima i cokoladom, a negdje 1997 otkriven je japanski vjetar (http://www.coolinarika.com/recept/707922), koji je i dalje ostao klasik :)

pocetkom 90ih rasirio se onaj nekakav grozan recept za eurokrem (moralo se ipak potrositi mlijeko u prahu iz humanitarne pomoci :giggle: ), a ja bi pilio i pilio da se to napravi, da bi pojeo jedva dvije zlicice a ostatak bi se potezao tjednima :D

mrzio sam npr. nekakav tzv. biskupski kruh/kucni prijatelj... kao nekakva pogaca sa suhim grozdjem, a karakteristicno da se komad tijesta uvijek davao dalje prijateljima kako bi i oni napravili taj isti kolac. situacija je bila toliko alarmantna da bi u to vrijeme svi zivi imali po stanovima tu kvazipogacu i nudili je gostima (i nosili u poduzece), zajedno s komadom tijesta da ga i dalje doma radis :lol: (http://www.coolinarika.com/recept/kucni-prijatelj)
Korisnikov avatar
By hlaefdige
hahahahahahaha..

japanski vetar..moja strina ga je pravila bogovski!
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
buhtle... mmmmm...
vanilice.
ledene kocke
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Joj, bilo je svega...
Znam da smo jedne godine kod tetke i tece brali neke visnje marele, koje su toliko puno rodile da to nije bilo normalno. Nas sedmoro ili osmoro im nismo mogli stati na kraj, a i behu kisele da ti se usta skupe... Pa smo otkrili neki kolac sa visnjama koji je u sustini obicno dizano testo ali malo redje, u koje se ubace visnje preko, i kada je peceno pospe se prah secerom... Mislim da mi se taj kolac ogadio za uvek.
Ondak, behu tu i neke krofne kojima sam smarala nanu, i knedle sa sljivama.
Kasnije sam se ja dala u kulinarske egzibicije i neko vreme sam stalno pravila kokos-cupavce (opet obicno testo sa praskom za pecivo, ispeceno, uvaljano u istopljenu cokoladu i kokos), pa su mi dosadili, pa sam onda brownies, a sada smaram sa mafinima :)
Nisam veliki komplikator, ne volim da se previse vrtim po kuhinji i smisljam kerefeke jer to nikad ne ispadne kako treba.
Korisnikov avatar
By Marvin
Ja sam moju davio do pre par godina sa princes krofnama.
Pa ih je konačno izučila i ja se jedva najeo (trajalo je to najedanje... stotinama i stotinama komada).

A kad sam bio mali, jedino se opsesije baklave sa makom sećam. To je baš bilo često. I ukusno.

Sad ne jedem kolače :rida:
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by Marvin
Ja sam moju davio do pre par godina sa princes krofnama.
:bale:
:rida:
Korisnikov avatar
By erkondisn
joj da... zaboravio dodati princes krafne... mama je morala cak i duplu dozu raditi jer nam je klasicna bila malo :sigh:
By Swanheart
ne volim kolace i nikad ih nisam ni volela

:lizalica:
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Omiljeni kolachi... :love: :bale:

Slika

Bajadere i kokos kuglice :love: :bale: :love:

Mogla bih tonu toga da pojedem :blush:
Korisnikov avatar
By Marvin
ajoj bajadera :rida:

ajoj rafaelo kuglice :rida:
Korisnikov avatar
By djo

pampuheeeee :evilkiss:
Korisnikov avatar
By Sunce
Bilo je to za vreme bombardovanja, bombe su padale, a ja sam se ubombio u kolace "Medeno srce". Citave tepsije tog marmeladno-cokoladnog kolaca su prolazile kroz mene. :njami:

Sto se tice japanskog i spanskog vetra, ja sam uvrteo u glavu da oni izazivaju ratove. Naime, napravi moja mama po prvi put spanski vetar - izbije ratno stanje u Sloveniji, napravi japanski - rat u Bosni. Posle "mnogo" godina, predlozim joj da sa oprezom napravi japanski vetar - krenulo bombardovanje. Od tada, ni u poslasticarnici ne uzimam vetrove, ali stvarno. :lood:
Korisnikov avatar
By Pipin
ja volim one ruske kape ili kako se zovu, onda išleri i krempite. i još oni što se prave od griza sa čokoladom odgore. to je klasika na svim kućnim proslavama kod nas. a ono za preduzeća ne znam. mislim da to kod mene nije bilo ili se ja toga ne sećam. :hmm:
Korisnikov avatar
By bakalar
jos uvek sam dete :klap:

a, ovo imam zelju sa dragim (sto ce biti nikad) pojedem
Slika
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Hton
shnenokle :hyper:

mmmmmm shnenokle :mljac:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Reform torta, kolac pod imenom * Madjarica *, Japanski vetar...

Za ovo toplo vreme vam preporucujem tortu koja se popularno zove Zhvalava torta.
Vrlo je jednostavna za pripremu :
Umutite penasto belanca sa secerom i mlekom, dodate unutra malo zele bombonica, svezeg sitno seckanog voca i filujete oblande.
Zhvalava se zove zato sto taj fil, kao, lici na zvale..
Korisnikov avatar
By Momo
Ja sam stalno trazio kokos kocke, a onaj domaci euro-krem mi se nije svideo kad je keva napravila pa se ona dosetila da ga zaledi i da mi servira ko sladoled...naravno sve sam pojeo....bile su to krizne godine...
tad se pravila i neka bela cokolada i crna sa rumom...moj drug je zbog toga zavrsio na urgentnom jer je pojeo ceo sadrzaj pleha pa je dobio neku alergiju...

a za vreme bombardovanja, kao sto je neko pomenuo, hit je bilo medeno srce :)

secam se da smo '96-te sve te kolace zalivali "Step" sokicima iz kesice... koji tresh :doh:
By ~ Le Saint X ~
Uh...secam se nekih

machijih ociju

cokoladne bananice u cokoladi i kokosu
:)

moja keva je imala jedina pleh za taj kolac,te ej bila pomama po komsiluku da ga imaju i ispeku kolach
:D

zatim...

uh...galete jedno vreme dok sam bio osnovna skola
te to nosio za uzinu

sta josh...

osinje gnezno...moja pokojna baka je rasturala kako je dobro to pravila

ali se secam da nije bas cestojer je recept bio skup ili nesto

i tako...
Korisnikov avatar
By bakalar
Originally posted by Daliborka

Za ovo toplo vreme vam preporucujem tortu koja se popularno zove Zhvalava torta.
Umutite penasto belanca sa secerom i mlekom, dodate unutra malo zele bombonica, svezeg sitno seckanog voca i filujete oblande.
kako torta moze biti sa oblatnama? :bubblegum:
Korisnikov avatar
By Dominion
zasto proslo vreme 'kolaci s kojima ste se davili...' ? jos uvek se davim :drool: obozavam sve da klopam, sitne kolace u zadnje vreme nesto ne gotivim ali zato torte - neki vetar jeste, snenokle naravno, jafa torta, muffins sa cokoladom.... ma bolje da se smislim i da napishem sta ne volim :blush:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by abcd
Originally posted by Daliborka

kako torta moze biti sa oblatnama? :bubblegum:
Ne znam KAKO, ali moze tako da se zove. To je kolac koji se kod mene zove " Zhvalava torta " , a ti je nazovi i " abcd-ova sperma " ako hoces, bitno da je ukusna i fina.
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by MinaHarker
Pa smo otkrili neki kolac sa visnjama koji je u sustini obicno dizano testo ali malo redje, u koje se ubace visnje preko, i kada je peceno pospe se prah secerom... Mislim da mi se taj kolac ogadio za uvek.
a ja ga obožavam. SAmo, što u suštini, mislim da tu nije riječ o dizanom tijestu, nego o biskvitu i ide
3 jaja, 12 žlica (supena kašika, jel?) šećera, 12 žlica ulja, 12 žlica mlijeka, 1/2 praška za pecivo i 150 gr. brašna. Pola smjese se izlije u pleh, peče na 180°C dok se lagano ne stvori kora, po tome posloži voće, šprelije se drugom polovicom tijesta i peče dok ne bude gore zlatno pečen :love: Meni je taj kolač najbolji sa jagodama, a može se ispeći sa višnjama iz kompota, odzgora preliti gotova parfe krema od vanilije a sok iz kompota zakuhati sa 2 žlice (opet supene, jel?) gustina i preliti preko :mljac:
Moja majka u principu vole malo suvlje kolače a vrh su joj london stanglice. Sa druge strane ja obožavam kremaste kolače pa sam vrlo rano počeo ja raditi kolače. Nedavni sam radio trostruki užitak i uvijek se ubijem u njemu :B
Korisnikov avatar
By Sanguine

+muffins

<3
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Originally posted by tinkerbell
Omiljeni kolachi... :love: :bale:

Slika

Bajadere i kokos kuglice :love: :bale: :love:

Mogla bih tonu toga da pojedem :blush:
Citash mi misli!
Korisnikov avatar
By dungoll
princes krofne :) i korpice sa orasima :)
Korisnikov avatar
By Tomek
kuglice s orasima
keks moto - nema ga odavno... da ga nije neko mozda video?
sad - bajadera
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Momo
a za vreme bombardovanja, kao sto je neko pomenuo, hit je bilo medeno srce :)
Mi kao da smo se dogovorili. Zivelo medeno srce! :love:
Korisnikov avatar
By Minie
Zerbo kocke...mmm...a jos bolje sa lesnicima nego orasima...:D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!