evo, da vam javim kako danas gledam na sve to.
pre toga moram da kazem da sam popricao sa jednim starijim prijateljem koji je (psiholog i) sudija vrhovnog suda, a i gay je, sa bogatim zivotnim i seksualnim iskustvom.
a)
* sam napad koji je usledio, sa svim pretnjama i uvredama je logican, jer je bio upucen anonimnoj osobi od koje se dozivela pretnja. pretnja na seksualni identitet, da dodam.
nakon sto su poruke prestale, on i dalje moj broj cuva, iako je tome proslo nesto vise od godinu dana.
sama ta cinjenica da on cuva (ili pamti) broj govori da je njega izuzetno kopkalo "ko je to".
mada to nista ne mora da govori (gej je, bisex je, strejt je).
b)
* kada me je pozvao, bez agresije, smireno, se obraca meni.
ne SVIM ODVRATNIM PEDERIMA (koje treba ubiti, zaklati, obesiti), vec meni po imenu i prezimenu.
to je ohrabrujuce, kao i njegovo "hajd' zdravo" na kraju razgovora. ohrabrujuce u smislu da su izrecene pretnje od pre SADA neostvarive.
to sto sam ja pisao sa mog broja je za njega isto tako, kao i moj prestanak "cimanja" i dva puta izreceno izvinjenje - dokaz da sam ja - normalna osoba, a ne psihopata koji bi ga ugrozio.
c)
* bez obzira na njegovu orijentaciju, ono sto sledi sa moje strane jeste ne uznemiravanje na bilo koji nacin (jos poneka poruka izvinjenja ili poziv na kafu ili u krevet, da se nasalim), kako on to ne bi doziveo kao novi vid provokacije i slanja gej impulsa u njegovom smeru.
d)
* prililkom susreta mi je receno da ne brinem za nasilje, jer ga nicim nisam izazvao, a nasilje se uvek najavi. (drskim prekidom veze, pretnjom i sl., sto od otkrivanja mog identiteta - nije bilo)
a, opet, ne treba ni da padam u prijateljski zagrljaj, posto bi i to bilo protumaceno kao provokacija. ono sto mi je receno jeste - minimum minimalnog otpozdravljanja u prolazu (sada, kada smo se TIM telefonskim razgovom i zvanicno "upoznali"), jer sve ostalo - ignorisanje ili napadno javljanje, naprosto nije adekvatno.
e)
* mozda, po recima mog sagovornika, godine koje dolaze mogu da ga dovedu do mene, kao prijatelja, kao saradnika ili ljubavnika, ali to je nesto sto se ne moze tacno predvideti. a sto meni u ovom momentu i nije vazno, osim da sve prodje bez scena u javnosti.
eto, taj me je razgovor smirio, pa sam hteo da i to podelim sa vama, kao i da vam se zahvalim na ucescu u diskusiji, jer mi je, kako sam rekao vec - pomogla.
p.s. svakako cu vas izvestiti ako se bilo sta bude desavalo.