Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Kroz mesec dana planiram da uzmem napokon sebi prvi laptop!
Bog zna da ga zasluzujem! :andjelak:

Ali naravno nemam blageeee veze kakav zelim, apsolutno nikakve!
Samo znam da bi mi ipak odgovarao ekran od 17".
Mada mi je bezveze kako je tih modela dosta manje i kako su im konfiguracije ogranicene?
Korisnikov avatar
By ns.happy
samo gledaj da je lep i da imas puno rama, da mozes ikonice da menjas. meni je jedino to bilo bitno :giggle:
Korisnikov avatar
By Dirrty
:lol:

Meni i jesu lepsi ti sa nesto vecim ekranom, sto se tice dizajna.

Ali opet, bitne su mi i performanse... samo ne znam koje! :smeh:
Korisnikov avatar
By Dirrty
A ne znam... dajte mi ponudjene opcije...

Ne bih preko 1000 evra.

Mada ne treba meni aviJon sada bas, vec samo pouzdan i ok komp.
Korisnikov avatar
By Dirrty
A koliko to zadovoljstvo kosta?
Korisnikov avatar
By ns.happy
mislim da je 1200 dolara pa na gore...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Videh upravo cene apple laptopova... :pare:
Korisnikov avatar
By DarkAngel
mislim da ce ti ovaj link biti od veeeelllliiikeeee pomoci...Za svaki model koji se moze naci na nasem trzistu imas pre svega cenu (cene), zatim sliku samog laptopa i pored svega njegove najbitnije karakteristike. Tako da pogledaj, i sve sto ti bude zapalo za oko kopiraj link na temu, pa cemo ti dati savete. Ispod 700evra ne gledaj (a s' obzirom da planiras da das i vecu sumu od ove ;) , samo uzivaj u razgledanju)

http://www.itsvet.com/kategorija/laptop ... omp_laptop

A neke bitne karakteristike prema kojima ces vrsiti eliminaciju jeste da gledas kao sto si i sam naveo:

- dijagonalu ekrana

- RAM memorija da ti bude veca od 1 Gb

- sto se tice proizvodjaca procesora, zavisi od tvog ukusa...npr neko vise hvali AMD neko INTEL, ja licno sam uvek birala AMD i sasvim sam zadovoljna. Bitno ti je samo da je Intelov Core2Duo (a mi cemo ti reci da li ima dobar radni takt ili ne - videces tu karakteristiku na sajtu)

- i npr. ja volim da mi na laptopu ne bude integrisana graficka karta vec odvojena od maticne ploce (ali koliko sam videla na ovom sajtu nije napisano...ipak se po google-u moze saznati mnogo vise o svakom modelu samo ti prvo da napravis uzi spisak pa cemo vrsiti eliminaciju :volinevoli: )

- hard diskovi na laptopovima te cene vec imaju zadovoljavajuci kapacitet tako da te to ne brine (osim ako neces da pravis magacin filmova i igrica na njemu, :sweet: onda gledaj da je sto veceg kapaciteta - preko 150 Gb)
Korisnikov avatar
By Dirrty
Slazem se sa svim sto si rekla...ali ne znam ni kom proizvodjacu najvise verovati...

Inace, zna li neko da li je bolje da trazim modele sa Win Xp ili Vistom?
Korisnikov avatar
By DarkAngel
Koji proizvodjac, pa sad, to je mene mucilo doooostaaa. Npr ja sam dobila najvise saveta za Toshibine modele, HP modele (Hewllet Packard),a ostali kao Acer Aspire i Asus su mogli takodje da se uzmu u obzir. Dok Fujitsu Siemens preskoci, nemoj ni da gledas uopste :nono: ...

-HP su uglavnom poslovni, crni i sivi modeli, ali mislim da imaju baterije koje dugo izdrze (npr kada je baterija Li-Ion 8 cells to je savrsena baterija, zato sto moze dugo da bude aktivna, cuj mene aktvna :lol: . ali razumeo si poentu :P )

-Acer i Asus su po meni vise radili na etici :sweet: , mada se mogu naci i kvalitetni takodje.
Evo npr. jednog modela koji je lep kako za oko, tako i za upotrebu
http://www.itsvet.com/proizvod/acer-asp ... top/3/1345

Dok sam se ja odlucila za Toshibin model i zadovoljna sam potpuno :)

A za OS, pa sad ja preporucujem XP, sminkerska Vista je bas samo sminkerska i nista bolja od XP-a...Mada to ne bi trebalo da te brine, ti nadji model koji ti odgovara i tamo gde budes uzeo mozes da ih pitas da ti prebace sa Viste na XP (ja sam tako uradila na mom, samo sto meni nisu naplatili jer sam radila i nihovom servisu...tako da ako te zanima cena ne bih znala da ti kazem)
Korisnikov avatar
By Dirrty
Da, taj mi je model prvi zapao za oko... ali pitam za tu opciju gledanja TV-a?

Da li se to ugradjuje tv kartica ili su to te dodatne opcije.. tv tjuner koji imaju ta 2 cije sam linkove postavio?

HD mi se ne dopadaju nikako...
Korisnikov avatar
By DarkAngel
moram napolje da izadjem hitno je izvini, kuckacu tu posle o tome, a mozda i neko da svoj koment do tada......
Korisnikov avatar
By Dirrty
O tome mogu i nesto kasnije da razmisljam... nemam zivaca jos i za to.

Meni je u sustini najbitniji ekran od 17" i performanse u smislu da je dobar za igrice posto je to verovatno jedino sto cu na njemu dzarati.

Mada ne planiram da igram sve najnovije sto izadje... imam samo par igrica u planu koje nisu naj najnovije.
Tako da mi treba nesto solidno za tu svrhu.
Korisnikov avatar
By DarkAngel
Pa upravo taj jedan za koji smo oboje postavili link je bas za to...Ali pogledaj jos modela koji imaju slicne karakteristike kao taj
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
možeš da uzmeš bilo koji model koji toliko košta, bićeš prezadovoljan. to je baš puno para za laptop.
Korisnikov avatar
By andjela
Originally posted by DarkAngel
- sto se tice proizvodjaca procesora, zavisi od tvog ukusa...npr neko vise hvali AMD neko INTEL, ja licno sam uvek birala AMD i sasvim sam zadovoljna. Bitno ti je samo da je Core2Duo (a mi cemo ti reci da li ima dobar radni takt ili ne - videces tu karakteristiku na sajtu)
core2duo je intel procesor, a amd ce tesko biti bolji od intela u mobile varijanti (nije bolji ni u desktop varijanti)

samo da ti kazem da ove asus, msi i sl zaobilazis u veliko luku ako zelis da imas kvalitetan laptop duzi niz godina. apple ces tesko kupiti za 1000€

preporuka za toshiba, dell ili hp (naravno sony na prvom mestu ali to zadovoljstvo kosta)
Korisnikov avatar
By Dirrty
Zasto li sam mislio da ce ovo biti jednostavno... :cupakosu:

I sranje je sto nekih cool laptopova nema na nasem trzistu... :sigh:
Korisnikov avatar
By DarkAngel
Originally posted by andjela
Originally posted by DarkAngel
- sto se tice proizvodjaca procesora, zavisi od tvog ukusa...npr neko vise hvali AMD neko INTEL, ja licno sam uvek birala AMD i sasvim sam zadovoljna. Bitno ti je samo da je Core2Duo (a mi cemo ti reci da li ima dobar radni takt ili ne - videces tu karakteristiku na sajtu)
core2duo je intel procesor, a amd ce tesko biti bolji od intela u mobile varijanti (nije bolji ni u desktop varijanti)

samo da ti kazem da ove asus, msi i sl zaobilazis u veliko luku ako zelis da imas kvalitetan laptop duzi niz godina. apple ces tesko kupiti za 1000€

preporuka za toshiba, dell ili hp (naravno sony na prvom mestu ali to zadovoljstvo kosta)

hvala na ispravci sad sam videla sta sam napisala :)
Korisnikov avatar
By andjela
Originally posted by Dirrty19g
I sranje je sto nekih cool laptopova nema na nasem trzistu... :sigh:
kao naprimer?
Korisnikov avatar
By Dirrty
Dzaranjem po netu sam saznao da su mi kao obavezne komponente neophodne sledece stvari:

-Intel Core 2 Duo procesor 1,7-2,0 GHz
-Neintegrisana, solidna memorijska kartica 256 MB
-1Gb-2Gb RAM
-17" ali mozda i pristanem na 15"
-Toshiba/HP

Jos samo da sve to nadjem u jednom racunaru prihvatljive cene... :kosa:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne moze da mi pronadje tu sajt stranicu... :nesiguran:

Pitam li se cemu taj lukavi smeh... xm? :misli:
Korisnikov avatar
By Stripi
Ja kupio ovog, sa externim tv tjunerom
Slika
Na njemu se vrti Vista a suprug igra neke svoje igrice na njemu i kaže da vrlo zadovoljan. Meni služi za internet :D i sasma sam zadovoljan. Vista (ilegalna) se vrti na njemu skroz zadovoljavajuće
Korisnikov avatar
By Dirrty
Nashao sam Toshibin model koji mi itekako odgovara... jos samo da vidim gde cu da ga uzmem... :lukavi:

@andjela... ma nesto mi sjeban ovaj matori komp pa ko zna zasto nije htelo da mi otvori...
Sada vidim tu stranicu i ne kapiram previse :plavusa:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!