Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Nisam_Ja
:sesir: Ja mislim da je sve to duh vremena i da se protiv toga ne treba boriti... prosto - nezaustavljivo je i mislim da sve to ima svoje. Oni sami treba da shvate sta je za njih dobro ili lose, a mi, kojima se to nesto kao ne svidja - mozemo da komentarisemo i pricamo na tu temu - neko se mozda i primi! ;)

Elem, kad smo kod toga ko izgleda starije - nemam nista protiv, recimo, decaka koji deluju naprednije u odnosu na svoje godine i vrsnjake! :skola: Ha, ha, ha, ha, ha!
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
... silom se nista ne resava.. Vazno je razgovarati sa svojom
decom i tretirati ih kao vrlo samosvesna bica i postovati,
kako bi oni postovali vas. Kroz te razgovore treba im dati
sirinu, postavljanjem pitanja, na koja oni sami moraju da
odgovore.. da sama deca osete zasto nesto nije dobro, i
zasto je nesto dobro.. sta je to kvalitet, sta je to shund..
To je proces, i traje tokom celog odrastanja...

Treba voleti svoju decu, i truditi se oko njih. Roditelji kod nas
uglavnom ne razgovoaraju sa decom na nacin da ih postuju
kao samosvesna bica, vec zele da nametnu neku kontrolu,
silom.. i tu se sve gubi..

Kad sa detetom pricate i postavite mu ispred nosa cinjenice,
kroz salu, igru, pricu.. pa i pricu o grand deci, pricu o garderobi,
to dete nece nikada uci u matricu... da li ce biti extrem, u neku
drugu stranu, je pitanje.. ali ce sigurno znati da postuje sebe...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by andjelat
Treba voleti svoju decu, i truditi se oko njih. Roditelji kod nas
uglavnom ne razgovoaraju sa decom na nacin da ih postuju
kao samosvesna bica, vec zele da nametnu neku kontrolu,
silom.. i tu se sve gubi..

Kad sa detetom pricate i postavite mu ispred nosa cinjenice,
kroz salu, igru, pricu.. pa i pricu o grand deci, pricu o garderobi,
to dete nece nikada uci u matricu... da li ce biti extrem, u neku
drugu stranu, je pitanje.. ali ce sigurno znati da postuje sebe...

Mislim da je priličan problem to što većina roditelja ni nema neki jasan izgrađen stav oko toga šta žele da njihovo dete prihvata a šta ne, pa se tu javljaju neke mozaične ideje i onda svako dete u porodici iz toga izvuče drugačije smernice.

Prva i najvažnija stvar je da roditelj proverava koje medije prati njegovo dete, tj. da ga ne ostavi ispred Cartoon Network-a "jer su to crtani filmovi a crtani filmovi su po difoltu dobri za decu". Mnogi od tih crtanih filmova na Cartoon Networku namenjeni su odraslima ili bar starijim tinejdžerima (preko 16 godina) i nisu nešto što bi npr. 6- ili 8-godišnje dete trebalo da gleda. Primer: Bili i Mendi, i svi oni vrištavci što skaču u četiri dimenzije.

Crtani filmovi koje puštaju na Minimaxu su sa druge strane očigledno ciljano birani da deci kroz priče njihovih umiljatih junaka prezentuju pouke za dobro vaspitanje. Primeri: Jakari, Artur, Gicko, Šumski prijatelji itd.
Korisnikov avatar
By Dina
Meni su roditelji pricali da i deca sama odabiraju... i to ono sto se njima nikako ne svidja, ja opet mislim da je to pravilnije nego nametati deci svoj izbor. Jedna moja kuma je bila bas iskljuciva dok smo bile mladje, nikad u zivotu ona nije zaigrala uz neku narodnu muziku, a izlazile smo samo na mesta gde je bila rock muzika ili nesto slicno. A kumce od dve godine samo hoce narodnjake i uvija se igrajuci uz njih. Ja sam vristala od smeha gledajuci tu scenu i znajuci koliko je ona bila neprijatna prema svakom ko slusa takvu vrstu muzike. E sad, na srecu prema detetu nije, moze ona svakako da mu ne pusti kanal koji dete hoce ali zasto bi dete kaznjavala tako samo zato sto mu se svidja nesto sto njoj nikako ne? Druga moja kumica vec ide u obdaniste pa je tamo valjda zakljucila da joj je idolka Ceca jer kod te moje druge kume isto to nije cula u kuci. Ali sada kad je Ceca na tv to mora da se gleda, sve njene pesme zna...
By Speculum Columbae
Mene zamara što ljudi idelaizuju decu.
Deca su jednako surova i sebična kao i odrasli ljudi, samo su zbog nedostatka iskustva još i slobodna u tome.
Mada...umeju da i uteše (opet usled nedostatka iskustva).
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!