Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Cluniensis
Pa ja licno mislim da jedno ne iskljucuje drugo. Da sumiramo, veza bi trebalo da traje dok traje i ljubav... Ako covek voli nekog, valjda je logicno i da bude u nekoj posebnoj(u odnosu na druge) vrsti veze sa tom osobom. Veza nije isto sto i vezanost (mada bi mnogi najradije to tako videli), ali jeste neka vrsta prihvacene obaveze prema nekom.

Uzgred, posle ljubavi, kome je potrebno da reda radi bude sa nekim?

:sesir:
Korisnikov avatar
By Adenim
Ali zasto biti u vezi ako nema ljubavi?
Korisnikov avatar
By .L O S T
pa trebalo bi da da to bude isto... mada ne mora da bude.... mada ajde ipak da stavim znak = ........................
By Swanheart
ako bih ljubav posmatrala kao uslov za vezu, ceo zivot bih bila sama.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ne bih mogla da budem u vezi bez ljubavi,
jednostavno bih se osusila kao suvi list...

Meni je ljubav neophodna da bih bila sa nekim
da se pratimo u zivotu...

Samo je stvar sta ko postavlja kao kriterijume za
zaljubljivanje, kako to oseca, i sama kompatibilnost
dve osobe jedne prema drugoj...

Fraza: ljubav je nesebicno davanja... bez razmisljanja
o koristi , uzimanju...

A ima i ona stara srpska...
"jos su mladi, zavolece se.."

al sam isfilozofirala...

:puzzle:
Korisnikov avatar
By Black_crystal
Originally posted by svejedno
Niti ljubav podrazumeva vezu, niti veza ljubav.

Tol'ko.
:fancyklap:
Korisnikov avatar
By Dirrty
A kad je ova tema kao zivnula?
Propustih taj trenutak u vremenu...

Ali zanimljiva i jako razlicita misljenja...
Korisnikov avatar
By doktor_NS
Za mene, biti u vezi znaci biti U LJUBAVI sa nekom osobom :love: ,a istovremeno i najbolji prijatelj...Ne bih nikada mogao biti u vezi sa nekim cisto da bi se reklo da imam NEKOG,da imam neku obavezu i sl.
Samo ako postoji ljubav izmedju dve osobe,onda se mogu razresiti svi nesporazumi do kojih neminovno dolazi u vezi i praviti kompromisi...U suprotnom, mislim da je jako tesko odrzati vezu sa nekim ko ti je samo obaveza,no to najbolje znaju oni sami
:hmm:
Korisnikov avatar
By m..
Ne treba mi sigurnost u tom smislu. Da bih ostala s nekom u vezi, moram da je volim. Za redovan sex mozes imati ljubavnicu, kres kombinaciju, vezicu, seriju one night standova, kako god, al ja to nikad ne bih nazvala vezom.
Korisnikov avatar
By DfromOz
Za mene ljubav i veza najcesce nemoraju imati veze jedno sa drugim, iz prostog razloga sto ima nekoliko vrsta veza, i naravno sve su bazirane na razlicitim osnovama...Ne mislim da generalno i jedna veza pocne iz ljubavi, poneke da iz zaljubljenosti, na primer, ali da, iz bilo koje vrste veze moze da se postepeno dogodi ili razvije ljubav, naravno ako se poglope svi parametri sa obe strane.
Korisnikov avatar
By Manon
Originally posted by Adenim
To se i ja pitam, ali ipak znam da je to privilegija malobrojnih. Vecina nesto kalkulise
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by doktor_NS
Za mene, biti u vezi znaci biti U LJUBAVI sa nekom osobom :love: ,a istovremeno i najbolji prijatelj...Ne bih nikada mogao biti u vezi sa nekim cisto da bi se reklo da imam NEKOG,da imam neku obavezu i sl.
Samo ako postoji ljubav izmedju dve osobe,onda se mogu razresiti svi nesporazumi do kojih neminovno dolazi u vezi i praviti kompromisi...U suprotnom, mislim da je jako tesko odrzati vezu sa nekim ko ti je samo obaveza,no to najbolje znaju oni sami
slazem se. ali kako onda kad dodje do raskida, to prijateljstvo ne moze da opstane? najcesce...
Korisnikov avatar
By Manon
Seks bez ljubavi je nesto sto zadovoljava nase animalne porive . Samo ljubav izmedju partnera cini da seksuaklna (ili zivotna) energija protice i spaja dve osobe u jednu a fizicko spajanje bez ljubavi nikada ne moze da premosti jaz izmedju dve osobe.
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Originally posted by Adenim
Ako nema ljubavi, onda ja to zovem shemom. Mislim shta tu ima da se tupi i mozga.
Korisnikov avatar
By Manon
Originally posted by ns.happy
Originally posted by doktor_NS
slazem se. ali kako onda kad dodje do raskida, to prijateljstvo ne moze da opstane? najcesce...

Do raskida dolazi kad ljubav umre. Ona nikad ne umire prirodnom smrcu, vec zato sto ne znamo da joj obnavljamo izor. Umire od slepila, pogresnih postupaka, izdaje. Umire od bolesti i rana. Umire zbog dosade , gubitka svezine ili sjaja. Umire jer smo je zapustili. A tada nestaje i prijateljstvo, jer ono nije bezuslovno, kada su ljubavnici u pitanju
Korisnikov avatar
By Vespertine
Dopada mi se poetichan pristup temi by Manon...

Opet ne mozhesh uvek ni smrtno zaljubljen da zapochnesh vezu. Ja sam malo shkrt sa emocijam i uvek imam zhivaca da racionalizujem situaciju pa se potrudim da procenim mogu li ili ne mogu biti sa nekim pre nego shto nastavim da se trudim u izgradnji veze... Emocije se nekada znatno pojachaju kako vreme prolazi...

Slazem se i sa doktor_NS-om, glupo je zapochinjati vezu s nekim za kog ni najmanje na marish ili ne volish... Meni se X puta desilo da me ljudi obmanjuju da zhele vezu ne bi li samo dobili sex i to je neshto najnizhe shto neko mozhe da uchini. Nikad ne zapochinjem vezu sa nekim zadnjim namerama, samo jedanput mi se desilo da se ispostavilo da mi osoba uopshte ne odgovara i to sam naravno na razuman nachin okonchao. Nikad nikog nisam lagao za takve stvari niti bih mogao da dopustim sebi i drugom da tracimo vreme na pogreshne osobe.
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by Manon
A tada nestaje i prijateljstvo, jer ono nije bezuslovno, kada su ljubavnici u pitanju
a moze li ono biti bezuslovno?
Korisnikov avatar
By Manon
ns.happy

Terorijski moze. Ali samo zrela ljubav, kakvih je veoma malo moze da izrodi u coveku odnos bezuslovnog prijateljstva. From pise o tome u knjizi koja se zove "Umece ljubavi". Znaci samo bezuslovna ljubav moze da sadrzi bezuslovno prijateljstvo.
Bezuslovna ljubav je na primer ljubav majke prema detetu. To je ljubav koja samo daje a nista ne trazi. Razmisli i sam kako je to tesko postici
Korisnikov avatar
By Modesty
veza je kao simbol dvoje koji se vole i nema nikakve veze sa vezanjem nego sa povezivanjem ili pripadanjem....a pripadati voljenoj osobi je nešto najljepše na svijetu.
Korisnikov avatar
By sleepingsun
pa valjda je logicno ako uopznas osobu koja ti se svidi da zapocnete vezu..posle odredjenoog vremena..mesec ,2, znas da li zelis tu vezu da nastavish..i da li ti ta osoba odgovara..i to nije vezivanje..vec vas precutni dogovor da uzivate 1 u 2om i koracate zajendo kroz sve:saint2: dokle vas vezu neka osecanja..
a ljubav doazi retko..onima koji je zasluzuju i u nju veruju..
i da..loigcno je da ce te 2 osobe koje se wole biti zajedno,tj u vezi:angel:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!