- 04 Jun 2008, 00:26
Ma, znam ja da on nije pogresio, ali hajde kao da sirimo "pravilan" govor da bi preventivno delovali (protiv stigmatizacije). Znam za Sexually transmited diseases, znam engleski, znam i skracenicu CAK
STD
ali nastoji se politicki korektnim govorom dejstvovati na svaki oblik diskriminacije (dobro, ovde je nije ni bilo, ali kad je bude obicno je too late i politicki korektan govor tad nece puno pomoci), te se tako koristi i za ostale stigmatizovane grupe........Necemo reci "peder" vec "gay osoba", necemo reci "zarazen" vec "inficiran", necemo reci "kurva" vec "seksualna radnica" itd.,itd........
Nisam ja mislila da Statusa treba po usima, vec da to stoji za buduce narastaje, posebno jer su polne bolesti i infekcije jos uvek velika nepoznanica mnogima........Ja isto nisam znala za pola od ovih stvari dok nisam ucila o njima, da bih se, opet bavila njima na zivim lljudima, face 2 face i videla kolika je, u stvari razorna moc diskriminacije i stigmatizacije, ali to znas i sam.....

Nisam ja mislila da Statusa treba po usima, vec da to stoji za buduce narastaje, posebno jer su polne bolesti i infekcije jos uvek velika nepoznanica mnogima........Ja isto nisam znala za pola od ovih stvari dok nisam ucila o njima, da bih se, opet bavila njima na zivim lljudima, face 2 face i videla kolika je, u stvari razorna moc diskriminacije i stigmatizacije, ali to znas i sam.....