Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By hlaefdige
ovako...imam groznu prosirenu venu na listu leve noge...prosirenu, ispupcenu i na momente bolnu....

..znam ja da ce to da se povrati i sve po redu...ali bih za sada da je uklonim....

...ono sto me zanima je: da li znate neku pouzdanu kliniku gde bih to mogla da obavim...

da se razumemo, bila sam kod redovnog lekara i nisam dobila NIKAKVU informaciju niti nekakav uput kod hirurga, bilo kog drugog specijaliste....i tako...help?
Korisnikov avatar
By XerYuS
joj ja sam gledao kako se vade te vene jos kad sam bio na praksi na hirurgiji. Ima neki nozic ili sta vec, koji izgleda kao jelka pa ga uguraju u venu i posla je cupaju sve dok ne izadje:jerry:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
hahaha..hvala na instrukcijama, ali stvarno nisam planirala da je sama vadim...

... s druge strane, nemam zenta te vrste...takoreci, bole me usi kako ce to da urade, samo da je ja vise nemam 'vaku i da nesto ne zajebu!
Korisnikov avatar
By Rei
Wow, stvarno bih voleo da vidim kako to izgleda :blenta:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
sto se mene tice, zvacu te da gledas ako te puste, cim nadjem kako cu to i gde da sredim....
Korisnikov avatar
By anche
nije li hirurska intervencija malo radikalan potez? ja se secam da sam vidjala neki kesten gel po radnjama koji otklanja, ili bar olaksava, simptome koje navodis.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
pa..nije...

..ti gelovi su u principu neka vrsta prevencije, veoma diskutabilnog efekta...

..i kombinuju se sa celodnevnim nosenjem zavoja i specijalnih carapa...i onda nista..jer jednom na taj nacin ostecena vena ne moze da se vrati u prvobitan polozaj...tako da se samo usporava proces...

..prosto je to stvar kvaliteta krvnih sudova, u mom slucaju je to nasledno...kao i u vecini drugih, jel'te...

...tako da je gotovo neizbezno da ti se to desi ako imas predispozicije...meni se samo desilo ranije...

..naravno, nisam strucnjak, jel'te
Korisnikov avatar
By decko
U mojoj familiji sa kevine strane, sto su starije sve zene imaju taj problem tako da se nadam da ce kao i muske generacije ranije, i mene preskociti :)
Korisnikov avatar
By anche
:nesiguran:

ako si bas resila onda idi na sigurno, kroz sistem.

a sta ti tvoja lekarka rekla? sto te nije uputila dalje ako je to tako dramaticno?
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ijoj...bila sam kod dva lekara...i tako su se lose pokazali da je to bilo strasno...

maksimalno sto sam od njih dobila je "..pfff....pa stvarno, moras da odes KOD NEKOG TO DA VIDIS...."
Korisnikov avatar
By decko
Ja znam da ima neka terapija sto se primaju neke boce na odredjeno vreme i mora da se nosi zavoj na toj nozi, tipa konstantno mesec dana i to se povuce. Samo terapija se ponavlja na svakih godinu dana ili tako nesto. :nesiguran:
Korisnikov avatar
By anche
da? pa onda ti treba da uzvratis pitanjem: a kod koga!? kod vidovnjakinje da mi kaze kakva mi je buducnost glede vene!?

ja bre ne izlazim dok mi ne dadu neku 'artiju u ruke :smug:
Korisnikov avatar
By Blady
Meni je muka.... ja se izvinjavam...
Korisnikov avatar
By hlaefdige
kaz'li, da idem da vidim u mitrovici u bolnici "ako nekog nadjem" a da oni to tu sad nista ne znaju kome da me daju...ma idioti...pitam ja da li mi treba uput neki..."za tog nekog"...kaze "NE ZNAM, PROBAJ OVAKO"... i tako....

....bila sam i u mitrovici iz nekih drugih razloga..malo jednostavnijih...uglavnom...i to su mi zakomplikovali tako da sad imam i neke oziljke na istoj nozi...pa kao...ne bih ja vise kod tih cika i teta....
Korisnikov avatar
By anche
bre, u kg nema vaskularne hirurgije!?

evo niska hirurgija skoro prenosila preko interneta dve operacije na otvorenom srcu. nisam gledala al' rekose da pacijenti zivi :)
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ne ne ne..nisam ja u kg...ja tu cesto vikendujem....ja sam 'vamo, gore u sremu...
Korisnikov avatar
By decko
:giggle:

Joj, znam samo da je jako skupo i da ne rade svuda, tj. moja tetka se bas namucila da nadje pvt klinku koja to radi.
Korisnikov avatar
By anche
ok. onda ns sigurno ima kapacitete za takve intervencije. ja se nekako nacitah svakakvih prica o privatnim klinikama tako da... :neznam:
Korisnikov avatar
By decko
Pa problem kod moje tetke je to sto nije isla redovno jer nije imala kintu i onda je preskakala i isla na svaki treci tretman tako da se nije skroz povuklo ali znam da je bila bas zadovoljna i da se pokazalo kao uspesno. E sad, pitanje je da li to rade sad svuda posto je ona na to isla pre tipa 2 god. :)
Korisnikov avatar
By hlaefdige
pa pretpostavljam da jeste..i ima vise nacina....

..ali, znas kako..vec mi je jako neprijatno da se skidam u razne bermude i slicno...postaje i praktican problem, posto mi sve cesce traze na poslu formalnu suknju do kolena...i tako to...
Korisnikov avatar
By decko
Kapiram, i moja tetka je bas iz tog razloga isla da to sredi. Raspitaj se po klinikama i bolnicama, mislim da ima sigurno jedna u Zemunu koja to radi, a verovatno moze i na VMA, ali za to vec nisam siguran.
Korisnikov avatar
By Tomek
Ja imam prosirenu venu na drugom mestu...
I pre tri godine me poslali kod jednog dr iz bolnice na Zvezdari koji operise prosirene vene nekom novom metodom (bar je onda bila nova). Lokalna anestezija, i za sat ides kuci...
Kasnije se ispostavilo da nije za operaciju, pa nisam otisao...
Ne znam da li jos radi...
Korisnikov avatar
By hlaefdige
dobila sam informaciju o nekom lekaru sa zvezdare...

...znas li da li mi treba poseban uput, ili kako se to radi?..posto nisam iz bg
Korisnikov avatar
By ns.happy
duso. mani privatne, nije to problematika koja je neresiva. ides kod vaskularnog hirurga u ns, zakazes i oni ti to izvade. jeste radikalno, ali se resis problema. to nije nikakva strasna operacija. mada, uvek ces naici na razlicita misljenja, neko to ne bi ni vadio, nego bi pokusao lecenjem (ovo sto je sve nabrojano) ali noz je noz. za par minuta se resis problema...
Korisnikov avatar
By hlaefdige
znam znam...i ja tako mislim....sigurno hocu da je se resim i nije mi frka nikakva...samo mi je potreban savet, gdi i kako...
Korisnikov avatar
By ns.happy
odes kod lekara svog , opste prakse. kad mu se najebes nesposobne majke, trazis uput za vaskularnog hirurga. sa tim uputom dodjes u pokrajinsku bolnicu i pitas gde je to. onda lepo sednes da cekas. posle sat vremena stignes na red, i lepo sa covekom koji je najkompetentniji da deli savete popricas. :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!