Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderator: IriS
Originally posted by ns.happyIjuuuu
mislim da ovo nije bolest.
Originally posted by E.c.h.o...Mislim da ovisnici o narkoticima u odnosu na pomenute obolele od "raka" neshto kasnije svoje stanje skapiraju kao stanje bolesti... dalji tok je jednaka zelja za izlechenjem kao kod bilo koga
Inace, ni ja ne mislim da se moze podvesti pod klasicno shvatanje bolesti... jer covek koji ima rak najcesce zeli da se izleci, a narkoman cesto ne zeli.
Originally posted by Armandpa hajd da kazem da su i ovi stavovi ok, ali ja ne bih izjednacavao rudare koji rade za platu i nekog ko plati debelu lovu da bi se ufiksao i doziveo jedan sebicni momenat zadovoljstva posle kog ne ostane nista... droga je zadovoljstvo. a svako zadovoljstvo se placa. slazes se?Originally posted by ns.happyIjuuuu
mislim da ovo nije bolest....pa kog fakulteta posedujesh index?!
Ne znam shta bih odgovorio osobi koja je temu otvorila..zoe je dosta toga vetj rekla. Sa "nakrivljenim" stavovima se teshko izlazi na kraj, ali uz trud se ipak da izatji.
Ukoliko sam u prilici pomotji nekome da izadje iz problema rado se posvetim tome.. vetj imao iskustvo kada se osoba sa kojom sam odrastao skidala sa heroina.
Bolest je bolest-niko je ne bira.
Gomila ljudi dobije karcinom debelog creva jer su izabrali da jedu mast..da li se i to moze posmatrati kao svojevoljno izabrana bolest?! Ili osobe koje zive na mestu odakle se ne mogu iseliti udishutji full zagadjen vazduh? Shta je sa rudarima? Radnicima koji rade na mestima sa jakim isparenjima toksichnih hemikalija?..svi oni biraju bolest?!
![]()
Originally posted by ArmandA ja mislim da sada mladji mnogo ranije shvataju sta ih ceka ukoliko se ufixaju i da zato prelaze na neke druge droge.. i nemaju svi zelju za izlecenjem. Govorim o heroinskim zavisnicima jer oni najbrze 'nestaju'.Originally posted by E.c.h.o...Mislim da ovisnici o narkoticima u odnosu na pomenute obolele od "raka" neshto kasnije svoje stanje skapiraju kao stanje bolesti... dalji tok je jednaka zelja za izlechenjem kao kod bilo koga
Inace, ni ja ne mislim da se moze podvesti pod klasicno shvatanje bolesti... jer covek koji ima rak najcesce zeli da se izleci, a narkoman cesto ne zeli.
Originally posted by ns.happySlazem se da se platja svako zadovoljstvo (a postoje i izuzeci kada se isto dobije "dzabe"
pa hajd da kazem da su i ovi stavovi ok, ali ja ne bih izjednacavao rudare koji rade za platu i nekog ko plati debelu lovu da bi se ufiksao i doziveo jedan sebicni momenat zadovoljstva posle kog ne ostane nista... droga je zadovoljstvo. a svako zadovoljstvo se placa. slazes se?
Originally posted by E.c.h.o...Bash svi?:hmm:
ps. oboleli od 'raka', da.
Originally posted by ZoeJoj...ja ne mogu, vise..zaista.
Mnogo sam o tome pisala na ovom Forumu, cak je nedavno bila jedna tema bas, i mozda je cak i jos ima u NovomE....ali nije bitno, tu su Svejedno, Adam i jos neki koji uvek rado ucestvuju![]()
Originally posted by Angelina777Angie podrazumevash li neku razliku izmedju narkofila i "tzv narkofila"?
/ne volim ni tzv narkofile..... za mene su to potencijalni dileri i narkomani, koji se licemerno kriju iza reci narkofil./![]()
Originally posted by EYA
narkomanija je simptom bolesti dubokog unutrasnjeg energetskog disbalansa.
kao sto se bolest na fizickom delu tela manifestuje tek nakon sto imuni sistem tela oslabi, tako i narkomanija nastupi kad se imuni sitem licnosti poremeti.
treba im pristupiti jednako kao i svakom drugom bolesniku, dati im samilost, empatiju i ljubav, a ne gadjenje, sazaljenje ili bes.
Originally posted by Zoeti si onako dobila nezaustavljivu zelju da se proseres..sta, da otklonis? a ti si?
Ali stavovi nekih ljudi sa prethodne strane (Delete, Rei, Just me........izvinjavam se ako sam nekog zaboravila), su u meni izazvali trenutnu nezadrzivu zelju da sednemo face 2 face i porazgovaramo o ovome, jer ovako se zaista slabo sta tako veliko, opasno diskriminatorno moze modifikovati, da ne kazem potpuno otkloniti........
Sa Simorom se slazem u najvecem procentu, Ns.happy je dobro krenuo, ali mislim da je posle nesto rekao sto ja sad nisam u situaciji odavde da citiram.....Armand razume.znaci diskusija se vrti u pravcu tvog razumevanja, sto je kriterijum za istu. pa hajde devojko/zeno, iskucaj u wordu (pazi da ne spamujes posle) tekst i podeli ga diskutantima, pa da zakljucamo temu. sto bi se mi bacali svojim recima, kad si ti vec povukla margine i zadrzala pravo na iskljucive bisere, da ne kazem neku drugu rec koja ti vise pristaje, a sve vezano za dragu ti temu.
No..........to sa sakrivanjem novcanika, sa manipulacijama heronskih ovisnika (narkomana, ako vise volite), ti stavovi Angeline777 i vecine drugih, su proizvod ciste njihove, tako da kazem, gluposti, ali svakako i nekog malecnog iskustva.Uvid u tudje iskustvo nemas. To sto si ti smrkala heroin na nos, a nisi se bola iglom u dupe istim, ne znaci da imas iskljucivo pravo manipulacije da posmatras i opserviras glupost kako rece vecine. kao i pravo da svu glupost ovog sveta zadrzis samo ti. ostavi i drugom ponekad neko parce..
Drugo je kada vam ukradu. Ali niko ovde nije pomenuo da mu je neki narkoman nesto ukrao, vec da je:"Manipulisao, moljakao, cvilio, trazio.........." sta god.............(dodaj po izboru).I ovim impliciras da narkomani ne kradu. da, oni samo obijaju apoteke, imaju oni kriterijume..evo, ja cu da ti napomenem. znam par ljudi kojima je obijen stan od strane narkomana u krizi, a ne novcanik. i to nije bas rekla kazala, jedna od prednosti "beogradske skole". kako je u Novom Sadu?
Na VAMA je da li cete mu uciniti to sto trazi ili ne, nije vam uperio pistolj u glavu! A to sto vi VOLITE tu osobu neznamkoliko, sto vam je neznamkoliki prijatelj........-opet je na VAMA. VI ste odlucili da mu date, VI ste osecali potrebu ovakvu ili onakvu. Svako moze da trazi od vas nesto, pa ne date svakom, mogu se zakleti u to,dakle izbor je na vama samima. Zato to sa sakrivanjem novcanika ne drzi vodu.
Slazem se da je na svakome izbor sa kime ce da se druzi, ali ako samo i iskljucivo odbacujete nekoga zato sto je narkoman, onda govorimo o diskriminaciji, i ne znam za sta se uopste borimo?!?znaci, pravac po toleranciju, pa se vrati na diskusiju, kad naucis da diskutujes, ovako si suvise smesna i za spustanje. doduse, ti vec sve znas o tome. a i mislim da te i ne treba mnogo spustiti, sama to savrseno sebi radis.
Takodje me pogodilo ono sto ste rekli da ovaj sebicno bira da se ufiksa da mu bude dobro, a niko sebi ne ufiksava kancer,recimo...........Zar vi zaista niste svesni da su psihicka oboljenja isto sto i fizicka?!?pricaj mi malo o tome, mozda ispod boldiranog "jebes ti to" i "jebeno govno" i sl tvoje sintagme u kojima oscilira (ne)vidjeno neobrazovanje i prostakluk lezi autenticni psihicki bolesnik. cisto da te ne bih diskriminisala.
Zar ne znate da ne mozemo i nije u redu da MI sudimo sta je "veca" bolest, sta je bolest koja je "u redu", koja je "prihvatljivija".........?!? Svaka je bolest naveca i najteza onome koji boluje, i ko smo mi da pravimo tu selekciju?!?ma ja imam svako pravo da mi se jebe sto je neka sirota mala bogatasica nasla resenje u igli! narkomanija nije isto sto i npr sizofrenija, ponavljam. Nije urodjena psihicka bolest. Neko pocne ne zna ni sam zasto, pa se navuche. ne mora da znaci da je psihicki bolestan ili cak disfunkcionalan pre toga bio
Hiv pozitivne svi volimo, podrzavamo ih odjednom, rado bi se sa njima druzili cak i ljudbav vodili..........aha........bullshit!meni je iskreno zao sto je neko imao peh da "uzme" HIV. ali narkoman direktno uzme, da banalizujem stvari, spric i rokne se u venu, i zna sta ga ceka/narocito danas kad imamo obilje info-a na raspolaganju, pa i taj kako rece "jebeni" gugl. HIV osoba cesto nije svesna da ce biti zarazhena, jel?![]()
Masemo svojom humanoscu, a pojma nemamo da je najveci procenat obolelih od Hiva upravo iz grupacije narkomana.....................Neeeeeeeee, to nije bitno, jer on ima Hiv, on umire i ja cu biti divan i negde tamo napisati da ga podrzavam..........a sta cu uciniti ZAISTA za njega?! :ironija&sarkasm:ovde mases svojom humanoscu, zeno/devojko, jedina ti..
Ukratko, ta selektivna diskriminacija mi ide na kurac.i meni selektivna tolerancija
Ovi su sebicni jer sebi cine zadovoljstvo fiksom, a POJMA NEMATE, jebenog pojma nemate da je taj fiks ODAVNO PRESTAO DA MU PRICINJAVA IKAKVO ZADOVOLJSTVO-on je u kandzama uzasne posasti i IMA PROBLEM, bolestan je! JEBENO NE UZIVA.....pa jebem mu mater, zasto samo ne ukucate u Googlu "narkomanija" ili tako nesto i ne informisete se?!?izvini, ali opet masis..svi to ovde znamo, dovoljno je da procitamo Decu sa kolodvora ZOO.
Sve predrasude i diskriminacija poticu iz neznanja i neinformisanosti, a ako pominjete licna iskustva, ja jedino mogu da kazem da i ako ste ga imali, imali ste ga odvec maloe bas nije malo. dzankiji lazu. lazu kako zinu. i to je moje iskustvo. i tu nema predrasuda, kriva sam ja sto sam htela da budem divna eto tako kao ti sad, umesto da se sklonim od potencijalno neprijatne situacije. no, ja za razliku od tebe ne patetisem i ne ponavljam sto i vrapci znaju. to je moje misljenje koje se nece promeniti, jer je bazirano na neugodnim/istinitim dogadjajima (kako se to na filmu kaze), na kalupu koji se ne pomera, ne modifikuje (kako ti reche), debilan je i konstantno narkomanski klise otkad se isti opservira na guglu, po psihijatrijama, forumskim separeima..)
ponovicu da ako je neko narkoman nuzno ne znaci da ne zeli pomoc, i da se izvuce, on NE UME, ne sme, ne zna kako, plasi se..........jebeno govno (heroin) je jace od njegai zato ljudima obija gajbe? ma give me a break. sad ja treba da pustim svoju komsinicu da mi jase po glavi, jer je jadnu ubija samoca, pomalo se leci, pomalo krade po kucama, i ne kapira kad joj 1000x puta kazem da nemam da joj dam pantalone, dok je meni u kuci drustvo, rodjendan mi je, jos treba da mi se i ufiksa u dnevnim odajama. ne osudjujem ih, ali dalje od mene. ili neka potraze pomoc ako je zele kod nekog iz psihijatrijske ustanove. za dop im sigurno necu dati, ma da imam i milionche. treba njima, jace je to od njih, hajde da opljackamo ovu devojku i razbijemo joj glavu jer nama to treba, eeeeej.
to moramo posmatrati i fizioloski; u organizmu je supstanca koja MENJA odredjene stvari, i kako makar to ne razumete?! Kako ne shvatate da se desilo nesto sto osoba nije u stanju da kontrolise, jer da jeste, nikada se niko ne bi navukao i zajebao.jbt, ovo me sad podseti na onu famoznu diskusiju o kuchicima, oprostiti im ujed ili ne..
Neko je pitao kako to mogu sebi da rade kada znaju da ih to ubija.U tome je odgovor na sva ova gore pitanja-on to i ne zeli, ali ne moze protiv toga.Potrebna mu je pomoci neka ide kod lekara.
Vidim da je od vas nece dobiti, i jako mi je zao, ali to smo mi, to su nasi stavovi, nase drustvo je u kurcu, jebi ga.......sa tim treba nauciti ziveti, evo ja izgiboh na nekim frontovima, poput ovoga i Hiva i Aidsa, i ne mogu jos da shvatim da je to uistinu tako....jao, jadna ti..![]()
Moze se jos mnogo pricati o ovome, ali ako se bude ponavljalo jedno te isto, ili ako se pocne obesmisljavati tema svodjenjem na licne prozivke, odustajem i ja.
No..........to sa sakrivanjem novcanika, sa manipulacijama heronskih ovisnika (narkomana, ako vise volite), ti stavovi Angeline777 i vecine drugih, su proizvod ciste njihove, tako da kazem, gluposti..a nesto mi se cini da ne mozes, bolje odustani. Jer svaki put ces na vredjanje, od mene bar dobiti dvostruko.
Originally posted by Zoeznaci za tu neku bolest ''narkomanski klinc'' npr, je lek da se covek pocne fiksati i to na kraju u potpunosti kulminira njegovim narkomanskim ponasanjem? nisam razmisljao o heroinu kao o leku dusevnih poremecaja...
Poenta je da vi vidite samo spoljasnju manifestaciju jednog duboko poremecenog unutrasnjeg stanja (to narkomansko ponasanje). Samo spoljasnju manifestaciju koja jeste neprijatna za okolinu, ali je poremecaj licnosti u pitanju, plus sto drugih faktora.
I u stvari, vi govorite da poremecaj licnosti na primer, nije bolest, vec "sebicna zelja za uzivanjem, uzimanjem fiksa"! Eeeeeeeeeeeeej!Pa to je samo manifestacija!
Originally posted by Armandu morfologiji sufiks FILIJA znaci "voleti", pedofil voli decu, narkofil drogu. Voli drogu, pa mi je logicno da je i preživa./ponekad da podeli tu ljubav sa drugima i preprodaje/ Nisam znala da je neko ko je prilicno ravnodusan prema drogama, kako si opisao, narkofil. Onda bi to znacilo da mnogi ljudi zapravo i ne znaju za sebe da su narkofili? A mozda bi se usrali od straha da to odjednom saznaju, da ih je neko tako krstio?Originally posted by Angelina777Angie podrazumevash li neku razliku izmedju narkofila i "tzv narkofila"?
/ne volim ni tzv narkofile..... za mene su to potencijalni dileri i narkomani, koji se licemerno kriju iza reci narkofil./![]()
*narkofili su oni koji nemaju strah od narkotika, znachi ako se ne useresh od same pomisli na neku psihoaktivnu supstancu potencijalni si diler ili uzivalac iste?! omgg ...ne verujem da bih od tebe takvog glasa chuo
![]()
Originally posted by Angelina777Narkofilija termin je uveden kao antipod narkofobiji koja je definisana kao strah od droga formiran na osnovu predrasuda a ne na osnovu saznanja o naucho potvrdjenim osobinama samih droga. I mislim da se retko i upotrebljava poshto je bezvezan i ne govori nishta. Prikladniji termin bi podrazumevao razuman odnos prema narkoticima (poznavanje njihove hemijske strukture, fizioloshkog dejstva), a ne bi podrazumevao zloupotrebu, preprodaju ili strah od istih.... na zalost ga niko nije smislio jer i "narkotolerancija" ne definishe ovo shto malochas pomenuhOriginally posted by Armandu morfologiji sufiks FILIJA znaci "voleti", pedofil voli decu, narkofil drogu. Voli drogu, pa mi je logicno da je i preživa./ponekad da podeli tu ljubav sa drugima i preprodaje/ Nisam znala da je neko ko je prilicno ravnodusan prema drogama, kako si opisao, narkofil. Onda bi to znacilo da mnogi ljudi zapravo i ne znaju za sebe da su narkofili? A mozda bi se usrali od straha da to odjednom saznaju, da ih je neko tako krstio?Originally posted by Angelina777Angie podrazumevash li neku razliku izmedju narkofila i "tzv narkofila"?
*narkofili su oni koji nemaju strah od narkotika, znachi ako se ne useresh od same pomisli na neku psihoaktivnu supstancu potencijalni si diler ili uzivalac iste?! omgg ...ne verujem da bih od tebe takvog glasa chuo
![]()
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!