Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By hlaefdige
takoreci...veoma sam sklona da diskriminisem osobe koje koriste drogu (iskljucujem marihuanu)...

narocito heroinske zavisnike.....

..prosto, veoma mi je tesko da se otrgnem utisku da je osoba u jednom momentu to morala sama da odabere....i mislim da je moralo da se radi o necemu jacem od trenutne slabosti...

...samim tim, ranije sam cesto pomisljala da je izlecenje nemoguce, i da svojim (po toj liniji razmisljanja) idiotlukom ugrozavaju i druge oko sebe...i bila spremna da odustanem od takve osobe...pa cak i da se usudim da je "rangiram" kao "nekog"...

...dobro, jasno mi je da je takvo razmisljanje vrlo ograniceno...ali mi je jako tesko da se otrgnem...napominjem da sam imala heroinske zavisnike u veoma bliskoj okolini, i da ne govorim potpuno bez iskustva...ali iskljucivo sa ove druge strane....

....pa eto....ako vam nije tesko....dajte mi neki argument....objasnite mi ako imate volje....

...ozbiljna sam...
Korisnikov avatar
By Zonche!
Ja idem po politici ako hoces da se ubijes to je samo tvoj problem, a diskriminisem ih u smislu da ne zelim da se zblizavam suvise sa narkomanima. Zbog sebe (ne bih mogao da gledam da mi se neko blizak tako unistava), ne zbog njih.
Korisnikov avatar
By Zoe
Ja cu ti vrlo rado sve objasniti kada se vidimo.......isto iz sopstvenog iskusva, "one strane".

Mnogo sam o tome pisala na ovom Forumu, cak je nedavno bila jedna tema bas, i mozda je cak i jos ima u NovomE....ali nije bitno, tu su Svejedno, Adam i jos neki koji uvek rado ucestvuju :yes:
Korisnikov avatar
By Zoe
Evo, ja ne mogu da se suzdrzim a da ne kazem samo ovo (ohh, a ima toliko mnogo :( ) : Narkomanija je bolest, homosexualnost, primera radi, to nije. Homoseksualce diskriminisu (to znamo), i vise je nego jasno koliko smesnih i besmislenih diskriminacija sve ima (zasto decak nosi dugu kosu, zasto mama ima probusen nos-ako je "prava" majka to ne bi uradila, itd.,itd.............ma, milion i zilion budalastina), ali ovde govorimo o bolesti.
Svi se zalazemo (kobajagi svi) za prava i olaksice invalidima, koji su takodje bolesni, ili osobama sa kancerom sa kojima nema ko ne saoseca, imao to u porodici ili ne; tek za heroinske zavisnike niko ne mari-svi imaju samo reci pogrde, NEpodrske, i kao u pomenutoj temi-svima su usta puna saveta da beze od takvih osoba jer ce, citiram:"Unistiti sve oko sebe".
Ako je covek bolestan, hocemo li pobeci od njega?
Hocemo li?

Meni je neopisivo drago sto ti otvoreno govoris o svom "problemu" sa diskriminacijom, premda u ovom trenutku navodnici nisu ni potrebni ovoj reci.

Postoji citav spektar tzv."narkomanskog manipulisanja", "narkomanskog povlacenja drugih na dno" i ostalih fraza kojima se gadjate (ne i ja, pardon), i zaista bih volela da o tome ko ljudi popricamo kad se sledeci put vidimo, jer ovakvim nacinom komunikacije ti nikako ne mogu stici reci sve ono sto znam, poznajem i osecam, bar ne na pravi nacin-na nacin koji se meni cini kao dobar :)
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by Zonche
Ja idem po politici ako hoces da se ubijes to je samo tvoj problem, a diskriminisem ih u smislu da ne zelim da se zblizavam suvise sa narkomanima. Zbog sebe (ne bih mogao da gledam da mi se neko blizak tako unistava), ne zbog njih.

I jos jedna stvar apropo ovog, tako uvrezenog stava: dokle god budemo odbacivali heroinske zavisnike od nas, mi kao drustvo, i mi kao pojedinci, dotle se problem nece resiti, nece nestati sam od sebe..

Lepo rece jednom prilikom Angelina777 da se ne treba cuditi sto su i homoseksualci puni predrasuda i diskriminisu-jer su i oni ljudi, tako nesavrseni.......
Hajdemo malo ovo sve isto da primenimo i na narkomane!
Korisnikov avatar
By Rei
Mogu da pocrkaju svi for all i care. Nikada necu zaboraviti shta su mi izvesni narkosi uradili i nikad necu imati tolerancije i razumevanja, josh manje ljubavi, prema ljudima koji odaberu taj krajnje glup i tuzhan put.
Korisnikov avatar
By Dr. M
Odmah na pocetku cu da naglasim, da sve sto cu reci, govorim, iskljucivo iz licnog iskustva...

Probao sam sve droge koje su mi bile dostupne i oko sebe vec duze od 10 godina konstantno imam nekog ko je na necemu...

Nakon visegodisnjeg eksperimentisanja sa svim i svacim,nakon trogodisnje navucenosti na brzalice,trenutno sam u fazonu samo trava i to skoro dve godine...i super mi je...Iako je droga svuda oko mene prosto me vise ne privlaci...Glupo je sto cu ovo reci ali osecam se kao da sam je prerastao...

I za sve te godine samo sam tri puta radio heroin,uvek na nos i tu je za mene bio kraj!Toliko mi se svideo da sam znao da ako ga uzmem jos jednom,uzimacu ga do smrti,a to nisam zeleo...I sa te strane razumem ljude na heroinu,ali daleko od toga da ih opravdavam!!

Sto se diskriminacije ljudi na heroinu tice,nikad nisam bio u tom fazonu ali nisam ni morao...
Vremenom su oni diskriminisali sve ljude koji nisu iz te price...
Ja sam to dva puta doziveo od ljudi koji su mi bili jako bliski.
Jedna od njih mi je bila najbolji prijatelj sve dok me nije odstranila iz svog okruzenja...Zato, jer nisam mogao da razumem da ona sebi radi tako nesto,kao ni razloge kojima se pravdala...Ubrzo nakon toga se i ubila,ali to je vec neka druga prica...

Druga osoba koju sam spomenuo,postupila je identicno...Celoj ekipi je okrenula ledja,krila drogu od nas,vise je nismo zanimali u bilo kom smislu sem da joj isfinansiramo drogu...Kad joj to vise nije polazilo za rukom,otisla je iz mog zivota zauvek...za tri godine sreli smo se par puta,skinula se ona ali postala je druga osoba...sa kojom ja nisam imao vise nista zajednicko...

Nakon svega toga ja potpuno razumem i opravdavam tvoju diskriminaciju ljudi na heroinu.Sad kad bolje razmislim i ja to radim...
Ali njihovo ponasanje,promena interesovanja i nacina zivota dovedu do toga...

Ali, sve je to valjda....zivot....

:smokin: :smokin: :smokin:

:sveca: :sveca: :sveca:
Korisnikov avatar
By Delete
Nisam imala predrasude prema intravenskim narkomanima dok jedna moja poznanica, koja se lecila jako dugo i sad je (valjda) "cista" nije pokazala u drugom svetlu, a onda kad mi nij vratila u dogovoreno vreme pare koje sam joj posudila, prebacila sam sebi jer sam jednoj narkomanki dala pare u ruke. I mene je iznenadila takva reakcija, ali jbg.

Mozda bih se slozila da to jeste bolest, ali bolest koju sam izaberes, na ovaj ili na onaj nacin, ali sam si odgovoran i sam si kriv sto si narkoman. Nije ti kriv onaj od koga posle trazis razumevanje, podrsku, pomoc i niko nije duzan da ti to pruzi. To mi je kao ono da ti uskocis dobrovoljno u bunar i sad ja treba da ispadnem jos veca budala, pa da te iz tog bunara vadim. :obesen:
Korisnikov avatar
By ns.happy
mislim da ovo nije bolest. bolest nije nesto sto se zeli dobiti i niko nece krenuti sa namerom, e sad hocu da se razbolim. ovo je nesto sto covek pocne da uzima, uslovno receno, svojevoljno. i smatram da je uzivalac sve do onog trena kad ne moze da prestane da je uziva, iako od UZIVANJA nema nista... u tom trenutku postaje zrtva svoje (ne)volje i karaktera. u tom trenutku postaje slaba. e to je ono sto se diskriminise, jer su nas ucili da samo najjaci opstaju, i tako je, na kraju krajeva.
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Sledeći teks sadrži toliko mržnje i besa da sam rešio da vas poštedim direktnog udara. Prevod se može naći, ako ste dovoljno
dovitljivi.....
Fmmfpmmpp pppmmmpffpmpppfppmmmmpppmpp - pfmpmfpmmmmmčpmpmmmšmpp fmppffmppmmpmmm mmpmffčmppfpmmmmfmpmff mmfmpppmfppfppm mpmfmfžmffpppppfppm mmpfmfpmfmppfpmmmmpffmmm Ppffmmpmfppfmmpppfđmppppppmmmmm fmf PppFmm-fmf, pfmmmm mmmpmpppf fmpppf pfmpffmppžmfffpmmpp fmppffmppmmpmmm mffppm žmffpmfmppfmpppfppm fmmmppćmff fmpmpppmfppf mff fmmppfpmfmfffmpmff pffmmmpppmpp. Ppmmmmppmfmf mffppm pppmmmpffpmpppfppmmmmpppfmmpmpfmf pmmmppmmpmppppm

:avalon: :avalon: :avalon: :avalon: :avalon: :burner: :burner: :burner:
:burner: :burner: :die: :die: :die: :die: :die: :die: :die: :die: :die: :die: :die:
:die: :die: :die: :die: :die: :die: :die: :die: :die: :die: :die: :die: :die: :die:
:egzorcist: :egzorcist: :egzorcist: :eviltrep: :eviltrep: :eviltrep: :kletva:
:kletva: :kletva: :kletva: :kletva: :kletva: :kletva: :kletva: :kletva: :obesen:
:obesen: :obesen: :obesen: :obesen: :testerica: :testerica: :testerica:
:testerica: :testerica: :testerica: :testerica: :testerica: :testerica: :testerica:
:testerica: :testerica: :testerica: :testerica: :testerica: :testerica: :testerica:
:testerica: :testerica: :testerica:
Korisnikov avatar
By decko
Originally posted by Zonche
Na neki nacin slazem se sa gore napisanim.
Nemam nista protiv toga niti osudjem te ljude, ali se iskreno ne osecam prijatno u takvom okruzenju zbog par situacija u kojima sam bio sasvim slucajno u drustvu zbog kog sam poceo drugacije da gledam na te stvari.
Nikad nisam, niti sam imao potrebu da nesto od toga konzumiram i jednostavno tesko mi je da gledam kako neko svesno sebi cini zlo. I dan danas znam da sigurno imam par prijatelja-poznanika koji su u tim vodama i to mi ne smeta samo iz razloga sto se ne mesam u to niti pokusavam da nekom ja 'otvorim oci' ili ga prizovem pameti. Na to ne gledam na diskriminaciju vec kao cisto neki moj stav u vezi toga.
Korisnikov avatar
By Zoe
Nacisti su isto imali "stav"

Homofobi isto imaju "stav"

.......
By Tresh-grl
Ne diskriminisem,trudim se da razumem i mogu da shvatim kako im je...cak i one koje su na heroinu....njih stavljam na najnizi stupanj narkomanije jer su sposobni da izvedu nemoguce poduhvate ali isto tako spadnu toliko nisko samo da bi dobili sledeci fix.
Sama sam probala dop davno i to je potpuno bezanje iz realnosti i ne diskriminisem pajdomane samo ih izbegavam i ne zelim da sam u njihovom drustvu.

Iz svog dugogodisnjeg iskustva i cinjenice da sam narkomanka ne mogu da osudjujem osobe koje imaju problem sa adikcijom kad je bilo sta u pitanju...
Moze se prestati,promeniti...nije tacno da ne moze...ali kad znas za bolje osecaje koje ne mozes imati ako si strejt onda ne zelis da se odreknes droga.
Ja sam resila sama sa sobom,to je moj svet u kome sam se pronasla i osetila zaista srecnom po prvi put i ne zelim da izlazim iz njega.
Prihvatam sve rizike i posledice....
Korisnikov avatar
By Zoe
Tresh-girl, vec smo elaborirali da se ti razlikujes od "njih" samo po licnom stilu i ukusu. Naravno da postoje izvesne i nezanemarljive razlike izmedju ovih opijata, pa cak i korisnika; ali dokle god budemo od dva zla trazili ono manje, nece biti dobro.
Uostalom, sta je to "manje"? Ko ce da proceni to?

Suvise olako se ovde daju sudovi, mada mi je drago sto se moze otvoreno pricati. No, svi skocite kada neko u geja dira, pu, pu....."nasa prava", "nasa priroda", "nasa sloboda".........eheeeeeeeeej! :crveni:

Ovde govorimo o bolesti. Ja se izvinjavam, ali o bolesti.
Korisnikov avatar
By decko
Originally posted by Zoe

.......
Pa cekaj, ja nikog ne povredjujem niti mu zelim lose. Jednom sam pokusao da pomognem nekom ko je imao ovaj problem i samo mi se obilo o glavu. Izvini, ali ne smatram da sam los ako jednostavno ne pokusavam da izigravam Boga. Svako ko je u to usao svesno, isto tako mora iz toga da izadje svesno. Nikom ne mozes pomoci ako on prvi ne zeli sebi da pomogne. Ja nikad ne bih okrenuo ledja da mi neko trazi pomoc, ali sam se uverio da sam, pomoci nekom ko to odbija ne mogu. Isto tako, nisam nista lose rekao osim da se samo ne osecam prijatno u tom drustvu a ne da ih izbegavam. Postoji razlika.
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by decko
Originally posted by Zoe

.......
Pa cekaj, ja nikog ne povredjujem niti mu zelim lose. Jednom sam pokusao da pomognem nekom ko je imao ovaj problem i samo mi se obilo o glavu. Izvini, ali ne smatram da sam los ako jednostavno ne pokusavam da izigravam Boga. Svako ko je u to usao svesno, isto tako mora iz toga da izadje svesno. Nikom ne mozes pomoci ako on prvi ne zeli sebi da pomogne. Ja nikad ne bih okrenuo ledja da mi neko trazi pomoc, ali sam se uverio da sam, pomoci nekom ko to odbija ne mogu. Isto tako, nisam nista lose rekao osim da se samo ne osecam prijatno u tom drustvu a ne da ih izbegavam. Postoji razlika.

Jedna lasta ne cini prolece. Osoba kojoj si hteo da pomognes pomoc nije htela. To je sve. Ne projektuj(mo) je na sve ostale heroinske zavisnike.
Ako ti nije prijatno, okay........ja znam par ljudi koji misle da pederi jure muskarce da ih siluju, i nije im prijatno kad su u njihovoj blizini; nemaju nista protiv, ali bolje da se sklone.....
Svaciji izbor, i ja pozdravljam, ali nemojmo diskriminisati!. Samo toliko trazim.
Korisnikov avatar
By decko
Zoe, totalno si pogresno razumela ono sto sam ja napisao.
Uzimas primere koji ne mogu da se porede. Ne mozes porediti homoseksualnost sa narkomanijom, kao sto si i sama napisala - homoseksualnost nije bolest.
Ja nit' mislim da ce neko da me juri iglom nit' da ce me terati da radim/probam nesto sto necu. Kao sto rekoh, ne osudjujem niti bezim od njih, imam prijatelja koji su nekad (i sad) koristili svasta ali to ne menja cinjenicu da se jednostavno ne osecam prijatno u takvom drustvu.
Korisnikov avatar
By Zoe
Razumem ja sta ti pises, ali ti ne razumes mene.....ne mislim ovo na los nacin.

Ja pisem iz ugla nekog ko je vec mnogo stvari uzeo u obzir, i samo to napisem. Naravno da ne mozes uvek znati sta neko tacno time i misli.

Ja sam poredila te dve-tri stvari iskljucivo da pokazem kako izgleda biti diskriminisan, a to i ti znas, kao gay i svi ovde.....I, bas zato sto ovo jeste bolest, diskriminaciji mesta nema. To sam ja htela da kazem.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ok...pokusavam sad....

...problematican mi je deo oko izbora.....to mi je trenutno mnogo tesko da ukapiram...znaci...kako to?

takoreci, kako se dobija ta bolest?

..i dalje...ozbiljno pitam, nisam sarkasticna....
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by hlaefdige
ok...pokusavam sad....

...problematican mi je deo oko izbora.....to mi je trenutno mnogo tesko da ukapiram...znaci...kako to?

takoreci, kako se dobija ta bolest?

..i dalje...ozbiljno pitam, nisam sarkasticna....

E, to ni psiholozi nisu precizno definisali, kao ni mnoge druge stvari koje se odvijaju u nasim umovima, ali su skloni da zavisnost nazivaju "bolescu volje", najrazlicitijim i najsuptilnijim oblicima depresivnih stanja, anksioznosti, jednom sveopsteg osecanja nezadovoljstva i beznadja, cesto i pokusaja bega od "surove svakodnevnice", kako je zavisnici i dozivljavaju, disfunkcionalne porodicne klime, osecanja neprilagodjenosti......i tako dalje-dakle, najcesce je to jedna kombinacija brojnih faktora koja na kraju postaje eksplozivna i dovodi do zavisnosti, no ne kod svih. Postoje ljudi koji su probali psihoaktivne supstance (droge), ali nisu postali zavisnici.
Nisam prelistala knjige, na brzinu ti pisem, ima toga brdo.....
Korisnikov avatar
By Zoe
Jao, zaboravila sam da dodam, ali se namece kao logicno, da iza svega toga stoji neki oblik poremecaja licnosti. :peace:
By Tresh-grl
Originally posted by Zoe
Tresh-girl, vec smo elaborirali da se ti razlikujes od "njih" samo po licnom stilu i ukusu. Naravno da postoje izvesne i nezanemarljive razlike izmedju ovih opijata, pa cak i korisnika; ali dokle god budemo od dva zla trazili ono manje, nece biti dobro.
Uostalom, sta je to "manje"? Ko ce da proceni to?

Suvise olako se ovde daju sudovi, mada mi je drago sto se moze otvoreno pricati. No, svi skocite kada neko u geja dira, pu, pu....."nasa prava", "nasa priroda", "nasa sloboda".........eheeeeeeeeej! :crveni:

Ovde govorimo o bolesti. Ja se izvinjavam, ali o bolesti.
Slazem se u svemu navedenom.
Postoje predispozicije na koje uticu gomile razlicitih faktora po kojoj neke osobe postaju zavisnici,neki samo probaju a neki nikad ne udju u tu pricu.
Zavisnici tj. narkomani nisu isto sto i narkofili i osobe koje su samo eksperimentisale.
Kad potreba za konstruisanjem stanja svoje svesti postane toliko jaka i predje u naviku tu nastaje "bolest" tj. problem.
I na zalost to prilicno kasno uvidimo.....onda kad ostanemo sami sa problemom koji je realan.

Jbg.
......................
By Simor
Mislim da treba biti veoma oprezan kada se govori o izboru. Jer ako bi narkomaniju samo označili kao izbor, onda možemo da odemo i korak dalje - da li je osoba izabrala invaliditet ukoliko je, recimo, bila nesmotrena, vozila brzo i zakucala se u drvo. Ili, da li je osoba izabrala da živi sa HIV-om zato što nije apstinirala ili je menjala partnere a nije koristila zaštitu?

Ono što mene plaši u narkomaniji jeste jedno antisocijalno ponašanje koje osobe u nekim poznijim fazama znaju da pokažu. Inače me destruktivnost i antisocijalnost veoma plaše.

Btw, ja sam jedan od onih koji veruju u mogućnost potpunog izlečenja ljudi koji su zavisni i u tom smislu mislim da bi automatsko odbacivanje tu šansu umanjilo i da stoga odbacivanju nema mesta.
Korisnikov avatar
By Deksi
Originally posted by Tresh-grl

Kad potreba za konstruisanjem stanja svoje svesti postane toliko jaka i predje u naviku tu nastaje "bolest" tj. problem.

Jbg.
......................

:up:

True,nemam puno da dodam....
Sem da kod omladine postoji velika potreba za konstruisanjem svesti.......
To su krizne godine kad je ovaj problem u pitanju,mada naravno to nije pravilo uvek.

Depresija,osecaj nelagodnosti i drugi emotivni problemi nisu u trendu....out su,stoga se broj mladih koji zalaze u ove price raste i raste...
By Simor
Originally posted by ns.happy
mislis na njivu?
Ako je ova primedba meni upućena, bojim se da je nisam shvatio.

:cobanica:
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by Simor
Btw, ja sam jedan od onih koji veruju u mogućnost potpunog izlečenja ljudi koji su zavisni i u tom smislu mislim da bi automatsko odbacivanje tu šansu umanjilo i da stoga odbacivanju nema mesta.
jasnije? :)
Korisnikov avatar
By hlaefdige
@ simor

da, slazem se da treba biti oprezan kad se tu govori o izboru....jasno mi je da niko verovatno nije hteo da napravi od sebe tako nesto....zato pitam...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!