Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Diskusija o HIV-u, podrska, iskustva...

Moderatori: IriS, Moderators

Centar Crvena linija koji se bavi podrskom ljudima koji zive sa Hiv-om, Aids-om, Hepatitisom, kao i informisanjem i edukacijom u ovim oblastima, kao i reproduktivnog zdravlja uopste, tradicionalno organizuje Dan secanja na preminule od Aids-a pod nazivom Candle light, 18.maja (nedelja) od 18h na Trgu u Novom Sadu.

Volonteri Centra Crvena linija ce postaviti veliku crvenu traku, simbol borbe protiv Aids-a, na kojoj ce biti upaljeno pregrst sveca, dok ce se ispod njih nalaziti poruke podrske, koje ce pisati svi koji dodju da prisustvuju ovoj akciji......

Kao volonter Crvene linije, pozivam sve Forumase iz NS da prosetaju u nedelju od 18h-22h i podrze akciju, ostave poruku podrske i pokazu i ostalima kako nema mesta diskriminaciji obolelima od Hiv-a i Aids-a.

Unapred se svima zahvaljujem i pozivam da dodjete u sto vecem broju. :)

*Candle light se, pored Novog Sada, odrzava i u Beogradu, Nisu i Kragujevcu istog dana.
By Simor
Meni je akcija Candle light jako lep način da se setimo svih onih koji su preminuli od AIDS-a. One sveće na crvenoj traci, posebno u večernjim časovima, meni izgledaju kao dostojanstven vid sećanja na preminule. Lepo od vas što to organizujete.
Korisnikov avatar
By Zonche!
Definitivno.
Moracu da vidim gde se to u Beogradu odrzava...
Korisnikov avatar
By Zoe
Hvala ti, Simore!

Upravo ce se i paliti u vecernjim satima, a i poruke su predivne.... :love: Prosle godine su ljudi stvarno napisali divne stvari od srca.

Evo, posto sam sad u Centru, prepisacu par poruka koje su se nasle na traci:

"Niste zaboravljeni, mi mislimo na vas! Ljubav-tolerancija"

"Ne poznajem nikog ko zivi sa Hivom, ali mi je pomisao na vasu samocu strasna. Ne zaboravite da ima ljudi koji vas podrzavaju. Srecno!"

"Sanja, zao mi je sto ti nisam cestitala rodjendan...nisi bila tu.Uvek cu misliti na tebe"

"Neka vas Bog cuva! Milos"

"Biti oprezan, to je vazno-ali ako se desi, drzati se hrabro! Ljubavi i razumevanja uvek negde ima"

.........

itd.itd....

Zaista je jako vazno da se setimo koliko nasa podrska znaci ljudima koji zive sa Hiv-om, i svaki povod, poput ovog, treba iskoristiti da im je i pruzimo.
Porodicama preminulih takodje.
Korisnikov avatar
By Hton
Originally posted by Zoe
"Sanja, zao mi je sto ti nisam cestitala rodjendan...nisi bila tu.Uvek cu misliti na tebe"
:rida: :rida: :rida: :rida: :rida:

Gde ce biti u Bg?
Korisnikov avatar
By Zoe
Ja stvarno ne znam za Bg,jer mi organizujemo samo ovaj u Ns, ali skoro mozemo biti sigurni da ce isto biti negde u centru grada, u predvecernjim satima. (izmedju 17h i 22h najcesce)
Mozda se ove sedmice neko iz organizacije Candle light-a iz Bg-a i javi na ovu temu, kao i iz Nisa, Kragujevca......ne bi bilo lose da svi znaju i da sto vise ljudi dodje.:)
Korisnikov avatar
By Zoe
Obavestenje za medije:

Dan sećanja na preminule od AIDS-a (AIDS Candlelight Memorial) kao internacionalni događaj organizuje se od 1983. godine. Svake treće nedelje u maju, u preko 100 zemalja širom sveta obeležava se dan sećanja na osobe preminule od AIDS-a (paljenjem sveća, ostavljanjem poruka podrške…). Ove godine osim u Novom Sadu gde će pored Centra Crvena linija u organizaciji događaja učestvovati i Prevent (bavi se prevencijom upotrebe psihoaktivnih supstanci) događaj će se odvijati u još nekoliko gradova u Srbiji.

Cilj ovogodišnje manifestacije je da se pored sećanja na preminule od AIDS-a izrazi podrška osobama koje žive sa HIV-om, da se celokupna društvena zajednica informiše o HIV infekciji kao i da svi zajedno učestvujemo u borbi protiv predrasuda, stigme i diskriminacije.

Prema podacima Svetske Zdravstvene Organizacije trenutno u svetu sa HIV infekcijom živi oko 33,2 miliona ljudi. Tokom 2007. godine zabeleženo je 2,5 miliona novoinficiranih, a 2,1 milion je preminulo od AIDS-a.
U Republici Srbiji je od početka epidemije registrovano oko 2000 osoba koje žive sa HIV-om. Tokom prošle godine otkriveno je 75 novih infekcija, a 12 osoba je preminulo od AIDS-a. Realan broj HIV inficiranih osoba je znatno veći, što nam ukazuje i dalje na nisku stopu ljudi koji se odlučuju na testiranje u našoj zemlji.

Ove godine tradicionalno Centar Crvena linija obeležiće ovaj datum organizujući javnu akciju na Trgu Slobode od 18:00 – 22:00 h. Tada će volonteri razgovarati sa građanima i deliti im edukativne materijale a u 20:00 h zajedno sa prolaznicima paliće sveće u znak sečanja na preminule. Svi zainteresovani moći će da ostave i poruku podrške osobama koje danas žive sa HIV-om.

Crvena linija kao projekat u okviru Ekumenske Humanitarne Organizacije pokrenut je 2002. godine u Novom Sadu. Crvena linija se bavi temama HIV infekcije, seksualno prenosivih infekcija, hepatitisa i reproduktivnog zdravlja. Šest godina kasnije CCL pruža širok asortiman usluga svojim korisnicima kao i svim zainteresovanima o temama kojima se bavi.
Korisnikov avatar
By Zoe
Odajmo postu preminulima od Aidsa, pokazimo da nisu sami, da nisu zaboravljeni! :peace:
Korisnikov avatar
By Zoe
Da vas podsetim-u toku je Candle light, izadjite, prosetajte trgom i upalite svecu :yes:

Do 22h u Novom Sadu, Beogradu, Nisu, Kragujevcu.........

Pruzimo podrsku obolelima od Hiva i Aidsa, odajmo postu preminulima :grouphug:
Korisnikov avatar
By Zoe
Je li neko bio? Evo, ja nemam usb kod sebe da prenesem fotke, ali cu krajem ove sedmice skinuti pa postaviti da vidite kako je to izgledalo u Novom Sadu......
Prolaznici su napisali 3 ili 4 puta vise poruka podrske nego prosle godine, sto je fenomenalan pomak! :up: :up: :up:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!