Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Evo dotrčala sam na kratko da vam ispričam novosti. Počela sam sa hormončićima... naravno, bila sam kod endokrinologa, sve je ok, i počele smo. Ona je endokrinolog kakvog bi samo mogla da poželim. Kakva je osoba van ordinacije ne zanima me mnogo, ali kada radi super je. Sve me je razumela, zajedno smo se dogovorile oko terapije, ostavila je baš lep utisak na mene. Isto tako i ranije kada sam bila prvi put. Dobro je da imamo ovakvog endokrinologa, ne znam šta bih od nje mogla više da očekujem.
E, sad, o dozama ne smem da zucnem, jer će moderatorka da doleti na mlaznoj metli i da me počisti sa foruma. Šta ću, ona je buchica pa moram da pripazim... :)

Inače, dajem sebi sama inekcije u guzu, i stvarno, ništa ne boli. Talentovana sam za bocke, pa sam se i sama iznenadila da me ne boli, jer su kobiletine u domu zdravlja uvek bile grube pa mi je to ostavilo loš utisak. Možda ću kasnije napisati kako se osećam zbog hormona...
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Nadam se da si se dobro informisala i naucila
o davanju injekcija...

Javi se ako ti trebaju neki detalji... ili mozda neki
tekstic o tome..
Korisnikov avatar
By Gaia
Ja sam već par mjeseci na injekcijama i još uvijek mi se zna zavrtiti od davanja samoj sebi :)

Zanimljivo, nekada dam bez ikakvih problema, a nekada me u pol davanja injekcije naprosto oblije znaoj i počne mi se vrtiti, i onda moram koju seksundicu se nasloniti na nešto i tako malo se smiriti... sa injekcijom koja mi tako stoji piknuta u guzu :trep:
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
ma nema niceg boljeg nego kad te pikne neko bar obucen u zgodnu medicinsku sestru...ili brata :bale:

:D

kad smo vec kod hormona, ja sam dobio nalaze i skoro nijedan hormon mi nije "kako treba", svi izlaze iz okvira normale i za zene i za muskarce :s
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by uoQUEERen
ma nema niceg boljeg nego kad te pikne neko bar obucen u zgodnu medicinsku sestru...ili brata :bale:

:D

kad smo vec kod hormona, ja sam dobio nalaze i skoro nijedan hormon mi nije "kako treba", svi izlaze iz okvira normale i za zene i za muskarce :s
Mislim da to nema veze, ali je vazno znati pre pocetka
HRT-a (he.. za one koji ne znaju Hormone Replacement Therapy)

Jer ce na osnovu toga i jos nekih parametara,
endokrinolog da prepise doze..

:trans:
Korisnikov avatar
By KiWi
Čestitke Niki :D Napiši prve utiske :D
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Jedan mali savet,

Pocni da vodis dnevnik o lekovima i injekcijama,
i pisi kad si sta uzimala, i promene koje ti se
desavaju.

To je dobro, kako zbog tebe, tako zbog ostalih
koji ce ici tim putem..

:sweet:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Srecno, srecno...
Necu da te plasim, ali hormonske terapije umeju da jako zezaju psihu i raspolozenje. Zato, naoruzaj se dobrim raspolozenjem, zeljom za borbom i uvek imaj pred sobom svoj cilj. Dobro ga definisi, predstavi sebi svaki detalj - i smej se. Svaki dan, puno :kiss:
By dennyboy
e, pa draga, da ti i ja ovim putem cestitam na pocetku!

bas mi je drago zbog tebe i samo hrabro napred. secam se 18.01.2007. kada sam ja poceo sa hormonima. i nije bilo bas tako davno a evo vec sam se oporavio od operacije grudi i intenzivno se spremam za onu glavnu. i jedva cekam.

bas sam malopre razmisljao kako nije proslo ni godinu i po dana od kako sam krenuo u tranziciju, a vec je kraj tog glavnog dela na vidiku. eto, ponekad i nije bas tako lose sto vreme leti zar ne_

no, necu vise da gusim, jos jedared srecno i vidimo se na grupi, nadam se uskoro. pozdrav
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
evo da se pohvalim da sam i ja vrlo opusteno dobio svoje hormoncice :)

ok, nisam ih doslovno dobio jos, ali imam preporuke i od svetlane i od rakica, tako da je taj deo resen :)

u sredu se cujem sa svetlanom, pa bi trebala onda da mi kaze dozu i mogu da pocnem odma :)

toliko o hormoncicima :)
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
vi ljudi sto se bockate sami....jel imate neki savet? ja sam juce skoro 4 sata pokusavao....jednostavno ne mogu da se nateram na tako nesto, inace imam fobiju od igala :S
Korisnikov avatar
By Andre87
vi ljudi sto se bockate sami....jel imate neki savet? ja sam juce skoro 4 sata pokusavao....jednostavno ne mogu da se nateram na tako nesto, inace imam fobiju od igala :S
opustis nogu(ako dajes u butinu..meni zgodnije)..i dok zabadas iglu cvilis..onda se koncentrises na zvuk(i manje ces osecati bol,zapravo strah boli,ne injekcija)..iako komsije mogu da misle da te neko kolje,pa bolje pusti muziku..

Toliko od mene brate :) Srecno
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Probaj posle kupanja, kada si opušten. Ubadaj polako, lagano. Boli dok ne prođe kroz kožu, a kada uđe u mišić onda ne osetiš ništa, ili osetiš blag tup bol, nije strašno. Ja sam dala dosta sebi inekcija, i nije mi svejedno svaki put, ali potreba za hormonima je jača...
Neko je rekao da pomaže ako ohladiš mesto uboda kockicom leda. Nisam to probala, ali moglo bi da ima efekta. Probaj.
Ja sam prvu inekciju odlagala četiri dana, ali sam se naterala. Jednostavno sam rekla sebi da to moram uraditi, i tačka. Vremenom se navikneš... i svaki put kada sebi dam inekciju srećna sam...
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Hej, uoQUEERen, ako hoces, poslacu ti na email
document o tome kako se daju injekcije..

Stvarno, posle prve tri, ti je posle vrlo lako..
Meni je to sada kao da pijem casu vode,
uopste nemam problem sa svim tim..

I uvek menjam strane, levo, desno..

Kada trljas alkoholom mesto gde ces da das injekciju,
(glutealni misic) to je dovoljan anestetik..

Bilo bi dobro da ti neka medicinska radnica, ili randik
pokazu kako se daju.. nije to neka nauka..

Veruj mi, posle je vrlo lako.

:kiss:
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
moze, Andjela, to bi bilo divno, moram nekako da se snadjem sada u petak jer nece da mi bude tih drugarica koje mi inace daju...i objasnile su mi i one i pokazale i naso sam na netu gomilu snimaka...neznam...videcemo...bio bih zahvalan na svakom mogucem savetu jer mi to totalno neide :s
Korisnikov avatar
By Andre87
Samo pazi da pravilno aspiriras i da ne pogodis krvni sud(dakle kad pre davanja povuces klip sprica malo ne sme da udje krv).Ako das potkozno greskom(umesto u misic kako treba) nije strasno. Jedino ce se nesto sporije apsorbovati.Srecno druze..i mene je hvatala nervoza prvi put..
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
hvala ti puno na mailu! :)

sutra cu da idem do doktorke da vidim da li bi mogla njena medicinska sestra da mi da na neku foru ipak...ne usudim se....bar ne sa ovim iglama od 4, predugo mi izgledaju :D
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Gaia
Ja sam već par mjeseci na injekcijama i još uvijek mi se zna zavrtiti od davanja samoj sebi :)

Zanimljivo, nekada dam bez ikakvih problema, a nekada me u pol davanja injekcije naprosto oblije znaoj i počne mi se vrtiti, i onda moram koju seksundicu se nasloniti na nešto i tako malo se smiriti... sa injekcijom koja mi tako stoji piknuta u guzu :trep:

mora da se pazi da ne ukačiš živac ... to onda zna da boli najstrašnije ... zato tetka medicinske tehničarke uvek daju u isto mesto ...
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
meni je ocito prikljesten neki zivac u ruci jer mi se ruka trese najvise :D
neki gej lik mi stalno govori kako bi me on piknuo, al imam neki filing da ne misli na injekcije.... :D

sutra je dan d, pa cu da vam javim kako je proslo :s
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Kada budeš dolazio u Beograd javi se da vidiš kako to amazonke rade...
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
ahahahaahahahah moze, za oko 2-3 nedelje, taman cu tada morati da primim sledece 2 :s
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
I sta bi? Jel dade sam sebi? Jesi pogledao email, poslala
sam ti doc fajl.. kurs za sve to..

Najbolje da konsultujes nekog medicinskog radnika
da ti pokaze...

Cuvaj se!

:kiss:
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
jesam i hvala ti puno :)

otisao sam jednostavno u bolnicu i usmekao i sestru i doktoricu i sredio si sve, sada ce mi one dati svaki put kad mi treba ;) tako da je problem resen, osim sto neznam kako cu kad dodjem tu u beograd, moracete vi amazonke, sto bi Niki rekla, da mi asistirate :D :cheer:
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Kad te Andjela bude uhvatila, nećeš moći da mrdneš ni milimetar... a za mene ne moraš da brineš, radim to tako nežno, da ti prosto nije jasno šta ti se desilo... LOL osim što će posle malo da te svrbi guza pa ćeš misliti da te ujeo komarac... ili je možda najbolje da se sa tobom zaključamo u jednu sobu, bacimo ključ kroz prozor, pa nema da izađeš dok ne daš sam sebi bocku i naučiš kako se to radi. Preporučila bih ti ovu drugu varijantu, važno je da budeš samostalan...
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by femme_fatale
Kad te Andjela bude uhvatila, nećeš moći da mrdneš ni milimetar...

Ispade sada ja neka baba roga, :placko:

da ne kazem vestica (jer to jesam .. :vestica: )
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Ma nisi baba roga Andjela, nego rekoh onako si markantna, kao što bi rekao Rakić, krupna, pa kad ga uhvatiš, neće moći da mrdne ni kao mišić mali...

Nego, ovih dana nešto nisam mogla da nađem one zelene igle, 0,8, one su bolje jer su tanje, inače jedna apotekarka mi reče da kod nas tanjih nema, osim onih od 0,45, ali problem sa njima je što su digačke samo 12 mm, a to je za intramuskularno davanje prekratko (koriste ih dijabetičari za insulin). I sadržaj sporo prolazi kroz njih, trebalo bi samo bar dva minuta da se ubrizga 1 ml.

Anyway, nađoh igle 0,8 u apoteci u centru grada, Zmaj Jovina 15. A i špriceve od 2 ml. Dolaze u obzir i oni od 3 ml, ali od 5 ml su suviše fizički veliki pa je nezgodno rukovanje kada dajete sami sebi.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!