Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi

Koja je najčudnija stvar koju ste pojeli?

Ja sam najčudnije jelo koje sam jeo pojeo u Dubrovniku ... bila je to neka morska neman (mislim da je hobotnica) sa sosom od papara i slatke palačinke sa origanom. Bila je to neki sajam kulinarstva na otvorenom ili tako nešto. Znam da je hrana bila maltene džabe i da smo se svi fino najeli. Meni nije smetao ukus dok sam jeo ali mi je posle bilo gadno što mi je ostao u ustima pa sam ga sprao sa dva sladoleda. Pošto kao klinac nisam jeo skoro ništa moja mama često priča ovu priču kako sam pojeo više hleba uz jelo za to jedno veče nego od rođenja do svog petog rođendana.

P.S. Kako se na srpskom zove papar? Sve hoću da napišem papkar a znam da nije :D
Korisnikov avatar
By Zoe
A, ne, ne jedem cudne stvari.......:neto:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Papar je valjda biber.

A ja sam pojeo jednu sipu iz konzerve, neka humanitarna pomoć iz Grčke za radnike Zastave, za vreme bombardovanja '99, ili tako nešto, znam da je iz tih prehrambenih paketa. Nije bilo strašno, ličilo je na tunjevinu.
Inače, ja sam jedini jeo i neko kuvano sočivo, takođe iz tih paketa, imalo je neki interesantan, lep ukus.
Korisnikov avatar
By Rei
A papar, lol... ja prochitao sa sosem od papira, and i was like WTF, ovo je stvarno chudno :D
Korisnikov avatar
By jukie
Moguće je da misli na kapar (mislim da je množina kapari a uvek se upotrebljava u rečenici "dodajte malo kapara"). To su neki zeleni pupoljčići, ukiseljeni i prodaju ih u teglicama. Džejmi Oliver ih koristi u istom jelu sa sitno seckanim inćunima. Na Kalenićevoj pijaci sam 8.4. video teglicu za 170 dinara.
Korisnikov avatar
By vanillapuff
...Ja upravo kapare i incune nikako ne mogu da prestanem da mesam, mada znam da nemaju veze jedno sa drugim.. :puzzle:

...Hmm, do sad me nijedan ukus nije specijalno zacudio :misli:

(Jedino sto nikako ne mogu da zaboravim je dogadjaj iz srednjoskolskog doma kasnih devedesetih (e, da - tamo je bilo puuuuno cudnih ukusa i puuno ovakvih dogadjaja) - elem, dodjemo mi tako na rucak, kad ono - ne verujem ocima - u jednoj ciniji ceka nas puding od cokolade - u prevodu - pomislismo - da nije praznik?? :lol: Jeste da mi bilo cudno to sto uz to ima samo neka salata, ali pomislih - ih sad, ja bih i puding, i jelo i salatu - suvise trazim - bitno da je tu puding! :bale: Pojedem tako regularno supu i salatu, uzmem kasiku, pripremim se na cokoladno-kremasti ukus, zazmurim, i... :bljak: Gusti pasulj!!!! Bljaaaaaaaks.... :barf: :hypno: E, to mi je bila asocijacija na ovu temu od pocetka... :iskolacen: )
Korisnikov avatar
By KiWi

Dobro sam upamtio. Papar je. To je kao neko začinsko bilje izgleda, veoma popularno u hrvatskoj:

http://www.gastro.hr/index.php/hr/recep ... ilje/papar

Vanillapuff, jedino gore od gustog pasulja je čorbast pasulj s šunku i čvarci (koje su nam servirali na jednom ispraćaju uz komentar da je to specijalitet kuće)
Korisnikov avatar
By Kiborg
Na osnovu latinskog naziva vidi se da je ipak reč o biberu :)
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Kiborg
Na osnovu latinskog naziva vidi se da je ipak reč o biberu :)

Svaka čast na pronicljivosti ... Pokušaću da nađem recept za sos od bibera ...
Korisnikov avatar
By *deni*
Za dobru svinju nema lose pomije.
Jedem sve i nista ne smatam cudnim, osim ako smrdi, kao sto hurka ume da smrdi ako se zapakuje u prirodna svinjska creva koja nisu dobro oprana. :bljak: To ne podnosim, a imao sam prilike da se suocim sa takvim stvarima posle disnotora kod kuma. Izneli mi hurku na astal, a ona smrdi. :bljak: Baba nije creva potopila u krech pred nadevanje, vec ih samo zaprala u lavoru i logicno - obrok je smrdeo na govna. :bljak: Jeo sam iz pristojnosti, ali sa veoma zacudjenim izrazom na licu. Em mi je bilo cudno, em mi je bilo gadno.
:piggy:
Korisnikov avatar
By starky
Ja sam tagodje u Dubrovniku jela nesto najcudnije do sada...Zovu ih "lignjici",to su bebe lignje,male male,i jedu se u komadu,glava,telo i pipci,malo gorce,nisu mi nesto...eto...
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
nedavno sam probala neki afrodizijak koji je dragi mi doneo iz turske. bilo je vrlo čudno prvih par sekundi, a onda je došlo do nimalo-seksualno-uzbudljive eksplozije UŽASA u ustima mi. onda je zlo prošlo, a ostao je taj i dalje čudan ukus, koji nisam bila u stanju da povežem ni sa čim što sam ikad probala. a neću se ni truditi, ne pamtim kad sam nešto gadnije osetila.
Originally posted by *deni*
Za dobru svinju nema lose pomije.
:lol:

šta su hurka i disnotor????
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Lepa Krepa
šta su hurka i disnotor????

I mene zanima.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Živeo Google :)
Zahvaljujući njemu ne moram da čekam denija da razreši misteriju :D

Disnotor - svinjokolj - http://www.krstur.com/ljudi/ljudi_11.htm

Hurka

Hurka od mesa
Sastojci: svinjska pluca, ista kolicina krtog mesa, bubrezi, slezina, komad džigerice, nekoliko glavica crnog luka, na svaki kg se uzima 1,8 dkg soli, biber, majcina dušica, majorana po ukusu.
Obarene iznutrice se iseku na manje komade i samelju. Meso se takodje obari i samelje. Na masnoci koja se uzima sa corbe, izdinsta se sitno iseckan crni luk. Sve se pomeša sa zacinima i ukoliko je masa suviše tvrda dodaje se corba. Masa mora da bude kašasta, mekana. Gotova hurka se bari na temperaturi od oko 80 C, 10 - 15 min. Nakon barenja hurka se prosuši na vazduhu jedan dan, zatim se dimi nedelju dana.

Ostali odvratni recepti na ovom LINKU
Korisnikov avatar
By bakalar
Originally posted by jukie
Na Kalenićevoj pijaci sam 8.4. video teglicu za 170 dinara.
:sweet:
Korisnikov avatar
By XerYuS
hehehe ja zivim bas blizu krstura (6km)

a najcudnija stvar su bile neke male hobotnice, a druga: pekmezom hleba sa salamom i jogurtom :blenta:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Nista preterano egzoticno, samo nekoliko suludih kombinacija... tipa kriska hleba sa eurokremom i pavlakom. Ili plazma keks udrobljen u cokoladno mleko i beli ovciji sir (naravno slan). Ili piletina sa dzemom od visanja... volim da kombinujem ukuse...
Korisnikov avatar
By *deni*
I da, sad sam se setio.
U Markovcu kod Velike Plane sam pre nekoliko godina jeo nesto sto mi je na prvi pogled bilo vrlo cudno.
Izneli na sto ogromnu okruglu ciniju punu necega sto mi je licilo na makarone, ali przene. Kazu, makarone nisu, a nece da kazu sta je zapravo.
Jedem ja, kad ono fino - hrskavo i ukusno. :mljac:
Na kraju sam saznao da su to bila posebno termicki obradjena crevca, srbijanski delikates.
Opet bih ih jeo, vrlo su ukusna. :mljac:
Korisnikov avatar
By jukie
Na kraju sam saznao da su to bila posebno termicki obradjena crevca, srbijanski delikates.
Tj. delikates američkih crnaca koji oni zovu chitterlings
http://en.wikipedia.org/wiki/Chitterlings

Inače creva su ono što se koristi kao omotač za kobasice
(obožavam kada radimo organe za varenje pa to napomenem deci)
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by jukie
...Inače creva su ono što se koristi kao omotač za kobasice
(obožavam kada radimo organe za varenje pa to napomenem deci)
Mogu misliti i zasto to obozavas. :smug:
Da bi im se malo svetio za dekret kojim su dobila siroka prava da rade sta im je volja. :lol:
Originally posted by MinaHarker
..Ili piletina sa dzemom od visanja... volim da kombinujem ukuse...
Takva kombinacija ukusa je karakteristicna za madjarsku kuhinju. Moze i dzem od visanja, ali je jos lepse kad se napravi pravi *megy szosz* ( sos od visanja ), ili *alma szosz* ( sos od jabuke ) , pa uz piletinu - prste da polizes. :mljac:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
...ali niceg ne mogu da se setim sad.....mora da je bilo nesto...nema sumnje da je nesto bilo....a i nema sumnje da je colorado bio umesan u tu pricu...sta god da je....taj covek stvarno kombinuje budalastine kad jede
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by starky
Ja sam tagodje u Dubrovniku jela nesto najcudnije do sada...Zovu ih "lignjici",to su bebe lignje,male male,i jedu se u komadu,glava,telo i pipci,malo gorce,nisu mi nesto...eto...
to su lignjuni pretpostavljam, srodni su lignjama, ali malo zilaviji i gorci... dosta jeftiniji od jadranskih liganja (koje inace imaju socno i mekano meso, nekoc su bili za svaciji dzep ali sada vise ne :( ) pa ih zato cesto uvaljuju ljudima umjesto njih. srecom, u tvom slucaju su makar bili iskreni.

ontopic... nekakva makrobioticka torta je bila u pitanju... i nekakva pita od kopriva u bugarskoj, to je bilo ok :mljac:
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
..Ili piletina sa dzemom od visanja... volim da kombinujem ukuse...
Takva kombinacija ukusa je karakteristicna za madjarsku kuhinju. Moze i dzem od visanja, ali je jos lepse kad se napravi pravi *megy szosz* ( sos od visanja ), ili *alma szosz* ( sos od jabuke ) , pa uz piletinu - prste da polizes. :mljac:
:klap:
Posebno za piletinu sa sosom od visanja
Volim je i premazanu medom doduse

A sta, kao niko od vas nije jeo zemlju ili zidove? :hmm:
Ja probao zid, nisam imao potrebu za Ca samo sam hteo da vidim koja je fora u tome, u svakom drugom filmu iz 80-ih bilo neko dete koje guli krec i zdere.
Ukus mi bio odvratan pa nisam nastavio sa tom praksom.

A jeo sam i ruzine latice jednom. Igrali se pravljenja rucka, ali posto niko nije bio lud da jede pljeskavice od blata odlucili smo da pravimo nesto sto mozemo i pojesti posle. Bilo je tu svakojakih trava, maslacaka, nezrelih ringlova, latica ruza vrlo lepo dekorisano ali ni ruze nemaju neki primamljiv ukus.
Pre nekih 5 godina kada se davao film Monsunska svadba, u kome jedan Indijac non stop jede latice nevena, sam sa drugaricom ispred Doma Sindikata iz zardinjera brao neven pa smo ga grickali. Ukus se ne razlikuje od ukusa ruza.
Sad i meni izgleda, da imam posebnu naklonost ka jedenju cveca, damn it!

Mislim da nista cudnije nisam jeo.
Nije cudno, ali neobicno izgleda. Slovacki specijalitet, nesto poput makarona koje spremaju u posebnoj kutlaci pa dobiju zapravo lopte od rezanaca koje osuse i pospu secerom u prahu. Vrlo ukusno i hrskavo.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by blabla-baby
...A sta, kao niko od vas nije jeo zemlju ili zidove? :hmm:
Ja probao zid, nisam imao potrebu za Ca samo sam hteo da vidim koja je fora u tome, u svakom drugom filmu iz 80-ih bilo neko dete koje guli krec i zdere....
Ajoj, ja sam kad sam imao 3 godine jeo zemlju. Ima crno beli video snimak sa naseg ranca, na kojem se vidi kako me mama hvata za ruku i izbija mi zemlju iz ruku i vadi mi istu iz usta.
Kazu mi danas da sam u jednom periodu toliko voleo da trpam zemlju u usta, da sam samo cekao da skrenu pogled sa mene, pa da se latim zemlje. Ni batine nisu pomagale.
Nemam objasnjenje za tu sklonost.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by blabla-baby
...A sta, kao niko od vas nije jeo zemlju ili zidove? :hmm:
Ja probao zid, nisam imao potrebu za Ca samo sam hteo da vidim koja je fora u tome, u svakom drugom filmu iz 80-ih bilo neko dete koje guli krec i zdere....
Ajoj, ja sam kad sam imao 3 godine jeo zemlju. Ima crno beli video snimak sa naseg ranca, na kojem se vidi kako me mama hvata za ruku i izbija mi zemlju iz ruku i vadi mi istu iz usta.
Kazu mi danas da sam u jednom periodu toliko voleo da trpam zemlju u usta, da sam samo cekao da skrenu pogled sa mene, pa da se latim zemlje. Ni batine nisu pomagale.
Nemam objasnjenje za tu sklonost.
Mislila sam da se tema odnosi na neobicna jela.
Ja sam kao mala pojela jedno pola Pavloviceve masti, dok me majka nije videla i pocela da histerise, bojeci se za moj mlad probavni sistem. Ne secam se da sam to uopste uradila, a kamoli kakvog je bilo ukusa. Znam da ima lep miris na bademe, pa ono... ziva sam jos uvek.
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by erkondisn
Originally posted by starky
to su lignjuni pretpostavljam, srodni su lignjama, ali malo zilaviji i gorci... dosta jeftiniji od jadranskih liganja (koje inace imaju socno i mekano meso, nekoc su bili za svaciji dzep ali sada vise ne :( ) pa ih zato cesto uvaljuju ljudima umjesto njih. srecom, u tvom slucaju su makar bili iskreni.

ontopic... nekakva makrobioticka torta je bila u pitanju... i nekakva pita od kopriva u bugarskoj, to je bilo ok :mljac:
Ja se ispričavam ali ovdj mora progovoriti struka.
Koliko je meni poznato lignjuni nisu nikakvi "lignjići" a pogotovo nisu "bebe lignje" pošto je lignjun mužjak lignje, puno je veći dobar je za salate i pohanje.
Ja mislim da se na Jadranu koristi uglavnom lignja iz Japanja ili od tako nekud.
Korisnikov avatar
By erkondisn
ok, strucno ne znam kako je, ali ono sto sam napisao je dijalektalno.

Razlika izmedju tih pravih i 'lignjuna' je itekako u cijeni, sto ti dokazuje jedan citat iz clanka slobodne dalmacije iz 2005. Lignjuni, srdela, lokarda i špari - sve po deset kuna. Velike lignje 100, a sipa 60 kn.

nije da se kuzim u te morske crkotine, al eto... neki vrag postoji
Korisnikov avatar
By *deni*
Mislila sam da se tema odnosi na neobicna jela.
Ja sam kao mala pojela jedno pola Pavloviceve masti, dok me majka nije videla i pocela da histerise, bojeci se za moj mlad probavni sistem. Ne secam se da sam to uopste uradila, a kamoli kakvog je bilo ukusa. Znam da ima lep miris na bademe, pa ono... ziva sam jos uvek.
U obdanistu smo masovno jeli onaj beli lepak za papir.
To je bilo kao neko grupno drogiranje. Samo vidis kako gledamo da li nas vaspitacica posmatra i cim skrene pogled, zahvatimo prstom iz kutije pa u usta.
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by erkondisn
ok, strucno ne znam kako je, ali ono sto sam napisao je dijalektalno.

pa upravo tako, lignjuni nikako ne mogu biti lignjići :nono:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!