Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By m..
Neko ko je meni drag i veoma blizak je bio na dopu, i uspesno se izlecio.
U svakom slucaju savetujem jos jednom da se okanes te osobe.
Ne mozes joj pomoci.
Korisnikov avatar
By Zoe
Nemate vi pojma, ljudi moji :nope:
Zbog takvih kao vi, nije ni cudo da se nedovoljno paznje posvecuje ovoj problematici-svima vam je prvi savet:"Bezi, ne mozes pomoci!".....

Mislim, strava i uzas...... :down:

Nije ni cudo sto su ovi homofobicni onako nastrani u svom neodobravanju; pogledajmo ove "osvescene".........e, majko mila........:
By Paranoid Androgynoid
mislim.. ti si ovde naj.
thats your point, bolje ne umes :nokti:
javicu ti se svakako.. da, da me zaobilazis :molise: kad vec toliko realno ne umes da sagledas stvari. kad bi malo izasla iz sebe mozda bi bilo oke.
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by untouchable
...kad vec toliko realno ne umes da sagledas stvari. kad bi malo izasla iz sebe mozda bi bilo oke.
Ovde samo TI treba da izadjes iz sebe. Kada to uradis, mozda nesto od tvoje psihologije i moze da bude.
A sto se realnog sagledavanja stvari tice, i tu slajfujes; procitaj ponovo sta si napisala na temu a sta sam ja, pa se zamisli. I, ne samo ja, i Paki i jos neko je napisao ono sustinsko, ali VI ste ovde psiholog, gospodjice, pa izvolite biti elementarno asertivni kad Vam vec empatija ne ide od ruke......:nokti:
By Paranoid Androgynoid
draga Zoe, nemam nista protiv tebe niti protiv tvoje empatije ka doticnim ljudima.. za asertivnost sam uvek, empatiju jos vise, ako se ikada budemo srele shvatices i sama sigurno. ako ikada..
ali kada tebi umre drug u 26oj godini zivota zbog ovoga e onda mi se javi i osudjuj me.
ja to jednostavno vise ne zelim da gledam. niti ikome dragom meni zelim to. veruj.

thats it.. samo toliko.
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by untouchable
draga Zoe, nemam nista protiv tebe niti protiv tvoje empatije ka doticnim ljudima.. za asertivnost sam uvek, empatiju jos vise, ako se ikada budemo srele shvatices i sama sigurno. ako ikada..
ali kada tebi umre drug u 26oj godini zivota zbog ovoga e onda mi se javi i osudjuj me.
ja to jednostavno vise ne zelim da gledam. niti ikome dragom meni zelim to. veruj.

thats it.. samo toliko.

Draga Untouchable,

Ne samo da mi je jedan drug umro i to i pre i posle 26-te, nego sam prisustvovala i dan-danas prisustvujem svakom nacinu propadanja heroinskih zavisnika i njihovom umiranju, i ne, nimalo mi se ne dopada prizor.
Na ovu temu sam se i javila zato sto mi je materija i vise nego poznata; sastavni je deo mog zivota.
Ne bih se ukljucivala da autorki odgovaram na njena pitanja na koja vec i sama ima odgovor, da ti, kao psiholog, nisi onako izjavila ono sto si izjavila. Izvini, ali zbog ovakvih stvari i stavova, ljudi i izbegavaju da posecuju psihologe, i smatraju da je to za "lude" ili sramota-jednostavno, ne veruju im dovoljno da bi razgovarali o svojim natananijim osecajima. Vidim, sa punim pravom.
Mogu ja sad ovde da raspredem pricu o psiholozima i njihovim predrasudama, budalastinama, koje su samo za izbegavati i nikom ne pozeleti, ali necemo da generalizujemo, jel........Tako te molim da i ti ne generalizujes heroinske zavisnike. Ima medju njima i onih sa srcem i dusom, i te kakvom. I ima medju njima i onih koji zele pomoc i prihvataju je. Heroin je ne prihvata, ali covek da.
Svako licno iskustvo nas oblikuje, ali koliko se ja razumem u psihologiju :nesiguran: upravo treba svoje licne osecaje ostaviti po strani, koliko god je to moguce, jer, ipak smo mi svi ljudi, pa samim tim i nesavrseni, te se moze omaci ovda-onda po neka glupost, ali kada to znamo, lakse nam je i da poradimo na tome.
To je ujedno i moj savet tebi. ;)
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by horus.
Originally posted by Tresh-grl
Originally posted by Manbearpig
A ja bi iz toga nauchio neshto. Nisu ni one htele tako da zavrshe. Ali desilo se. A ti se skini sa droge da i ti ne zavrshish tako. Jer cesh pre ili kasnije i ti naci sebe u takvoj situaciji.
1.ne kaze se bi nego bih....

2. TI se ne drogiras

3.Da se drogiras NE BI znao kako ces zavrsiti

4. Da se drogiras sreco TI ne bi nista naucio...kao ni 90% narkomana
ne mogu, a da ne odreagujem...
koji je tvoj problem?
otvoris temu na forumu u kojoj pitas ljude sta misle i cim neko napise ono sto ti se ne svidja krenes u raspravu...
budimo realni, 95% foruma misli isto sto i rei (manbearpig), samo sto ne zeli to da napise...
slazem se u potpunosti sa rei-jem...
tesko da ces se udati za nekog narko dilera sa kojim ces ziveti srecno uzgajajuci plantaze koke i gutati tablete do besvesti... narko dembelija je to...
ako se ne budes uskoro opametila zavrsices u nekoj rupi... sto je velika steta, jer delujes kao ok devojka... :ozbiljan:
By Çâðê_DUP
@untouchable

Kontratransfer? ;)
Korisnikov avatar
By Adam*
Svi tupite o nekoj toleranciji a ustvari ste isti kao i svi u ovoj drzavi......uzas.....tuga....nesreca....LICEMERJE......
By Çâðê_DUP
Originally posted by Adam*
Svi tupite o nekoj toleranciji a ustvari ste isti kao i svi u ovoj drzavi......uzas.....tuga....nesreca....LICEMERJE......
Naravno. Ljudi su ljudi. Bez obzira na različiti seksualni preferencijal. Ne znam zašto te ikoga više čudi. /čak se i rimuje/

Nisam u fazonu: jao što mi je žao što ću joj okrenuti leđa. Toj vezi, po mom skomnom mišljenju, zbog dopa nema budućnosti, a kažeš da nisi mnogo emotivna. Ako se zbog osećanja krivice premišljaš, nemoj. Ako ti je zaista stalo do nje, pokušaj da joj ostaneš prijatelj. Zavisi, dakle, voliš li tu devojku ili ne. Iz priče sam skontala da NE, stoga, znaš i sama kako ćeš postupiti. :kiss:
Korisnikov avatar
By Shmi
Mene samo zanima gde ovde pise da neko od nas treba da pise svoj stav kao psiholog?! Pa sta ako joj je u struci psiholog,to po meni ne znaci da mora da pise po forumu kao psiholog.

Sto se moje izjave tice da hvata maglu to i dalje mislim iz svog licnog iskustva. Niko od nas ne moze da pomogne nekome da se skine sa tog sranja iskljucivo sam on/a mora da odluci jel oce da se skine ili ne,a mi biramo jel smo u njihovim zivotima ili ne. I zaista ne vidim sta je to strasno da izaberemo da hvatamo maglu kada mi zaista tu ne mozemo nista.
Korisnikov avatar
By horus.
koja glupost...

kakve veze narkomanija ima sa tolerancijom? :roll:

sto se mene tice, ako neko zeli da se sistematski ubija zato sto mu je dosadno, nek' izvoli...
By Çâðê_DUP
koja glupost...

sto se mene tice, ako neko zeli da se sistematski ubija zato sto mu je dosadno, nek' izvoli...
Pa tolerancija..u smislu da mnogi olako shvataju narkomaniju, tj ne shvataju kompleksnost problema koji ljude navodi na to "sistematsko ubijanje" samih sebe..vec gađanje floskulama, frazama, pogrdama..često se misli da se ljudi drogiraju iz obesti, ili "i meni je teško, pa se nikad nisam drogirao" i tako dalje... :stopdrogi:
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by Angelina777
koja glupost...

Pa tolerancija..u smislu da mnogi olako shvataju narkomaniju, tj ne shvataju kompleksnost problema koji ljude navodi na to "sistematsko ubijanje" samih sebe..vec gađanje floskulama, frazama, pogrdama..često se misli da se ljudi drogiraju iz obesti, ili "i meni je teško, pa se nikad nisam drogirao" i tako dalje... :stopdrogi:
a ljudi se drogiraju zato sto...?
By Çâðê_DUP
Originally posted by Angelina777
koja glupost...

a ljudi se drogiraju zato sto...?
Ne znam. Pitaj nekog ko se drogira.

http://forum.narkomanija.ba/viewtopic.php?f=11&t=1344
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Zoe
Nemate vi pojma, ljudi moji :nope:
Zbog takvih kao vi, nije ni cudo da se nedovoljno paznje posvecuje ovoj problematici-svima vam je prvi savet:"Bezi, ne mozes pomoci!".....

Mislim, strava i uzas...... :down:

Nije ni cudo sto su ovi homofobicni onako nastrani u svom neodobravanju; pogledajmo ove "osvescene".........e, majko mila........:
Ja taj savet dajem iz iskustva.
Korisnikov avatar
By mirth
Slazem se sa Pakijem, + zaista se ne secam nijednog tvog posta u kome se ne spominje droga, a jos je simptomaticnije sto se u svakom tom postu spominje i to kako ti NISI zavisnik i kako ti MOZES bez droge i kako ti to SUPER handlujes a pritom ti je SJAJNO, a onaj neko tamo i ovaj onamo je stvarno STRASAN.

Ako ti trebaju pomoc i paznja, probaj da to tako i formulises. U tri reci, jasno i glasno. Sigurno imas ljude koji mogu to da ti pruze. A normalno je to stanje u tvojim godinama.
Btw, dobices je u mnogo lepsem obliku i ovde, samo ako je eto malo preciznije i zatrazis.
By Tresh-grl
Originally posted by mirth
Slazem se sa Pakijem, + zaista se ne secam nijednog tvog posta u kome se ne spominje droga, a jos je simptomaticnije sto se u svakom tom postu spominje i to kako ti NISI zavisnik i kako ti MOZES bez droge i kako ti to SUPER handlujes a pritom ti je SJAJNO, a onaj neko tamo i ovaj onamo je stvarno STRASAN.

Ako ti trebaju pomoc i paznja, probaj da to tako i formulises. U tri reci, jasno i glasno. Sigurno imas ljude koji mogu to da ti pruze. A normalno je to stanje u tvojim godinama.
Btw, dobices je u mnogo lepsem obliku i ovde, samo ako je eto malo preciznije i zatrazis.
Ne trebaju mi ni paznja ni pomoc.
Psihicki zavisnik jesam a fizicki nisam.

To za postove ok,slazem se,retko ne pomenem drogu ali jednostavno pisem na onaj nacin na koji razmisljam i kako se osecam...to je moj zivot.

Postavila sam ovu temu zbog grize savesti i velikom zeljom da pomognem njoj iako mi nije trazila pomoc....i sumnjam da mogu da promenim neke stvari ili uspostavim normalan kontakt s njom,pogotovo zbog porodice koja je vuce za sobom.

Nikad nisam bila bliska niti provodila vreme sa osobama koje su na heroinu.
Videla sam kako izgleda i strasno je...u bukvalnom smislu te reci.
Ne znam sta da radim.
By Tresh-grl
I ljudi molim vas necu sad da se orijentisem na problem narkomanije u ovoj temi....postoji posebna tema za to.

Ovde je konkretno rec o potencijalnom partneru koji je zasao u najgori oblik i poslednji stadijum narkomanije sa hevi pricom.
Trazila sam vase savete,iskustva i procenu situacije...da bih mozda lakse odlucila da li se uopste vredi cimati i koje su mogucnosti da bilo kako promenim nesto ili pomognem....

P.S. Sad sam vec stavila tacku na komunikaciju sa njom i ucestvovanje u toj prici.
Thanx anyway....
Korisnikov avatar
By Adam*
koja glupost...

A kako nema veze???
ima veze prema ljudima koji su apstinenti......
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!