Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By plavetnilo
Originally posted by 2kune
da je pravi umjetnik sam bi se ubio... :durenje:

:D

potpuno se slazem! :dance:
Korisnikov avatar
By Zoe
Neka izlaze ko sta hoce, u cemu je problem? Sta da VI imate slicnu ili bilo kakvu ideju/zelju, sta biste onda rekli?! Vama bi ona kakva god da je, bila u redu, jer je vasa.
Tako treba posmatrati i ovaj primer.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Imam utisak da povremeno neki autori u nedostatku inspiracije pokušavaju da jedino šokiraju narod. Šta ima kreativno u tome da se jednostavno postavi čovek na samrti? Dizajn kreveta u kojem će osoba da umire? Besmisleno. Ako je pravi umetnik umeće da taj događaj podjednako potresno predstavi na drugi način, slikom, fotografijom, pesmom, "performansom" /kako mrzim ovu reč!/, ali jbg., neće to biti tako posećeno, neće se o njemu pričati kao o čoveku koji je na videlo postavio umirućeg čoveka. Da je pravi umetnik umeo bi na pravi način, alternativno da izvuče i predstavi emociju ili poruku koju bi želeo da saopšti publici.

U svakom slučaju, ovo je prečica za lenštine, a ne nekakva umetnost.

Morbidno je i gadi mi se. Krajnje je nepotrebno, i na kraju, ne vidim zašto je smrt toliki tabu danas?
Korisnikov avatar
By Zoe
Drzim da je to stvar dobrog ukusa, Kiborge.

Meni nije taboo, ne znam zasto su onda svi sablaznjeni?! :puzzle:

To sto covek zeli to da nazove umetnoscu, to je druga stvar. Uostalom, ako pogledamo u sirem smislu, umetnost je sve sto nas okruzuje, sve sto stvorimo, kreiramo ili osmislimo. On nije svakako osmislio SMRT, ni umiranje, ali ako je predstavi na kreativan, neuobicajen nacin, van klisea, tabua i ostalih govana, onda neka je zove i tako.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Lepa Krepa
Originally posted by Sunce
3. dobrovoljac koga ujeda zmija, skorpija ili pauk
a dobrovoljac kog ujeda zmija koju je prethodno ujela škorpija na kojoj stoji pauk?
koliko je to samo slojeva značenja...
Ujed raznolikosti. Mene su odusevljavale emisije "Opstanak".
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Meni ova ideja ne deluje nista bolje od one sa psom.

Ok, ovde se podrazumeva da ljudska osoba daje svoj pristanak da bude izlozena ali se postavlja pitanje koliko je "pri cistoj svesti i zdravoj pameti" dok to cini ako vec sam umetnik kaze da to treba da bude osoba koja je na samrti, dakle verovatno i u prilicnoj agoniji, pitanje je koliko je svesna itd.
Hoce li konsultovati i psihologa/psihijatra? Ne znam zasto ali mogu da vidim i rodbinu koja zadovoljno trlja ruke dok prebrojava dobijene parice ...

Sledeci problem je vremenska ogranicenost. Galerije imaju svoj mesecima unapred isplaniran program u kog se treba uklopiti. Hoce li coveka na samrti izbaciti iz te iste galerije ukoliko ne umre u predvidjenom roku ili ce izabrati bas nekog kome nije ostalo ni dva dana zivota ili ce pak proces smrti malko ubrzati kako bi se uklopili u dead line (gle, zgodnog li naziva).

Planira li se jos ovakvih performansa? Pa da mozemo posle da uporedjujemo kako je ko zavrsio svoj zivot, ko je bio teatralan a ko neprimetno ispustio dah, ko je bio vise kreativan sto rece Zoe...

Na onu izlozbu sa psom bi jos i otisao pa da probam nesto da promenim, na ovu ne bih jer sam video dovoljno smrti.
Ah, vec vidim umisljene snobove umetnosti kako se hvale da su bas oni bili prisutni kada je bolesnik ispustio dusu (a fakat ce biti toga, neka stvar prestiza jer svako ko poseti izlozbu taj cin nece moci videti).

Kretenizam.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Kiborg
Imam utisak da povremeno neki autori u nedostatku inspiracije pokušavaju da jedino šokiraju narod. Šta ima kreativno u tome da se jednostavno postavi čovek na samrti? Dizajn kreveta u kojem će osoba da umire? Besmisleno. Ako je pravi umetnik umeće da taj događaj podjednako potresno predstavi na drugi način, slikom, fotografijom, pesmom, "performansom" /kako mrzim ovu reč!/, ali jbg., neće to biti tako posećeno, neće se o njemu pričati kao o čoveku koji je na videlo postavio umirućeg čoveka. Da je pravi umetnik umeo bi na pravi način, alternativno da izvuče i predstavi emociju ili poruku koju bi želeo da saopšti publici.

U svakom slučaju, ovo je prečica za lenštine, a ne nekakva umetnost.

Morbidno je i gadi mi se. Krajnje je nepotrebno, i na kraju, ne vidim zašto je smrt toliki tabu danas?
Slazem se. Manje vise.

Mislim, meni se ne gadi ;)

..

Samo, retko koja osoba i nije videla osobu na samrti, tako da i ne prikazuje nista novo.

Samo prvi put u galeriji, i 'ajde, pred strancima.
..

I 2kune je pogodio Sushtinu ovde :)
Korisnikov avatar
By deželaš
Jutros sam gledao kako vrana kljuca neku životinju. Bilo je na nekih deset metara od mog prozora, u ulazu, pa nisam mogao da vidim tačno koju. Mislim da je takođe bila neka ptica. Uglavnom, bila je još živa - iako potpuno otvorena i sravnjena do neprepoznavanja - i pomalo je odskakivala na svaki ujed. Ne možete ni da zamislite - delovalo je kao da je neki list na betonu - čak sam prvo pomislio da je cipela - a opet, trajalo je čitavih petnaest minuta. Onda se vrana smorila, smirila telo nogama, obavila još par poteza i odletela u školsko dvorište.. :maljkovic:
Korisnikov avatar
By deželaš
Evo jos predloga 'mastovitom' umetniku:

1. porodjaj zene
2. porodjaj krave
4. vadjenje zuba i popravka (sa anestezijom i bez)
5. abortus
6. plasticna operacija lica, moze i :dude: -a
7. uvecanje penisa, kao i stimulacija: umetnicko-teorijska studija erekcije, podnaslov: zenama je lakse, njima ne mora da se dize
8. menjanje pelena kod beba i kod odraslih (o podnoljivosti i nijansama smrada)
9. kruzenje suza: naci 10 osoba koje placu, pa njihove suze skupljati u posebne tegle, a onda njihovom temperaturom, povecanom usled uzbudjenja (stimulisati), omoguciti isparavanje suza i kruzenje.
10. izmisliti film koji ispusta miris.
11. autogena kuca: od sopstvenih, da prostite, govana, covek moze napraviti kucu: dopustite mu

:giggle:
sve je na youtubeu :)

YT :andjela:

Originally posted by Lepa Krepa
a dobrovoljac kog ujeda zmija koju je prethodno ujela škorpija na kojoj stoji pauk?
koliko je to samo slojeva značenja...
teže je organizovati grupnjake :lol:
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Ja podržavam, neka dođe i nosi moju babu i konačno od nje napravi work of art!:njanjanja:
Korisnikov avatar
By deželaš
:lol:

a ko garantuje da se baba uopšte može upokojiti? mislim da je, za ljubav umetnosti, na samoj unuci da prvo pripremi (duševnu) situaciju :duhizkantervila: :cobanica:
Korisnikov avatar
By EYA
pa nek je izlozi :maljkovic:

sta je smrt nego jedan tren u zivotu, cista umetnost postojanja :astral2:
Korisnikov avatar
By EYA
ne merem nac' temu o umirucem izgladnelom psu... al ajd ovde, posto ste svi citali obe:

koliko pasa, macaka, kitova, kuna, kokoski, svinja, krava... umire svaki dan ?

zato sto su gladni, zatvoreni, muceni, ostavljeni, odrani ili natovljeni za klanje... pa, ko od vas reaguje? i kako?

a deca, ljudi, starci... ne umiru? u bedi, zbog gladi,bolesti, ostavljeni i sami...?

zar nije cilj umetnosti, upravo, skrenuti paznju nasih misli sa svakodnevne jurnjave i ego tripova, gde ne primecujemo da se dogadja ista sem onog sto se dogadja nama ?
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by deželaš
Evo jos predloga 'mastovitom' umetniku:

1. porodjaj zene
2. porodjaj krave
4. vadjenje zuba i popravka (sa anestezijom i bez)
5. abortus
6. plasticna operacija lica, moze i :dude: -a
7. uvecanje penisa, kao i stimulacija: umetnicko-teorijska studija erekcije, podnaslov: zenama je lakse, njima ne mora da se dize
8. menjanje pelena kod beba i kod odraslih (o podnoljivosti i nijansama smrada)
9. kruzenje suza: naci 10 osoba koje placu, pa njihove suze skupljati u posebne tegle, a onda njihovom temperaturom, povecanom usled uzbudjenja (stimulisati), omoguciti isparavanje suza i kruzenje.
10. izmisliti film koji ispusta miris.
11. autogena kuca: od sopstvenih, da prostite, govana, covek moze napraviti kucu: dopustite mu

:giggle:
sve je na youtubeu :)

YT :andjela:
Sve se moze naci na youtube-u? Ja bas nisam nasao umetnicke seanse sa slicnim scenama (dobro, osim operacije lica). Rekao sam da se svaka pojava moze uobliciti u umetnicko delo. :nesiguran:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by deželaš
Jutros sam gledao kako vrana kljuca neku životinju. Bilo je na nekih deset metara od mog prozora, u ulazu, pa nisam mogao da vidim tačno koju. Mislim da je takođe bila neka ptica. Uglavnom, bila je još živa - iako potpuno otvorena i sravnjena do neprepoznavanja - i pomalo je odskakivala na svaki ujed. Ne možete ni da zamislite - delovalo je kao da je neki list na betonu - čak sam prvo pomislio da je cipela - a opet, trajalo je čitavih petnaest minuta. Onda se vrana smorila, smirila telo nogama, obavila još par poteza i odletela u školsko dvorište.. :maljkovic:
Vrane su najinteligentnije ptice na nasim prostorima. Zapravo, sve ptice iz njihove familije imaju sposobnost da cak imitiraju druge ptice - po nacinu letenja i pevanju (oglasavanju), da sakrivaju svoj plen i opste uzevsi, imaju vrlo zanimljivo ponasanje. Mojoj drugarici, ornitologu, je jednom prilikom sleteo ibis na terasu. Nadrealizam!
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Dušan Maljković
Ja podržavam, neka dođe i nosi moju babu i konačno od nje napravi work of art! :njanjanja:
Evo, mogu ja! Tetovaze i pirsinzi, a sve u neomarksistickom i neolenjinistickom fazonu. Glavice Lenjina i glavice Marksa na bakinoj kozi, a ona lezi na crvenoj satenskoj posteljini vodenog kreveta i npr. plete. :revolucija:
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by EYA
pa nek je izlozi :maljkovic:

sta je smrt nego jedan tren u zivotu, cista umetnost postojanja :astral2:
kada "eksponat" umre pocinje gromoglasni aplauz, ljudi su u histeriji, jer je umetnost jos jednom pomerila granice poimanja normalnog i srusila tabue...
clanovi porodice preminulog placu, ali ne od tuge, vec od srece, jer je njihov bliznji dao veliki doprinos za umetnost...
a voajeri i dalje aplaudiraju umetniku na hrabrosti da jedan tako intiman cin priblizi masi... a masa ce svoju intimu cuvati sebicno, jer nema hrabrosti da od svog zivota pravi umetnost...
bas je cool biti umetnik!

:jazzva:
Korisnikov avatar
By ns.happy
jos samo da crni djavo izadje iz dubine pakla i seksualno opsti sa nekom bebom u nekom reality show-u i mislim da umetnost vise ne bi imala sta da pomera. to bi bilo to, dragi gledaoci.

(po meni, neke stvari treba da ostanu taboo, da bi sve ostalo imalo smisla)
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by EYA
ne merem nac' temu o umirucem izgladnelom psu...
>EVO ODJE<

Tema se zove:'Da li je mucenje zivotinja zbog umetnosti u redu? Osetljivi, otvarate na svoju odgovornost... Ali pomoc je potrebna!'

U DiP-u, inace.

al ajd ovde, posto ste svi citali obe:

koliko pasa, macaka, kitova, kuna, kokoski, svinja, krava... umire svaki dan ?

zato sto su gladni, zatvoreni, muceni, ostavljeni, odrani ili natovljeni za klanje... pa, ko od vas reaguje? i kako?
Mnogo.
..

Sto se tice reagovanja..bas skoro sam ortakinji uvalio slatko crno mace koje sam nasao na ulici.. Eto, tol'ko od mene ;)

Inace, svakako, ne cinim skoro nista.

a deca, ljudi, starci... ne umiru? u bedi, zbog gladi,bolesti, ostavljeni i sami...?

zar nije cilj umetnosti, upravo, skrenuti paznju nasih misli sa svakodnevne jurnjave i ego tripova, gde ne primecujemo da se dogadja ista sem onog sto se dogadja nama ?

Ovo je tesko pitanje..

Mislim, nije to cilj umetnosti.

..

Ali i to, svakako, moze da bude jedan od ciljeva ;)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!