Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Momo
Ja nisam za bezakonje ali mislim da bi bilo u redu da se toj osobi , u slucaju da je TS , to uzme kao olaksavajuca okolnost . A bilo bi lepo i da se nakon ovoga i donosioci zakona zapitaju zasto je ta osoba to uradila i na koji nacin mogu da pomognu njoj i slicnim osobama.

Ali posto smo mi samo manjina onda bi trebalo da postujemo zakon kao i vecina a kad treba da se donese neki zakon koji bi nama izasao u susret opet smo manjina i ona ista vecina ne vidi razlog gubljenju vremena samo zbog 10% ljudi.

Zanima me sta bi zakon rekao u sledecem slucaju:
evo ja nemam dokumenta koja su u skladu sa mojim rodom i kad se zaposlim ja necu lazirati dokumenta vec cu se samo izrazavati u svom pravom rodu. Mislim da to nije zabranjeno.
Zanima me koliko ce vremena proci dok me ne proglase ludim ili tako nesto???
ps. verovatno cu raditi u prosveti
By Pending-For-A-Bending
Andjelat, ja nisam tebe prozivao nego svako osobu koja po bilo kom osnovu uzima zakon u svoje ruke.

Hoce li mi neko reci da ako ima dijagnozu od psihijatra (ne mislim u pogrdnom smislu, nego to da si rodjen u pogresnom telu), i uradis tu operaciju da ti se nece dozvoliti promena imena? Ma dajte

U svakom slucaju, gledao sam jednom davno ipak se okrece gde je bila neka zena koju je otac nazvao PERICA i to joj pise i u krstenici. Stavise, mislim da zakon ne brani da li ces promeniti ime u Marina, Andjelat, Krofna ili Big Bad Bear. Samo to treba legalno uraditi.

Moj bivsi decko se ZVAO Stojadin i na kraju je otisao i promenio ime u Branislav. I sta sad? Prekinite da opravdavate postupak koji je ucinjen. On moze da bude uzet kao olaksavajuci faktor kao sto je rekao ULIX, ali tu osobu i dalje nikako ne treba osloboditi potpuno.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Big Bad Bear

Hoce li mi neko reci da ako ima dijagnozu od psihijatra (ne mislim u pogrdnom smislu, nego to da si rodjen u pogresnom telu), i uradis tu operaciju da ti se nece dozvoliti promena imena? Ma dajte
niko to i nije rekao. ako ti se već o nečemu diskutuje, korisno je da pročitaš šta su drugi ljudi napisali. mada ih je svakako lakše vređati bez čitanja, uštedi se vreme.

no, ipak:
Originally posted by Momo
Cak i kad osoba promeni pol, adminstracija stara dokumenta tretira kao "gresku" u knjigama i daje joj nova dokumenta ( a i to rade van zakona jer zakona NEMA).

A cak i da osoba ima mogucnosti (novcane) i zelju da promeni pol moze se desiti da joj zdravstveno stanje to onemoguci. I sta onda, koji uzviseni zakon ce joj izaci u sustret.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
što se tiče zakonitosti postupka i pitanja zatvorske kazne - da, slažem se da je krađa identiteta zakonom kažnjiva i - ne, ne slažem se da je, u slučaju da se radi o ftm osobi, treba poslati u zatvor.
By Pending-For-A-Bending
Nego sta nego treba poslati u zatvor! Sta da je ta FTM osoba serijski ubica pa zeli da pobegne?
Korisnikov avatar
By Sunce
Nego sta nego treba poslati u zatvor! Sta da je ta FTM osoba serijski ubica pa zeli da pobegne?
Tebi ocigledno treba uzbudjenje pa se svadjas. Decko, smiri se!

Sta bi bilo kad bilo je druga prica. Forumasi su pokusali da shvate zasto je to devojka uradila.
By Pending-For-A-Bending
Cak i kad osoba promeni pol, adminstracija stara dokumenta tretira kao "gresku" u knjigama i daje joj nova dokumenta ( a i to rade van zakona jer zakona NEMA).
Pa, zar to stanje i nije "greska" prirode. Uopste ne znam sto je to sad uopste bitno kako ce biti okarakterisano- kao greska ili nesto drugo?

Po tebi je bolje uraditi to na ilegalan nacin nego imati zapisano "kao greska"

Uopste ne znam sto branis tu individuu? Da i ti tako nesto ne planiras?
Vec sam rekao da nije problem promeniti ime.
Korisnikov avatar
By Sunce
BBB, ti si greska zato sto si gej! :pirat:
By Pending-For-A-Bending
Originally posted by Sunce

Sta bi bilo kad bilo je druga prica. Forumasi su pokusali da shvate zasto je to devojka uradila.
Sunce, jesi li ti to zaljubljen u mene pa samo vrebas kad cu nesto da napisem pa da odgovoris? Ko se tuce taj se voli (takva ljubav ne postoji)

Ajde, idemo jedan dan na pivo/kafu/sok? Sta kazes?
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Sunce

Sunce, jesi li ti to zaljubljen u mene pa samo vrebas kad cu nesto da napisem pa da odgovoris? Ko se tuce taj se voli (takva ljubav ne postoji)

Ajde, idemo jedan dan na pivo/kafu/sok? Sta kazes?
Pa naravno, zaljubljen sam do usiju! Celog zivota sam sanjao da te volim postujuci preko foruma. Meni je cak i babica koja me je izvukla iz utrobe majke saputala: "Ne brini se, sresces BBB na GS forumu, bice to ljubav i po!" :smeh:

P.S. Ja ti bar kazem ono sto mislim! :sunce:
Korisnikov avatar
By Sunce
PS. Ja na sebe ne gledam kao na gay osobu nego kao osobu koja preferira muskarce
A da li si pitao ljude koji su postovali na ovoj temi kako oni sebe vide? Hajde, odrasti deckicu. :cookie:
By Pending-For-A-Bending
Ono je bila replika na on da je greska sto sam gay, a ne na bilo sta drugo...

ISuse, nauci da citas i povezujes postove
Korisnikov avatar
By Sunce
Ja sam Isus? :smeh: Nisam to znao!

:isus:

BBB, najvaznije je da ti povezes, ja cu se vec nekako snaci! :smeh:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Pre svega, ja ne mislim da je rec o gresci prirode,
vec o funkcionisanju prirode.. Jer sama priroda
se razvija i obnavlja, razvija vrste i za neke stvari
je potrebni jako puno vremena...

Ko zna, mozda za 10.000 godina uopste nece
biti polova i rodova, mozda cemo se razmnozavati
na neki drugi nacin.. A treba imati neke osnove za
sve to..

Zasto mi postojimo, sigurno ima neki razlog i ja
sebe ne tretiram kao gresku prirode.. Jednostavno
smo potrebni i krajnje prirodni..

Kod americkih indijanaca kad se rodi transeksualna
osoba, ona bi uvek dobijala mesto vraca, shamana,
druida, davala imena novorodjenim bebama, mirila
brakove i imala pocasno mesto u plemenu..
Slicno je i u starom egiptu...

Kuluture starog Rima i Grcke su takdoje postovale
trans osobe...

I.. sta se onda desilo... desilo se nesto sto je
potenciralo binarni svet..

Nije tako davno bilo da su zene spaljivane kao vestice,
i da je menstrualni ciklus smatran djavoljom rabotom..

Hocu da kazem, da dansenje sprsko (pre svega srpsko,
jer je u evropi to prilicno reseneo) nema zakone za
transeksualne osobe, interseksualne osobe....
Tretirati nekoga kao gresku u knjigama je ruzno...
Taj neko treba da ostvari osnovna ljudska prava,
i slobode kao sto uzivaju ostali gradjani, a to nemoze..
upravo zbog bezakonja na tom delu.. Koristim tu
rec bezakonje, jer je kod nas na polju medicine
u smislu transeksualnosti i interseksualnosti - BEZAKONJE!

Dakle nema zakona da ja moram da promenim ime i maticni
broj ako promenim pol.. I sta sam onda ja? Imam dole ribicu,
imam sise, a zovem se Steva i imam muski maticni broj..

Osim toga, jedno pitanje.. Kako se vode interseksualne osobe
kad se rode? (dvopolne osobe ili hermafroditi) ?
To ne postoji u knjigama i zakonima.. Nego lekar na silu i sac
metodu odluci da ce neko biti musko ili zensko i odstrani
ono sto smatra da je visak!!
U normalnom svetu se za takve stvari sudi lekarima, i skoro
je bio jedan takav slucaj!

Dakle... na ovom polju nema zakona koji to opisuje i time
se bavi.. tu postoji jedna ogromna rupcaga u zakonima..

Jos nesto.. Ako ja promenim maticni broj... moje drago dete
ce u izvodu iz maticne knjige da ima dve mame, jel da?
Da li je to zakonski i pravno moguce u ovoj zemlju? NIJE i JESTE
jer nema zakona koji to opisuje..

Treba postovati zakone, svakako, ali one koji postoje...
Za ovo dragi moj BBB nisu napisani zakoni, bar ne u
nasoj zemlji..

:kiss:
By Ulix
On moze da bude uzet kao olaksavajuci faktor kao sto je rekao ULIX, ali tu osobu i dalje nikako ne treba osloboditi potpuno.
Citirao sam sta mi je cimer rekao, tj. sta kaze zakon. Sto se mene tice, doticna osoba nije uradila nista lose i ne verujem da treba da ide u zatvor. Ali ja nisam zakon i ne mogu nikako da pomognem.
Falsifikovati licnu kartu jer se osecas potpuno ocajno nije isto sto i biti serijski ubica, zar ne?
Korisnikov avatar
By Momo

Drago mi je da ti je sad bar malo jasnije sta to znaci "biti rodjen u pogresnom telu" :)

U svakom slucaju, gledao sam jednom davno ipak se okrece gde je bila neka zena koju je otac nazvao PERICA i to joj pise i u krstenici. Stavise, mislim da zakon ne brani da li ces promeniti ime u Marina, Andjelat, Krofna ili Big Bad Bear. Samo to treba legalno uraditi.
Jedna tako obicna stvar da se zena zove Perica je bila na "ipak se okrece" ???? Zanimljivo, sto li su uopste uzeli kao zanimljivost taj svakodnevni slucaj?

ZAKON BRANI da osoba kojoj u krstenici stoji ZENSKI POL uzme "musko" ime. Razumes? Ne moze da ode i da trazi da se zove Dimitrije! Moze da trazi eventualno ime Sasa ili neko drugo "uniseks" ime.
Korisnikov avatar
By Momo
Pa, zar to stanje i nije "greska" prirode. Uopste ne znam sto je to sad uopste bitno kako ce biti okarakterisano- kao greska ili nesto drugo?

Uopste ne znam sto branis tu individuu? Da i ti tako nesto ne planiras?
Vec sam rekao da nije problem promeniti ime.
Evo Andjelat je dala neke odgovore, pa te molim da procitas pre nego sto nastavis da neargumentovano iznosis svoje misljenje ili zanimljivosti iz "ipak se okrece".

Originally posted by andjelat
Pre svega, ja ne mislim da je rec o gresci prirode,
vec o funkcionisanju prirode.. Jer sama priroda
se razvija i obnavlja, razvija vrste i za neke stvari
je potrebni jako puno vremena...

...

Zasto mi postojimo, sigurno ima neki razlog i ja
sebe ne tretiram kao gresku prirode.. Jednostavno
smo potrebni i krajnje prirodni..

...

Tretirati nekoga kao gresku u knjigama je ruzno...
Taj neko treba da ostvari osnovna ljudska prava,
i slobode kao sto uzivaju ostali gradjani, a to nemoze..
upravo zbog bezakonja na tom delu.. Koristim tu
rec bezakonje, jer je kod nas na polju medicine
u smislu transeksualnosti i interseksualnosti - BEZAKONJE!

Dakle nema zakona da ja moram da promenim ime i maticni
broj ako promenim pol.. I sta sam onda ja? Imam dole ribicu,
imam sise, a zovem se Steva i imam muski maticni broj..

....

Treba postovati zakone, svakako, ali one koji postoje...
Za ovo dragi moj BBB nisu napisani zakoni, bar ne u
nasoj zemlji..

A na tvoje pitanje (ili je to bila konstatacija? posto nigde znak pitanja ne vidim)

, sam dao odgovor na prethodnoj strani:
Ja ne kazem da je to sto je ta osoba uradila(lazirala licnu kratu) dobro, ali osuditi je za to krivicno delo istom merom kao i nekog ko je lazirao pasos kako bi otiso na Kipar je malo suludo.
a i na ovoj strani imas jos jedno pojasnjenje:
Ja nisam za bezakonje ali mislim da bi bilo u redu da se toj osobi , u slucaju da je TS , to uzme kao olaksavajuca okolnost . A bilo bi lepo i da se nakon ovoga i donosioci zakona zapitaju zasto je ta osoba to uradila i na koji nacin mogu da pomognu njoj i slicnim osobama.
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
ja se nadam da bas hoce zavrsiti u zatvoru.
zbog gluposti.

glupe ljude koji krse zakon u zatvor, sve :uljenavatru:

:roflmao:

(a mozda i neke koji i ne krse ali su samo jako glupi)
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by uoQUEERen
ja se nadam da bas hoce zavrsiti u zatvoru.
zbog gluposti.

glupe ljude koji krse zakon u zatvor, sve :uljenavatru:

:roflmao:

(a mozda i neke koji i ne krse ali su samo jako glupi)
Jel ti ovo ozbiljno il se zezas :puzzle:

Ako si ozbiljan, molim te mi reci zasto mislis da je ta osoba (ako je uopste trans) glupa?
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
pa delomicno sam ozbiljan a delomicno se i zezam.

kao prvo, uopste nije bitno da li je osoba trans ili ne.
kao drugo, koliko glup neko moze biti da ne shvata da zivimo na balkanu u kojemu svako voli da gura nos u tudja posla, da svi mi zivimo u malim sredinama, i da nismo u americi, u kojoj je moguce "preuzeti" neciji indentitet i u kojoj nikog nije briga za ista, dok god se placa porez.

i trece...pa pobogu, i taj rodjak ima svoju licnu kartu, svoje zdravstveno osiguranje, svoju vozacku, svoj pasos....misliti da neko nekada nece da provali da postoje 2 razlicita identiteta sa istim maticnim brojem je ni manje ni vise nego cista GLUPOST.

zamisli da se vodi neka rutinska evidencija...npr zbog izbora i sada moraju da evidentiraju u svakoj opstini pa cak i delu grada ko ce da dodje da glasa, koliko ljudi i da posalju pozive. i naidju na 2 identicna identiteta. sa istim maticnim brojem. mozda su je tako i nasli. i postoji milion nacina na koji je moglo da dodje do toga, sasvim slucajno. i svaka imalo inteligentna osoba bi se setila bar 10 tih nacina pre nego sto bi se odlucila da uradi tako tesko kazneno delo.
Korisnikov avatar
By Momo
kao prvo, uopste nije bitno da li je osoba trans ili ne.
Ja bas mislim da je bitno to da li je osoba iz ovog slucaja trans ili ne a naveo sam u svojim postovima i zasto.

Ti kao trans osoba verovatno znas sa kakvim se problemim susrece ta osoba (ako je trans uopste) a mozda i ne znas. Nismo svi isti. Mozda ti sve to podnosis mnogo bolje nego ta osoba a mozda imas i bolje zivotne uslove ili te okolina prihvata u mnogo vecoj meri nego tu osobu.

i svaka imalo inteligentna osoba bi se setila bar 10 tih nacina pre nego sto bi se odlucila da uradi tako tesko kazneno delo.
Mozda je bila ocajna kad je to radila.

Necu da govorim ovde o diskriminaciji na osnovu IQ-a.

Moram da se ogradim, za slucaj da me neko pogresno razume:
ja nikada ne bih uradio tako nesto, niti sam rekao da ta osoba ne treba da snosi posledice, samo sam hteo da kazem da bi bilo lepo da joj se to sto je trans (ako jeste) uzme kao olaksavajuca okolnost, kao sto sam vec rekao:
Ja ne kazem da je to sto je ta osoba uradila(lazirala licnu kratu) dobro, ali osuditi je za to krivicno delo istom merom kao i nekog ko je lazirao pasos kako bi otiso na Kipar je malo suludo.
Korisnikov avatar
By EYA
ako u ovom slucaju i nije u pitanju trans osoba, problematika oko licne karte i ostalih papira, zakona, kao i netolerantnog misljenja i ponasanja je svakako dobra tema za pretresanje.
moja podrska Krepi, Momu, Andjeli i svima koji imaju strpljenja i ljubavi da sve ovo objasnjavaju po hiljaditi put :grouphug:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Hvala draga, najdraza EYA,

Ja sam objasnila da na ovom polju zakoni ne postoje..

Nismo ni mi brojevi ni neke fascikle i papiri po opstinama,
policijskim stanicama, maticnim knjigama.. Mi smo bica
koja jedno vreme obitavaju ovom planetom, i imaju prava
da disu punim plucima i osete toplinu sunca na svome licu...
Da se smeju, raduju, druze... drze za ruke, ljube, vole!!

A gospodin Kafka je sa svojim Jozefom K lepo opisao sta
znaci administracija... da ne spominjem Brazil....

:grouphug:

Volim i ja vas !! ( :mama: ) (izvadite mi cvet iz kose :pucaodsmeha: )
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by kc
Volim i ja vas !! ( :mama: ) (izvadite mi cvet iz kose :pucaodsmeha: )
:lol:

slažem se sa napisanim...
By Çâðê_DUP
Tudje telo? Ne seri molim te. I ja sam rodjen u pogresnom telu, trebao sam da budem u telu nabildovanog bogatasa iz Kalifornije
Decko jel tebi dobro ?
BBB, ti si onaj peder sto prica da su lezbejke isfrustrirane i da su takve jer ih nijedan muskarac nije dobro izjeb'o?
Pitanje retoričko.
Nemam komentar.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!