Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Çâðê_DUP
Drage lezbejke i senzibilisani pederi moji,

Ja sam poželela, posle mnogo nećkanja, da podelim s vama fragmente iz mojih romana. Za ove dve godine bejah jako plodna i okotila sam materijala za izdavanje, da ne moram da pišem sledećih nekoliko godina.

Uživajte. Primam konstruktivne kritike.

1. scena iz romana ,,,,,,,,,,, kada se gospodarica zamka kupa, stavljeni su inicijali umesto imena, zaljubljena u svoju služavku s kojom se spaja..
Ako vam se ovo dopadne, postaviću još.

IV

Polako svlači modru spavaćicu, istovremeno proučivši vrelinu vode u koritu dodirom nožnog palca.
–Ne verujete mi?-upitala ju je odvraćajući pogled sa njene nagote. Poželela je da joj zatraži ruku, da joj razvije punđu, da joj čita sa dlana.
–Ne osećam se baš najbolje-rekla je M...., poželevši samo da je posmatra, da je udara, da je nekako sruši u tu kipuću vodu, da je natera da spere prljavštinu svojim licem sa njenoga pupka. Umesto toga, odvratila je pogled sa njenih grudi obličja svećnjaka i tog lica ubledelog i fluidnog poput vizija svetaca i čulnih usana. Osvrnula se oko sebe, zamišljenog izraza lica svetica naslikanih na kamenim freskama bledožućkastih boja, oivičenih zlatnožutim oreolom. Na draperiji je naslikana žena, debela žena, sa onom naročitom debljinom koja izlazi iz platna. Zatim, odustaje, gola odšeta do prozora, na tren uzdahne, a zatim odvrne zastore. Deluje na trenutak neodlučno, bacajući iskosa pogled na lice Ag..., kao da želi da izvuče nekakav zaključak iz njenog prilično setnog izraza lica.

–Gospođice M-Ag se nehajno spušta u stolicu pored korita i pritom zaklanja rukom oči, kao da sunce isijava iz M... obnaženog tela. I Ag..reče:
-Draga mi je vaša spremnost da izađete iz granica rutine, štaviše mila mi je srcu, ali morate voditi računa o vašem ugledu- navucite zastore, gospodarice-reče joj Ag.... M je nekako čudno pogleda, a zatim navuče zastore, sklonivši svoju nagotu sa lica sveta i okrećući se ka njoj, na šta se Ag... vidno uznemiri i stade da kopa po vodi.
-Mislim da mi je ispao sapun-neuverljivo se nasmeši u susretu sa M.. prodornoplavim očima, kockicama leda u vatri koja je izbijala iz tog naročitog pogleda.

-Gospodarica? Nazvala si me gospodaricom?-ona korača ka njoj kao nadražena Sfinga harmoničnih bokova, sa pljuskom dlana o trbuh, zarivši parče jednog sloja male otekline sa prsta i trljajući je o jedva vidljivu paru što je izbijala sa te savršeno zamagljene kože. Njena put je poplavela od strasti i suzbijanja sokova, dok joj pogled beše usredsređen i hladan ka njoj, kao netom prohlađena pustinja.
–Pa da, gospođice M...-Ag... uspešno odigrava svoj komad sa sapunom, trese se, oprezno ulazi u zidove svoje ljušture, gladi kosu i blebeće, a ruke joj se strmo komešaju po prohlađenoj vodi iznova i iznova komešajući penu što daje naročiti odsjaj njenome licu vedroga Haosa.

-Vi ste moja gospodarica, a ja sam vaša služavka Ag..-pokušava da se nasmeši, kao da objašnjava sasvim prostu stvar neposlušnom i tvrdoglavom detetu. Nemir među njima stade savlađivati svojevrsnu kušnju, jer se M..... lice toliko zateže da se mogao steći utisak kako se ona na neki volšebni način menja, čas iz kamena u čistu svetlost i nazad u kamen. I nasmejano telo joj se ugasi, taj domalopređasnji raj strasti posta na čas šaka jada koga je nekad pratila neverovatna ženska slava. Ona sad nestaje pod vragolastim očima služavke i oseća pepeo u svojim venama i bes je obuze. Ag.... se privuče još bliže peni i voda joj na trenutak donese traženi, klizavi predmet.

–Pogledaj me!-zareža M...., grabeći je za kosu, rizikujući svoje dostojanstvo danske plemkinje johaninog srca, johaninog ploda utrobe, voća ledene Danske. Pred tom senkom koja joj ne uzvraća strast, ta senka koja je katkad pogleda sa koketerijom i tad strast počinje da joj mrešti zenice, koje se šire i podmazuju sapunom, spremne. A onda načas taj plam zaječi u naletima sve te vode oko njih, spali ga vetar, suza, sumnja. Nestaje sve ispod leda. Tad strast jenjava najprostijom iluzijom jednog maštovitog anđela poput M... čiji se svaki prolećni dah olako pretvara u plamen zagašen kockicama leda.

–Pogledaj me-najednom promuklo prošaputa, i graja snežnih smetova već beše spaljena suncem tvrdokorne istine da ju je i ova druga želela, na šta joj se usta raširiše u osmeh zadovoljne žene koja je upravo izvojevala značajnu pobedu nad drugom ženkom sa kojom se htela ili ne htela poredi, nadmeće.
I M... zarije svoje grudi u meki vir vodenog platna.

–Smešno mi je što si me nazvala gospodaricom, ali to je prokletstvo moga nasleđa-da ona se ipak ne može nikako porediti s njom, to je očito.’reče ona sa dostojanstvom dame dok joj je Ag.. trljala leđa nijednom ne podigavši zastor vela sa očiju čiji kapci bejahu teški popiut kobi. M.. više nije osećala njen dodir (pritisak ružičaste jagodice palca naslonjen svojom mekom snagom na purpurne pore kože, dotiče snagu u njoj, ali spolja je zaleđen i klizi po njoj, utrnuo, ne ona ga ne oseća, sem negde unutra) jer se ugasila čar zabrane, ne ona više nije bila njena ženka, već služavka što trpi hirove gospodara.

–Ali, rećiću ti..ne, ne moraš se bojati za svoje zlatnike, premda znaš moju tajnu-Ag... prsti joj češljaju kosu, dok M... praznog pogleda fiksira debelu ženu-ukras na zastoru koji ih je odvajao od sveta.
-Ćutiš-M.. otra nevidljivi znoj i nasmeja se osmehom sunca. Njeni zubi su poput velikodušnog cveta što otvorilo je svoje darove za grofoviju Bergman. Blistavi jad.-Mislih da moja si. Moje danas. A sad ćutiš spram mene, jedne, isprane suzama i tugom. Na šta donosiš korito? Kad god sam se susrela sa tvojim licem, susrela bih sebe, onu koja je sve i započela. Visokoparna, aristokratska, izgubljena JA-U TEBI. TI si moja gospodarica, a ne obratno. Ti, služavka. Zato se smejem, ali nisam sigurna da razumeš ove reči. Oprosti na ovoj strašnoj slobodi ispovesti, ali izvesne obaveze... –Imam bolesnog oca-Ag.. naglo spusti četku i njen glas dobi izvesnu kritičku nijansu kmeta.

-Hir gospodara, jasno je rečeno. I premda Vas volim, ne mogu u Vašem telu naći dom, niti Vašem strašnom umu podariti jednu misao. Ja sam poput leptira koji se boji da će ga spržiti plamen. U grudima ti osećaš dosadu, a ja brigu OJAĐENIH-moje telo straćičeš za jedan trenutak, a moju dušu za večnost, jer moji dani nisu svetlost vaše haljine, čak nemam obavezu ni kapu da nosim jer sam oslobođena svakog statusa. Na mom licu možeš videti osmeh tek kad mi dlan smežura zlatnik. Shvataš li?-smeđe oči srne dobiše izvestan sjaj koji krasi izvrsnog retora pred aplauzom ekstatične publike.

-Draga moja damo, obećanja ne dajem, a lepom govoru nisam vična (ćutnja mi je spržila glasnice), no ti si prosto retka vrlina. Grubo seljačko sukno progovara. Impresivno. Obucite me-nasmeši joj se M.. osmehom bludnice i pusti je da je uvije u saten.
-A ako ti kažem-nastavi u istom tonu-da ću te otpustiti ako ne spavaš sa mnom?-M.. se zagleda u nju, shvatajući u kojoj meri je pomešala sopstveni moral kao religiju sa religijom gospodara, zabludela pred strašću, ukipila se pred tom punđom i suknom kojim ne bi prekrila ni svog konjušara.
-Rekla bih Vam da je to možda povoljan način da zadobijete moje ćutanje i pristanak, ali ne i raspoloženje.
–A ako ti poljupcem smežuram dlan u ustima noseći zlatnik kao kuja?-najedared ona oseti da je sve ovo zabavlja.

Ipak, lice joj se nadimalo od rumenila. Zapravo, nalazila se u strašnoj neprilici i oseti da služavka nad njom poseduje osobitu vlast kojom brsti po svim njenim naučenim značenjima što joj poklapaju razum i da joj se obraća srcu koje još nije bilo spremno. Ona je stade posmatrati tim plavim grudvama u snegu beonjača, slavodobitno, kao pastirica koja je izmuzla bitku nad gomilom sisa ovčica, uživajući u pomisli da će je uskoro posmatrati rasprostru kao jelen koji pada dobrovoljno pred lovcem, zaljubljen u svog ubicu, pokorenu i ništavnu pod svojim bedrom.

–Pokriću te bedrom kao krilom, narušiću sjaj tvog devičanstva, raspleću pletenicu tvoje kose i posle mene tvoja krv tećiće kao što reka teče uzvodno ponirući potom, protivno prirodi, vraćajući se izvoru.
-Oh, dođi moja draga-M... širi ruke tako da sjajni saten veličanstveno preplivava telo i obavija joj bele ruke, a usne stišće u čaroban osmejak kojim je Venera pokorila sitnu Junonu, uzimajući joj plen zemlje na prevaru. Rešila je da oplodi tu ženstvenu zemlju svojim ženskim semenom što skupljalo joj se oko bedara, klizeći niz jarkocrvene butine, narumenjene svežinom vrelog izvora korita. Korito, reka Jurgebert, zvuci sapuna koji traži izlaz iz ruku Ag.., što se sklupčao u njenoj šaci kao mala ptica i Ag..., sevši na kolena i obujmivši Venerine bokove, zariva male, neobrađene nokte u vlati njene trave, u busen njene slatkoće. M.... beše žena u svom svom ruhu zavođenja, Meduza što ju je okamenila, načinila je bremenitom sluškinjom, razvezala joj čvor oko pupka i vitkim prstima upravljala njenom golotinjom.

Ljubila joj je kilotu, ne zadirući još uvek u meko meso, dok je ONA DRUGA drhtala, preznojena od vatre, u igri trepavica i senki na zidovima potajnih promatrača, tražeći utočište Sramu. Postiđena devica napokon sasvim klonu pred veštom Valkirom i obgrli lice rukama u želji da ga proguta mrak dlanova.
-Moj hram, moja žrtvovana kobila, moje kopito-ona je prigrlila njenu ukosnicu, oslobađajući tamni slap i načinivši je slobodnom. Ag.. stoji ispred nje, u kiloti i lanenom ženskom rublju, išibana vatrenim pogledima svoje gospodarice koja je snažnim ugrizima čupala svoje meso sa čulnih usana. I njih dve opi meko sivilo nadolazećeg sumraka koji probi zastor bacajući mesečeva krila preko njihovih zgrčenih i spojenih tela u hodu do postelje gde se napokon spojiše znojem usijanog gvožđa, okupaše se u slanoj boji puti i carevaše tako zagrljene i zaustavljene u trenutku, očaravajući dušu poeta.

I sada, dok ispisujem ove redove, ne činim to bez ispitivanja, skrušenim pogledom prodirući u slike nezamućenog sjaja ovih sedamnaestogodišnjakinja što su okušavale igre koje su nalik vetru što iz korena čupa drveće, nakon oluje, prestaje sa svojim urlanjem i ratničkim krikom satira za koga je zauvek izgubljeno mesto konačnog nestanka. Vetar u bedrima nagoveštavao je skori nestanak, poput sakrivene zmije u utrobi žene koja traži drugu zmiju, halapljivo razmenjujući otrove. I primi Ag.. M... otrov, privi ga iz prevelike ljubavi.

Dve ženke u sklopki zuba što zazveče kao praporci pri prejakom dodiru usana. Razbacane kose koje se počaščuju vrlinama svojih mirisa, padaju im na vrat. Svaki debeli slap pramenja krije tajnu borbe koja daje hrabrost ratnicama u komešanju istih polova. M........ lanenoplava kosa je rolna slasti, kao moćna zmija Evina što juri njenim nabubrelim jabučastim grudima. Na raskršću temena pulsira Ag.... kosa boje gladnih usta koja proždiru zaklanu kokoš, rominjaju kroz ceđ tog slatkastobraon kolorita crvenkastobraon kokoši kljucalice sapfinske zemlje. Njen element je zemlja i kosa joj je rascepina tog istog tla iz koga izranja kao ruka kmeta poprskana oštricama bičeva. Na nju navaljuje i nosi koštice tla M...plavi uragan.

Njihova lica sklopiše se i topla su, slatka kao drevna usta ispijene ključajuće pljuvačke i Ag.. rastvara laganim uzdahom punačke jastučiće M... čulnih korala po kojima krstare purpurne žile sitnih vena. Ona joj grabi silovito zubima donju usnu zamahom lavice koja čerupa plen na šta Ag.. ustukne strahom srne, jer ona je anđeo koji voli, koji će se rasprsnuti. Ona je ta koja će izgubiti, čak i sad ona je gubi opsegom svojih uštirkanih prstiju od vreline vode. Ona se muči grabeći M... dojke, ali M... uzmiče, uzmiče u trijumfu, dok Ag.., zastrašena otkriva u tim nevinim plavim očima svoje ljubavnice koja ju je uzimala u krajnjoj sirovosti i prostoti, zadržanu notu sadizma, jer moć koju je osetila beše prejaka za taj pomodreli orkan Danske koja je čitav život provela kraj svoje majke, u blaženoj nemoći.

Moć za skandinavsku sveštenicu duboke i čulne lepote čiji je glas dopro do ušiju moćnika carstva na smežuranoj zemlji večnoga leda-O. Von A, plemenitog ubice. Tako Ag.. leži pored nje, M.., u spletu usijanih naramaka postelje, nagnuta ka njoj, prekrivena senkama, drhteći od napora savlađivanja i glave spuštene na M... ukusne blede grudi, centriranih ružičastih bradavica što se nadimaju svakim njenim strastvenim izdisajem, tonući unazad u svetlost koja se odbijala o zastor, hraneći oba tela sparenih ženki tamom i tišinom. Leže jedna pored druge, a Matilde se prepusti svojim žustrim mislima potpuno se otuđivši od slike koju je netom odabrala.

–Ne mogu da te dodirnem, tama je prevelika-rekla joj je gledajući negde u tavanicu, ali bez ikakvog poriva i nagoveštaja da želi da prekine slasni obred. M... se tek neznatno komeša kao da neke nevidljive kuglice pulsiraju i teku pod njenom platnenom kožom i Ag... je pogladi rukom sve do busena zlatnih dlaka, dirajući taj vrh još uvek napunjene boce ženske varijacije semena. Nadražujući čep koji je pulsirao u crvenkastom valjku i pronalayeći belo okruglo bilo koje je u M.....izazvalo tek neznatnu erupciju, blago stenjanje, a potom beg iz satena i izvesnu rumen na obrazima od sitne nelagode. Osetila je retku hrabrost da govori o nečemu tako prijatnom za nju, a opet čini joj se neprijatnim i neprirodnim da joj bilo šta prećuti. Njena ruka ulazi u predele koje posvećuje isključivo svome ženskom carstvu, u potaji i samoći svoje sobe, puštajući na gole kapele zidova odbleske svoje zatomljene seksualne žudnje. Skupila se na ivici kreveta i dotakla nadraženo mesto, osetivši slab drhtaj koji je napokon unapredio sve bezuspešne pokušaje da izvuče vodu iz tog ženskog izvora, da se uzbudi i svoje telo nalini instrumentom u kome bi uživala, gradeći se, dopunjujući i istražujući se. Dotle je samo tupi žamor odbijao njene prste, gonio ih na četkicu, na dugovlat instrument teških dlaka koji je zatomila u svojim dlanovima, gde je krila još neke druge nedostižne želje za predmete i bića-mesec, ćilim ledenog danskog neba, pokoju zvezdu i strast prema ženama koja joj je biće ispunjavala užasom od odmazde. Napokon se otvorila ka njoj, kao cvet, učvrstila joj prste u svoju mokrinu, pretražila jezikom deo njene vode i našla ju je, ali telo ju je izdalom napustilo, jer misao, ta okrutna misao nije učestvovala u pobudama tela.

Ona se borila protiv njega, grabila je vazduh, kastrirala želju, krkljala kroz njene glasnice, preko nepca, do zuba i isturenog jezička između procepa usana, uspavljivala joj čula jer toliko toga je bilo iza njenih očiju, osećanja preuranjene smrti ukoliko saznaju, fizička lepota koja ju je pritiskala poput usijanog gvožđa bacajući muškarce na nju, čije poglede je opažala, kačila se o njih kao majmun, u potaji im se plazila u lice i produžavala svoju agoniju zločinke ostavljajući sve u sumnji. Znala je da ženu poput nje očekuje ili smrt ili manastir. Stara Johana je to osetila, o da stara Johana to zna. „Trebalo je da ostane u onoj strašnoj kući gde su je obljubljivali vukovi“-stegla je usne i bokove osećajući Ag... mio pogled na svojim plećima, malo pognutim, kao da je u velikoj žalosti.

Od kad je osetila ticanje krvi u svome telu, živela je u iščekivanju strašne i najsigurnije smrti ukoliko neko sazna za njenu žudnju, skicirajući na zidovima kapele zamka nacrte svog užasa i dotačinjući kroz figure divljih životinja kroz koje joj se činilo da može isteći njena neobuzdana, sputavana tuga, izbegavajući slike svetaca zbog svog nebogoljublja, jedan životan besmisao koji je sam po sebi na čudnovat način uneo strast u njenu bedu. Ag.. ju je obgrlila oko vrata i to M... podseti na njeno rvanje sa sopstvenom umetnošću.

Često, dok bi se boje nekontrolisano razlivale, a ona ih gušila krpama i zapušavala pukotinje rukama, pritiskivala bi i telom površinu slike osećajući da joj zauvek izmiče nakon kakve greške u procesu stvaranja. Ili, ao bi slika bila isuviše bleda, često bi je prebojila isuviše, no umetnost beše ravnodušna često prema njoj i jar preplanulog neba napojila bi sliku koračajućim, vrtoglavim oblacima.

(M... je uvek slikala u prvi sumrak koji bi se pretvarao u tavornu noć i napokon prešao put sunca do podneva). I M... ih je videla, te ogromne nubuse kako koračaju kao oklopni vojnici, kao sparene verižnjače čije se kuglice, snene kuglice dodiruju, pljeskaju u igri pomrčina, dodiruju se, ljube se i obećavaju let, noseći je snovima.

Za sada toliko. :)
By Çâðê_DUP
Hajde, sacekacu jos par sati, jer vidim da niko ne odgovara, pa cu skinuti temu. :shrug:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Draga,

Ne moras da skidas temu.... i mislim da je malo par sati..

Ima mnogo teksta, a i ljudi su u guzvi, na poslovima,
skolama.. i treba im vise vremena da procitaju..

Ja sam bacila oko, ali, sam na poslu.. i ne mogu da se
skoncentrisem da procitam sve odjednom...

Nemoj da te ne komentarisanje razocara,
to je cisto iz prakticnih razloga..

:lezkiss:
By Çâðê_DUP
Originally posted by andjelat
Draga,

Ne moras da skidas temu.... i mislim da je malo par sati..

Ima mnogo teksta, a i ljudi su u guzvi, na poslovima,
skolama.. i treba im vise vremena da procitaju..

Ja sam bacila oko, ali, sam na poslu.. i ne mogu da se
skoncentrisem da procitam sve odjednom...

Nemoj da te ne komentarisanje razocara,
to je cisto iz prakticnih razloga..

Dear, u pravu si. Ja sam malkice nestrpljiva :blush:

Uostalom, neka ovak isecak iz romana stoji, makar i ne dobio komentare, kao duboki literarni urez s moje strane apropos lezbejskog umeca ljubavi sto koegzistira unutar prilozenog teksta..

By Çâðê_DUP
"...sasvim klonu pred veštom Valkirom"

Uh, majku mu, ovde sam se zeznula, valkire nisu bile tako horny... :sweet:
By ~ Le Saint X ~
Ovako...
Uh...prva kritika!
Imam tremu....no, A777 ce shvatiti to na pravi nacin...

elem

nisam lezbejka, pa na mene osim uzivanja u recima i naravno kreativnosti jedne forumasice teks nije delovao mozda na nacin na koji bi trebao kod lezbejki
no, mozda sam zato objektivnniji

ono sto sam uvek cenio kod gospodjice A777 je nek vrsta proslosti i staromodnosti u izrazima i recima/odabiru reci...
naravno, mene to sve podseca na odlicne prevode Balzaka, te...ne mogu da ne kazem sve najbolje

sa druge strane, posto sam upoznat s apoezijom gospodjice A777
mnoge metafore vidim i ovde...
te...
opet, subjetivnosad...mislim da joj poezija bolje ide
ili
barem kratke price
(mada ovo moze biti tako posmatrano, ali znajuci da se radi o fragmentu romana...je saia pas)

elem...ima puno gresaka pri kucanju!
ili
ne verujem - izraza koji su toliko arhaicni da ja ne poznajem njihovo znacenje

nalini instrumentom ??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!

what is that?

elem...to bi bilo to...
By Çâðê_DUP
Originally posted by Renoir
Ovako...
Uh...prva kritika!
Imam tremu....no, A777 ce shvatiti to na pravi nacin...

elem

nisam lezbejka, pa na mene osim uzivanja u recima i naravno kreativnosti jedne forumasice teks nije delovao mozda na nacin na koji bi trebao kod lezbejki
no, mozda sam zato objektivnniji

ono sto sam uvek cenio kod gospodjice A777 je nek vrsta proslosti i staromodnosti u izrazima i recima/odabiru reci...
naravno, mene to sve podseca na odlicne prevode Balzaka, te...ne mogu da ne kazem sve najbolje

sa druge strane, posto sam upoznat s apoezijom gospodjice A777
mnoge metafore vidim i ovde...
te...
opet, subjetivnosad...mislim da joj poezija bolje ide
ili
barem kratke price
(mada ovo moze biti tako posmatrano, ali znajuci da se radi o fragmentu romana...je saia pas)

elem...ima puno gresaka pri kucanju!
ili
ne verujem - izraza koji su toliko arhaicni da ja ne poznajem njihovo znacenje

nalini instrumentom ??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!

what is that?

elem...to bi bilo to...
Hvala, hvala.

Samo ću reći da je radnja romana smeštena u 13.vek, pa je terminologija prilagođena istoj. Osim toga, uvek je postojalo nešto duboko klasično u mom shvatanju kako poezije, tako i proze, takođe težim baroknom, svečanom tonu. Hvala ti što me porediš sa Balzakom, šta reći, a ne porumeneti od sreće :blush:

Balzak je jedan od mojih omiljenih pisaca, a ono što sam od njega naučila i misaono projektovala godinama nakon čitanja jeste galantani ton koji često, na isto tako galantan način, daje okvir i objektivizuje moja duboka emocionalna iskustva. Francuzi su mi uvek bili uzor...

Tekst nije uređen, jer nije još uvek prošao kroz lekturu i korekturu, kojom se bave profesionalci, to je deo posla koji se obavlja u procesu štampanja knjige. Otud i greške u kucanju, "načini" (to make) "l" i "č" su blizu na tastaturi, bar mojoj. Zato sam se i nećkala da li da tekstove u ovoj fazi pisanja stavljam na forum, znajući koliko je to jedna visokoumna ustanova strogo profilisanih korisnika sa kojima je neophodno ostvariti intertekstualnu korespondenciju visokog umetničkog nivoa.

Ovo što reće da mi je poezija mnogo bolja mi je najveći kompliment, jer dobru poeziju pišu samo virtuozi.. Hoću da kažem da ne postoji osrednja poezija, samo dobra i loša, a moja je dobra.

Hvala ti što si pročitao tekst, obrušio se na njega zaista muževnom snagom i dao iskreno mišljenje, cenim.

Sledeće uključenje.. :smug:
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Angie od mene ne ocekuj strucne knjizevne kritike ;)

Mogu samo da dam komentar onoga sto osecam dok citam neko delo, sto je mozda i vaznije ;)
Najvise cenim to sto sam bio potpuno uvucen u pricu! Stil pisanja mi se jako dopada, puno metafora, bogat opisima, dugim recenicama koje teku (ovo ne mora uvek da mi bude okarakterisano ako plus jer zna da bude i jako naporno, da zahteva veliku koncentraciju pri citanju a cesto je nemam).

Svidja mi sto vidim i naznake bogatog psiholoskog pristupa kod obrade likova koga na moju zalost sve manje srecem. Vrlo mi se dojmilo objasnjenje sluskinje zasto ne moze da bude sa svojom gospodaricom.

Lezbejske scene su mi posebna prica. Za ocekivati, na prvu loptu, je porno opise ali ovde ih nema, ovo je cista poezija erotike. BraFo! ;)

Eto, nahvalih te je :giggle: Ali ne bih da mi se nije svidelo ;)
Nego... hocemo li moci da citamo i nesto iz arapskih pisanija? To jedva cekam! (vuce me taj Orijent) :giggle:

btw mislim da se ne radi o nekom arhaicnom nalini instrumentu vec o - nacini instrumentom, prosta greska pri kucanju, no big deal :)
By Çâðê_DUP
Originally posted by blabla-baby
Angie od mene ne ocekuj strucne knjizevne kritike ;)

Mogu samo da dam komentar onoga sto osecam dok citam neko delo, sto je mozda i vaznije ;)
Najvise cenim to sto sam bio potpuno uvucen u pricu!
Apsolutno! Ja stručne književne kritike i ne očekujem, time se bave književni kritičari, koji koriste velike reči tipa "pristup", "u tradiciji..", "sa osvrtom na", i slično. Ja nikada nisam težila kolokvijalnom govoru u svojim pisanijama, pa bi možda i trebalo da, kao Cernuda, budem kritički pisac, u smislu da kritika stvori patos kojim će obilato strujati ideje narodu pomalo nerazumljivog autora koji izmiče šemama u kojima naša visokokvalitetna savremena proza boravi i vodi literarne dijaloge i monologe ne retko sa konzumentom koji traži pitke, kratke i prejasne rečenice, ne tako slikovite, a prilično zabavne. Drugim rečima, da se ne "napreže previše". Neretko vodi iste te monologe, pogotovo u instant kratkim pričama sa klišeom samim. Ja volim da komponujem reči, a dobijam kompliemente da moje neretko vrlo slikarskoopisne rečenice deluju kao prelepe tapiserije na zidu, pogotovo u "arabian delu" koji je utkan u tkivo romana.
Ja sam tebe bla bla baby, ako se sećaš, uvukla u celu ovu priču i kao kostimografa, jer iako sam obukla dotle sve junake romana koji su se presvlačili i po više puta, sećam se koliko sam istraživala modu 13. veka, kao i kozmetiku..ponestao mi je opis kostima za vrača Persijanca na samom kraju romana, u kojem se zidine Jerusalima vrtoglavo ruše. Zahvaljujem se na opisu kostima koji si mi dao, izbacila sam nekoliko varijanti, i ubacila tvoj kostim, jer mi se najviše dopao.

Stil pisanja mi se jako dopada, puno metafora, bogat opisima, dugim recenicama koje teku (ovo ne mora uvek da mi bude okarakterisano ako plus jer zna da bude i jako naporno, da zahteva veliku koncentraciju pri citanju a cesto je nemam).
Da, znam da mi je rečenica duga kao reka sa pritokama, ja se često zapišem, a evo, za utehu budućim čitaocima, sama uređujem svoj roman i skraćujem rečenice, tako da je ceo roman ušao u drugu fazu rada pre nego što je predam uredniku- moje editorstvo, lično i personalno :merlinka:
Svidja mi sto vidim i naznake bogatog psiholoskog pristupa kod obrade likova koga na moju zalost sve manje srecem. Vrlo mi se dojmilo objasnjenje sluskinje zasto ne moze da bude sa svojom gospodaricom.
Psihološki pristup i atmosfera u kojoj se kreće priča, u kojoj pulsira i živi je jedan od vitalnih tačaka oko kojih ja kružim, iznova i iznova ponirući u mrak, u haos, svetlost, u ovom slučaju, u čist užitak. Sve se to izvlači iz podsvesti, tako da je moje mišljenje da same reči, da se tako izrazim, vrše odabir samih sebe (ala ga sročih), tj reči biraju pisca kao medij, a pisac retko kad bira svoje reči, možda tokom editovanja romana, nešto svesno briše ili dodaje, neko u želji da ugodi prosečnom konzumentu, što kod mene nije slučaj. Ja nisam komercijalni pisac.
Lezbejske scene su mi posebna prica. Za ocekivati, na prvu loptu, je porno opise ali ovde ih nema, ovo je cista poezija erotike. BraFo! ;)
Moram da priznam, sa nenametnutim stidom, da kanališem svoju seksualnost kroz pisanje. Što bi neko rekao, orgazmiram kroz reči.
Eto, nahvalih te je :giggle: Ali ne bih da mi se nije svidelo ;)
Nego... hocemo li moci da citamo i nesto iz arapskih pisanija? To jedva cekam! (vuce me taj Orijent) :giggle:

btw mislim da se ne radi o nekom arhaicnom nalini instrumentu vec o - nacini instrumentom, prosta greska pri kucanju, no big deal :)
Da, zato je greška nuditi pisanje koje nije još "među koricama". No, nadam se da nije tako strašno :)

Što se arapskih pisanija tiče, pa videću, ako neko izrazi želju..vidim da se lezbejkama nije baš dopalo, bar ovima na forumu, no dobro..šta one pak i znaju o lezbejskom seksu :giggle:

/čast izuzecima/
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Originally posted by Angelina777
Zahvaljujem se na opisu kostima koji si mi dao, izbacila sam nekoliko varijanti, i ubacila tvoj kostim, jer mi se najviše dopao.
Oh, pocastvovan sam ;)
A ovo je dakle taj roman. Na to sam mislio kad sam pitao za orijentalno pisanije :)

Sve se to izvlači iz podsvesti, tako da je moje mišljenje da same reči, da se tako izrazim, vrše odabir samih sebe (ala ga sročih), tj reči biraju pisca kao medij, a pisac retko kad bira svoje reči
Ovo mi je vrlo zanimljivo. Vec sam negde cuo za tu teoriju da ideje biraju autore a ne obratno. Nesto poput energije koja putuje svemirom i traga za pogodnim tlom, odgovarajucom energijom smestenom u telo pisca, slikara, naucnika sposobnog da ih u datom trenu iznese pred nas. Svaka prica ce biti ili bi bila ispricana, slika naslikana itd. pre ili kasnije, ako ne kroz jednog a ono kroz drugog kasnije rodjenog stvaraoca.
Naravno, ne znam koliko je tacno ali zvuci fantasticno. Znam da ne znam odakle izlazi moje stvaralastvo, ruka cesto sama krene da vodi olovku po praznom papiru, tece samo od sebe a podsvest nadogradjuje; pa mi deluje kao prihvatljiva verzija ;)
Korisnikov avatar
By ^Inaniel^
Prvo bih morala da pohvalim odabir vremena, te atmosfere, uopshte situacije chiji sam veliki podanik.
Nisam chitala tvoju poeziju, tako da ne znam da li ti ide bolje proza ili poezija..
Ono shto mogu da primetim - imash dobru moc opazanja sopstvene mashte, puno metafora, vrlo obogaceno, vrlo.. poetichno, pre svega.
Mislim da se ljudima ovo mozda ne svidja\ne bi svidelo iz tog nekog.. nazovimo ga 'primitivnog' razloga, jer ljudi uvek zele shto vishe akcije, sa shto manje deskripcija, shto manje detalja.
Mozda su rechenice i previshe nabijene metaforama, shto opet meni ne smeta.
Odabir rechi je dakako korektan, imajuci u obziru vreme i mesto gde se radnja odvija.
Ne znam, i ja sama pishem takve stvari, tako da je ovo..
Odista divno.
Lepo je videti da josh neko ima i takvu percepciju jednog sexualnog china, da prosto daje na znachaju koristeci paletu rechi.
Very nice. :klap:
By Paranoid Androgynoid
nemoj da skidas temu!!! :molise:
videla sam je malopre ali cu ostaviti da procitam ovo pred spavanje, ima puno teksta i treba koncentrisano procitati, trebalo bi da ostavim sve poslove sada zbog ovoga a nismo svi bas u stanju da ostavimo sve kada nas 'vako nesto lepo povuce (mada bih volela) :sigh:
.. be just a little bit more patient ;) ..sumnjam da ce ovakva tema ostati bez odgovora.
By Çâðê_DUP
Neki ovaj roman nazivaju poemom.

Hvala vam na komentarima, i na hvalama i na kritikama, zaista nisam pogrešila što sam stavila ovaj fragment na forum. Mnogo mi je drago da ovde ima književno osvešćenih ljudi, koji su uspeli da em dokuče moje duhovno raspoloženje, kao i da objektivizuju moj, da kažem, književni postupak, em da imaju dara da ga zaista iščitaju i uživaju u samom tekstu. Odlučila sam da u književnosti skačem sa velike visine i nadam se da se neću razbiti o zemlju.

:klavir: /bilo bi lepo da se nacini smajli :skrabalo: :)
By Çâðê_DUP
Ahm.."zaslužili ste" definitivno još par fragmenata. Birajte:

1. arabian deo

2. lesbian deo iz ovog romana br 1

3. lesbian deo iz romana br 2 /ZAPRAVO br 3, jer je roman četvorodelan, nešto kao Rat i Mir :giggle:

:)
Korisnikov avatar
By ^Inaniel^
Izlozi...
Pah, ne znam... Prvo shto ti padne pod ruku.
:smilegrin:
By Çâðê_DUP
Dve devojke se vole, bla truć, gimnazijalke, jedna ima problem sa drogom i botaničar je :) )))))))))

Rešila sam da ostavim imena..

II

Astrid izlete van i raskošnim, krupnim koracima protrča uzani hodnik koji je vodio do spiralnog stubišta niz koje je proklizala kao po slikarskoj paleti, jer je stubište Liceja bilo arabeskno ornamentisano. Stepenice prekrivene persijskim ćilimima, paleta boja se razmazuje pod dodirom lepršavog Astridinog stopala, ona preleće i po nekoliko stepenika, zalet u levo i nagli otklizaj na mlečni mermer koji blista u svojoj slatkoći i glatkosti. Gladak, sjajni mermer po kojem se kliza umećem Katarine Vit, sveže isceđen, a negde iza nje iz korena mrtvila, pored četke i metle cokće čistačica, majka ovog mermera, boginja Meriksa kljuca svojim kljunom:

-Zar sve ponovo da čistim? Ali, Astrid je već vani, u slobodi koju udiše, dočekao ju je vetar i sitno, nemirno inje koje se koleba između sunca i susnežice. Ona zna kuda ide i ubrzo nalazi njeno i Asjino sklonište, drvo hrasta koje je natkrililo krošnjama i lišćem prozore učionica sa stražnjeg dela veličanstvene zgradurine. Sklonište je bilo potpuno optočeno hrastovima, tako da se to mesto nije moglo uočiti radoznalim okom nepozvanih. Suviše je tu bilo Asjinih biljaka, sadnica, zimskih ruža, divlje trave, rose, suviše groznice u tom miru koji štiti, dubok kao okean, miran kao površina zastakljenog jezera.

Pronašla je jedno malo udubljenje u koje se uvalila, sklupčavši se, ugodno, toplo, kao da joj je pod zadnjicom kadifa, a ne divlja trava koja ume da bode kao nož, no ona je pronašla pravu meru i nije osećala hladnoću. Možda bi mogla doneti nekakvo ćebe, svakako, da obloži tu jarugu u koju je moglo da stane dvoje. Ili kakvu klupicu napraviti, Mihra, oh on i njegovi flaširani pokreti koji rezbare drvo, ona odmah otkloni tu misao i okrete se zimskim ružama, koje su raširile svoje grane, a nekada pupoljci kao male zelene kuglice na vrhovima grana, rascvetali su se u svom punom sjaju ustreptalih, dalekih zvezda. No, kako ona nagne glavu da omiriše Asjine ruže, tako začu krckanje lišća pod nečijim nogama, to je nečija senka što se prikrada, kobna sen što prigušeno krcka po tapetu Astridinog raja. Senka je došla u gumenim čizmama i narandžastoj mont jakni, kroz nju je sunce prosvrdlalo svetlost i ogolilo crnosivo meso senke, te se Asjino nasmejano lice ukaza pred njom, oči lišene razdora, u njima samo krhkog mlečnobraon mleka, sjaj njenih iskošenih očiju greje Astrid, a trepavice se kao zadovoljni valovi spuštaju na Astrid, ljuljaju je, nose, grle, pa opet nose ka pučini, ka dalekom, slobodnom horizontu mora, gde su želje njih dve, udružene, baškare se na onoj crti gde se sunce spušta u vodu i voda kipi, ključa, dok sunce sasvim ne potone, dok izraz meseca na Asjinom licu ne zameni to sunce u hladu ovog granja.

Za njih nije sunce, njima je prijatelj sumrak, no nikako tama koju je katkad mogla da odsanja o mori besa koju je osetila iz tih nevinih očiju juče. A ova nežnost i promena je okrepi, no u njoj je nekakva bojazan, jer ona je kao mesečeva mena, čas je njena, čas je prekrije oblak i potpuno joj je strana. Ali, njene ruke su već na njenim kolenima i ona prislanja svoj obraz uz njeno koleno, ovila se oko nje kao pletenica kakve biljke, ruke su krenule ka njenim ramenima i tu se Asja pričvrstila sva uz nju, luk brade gura koketno ka njoj i smeši se, pokret je nežan, istovremeno i prgav, kao mače koje se, sasvim malo, gura ka sisi svoje majke da ga primi u naručaj. Astrid je pomilova po kosi.

–Moja Asja-sad nisi tako bojažljiva kao juče. U očima ti je bes, ali ja vidim strah. To i mene razbesni, pa me rastuži. Zar se ne približavamo onome što nas privlači i uzbuđuje, no ti, oh uvek ti, odlaziš u svom sjaju gorčine i svaki sledeći trenutak drugačiji je od prethodnog. Ponekad pomislim da su u tebi dve Asje: jedna me sledi, kad izletim sama, kao sad, dirljivo je gotovo, romantični sad, erotika i ruže, kako si već..usađuje moje nade u zimske ruže, daje mi izbor, govori mi reči koje sam toliko puta čula, a ipak nisu otrcana ponjava po kojoj gazimo kad nas sustižu čekići drugih, u mukoj tišini, da nam oduzmu i ovo malo..ovde je zakopano nešto što deliš samo sa mnom, znam da ne činiš to s drugima, ali druga Asja peni zbog toga, čini mi se da si katkad i dražesnija dok me mrziš, jer se tad vraćaš i padaš, shvatajući da te volim, mrzeći me istom merom ljubavi, shvatajući da te odviše volim, ti zloupotrebiš svoje nerazumevanje. Ti nikad nisi volela!

–Oh, Astrid, nisi dobra govornica, nit ubedljiva. A ja volim da ćutim, moj dodir prihvati kao povod za kojim već žalim što se dogodio. Kajem se čim ostvarim želju koja me tišti, što me vuku tvoje oči i usne tvoje nadražuju moj prst, milovala bih te kao srebro. Ali, sve oko nas je palica kazne koja bi me udarila po prstima. Ljubav, kažeš i time ne kažeš ništa. Želim da ćutim i želim da zajedno ćutimo, kad smo ovde. Onda smo samo nas dve. I niko drugi. –Obećavaš? –Obećavam. Ali, ti nikako da počneš sa svojim zadatkom, Astrid. Sećaš se? –Sećam se, ali čekam..-Čemu te ja mogu naučiti Astrid? Šta si odlučila? Zimske ruže ili prkos? Astrid zgrabi svoju Asju-lane i steže je dok se Asja sve vreme vrtela po njoj. –Postoji li neka devičanska biljka? Asja prasne u smeh.-Draga moja Astrid. Ne. Naročito ne za nas dve. Nikako to ne nameravamo. To nije deo našeg zaborava. Mi zaboravljamo drugačije-bestelesan pogled u daljinu. Ne, vrati se nazad-vuče je ka sebi-koliko dugo ne mogu da stvaram kako želim. Odluka je Prkos. Nauči me, Asja. Nauči me da zasadim Prkos.

Asja zapali cigaretu, trznu glavom dok je pripaljivala, dim se izvija iz njenih punačkih usta, zgušnjava se i dobija boju alabastera. –Nisam ni sumnjala u tvoju odluku. Ovako-ona čučnu u jarugu pored nje. Isprepletaše noge da bi se ogrejale. Asja prebaci svoju nogu preko Astridine, a Astrid nežno miluje njeno koleno, stešnjena uz njen vrat, oseća njen miris od čijeg slada joj se vrti u glavi, oseća da bi mogla večno da ostane tako.

-Prkos je logičan izbor. Otporan je. Raste i u pukotinama kamenja kao divlja biljka. –ona se okrete ka Astrid, njihova lica su isuviše blizu. Astrid oseti da drhti i vrti glavu koja se nalazi u Asjinim rukama, koja tim rukama drži odstojanje usana. –Šta dalje?-dva para punačkih usana su jedva odvojene, dok Asja glatkim potezima vajara miluje i oblikuje položaj njene glave i ona oseća da je ona već ljubi, zatvara oči i oseća samo vetar, a onda i topao dodir koji počinje da se razliva po usnama, dah pleše po licu, a vrat joj se napinje, kao i grudi i šljunak u stomaku podrhtava dok poseže za njom, pod porubima hrastova, ona se penje u njenu unutrašnjost, ne zna kako je uspela da dođe toliko daleko, nailazi na prepreku farmerica, ne želi da ide dalje, želi samo da usne ostanu sparene. Poljubac je trajao nekoliko minuta, toliko dugo se Asja provodila u njenoj duplji, usnama, nutrini, jeziku, srcu. Disala je plitko i brzo i nervozno pripaljivala cigaretu jednu za drugom.

-Sadnja se vrši sitnim semenom, a onda počinje da raste, i desetak dana kasije Prkos ojača i bude oko pet centimetara visok. Tada se rasađuje. Onda ćeš tupim nožem ili zaobljenim da vadiš jednu po jednu biljku i da je sadiš na novo mesto, sa mešusobnim razmakom malih sadnica..

-Asja..

-Ne dodiruj me-promuklo je odbija, ali samo na tren, jer se potom duboko zagleda se u nju. Njen pogled je opet okrepi. U njemu jer nežnost kao na pola presečena udarcem, jer tu ima nečeg novog, možda tuge pomešane sa žudnjom, nekakvog nagoveštaja oluje koja se događa u njenome telu, čega ona ne može da bude svesna, neka oluja se u njenom telu već dogodila. Astrid shvati šta je to. Šljunak koji se spustio na plodnu utrobu žene i gura svu tu težinu na dnu stomaka, sve niže, mreška je, možda slast pomešana sa krvlju, truli šljunak i raskida utrobu slatkim trzajima, stopala ga vuku na dole, utrnula. Astrid je to znala, jer oluja je dotakla i njeno telo.

:sesir:
Korisnikov avatar
By Deksi
Kao i za ocekivati,dobro napisano,prilicno deskriptivno uradjeno i bogato recima,metaforama,knjizevnim izrazima....sve sto napises odise ekspresijom,emocijama i bas se vidi trud i zelja za uverljivim prikazom.
Prlicno duge recenice i dosta detalja,s jedne strane je to dobro jer prilicno priblizi onog koji cita ovo celoj prici i ucini neke scene gotovo opipljivim i daje im zivot sa kompleksnocu psiholoskih prikaza nekih situacija,scena i razmisljanja likova u njima.
S druge strane mislim da ako bi htela da das akcenat na neke stvari,poglavlja,desavanja i osecanja mozes takodje biti skrta na recima uz jasne i sture prikaze stvari,razmisljanja,emocija....ponekad bas tako krace i sazete stvari imaju vecu snagu od ogromnih recenica u cijoj obimnosti lako moze da se izgubi i skrene paznja na neke druge stvari i ne ostavi prostora za razmisljanje i radoznalost citaoca.
To bi bio moj mali savet.

Same erotske scene zrace ogromnom energijom i to mi se posebno svidja.
Citajuci sve ovo primecujem dosta subjektivnosti mada to je plus u pisanju romana.
Samo nastavi tako Angie,drago mi je kad vidim da neko koristi svoj potencijal :)
By Çâðê_DUP
Originally posted by Deksi
Kao i za ocekivati,dobro napisano,prilicno deskriptivno uradjeno i bogato recima,metaforama,knjizevnim izrazima....sve sto napises odise ekspresijom,emocijama i bas se vidi trud i zelja za uverljivim prikazom.
Prlicno duge recenice i dosta detalja,s jedne strane je to dobro jer prilicno priblizi onog koji cita ovo celoj prici i ucini neke scene gotovo opipljivim i daje im zivot sa kompleksnocu psiholoskih prikaza nekih situacija,scena i razmisljanja likova u njima.
S druge strane mislim da ako bi htela da das akcenat na neke stvari,poglavlja,desavanja i osecanja mozes takodje biti skrta na recima uz jasne i sture prikaze stvari,razmisljanja,emocija....ponekad bas tako krace i sazete stvari imaju vecu snagu od ogromnih recenica u cijoj obimnosti lako moze da se izgubi i skrene paznja na neke druge stvari i ne ostavi prostora za razmisljanje i radoznalost citaoca.
To bi bio moj mali savet.

Same erotske scene zrace ogromnom energijom i to mi se posebno svidja.
Citajuci sve ovo primecujem dosta subjektivnosti mada to je plus u pisanju romana.
Samo nastavi tako Angie,drago mi je kad vidim da neko koristi svoj potencijal :)
Hvala Deksi, uzeću u obzir tvoj savet, a ono što si istakao kao pozitivno ću još više isticati i raditi na usavršavanju. :)
Korisnikov avatar
By ^Inaniel^
To shto Deksi kaze, jeste donekle tachno.
Mozda bi trebalo napraviti melodichnost u prichi, chisto zbog dinamike.
Inache, zaista umesh da prenesesh trenutke koje smo svi doziveli, a ne znamo da ih ispoljimo, preprichamo.
Energija se oseca, tenzija se oseca..
Lovely. :radosnice:
By Çâðê_DUP
Originally posted by Moon_Hunter
To shto Deksi kaze, jeste donekle tachno.
Mozda bi trebalo napraviti melodichnost u prichi, chisto zbog dinamike.
Da, radim sad drugu verziju prvog romana i malo, što bi se reklo, "skraćujem vrhove" :giggle:
Ovaj drugi je četvorodelan/roman u 4 cele knjige, svaka od oko 200 stranica pa na dalje/, ali ja sam čak na polovini. Nešto me je uhvatila spisateljska kriza ovih dana, ali verujem da će drugi deo biti završen do kraja godine, ako se "razvlačim" ovim tempom. Prva knjiga je bila završena za samo 6 meseci. Sve to varira od raspoloženja :)
Inache, zaista umesh da prenesesh trenutke koje smo svi doziveli, a ne znamo da ih ispoljimo, preprichamo.
Onda znači da sam na dobrom putu! A tek šta će biti.. :sweet: :lezkiss:
By Çâðê_DUP
Originally posted by ALISA55
Dopada mi se kako pises...
Hvala. :)
Korisnikov avatar
By ^Inaniel^
Iskreno, zavidim ti na kontroli svojih misli.
Zato se drzim poezije, to je neshto shto se pishe u jednom dahu, inspirisano trenutkom..
Ideja i razloga uvek ima, samo ih treba valjano kanalisati.
Verovatno sam josh uvek isuvishe mlada, pa su mi misli rashtrkane, no, ima vremena.

Naravno da si na dobrom putu, korektura mora da postoji, ali je ovo jako dobar potencijal za odlichnu knjigu.
:yay:
By Çâðê_DUP
Iskreno, zavidim ti na kontroli svojih misli.
Zato se drzim poezije, to je neshto shto se pishe u jednom dahu, inspirisano trenutkom..
Ideja i razloga uvek ima, samo ih treba valjano kanalisati.
Verovatno sam josh uvek isuvishe mlada, pa su mi misli rashtrkane, no, ima vremena.

Naravno da si na dobrom putu, korektura mora da postoji, ali je ovo jako dobar potencijal za odlichnu knjigu.
:yay:
Pišeš poeziju? Ako želiš, mogu ti poslati neke delove svoje poezije. :)
A slažem se da je za pisanje poezije potreban i dar muzikalnosti, fraza "biti nadahnut" zvuči otrcano, ali je u ovom slučaju, po meni, tačna. Zato sam poeziju uvek pisala u vrlo specifičnim okolnostima. Veliku poeziju može iznedriti samo velika ljubav. Doista.
Korisnikov avatar
By ^Inaniel^
Jeste otrcana fraza, ali je zaista tachna.
Morash biti nadahnut nechim, bilo lepo ili ruzno, dobro ili loshe.. Neshto mora pokrenuti vulkan emocija. :balon:

Bilo bi lepo kada bi mi poslala poeziju. ;)
By Çâðê_DUP
Jeste otrcana fraza, ali je zaista tachna.
Morash biti nadahnut nechim, bilo lepo ili ruzno, dobro ili loshe.. Neshto mora pokrenuti vulkan emocija. :balon:

Bilo bi lepo kada bi mi poslala poeziju. ;)
mogu ti poslati na mejl :)

u2u :)
Korisnikov avatar
By Mariška
Dakle ovako: Izuzetno mi se sviđaju oba odlomka! Što reče SeoskiLola (blabla-baby), sviđa mi se što vidim naznake bogatog psihološkog pristupa kod obrade likova, a što kod lezbejskih scena nema porno opisa, već se odista radi o čistoj poeziji erotike! :up:

Inače, prvi odlomak dozvao je u moju svest dve asocijacije (za sada).

Prva se odnosi na jednu scenu iz romana "Prijatelji sa Kosančićevog venca 7" Slobodana Selenića (mog omiljenog domaćeg pisca), koja, po mom mišljenju, predstavlja svojevrsan pandan tvom odlomku o lezbejskoj ljubavi gospodarice i služavke:

U raskošnom kupatilu zdanja na Kosančićevom vencu - blistavom higijenskom svetilištu crno-belih pločica, sa velikom zidanom kadom porculanskog dna, ogledalom u kome se odslikavaju posrebrene kutije i tube poređane po staklenoj polici iznad lavaboa, klozetskom šoljom čiju je svrhu znao, i bideom čiju funkciju nije nikad odgonetnuo - Istref je peć ložio subotom uveče čim se vrati s posla, ali samo za Vladana. On sam je dugo, više meseci, gusul takođe obavljao jednom nedeljno, ali, kao i abdest, hladnom vodom, nad svojim malim, razbijenim lavaboom. Međutim, jedne subote - seća se Istref da je ciča te strašne zime već naprsla, jutarnji vazduh se nije više zabadao u pluća i cepao ih oštrim ivicama, sa ušća Save i Dunava vetar bi povremeno već donosio bolesni dah jugovine, proleće je počelo lenjo da se meškolji pod debelim pokrivačem snega - Vladan je dočekao dečaka sa novim predlogom:
- Bože moj, Istrefe, što bi se smrzavali po onom vašem toaletu, kada možete lepo u toplom se kod mene okupati?

Bio je uporan. Svi Istrefovi pokušaji da se odbrani od te, poslednje u nizu ljubaznosti koje je Vladan nepresušnom energijom izmišljao, nisu urodili plodom. Čučao je pored kazana i žaračem raspirivao vatru, dodajući još jedno loženje uglja, kada je u kupatilo ušao Vladan, samo u penjoaru, i počeo da puni kadu vodom. Nije ga pustio da izađe:
- Ah, dragi dečače, čega se stidite? Ostanite, istrljaćete mi leđa.

Nije imao kud. Seo je na malu belu hoklicu i trudio se da ne gleda u golišavog Vladana koji se kikotao, uzvikivao kako ništa lepše od tople banje ne postoji, cičao kada dolije suviše vruće, ili suviše hladne vode, pljuskao se, okretao se kao riba-devojka, sapunjao se i prao i konačno pružio spužvu i zamolio dečaka da ga istrlja.

Seća se Istref vrlo određeno da je upravo to bila prva prilika u kojoj je gađenje bilo toliko jako da je uspelo da se probije do njegove svesti kroz strah i nesigurnost, neshvatanje, nedoumice što su ga sprečavale da misli o svojim osećanjima i upućivale ga uvek da pogađa i odgoneta Vladanova. Imao je bela leđa, prekrivena tankim omotačem sala koje prekriva reljef mišića i čini celu površinu ravnom i mekom. Pomislio je - seća se dobro - da čovek sa dlanovima kakvi su Vladanovi mora imati upravo takva leđa. Ispod leve plećke izrastao mu je crni mladež, isti sa onim iznad leve obrve, i Istref se trudio da ga izbegne i ne dodirne spužvom. Još pažljivije je pokušavao da sačuva suvu svoju ruku, jer mu se gadila voda u koju je potopljen golišavi i nasapunjani Vladan. Sigurno je da se malo od tog osećanja videlo i na dečakovom licu, ali Vladan to nije mogao primetiti jer je bio toliko van sebe, njegova "oh" su sustizala njgova "ih", nije uspevao da reči složi u rečenice tako da je iz kade samo penila bujica nepovezanih eksklamacija zadovoljstva i sreće. U nekoliko navrata Istref je prekidao trljanje, ne stoga što se umorio, već uplašen za Vladanov razum, ali on bi se uvek pribrao taman dovoljno da strasno izusti:
- Molim vas, još, oh Istrefe, još još... - pa se tako trljanje produžavalo, sve do trenutka u kome Vladan, po Istrefovoj oceni - sasvim luđački, ne iskoči iz vode i ne kriknu:
- Dosta! - stegnutih pesnica i plačnog izraza, i odmah zatim još jednom:
- Dosta! - kao da je Istref bio taj koji ga je prisilio da sedi u kadi i trpi trljanje sunđerom.

Odista teško bi bilo, sa stanovišta bilo koje upućenosti u svetovna zbivanja i poznavanja običaja okoline - zamerati Istrefu što se i tom prilikom prisetio noći na katunu kog Begove reke, Muzafera i ovce, zahuktalog i znojnog Sadika u podrumu Zahumske, što je, kritičkim okom posmatrajući golišavog gospodina koji zatvorenih očiju i stegnutih pesnica viče:
- Dosta! - još jednom pomislio: dakle ipak, o tome je reč.

Sa mokrim sunđerom u ruci spuštenoj niz telo, kroz gustu paru koja ispunjava kupatilo, gleda u mutno ogledalo, da ne bi gledao izbezumljenog, mokrog, beloputog Vladana. Smireno i dosta tupo, svetački, bivolski, diogenovski pomiren sa sudbinom, Istref čeka da Vladan odžmuri svoju u svemu nerazumljivu muku. Neočekivano, kao što je i sve ostalo njegovo postupanje u dečakovim očima bilo, prijatelj, zaštitnik Vladan, teatralnim pokretom zgrabi penjoar, prebacuje ga preko ramena više nego što se njime zaogrće, malo smirenijim glasom ponavlja još jednom:
- Dosta, molim vas - pa potom trčećim, posrćućim korakom odlazi iz kupatila.

Neko vreme gleda Istref u vrata koja se za Vladanom sa treskom zatvaraju, a zatim, ne misleći ništa, mehanički, kaže poluglasno:
- Euzu billahi mineš-šejtanir-radžim! - i dobro poznata, spasavajuća izreka prvi put mu, u toplom kupatilu sa crno-belim pločicama, zvuči strano, pa sa malim čuđenjem ponovi još jednom: "Euzu billahi mineš-šejtanir-radžim", osluškujući sebe i kao da mu bi malo drukčije. Sede na hoklicu razdiran između dva suprotna osećanja; očaja što ama baš ništa ne razume, čak straha kakav ume da izazove tmina, bezimeno, nečuveno, tuđe, nepoznato, sasvim drukčije; i sreće što se kupanje završilo tako iznenada i tako dobro. I mada se više puta uverio da stari načini i uputstva ovde ne važe, dečak u pari i vlazi kupatila, i sam znojav ispod razdrljene košulje, još sa mokrim sunđerom u ruci, odluči da o svemu razmisli po pravilima, onako kako ga je svojevremeno ujak učio da treba činiti:
- Može li Istref reći da zna: Vladan jeste, ili Vladan nije zbog igre odraslih muškaraca Istrefa u kuću doveo? - upita se retorički.

Sačeka da prođe vreme - trideset puta udahnu i izdahnu vazduh - pa reče:
- Istref može reći: Vladan nije Istrefa zbog muške tajne igre u kuću doveo.

Zatim još jednom pusti da prođe vreme trideset udisaja, a onda postavi drugo pitanje, proizašlo iz odgovora na prvo:
- Može li Istref onda reći zašto ga je Vladan tolikom pažnjom obasuo?

Razmisli koliko je potrebno, pa sa punim uverenjem dade sebi odgovor i na to pitanje:
- Istref može reći: Istref ne zna zašto ga je Vladan tolikom pažnjom obasuo.

Zadovoljan svojim logiciranjem, mada ga ni za pedalj nije pomerilo iz nedoumice u kojoj se nalazi od dolaska na Kosančićev venac, Istref odloži sunđer, otčepi kadu da voda isteče, dobro opra ruke toplom vodom i krenu iz kupatila. Prolazeći pored Vladanove sobe, vide da su vrata odškrinuta i da gori svetlo. Požuri da što pre izmakne izvan područja na kome ga može stići Vladanov glas, ali ga on ipak ulovi:
- Istrefe - ču se krik iz sobe.

Istref zastade i ponovi proceduru iz kupatila.
- Može li Istref reći da zna - i sve po redu prema pravilim ispravnog i mudrog mišljenja, ali ovog puta njegov zaključak beše suprotan malopređašnjem, pa dečak snuždeno, ali poslušno i bojažljivo proturi glavu ne prelazeći prag. Vide kroz odškrinuta vrata ono što je i očekivao. Vladan nije u žutom halatu na svom crvenom prestolu, već je, go kao od majke rođen, na krevetu, odmah levo, pored ulaza. Oslonjen je na lakat desne ruke i presavijen unazad, zabačene glave tako da može preko svog ramena videti dečaka na vratima prema kojima je teatralnim gestom ispružio levu, slobodnu ruku. Sada će me pozvati, pomisli Istref, i oseti iznenada takvu mučninu u stomaku da se jedva suzdrža od povraćanja, toliko potišten da i ne zna da li mu je već svejedno šta će se dogoditi.
- Istrefe, Istrefe dragi, hoćete li da pređemo na "ti"?

Zahvaljujući tome što su broj i vrsta informacija kojima je raspolagao bili beznadno jadni, s jedne strane, i što je, s druge, naučio da ne treba tražiti pravo razjašnjenje pojave ako postoji jednostavniji izlaz iz nerazumljivih situacija, Istref ozbiljno, mudro klimnu glavom u znak saglasnosti i reče:
- Hoću, - glasom koji nije dozvoljavao sumnju da je odvajkada znao šta će ga zaštitnik, preko svog golog ramena, pitati jedne, smišljeno i sa dobrim razlogom izabrane večeri. Kao da je doživeo neko ogromno olakšanje, razrešio neku tešku neizvesnost, Vladan posle Istrefovog pouzdanog odgovora bučno odahnu, opusti se iz napete poze, pade po krevetu i, glave zagnjurene u jastuk, iznemoglim glasom promrmlja:
- Hvala ti, hvala ti prijatelju! Idi, idi, dečače dragi, spavaj čvrsto, sanjaj lepo, na počinak, na počinak, - što zabezeknuti Istref odmah učini, ne čekajući da mu se to "per tu" još jednom ponovi.

[Selenićevi književni junaci ispoljavaju nenametljiv ali stalan, ponekad čak pervertiran pokušaj približavanja Drugom. U stvari, čežnja za ljubavlju u svojoj romantičarskoj potenciji ali u antisentimentalnom, antiromantičarskom obliku, tiho struji samim korenom "oblih" likova. Da li se odnos Vladana Hadžislavkovića može tek tako svesti na vulgarnu agresiju homoseksualnog poriva? Dublja i složenija je emocija Vladanove vezanosti, pripadnosti. ...
(Petar Džadžić: Svet promene i vraćanja - Romani Slobodana Selenića)]

Verovatno više u duhu tvog prvog odlomka, nego što je to ovaj fragment Selenićevog romana, jeste moja druga asocijacija, jedan Jutjub klip iz Lorninog posta na temu Najuzbudljivije erotske scene iz lez filmova i serija:

''

Selenića međutim spominjem prevashodno stoga što si ti u jednom svom postu napisala:
ja negde duboko verujem da ce Anabela Basalo zalutati na ovaj sajt i otkriti moj neiscrpni literarni talenat :molise:
Naime, ja vidim da ti zaista imaš neiscrpni literarni talenat! Izuzetno mi se sviđaju i neke tvoje priče koje ne spadaju u, kako bi se reklo, "tematski opus Anabele Basalo" - radije te vidim kao ženskog Slobodana Selenića...

Ali, mislim da je najrelevantnija moja treća asocijacija (koja se u mojoj svesti pojavila nakon čitanja tvog drugog odlomka). Ona se odnosi na jedan Galatejin post koji mi se veoma sviđa:
Pa sad... I nije da se može ubrojiti u iskustvo, ali ću ipak da opišem. Bilo mi je tad to nešto neobično...

Dakle, bila sam u pubertetu i nisam bila svesna vlastite homoseksualnosti. Imala sam jednu vrlo blisku prijateljicu, tu negde mojih godina, i uvek smo bile u nekom fazonu rvanja, zezanja i sl. Npr. kad se igramo žmurke nas dve se sakrijemo negde tako da nam se tela priljube. Tako da se ona nasloni na mene i diše mi za vrat. Tad sam se osećala jako lepo, ali prijatnost koju sam u tim momentima doživljavala nisam 'kontavala' kao seksualno uzbuđenje, već da ja volim da se igram žmurke i da u toj igri im nešto posebno.

Više puta mi je pričala o istopolnim odnosima i o tome kako nema predrasuda i kako bi ona mogla da se ljubi sa devojkom, ako joj ne verujem ona će mi pokazati. Govorila sam 'ok, ni ja nemam predrasude, verujem ti, ne moraš da me ljubiš'.

Onda se desilo da kad smo kod nje ili kod mene sa društvom da ja namerno letargično legnem na stomak, jer znam da ću da je isprovociram da ona skoči na mene pa se kao zezamo, što se redovno i dešavalo. Opet nisam mogla da skontam da se palim.

A onda se desilo nešto vrlo čudnovato, nešto što ni danas ne mogu sebi da oprostim. Ta drugarica, još jedna i ja smo bile u stanu kod ove 'moje'. Bilo je leto i sve tri smo bile vrlo lagano obučene. Ja sam se namestila u svoju pozu. Da ne kažem kako sam uvek licemerno govorila 'nemoj, nemoj' jeva čekajući kad će da me zaskoči. Treća drugarica joj je rekla nešto u fazonu 'pusti je kad neće, ajd da se ti i ja rvemo' na šta je ova rekla 'neću sa tobom, hoću sa njom'. Treća drugarica je nedugo posle morala da ode i ja sam ostala nasamo sa ovom 'mojom'. Ja ležim na stomaku i očekujem da će opet u kvazi šali da skoči na mene, kad ona leže preko mene duboko dišući, čvrsto se pripi i poče da me ljubi. Mazila me je, po grudima, pa između butina, a kad me je dotakla između nogu osetila sam da mi kreće orgazam, ali sam se tad jako uplašila, uštinula je, zbacila je sa sebe i rekla 'nemoj nikad više da si mi to uradila!'. Ona me zapanjeno upita šta mi je, a ja ponovih da to nikad više ne radi na meni.

Nastavile smo da se družimo, ali o ovome nismo NIKAD pričale, niti je ikad više skakala na mene, a ni ja se nisam nameštala.

A onda smo e spontano prestale družiti. Nismo se videle nekoliko godina i u jednom momentu, kad sam se autovala samoj sebi, poželim da je vidim. Pozovem je, ona se obraduje. Dogovorimo se da se vidimo. Kad smo se videle, bog zna kako se ispozdravljamo, sednemo pričati o svemu i svačemu, ja se spremim da joj se autujem, ali me ona preduhitri. Reče mi kako ima dečka. Kako je puno toga nervira, a naročito homoseksualci. Kako na njenom faksu ima jedna lezbejka koju ona ima želju da ponizi. Itd. Nisam to očekivala od nje. Bila sam zgrožena, izostavila sam autovanje, nismo se posle toga nikada više videle.

Eto...

E, sad, najviše mi je u celoj ovoj priči intrigantan moj strah (ajme, ko još propušta siguran orgazam ) i njena 'stečena' homofobija.
Ovaj Galatejin post sviđa mi se zbog svoje "dokumentarnosti"...

Elem, šta hoću da kažem?

Hoću da kažem da ni Anabela Basalo, ni Slobodan Selenić, ni Anđelina Džoli, Majkl Džekson, Madona, bilo ko drugi, nije važan - nema nikakve potrebe da ti bude uzor. Ti imaš svoju autentičnu ličnost, u skladu sa njome i svoj osobeni životni i literarni stil. Imaš svoje životno iskustvo. Fenomenalnu maštu!

Mislim da je upravo tvoja autentičnost ono što bi trebalo da neguješ, da još više ojačaš i oplemeniš...

Mislim da bi bilo tužno kada bi se zadovoljila time da budeš "nova Anabela Basalo", ili "ženski Slobodan Selenić", ili "srpska Anđelina Džoli"...

Jer vidim da imaš kapacitet da budeš mnogo više od toga.

Vidim da imaš kapacitet da budeš Ti, da budeš svoja, osobena, autentična!

Jer ti to i jesi.

I nema potrebe da budeš bilo ko i bilo šta drugo.

Jer ti si Umetnik!

I istinski ti se divim!

:hail:
Korisnikov avatar
By Lepa Lezbejka
Hvala ti puno, ali moram ti reći jedno- određene stvari sam davno prevazišla. Moj literarni rad zamakao je u zreli period i jednostavno se više ne pronalazim u određenim stvarima.
Nemam uzore, a da ih i imam, to svakako ne bi bila Anabela Basalo.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!