Originally posted by REI
Evo par stvari koje mi onako bzvz padaju na pamet.
Gledao sam na TV kako u Somaliji moraju da imaju oruzhanu pratnju da bi se shetali po ulici. Nama to ne treba.
Standard ne merimo brojem krava koje posedujemo.
Imamo demokratiju, slobodu govora i slobodne medije.
Taxi u Novom Sadu je dovoljno jeftin da ga koristish svaki dan
a i gradski prevoz je u super stanju.
Mozhesh da uzmesh kredit za stan, i josh shto shta.
Ne morash da krijesh svoje lice u javnosti zato shto si zhena.
I tvoja udaja se ne ugovara kada imash 2 godine.
Nema javnih veshanja.
Ni suicide bombera.
I tako...
Evo par asocijacija koja meni padaju napamet:
1. Zaboravio si i Irak i još par zemalja, ovo je tačno, iako sam u priličnom broju slučajeva poželela da se malo ublaži zakon oko toga da se ubrza postupak dobijanja dozvole za nošenje vatrenog oružja i da se donese zakon da mogu slobodno da pucam, pa da pitam kad mi strano lice upadne na posed.
2. Iskreno, merimo.
3. Ne bih se složila sa tobom. Homofobija, prostakluk, ksenofobija, lažna politička korektnost su tebi demokratija (vladavina naroda koji je u skoro 49 procenata glasao u tek će glasati za snažnu NACIonalističku opciju?)
4. ..što ne važi za taxi u Beogradu
5. Možeš u bilo kojoj zemlji. I da, lakše ti je da dođeš do posla u normalnoj zemlji, pa možeš pod mnogo povoljnijim uslovima da uzimaš kredit.
6. Ako si MTF moraš.
7. Ima i ovde slučajeva. Po selima, naročito. Očigledno nisi promolio nos van NS.
8. E pa dobro, ovo možda nema, zamalo na paradi 2001
9. Nema, istina, što ne znači da neće biti.
I tako..
E sad da nastavimo spisak. U normalnim zemljama, možeš.....
1................................................................................................................................................................1654.....................................................................................................................................xzy
Ma da, šta i ja serem. Srbija je divna.