Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Çâðê_DUP
Originally posted by gorilica
Pa naravno da je dobro. :)
Postoji čak i srpski sajt posvećen seriji. Baš juče skidao prevod za 18-u epizodu 3-e sezone.

http://www.battlestarserbia.com/bsg/

Da li bi nam mogao reći jesu li se bar malo aktivirali, pošto se od trinaeste ništa ne dešava. Malpore odgledah sedamnaestu i moram da kažem da mi ni najmanje nije žao, štaviše drago mi je, ali mi je i daje nejasno po čemu je upokojena (bila) posebna?

Dakle, hoćemo li videti bar jednog sajlonca? :)
Korisnikov avatar
By gorilica
Bojim se da će te 18-a razočarati.
Ja mnogo očekivao od nje, a ono ništa. Neću da ti kvarim ugođaj prepričavanjem.
Doduše, negde sam naleteo da će do kraja sezone predstaviti još 4 od 5 skrivenih cylonaca ali mi je to čudno jer je ostalo još samo dve epizode, a onda pauza do 2008, kada će krenuti četvrta sezona koja će se snimati ovog leta. :neto:
Sa druge strane, ovaj advokat mi je mnogo mutan tip. Uostalom, videćemo.
Korisnikov avatar
By gorilica
Nego operativni, hoćeš da kažeš da se tvoj dečko nalazi u organizaciji sajta ili sam ja tu nešto pogrešno razumeo?
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Hoću da kažem da se dečko bavi organizacijom tipa on skida epizode, namešta prevod, organizuje grickalice a ja se samo udobno smestim i kažem "Projekcija može da počne"! :pop:
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Iskustvo, dresura, nazovi kako hoćeš. Trebalo je puno vremena i rada da se stigne do tog stadijuma. :elektro:
Korisnikov avatar
By gorilica
:lol:
Ma vodi ti računa.
Evo, baš pre dve nedelje brata kolegine žene ubila krava kada je krenuo da je muze. Čudne su ti te živuljke. Sve super, a kad se najmanje nadaš, ritnu se i ti završiš pod kopitom. :yes:
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Pa jel ti stvarno misliš da sam ja amater? Odavno se to ne potkiva. :eureka: Hvala na savetu, u svakom slučaju. Ipak je paranoja majka sigurnosti!
Korisnikov avatar
By Tezej /bez Arijadne/
SPOILER WARNING!!!
Ovaj post je pun spoilera zakljucno sa epizodom 17 2.sezone. Citaj i sam si kriv za pokvareni uzitak.

Poruka:

Ne mogu da verujem da su mi ubili Bilija! Mislim, nije mi bio nesto seksipilan - nije uopste, ali tek sto sam nasao nekog da se identifikujem, likovi ga roknu! Vise ne mozes da budes ni kavaljer/mlakonja u postapokalipticnom SF-u...
Korisnikov avatar
By gorilica
:lol:
Ti tek dotle stigao? Blago tebi!
Ja čekam sledeću nedelju i poslednju, 20. epizodu treće sezone, a onda pauza do 2008.-e. :rida:
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Hoplit
Ne mogu da verujem da su mi ubili Bilija! Mislim, nije mi bio nesto seksipilan - nije uopste, ali tek sto sam nasao nekog da se identifikujem, likovi ga roknu! Vise ne mozes da budes ni kavaljer/mlakonja u postapokalipticnom SF-u...
Ja sam odgledao tu epizodu bas onda kada si napisao post da se identifikujes sa njim, ali bilo mi zao da ti kvarim :D . Talentovan si, nema sta :lol: :lol: :lol: .

Ostalo mi je jos samo 13 epizoda 3. sezone :rida: :rida: :rida: . Ko ce da ceka januar 2008. :shocked: :shocked: :shocked: ? A i kad ga docekamo dobijacemo na kasicicu, jednom nedeljno
:cupakosu: :cupakosu: :cupakosu:

Elem, za inteligentne i sofisticirane masine, ovi Sajlonci su ispali jako glupi kad su smatrali da ce okupacijom i nametnutim suzivotom da uspeju da ubede ljude da je suzivot moguc. What were they thinking :puzzle: ?

Ko je Sajlonac od glavnih likova :) ? Ostalo je 5 nepoznatih modela do kraja... Kladionica je otvorena :D .
Korisnikov avatar
By Tezej /bez Arijadne/
Ok, dobro sam zašao u 3. sezonu, odgledao exodus i sve na Novoj Kapriki, što je bilo sjajno!

Moram ovde da prokomentarišem Jamie Bumbera (Apollo). Znači, posle godinu dana nekativnosti liku su nabacili podbradak, ne baš uspešno (ah taj square jaw) i stavili mu vatu u odelo, a kad se skine njegovi rock-hard abs su se pretvorili u kašu. Naravno, kad god smo videli njegovo telo, lica nije bilo tu.
A onda se bacio na specijalni program (jump rope) i mirakulozno vratio svoje rock hard abs radeći sa Haloom, koji je :klap: pustio šiškice... joj, kako je smešan. Kad god ga vidim, počnem da se smejem.

Gejta je postao muško, mada nisam siguran da je imao seks za sada...

Starbuck je zvanično luda. Uspela je da upropasti veze sa jedina dva seksi muška lika u seriji- Apollo i Anders. I ušla u kanibalsku vezu sa jednim Sajloncom kojeg redovno ubija pred ručak.

Baltar je postao mnogo zanimljiv, i još luđi nego inače. A kad se u epizodi "Downloaded" sazna da i Caprica 6 ima istu "iluziju" sa Baltarom kao on sa njom, veze počinju da se predu. Možda je ta ista iluzija stvarno božji glasnik.

A, da- od kako se pojavio Dean Stockwell, sve je dobilo mnogo zlobniji, sublji, Šopenhauerski ton. Tu podrazumevam i onaj solo koncert za klavir koji se stalno čuje kad nas prebace na dešavanja u Sajlonskoj floti.

Od nekoga ko je simpatisao sa jadnim Sajloncima, prešao sam ceo spektar osećanja i sad smatram da se moraju istrebiti svi do jednog. Oni ugrožavaju direktno i nas, ovde na Zemlji.
By Çâðê_DUP
Eto, pogledah i kraj treće sezone i stvarno ne znam šta da kažem. U nekim momentima poslednje dve epizode su ludilo, ali je više onih užasnih delova....jako sam se nanervirao dok sam gledao....no, moram da priznam da su me podsetili zašto volim ovu seriju i to samo u dve scene - mali spoiler - ne čitati!!!:
1. Kada XO odalami šesticu u pritvoru pa mu ova vrati (ovde sam se i doslovno napalio :D )
2. Kada crvić Li Adama na suđenju Baltaru ispituje predsednicu pa je pita koristi li opet kamalu, a ona ga onako ledeno pogleda i kaže "zar me nećete pitati zašto?" Trebalo je tu gnjidu zgaziti ranije, al ko čeka dočeka :) .......ne znam šta da kažem, koliko god me je Lara Roslin nervirala i bila mi grozan lik, toliko me sada oduševljava i pored šestice mi je najjači lik u seriji, pa čak iako ne ispadne sajlonka od nje, nema veze, drži se kao da jeste. :)

Suzdržaću se od komentarisanja ostatka, samo bih rekao da mi ogavni Li Adama nije badava bio, well, ogavan i zato mu dodeljujem 5 barf smajlića :barf: :barf: :barf: :barf: :barf: , a što se izgleda tiče, evo mu jedna :katemoss: , ne bih ga ni ovako :shtap:

Helo bi mi više pasovao. :D
By Çâðê_DUP
E da, čuo sam da ćemo krajem leta biti počašćeni jednim filmom....radnja će se odvijati na Pegazu, pre nego štp će sresti naše junake.
Dakle, još ćemo malo uživati u genijalnoj Admiralki Kejn. (uh, zaboravih zove li se ona ovako - nebitno, znate na koga mislim) :marinac:

:)
Korisnikov avatar
By Kiborg
Čitam ovo i balavim, ja se tamo smaram, a vi ovde gledate Galacticu? Aaaa, gde mi bi pamet i kud ne izabrah civilno služenje? Dobro, da ne kukam više, učlanjujem se u ovaj klub sa velikim zadovoljstvom. Odgledao sam veći deo prvog serijala i slažem se sa onima koji su konstatovali da je ovo jedna od najboljih SF serija ikada.
Kada završim sa ovom prokletom vojskom, pokupiću sve što nisam odgledao i vraćam se ovoj diskusiji!!!
Korisnikov avatar
By gorilica
Ne brini Kiborg. Taman dok ti to sve lepo odgledaš eto nama svima i četvrte sezone. ;)
Korisnikov avatar
By Nocturnal
PAZNJA!!! POST PUN SPOILERA!!! AKO NISTE ODGLEDALI 3. SEZONU DO KRAJA NE CITATI!!!
Cripple-pig
....no, moram da priznam da su me podsetili zašto volim ovu seriju i to samo u dve scene - mali spoiler - ne čitati!!!:
1. Kada XO odalami šesticu u pritvoru pa mu ova vrati (ovde sam se i doslovno napalio )
2. Kada crvić Li Adama na suđenju Baltaru ispituje predsednicu pa je pita koristi li opet kamalu, a ona ga onako ledeno pogleda i kaže "zar me nećete pitati zašto?"
I ja sam konacno dosao do kraja. Meni su mnogo bolje sledece 2 scene:
1) Kada se 4 novotkrivena "Sajlonca" okupljaju u onoj sobici. Super muzika, super atmosfera :love: :love: :love: !!! U stvari svidja mi se poslednjih 10 minuta Crossroads, part 2 pa cu to sve navesti kao jednu produzenu scenu, iako ima par scena.
2) Kada Li drzi govor u sudnici o krivicama. Fenomenalno :hail: :hail: :hail: !!!

Inace meni 3. sezona ima niz gafova, gresaka i propusta koji kvare utisak o seriji. Mnogo se razlikuje od prve 2 sezone koje su detaljne i logicne, jednostavno jace. Navescu stvari koje me nerviraju:
1) Kao sto sam vec naveo nije mi jasno sta su Sajlonci ocekivali da postignu okupacijom :puzzle: ? Da li su ocekivali da ce ljudi da im pohrle u susret i oprostiti pokolj, da ce se obradovati sto je ratu kraj i sto mogu da zive u miru i slozi sa prvim komsijom Leobenom, Doralom ili Deanom :hand: ? Ako su se Sajlonci vec pokajali, mogli su lepo da ostave ljude na miru, izgube se i nikada se vise ne pojave. Doduse tada vise ne bismo imali seriju :D . Time je ustvari pokazno da su Sajlonci koliko god inteligentni ipak masine koje ne mogu da skapiraju osnovne ljudske emocije.
2) Kada Helo pobije one bolesne Sajlonce koji su trebali da posluze kao biolosko oruzje, nema nikakvih sankcija iako svi znaju da odgovorni mogu da budu jedino on ili Atina :puzzle: ? Mislim, Adama je poludeo kada je Roslinka naredila Kari da otme rajder, a olako prelazi preko unistavanja oruzja za masovno unistenje, pa ma kolike bile moralne dileme oko upotrebe istog :puzzle: ?
3) Gejta pokusava da ubije Baltara i svi to znaju i opet nema nikakvih sankcija :puzzle: ? Taj mali crv me posebno nervira od laznog svedocenja :flaming: . Koju on igru igra :puzzle: ? Ma kriv je on za stosta i nema mirnu savest, a Baltar zna nesto. Gnjida mala.
4) Cemu tolika fama oko 5 poslednjih Sajlonaca :puzzle: ? Mislim, uzdignuti su skoro na nivo bozanstva medju Sajloncima, kao neka mitoloska bica. Cemu sve to?
5) Atina saznaje da joj je beba ziva i posle trenutnog razocarenja u predsednicu i Adamu, posle se ponasa kao da je sve u redu :puzzle: ? Pa ne da nije u redu, nego ja da sam na njenom mestu pljunuo bih u lice i predsednici i Adami i doktoru i nikada im ne bih oprostio toliku izdaju.
6) Kaprika 6 je zarobljena i oni to ne iskoriste kao potencijalno interesantnu temu za eksploataciju :puzzle: ? Mislim od 12. epizode kada je zarobljena do kraja 3. serijala mozda se pojavljuju ukupno 2 scene ispitivanja.
7) Na sudjenju Baltaru optuzenog ne ispituju da cuju njegovu verziju price :puzzle: ? Mislim gde to ima?
8) Sitnica, ali opet bode oci, koju je Hoplit vec napomenuo a tice se Lijevog "mirakuloznog" mrsavljenja. Mislim stvarno :hand: .

Sta mislite, da li je Starbak prikaza ili stvarna? Da li je stvarno imala "prelaz" i sad se vratila ludja nego ikada? Da li je Sajlonka? Da li su ono 4 Sajlonci? Nesto ih ocigledno povezuje, ali da li je to to? Saznajte u 4 sezoni za godinu dana :cupakosu: ...

:sesir:
NOX
Korisnikov avatar
By Tezej /bez Arijadne/
AAA, Nox, šta mi radiš??? Več tri puta sam brzo skrolovao tvoj post samo da ne bi video šta se dešava a ipak pokupio koju rečenicu. Ja sam stao kod 15. i ni makac torrenti neće.
Originally posted by Kiborg
Čitam ovo i balavim, ja se tamo smaram, a vi ovde gledate Galacticu? Aaaa, gde mi bi pamet i kud ne izabrah civilno služenje? Dobro, da ne kukam više, učlanjujem se u ovaj klub sa velikim zadovoljstvom. Odgledao sam veći deo prvog serijala i slažem se sa onima koji su konstatovali da je ovo jedna od najboljih SF serija ikada.
Kada završim sa ovom prokletom vojskom, pokupiću sve što nisam odgledao i vraćam se ovoj diskusiji!!!
Sram te bilo. Kada Sajlonci budu napali Zemlju i mi svi izginemo, a vi tamo dole u... (undisclosed very secret location in southwest Shumadia) ... tamo zapalite u svojim Mig-29 ka spasenju i slobodi, zahvaljivaćeš samo sebi što si bio dovoljno dalekovid.
Ozbiljno, ja bez laptopa u vojsku ne idem. Čuo sam da osoba koja je odrasla uz struju i tekuću vodu nema s kim da se druži u vojsci. A i Kiborže, kako bismo bili dostojni poštovaoci svih militarističkih SF likova služeći civilku?

Slika
Slika

Vojska je važna jer uči ljude kako super izgledati pod tuševima.
Ima i nešto o oružju, ali to nije važno ovde.

My point is... no, wait - there is none.
By Çâðê_DUP
NASTAVAK NA NOX-ov SPOILER!! :)
Originally posted by Nocturnal

Sta mislite, da li je Starbak prikaza ili stvarna? Da li je stvarno imala "prelaz" i sad se vratila ludja nego ikada? Da li je Sajlonka? Da li su ono 4 Sajlonci? Nesto ih ocigledno povezuje, ali da li je to to? Saznajte u 4 sezoni za godinu dana :cupakosu: ...

Stvarna je.

Duala je napustila Lija zato što je učestvovao u odbrani na Baltarovom suđenju, a i Starbak je ostala bez svog mužića - tostera. U prvoj polovini četvrte sezone ostatak ekipe verovatno neće znati za četiri tostera na brodu, ali i pored toga verujem da će biti bračnih problema i da ćemo se toga nagledati. A što se druge polovine tiče, Li i Starbak će konačno moći nesmetano da se vole i imaće nekih desetak epizoda da se isvađaju, tuku i šta već ne. Taman dok ne stignu na Zemlju gde će se venčati i živeti happily ever after. Smor, smor, smor! Nadam se da nisam u pravu i da ćemo imati malo više akcije i više šestice. :)
Korisnikov avatar
By Kiborg
Originally posted by Hoplit

Ozbiljno, ja bez laptopa u vojsku ne idem. Čuo sam da osoba koja je odrasla uz struju i tekuću vodu nema s kim da se druži u vojsci. A i Kiborže, kako bismo bili dostojni poštovaoci svih militarističkih SF likova služeći civilku?

Slika
Slika

Vojska je važna jer uči ljude kako super izgledati pod tuševima.
Ima i nešto o oružju, ali to nije važno ovde.

My point is... no, wait - there is none.
Ha ha, ideš sinak u kasarnu, a ne u hotel, tako da preskoči to nošenje laptopa moj ti je savet. Sve i da ga poneseš, dok si mlad vojnik, odnosno gušter, nećeš imati vremena ni da u wc odeš ko čovek, a kamoli da spavaš ili gledaš neki film. Ako hoćeš nešto da nosiš, neka to bude neki mp4 plejer (da slušaš malo muziku ili radio, ili čak film, ako je kapacitet veći) otporan na udarce, jer kad ti komanduju "atomski s leva" i ti padneš na desni džep i skrcaš sve što se u njemu nalazi ili se na pešadijskim prekrekama zakucaš u gredu ili prospeš na patos i opet nešto razbiješ, sam si kriv :D A što se tiče ignoramusa u vojsci, tačno je to, mada uvek možeš da nađeš nekoga sa kim može da se priča, ima dosta ljudi i nisu svi baš isti. Ruku na srce kada je Galactica u pitanju, čini mi se da niko od onih sa kojima sam ja služio za nju nije ni čuo, uopšte SF nije nešto popularan u vojsci.
A tuširanje traje 4 minuta, tako da od sopstvenih ruku koje lete da ti sa tela skinu prljavštinu koja se tu skupljala danima, nećeš imati baš mnogo vremena za prijateljsko rvanje pod tuševima :D
Korisnikov avatar
By Tezej /bez Arijadne/
Znači JOŠ se ništa nije promenilo.

Laptop sam i nameravao da donesem po završetku obuke, za zadnja tri meseca.
Jel smeju proteini da se drže u pretincima?
By Mudolog
Drago mi je da Sajlonci nisu iskoristili priliku da postave pravo pitanje Oku Jupitera. Ona glupacha je istroshila kredit od jednog pitanja na identitet 5 Sajlonaca, dok Zemljani nisu ni provalili kako Oko funkcionishe.

No, kao shto se i pretpostavljalo, alternativa Oku Jupitera je Starbuck, misteriozno povezana sa njime(crtezi iz mladosti koji liche na njega...) i koja i sama na kraju serijala izjavljuje 'I've been to Earth, and I will take you there.

Sad da li je ona dvanaesta Sajlonka, videcemo, zavisi kako objasne njeno vaskrsnuce...

:gatara:
Korisnikov avatar
By Chews Eye Lab
U nekoliko navrata sam sa drugaricom raspravljao na temu ko bi mogao biti taj poslednji skriveni Sajlonac i svakakve kombinacije smo prelazili ali smo se na kraju ipak držali svojih "favorita" - ona i dan danas navija za Adamu seniora a ja sam poprilično bio ubeđen da je to omiljena mi Predsednica. I tako sve dok mi jednog dana nije na pamet pala Admiralka Kejn.

Pošaljem drugarici poruku sa tom mojom idejom na šta mi je ona odgovorila kako to nema šansi da bude slučaj, jer ne bi je Šestica tako glatko odbila (You`re not my type.) , kada joj je Admiralka, pre nego što će je ova ubiti, rekla: "Freck you!", jer iako Šestica nije mogla znati da je Admiralka u stvari skrivena Sajlonka, nešto bi bar naslutila. :lol: Bar smo se složili kako bi to bilo jako lepo, odnosno, kako bi oboje voleli da je plavušica ipak pozitivno odreagovala na Freck. :)

I šta se onda dogodilo?

Izašla je krajem novembra specijalna jednoipočasovna epizoda Razor u kojoj su nam ispunili želju. Admiralka i Šestica jesu bile zajedno i sa ovim su me naterali da im oprostim treću sezonu i da me ponovo u potpunosti nalože. :)

Slika

Mljac! :)

I tako, ne bih dalje o toj epizodi, ne znam ima li koga da je nije pogledao, ali ovo sam morao da podelim sa vama.

P.S. Navodno je ova epizoda trebala trajati 2 puna sata, ali oboje smo nalazili jednoipočasovne pa smo zaključili da su scene znojavog seksa isekli....bitange!
:)
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Chews Eye Lab
Izašla je krajem novembra specijalna jednoipočasovna epizoda Razor u kojoj su nam ispunili želju. Admiralka i Šestica jesu bile zajedno i sa ovim su me naterali da im oprostim treću sezonu i da me ponovo u potpunosti nalože.
Slazem se sa tobom. 3 sezona je ubedljivo najlosija i puna gafova i nejasnoca. Prve 2 su keva za 3.
Chews Eye Lab
P.S. Navodno je ova epizoda trebala trajati 2 puna sata, ali oboje smo nalazili jednoipočasovne pa smo zaključili da su scene znojavog seksa isekli....bitange!
I ja sam nailazio iskljucivo na verziju Razora od sat i po. Koliko sam nacuo trebalo bi da postoji specijalno DVD izdanje od 2 sata.

A sto se tice 4. sezone... Ne mogu da verujem da su odlozili pocetak iste tek za april (zbog strajka scenarista) :( ...

NOX
Korisnikov avatar
By colorado
I postoji verzija za DVD, ali jos nije izasla na trziste. Razor jos uvek valjda igra u bioskopima.
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Ljudi, a da li zna neko kako se zove ona pesma koja se vrti u glavama 4 potencijalna Cylonca i ko je peva :puzzle: ? Ono I can't get relief etc. ? Unapred hvala :) .
NOX
Korisnikov avatar
By hlaefdige
e da...to bi bilo dobro imati..

pogledala sam Razor.....i razocarala sam se... stvarno me te stvari nisu zanimale..sve vreme sam cekala da pocne neko desavanje, i jako sam se iznenadila kad sam videla odjavnu spicu
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Gledao sam pilot odavno i nije me nesto impresionirao. Skinucu nekoliko epizoda da vidim dal je stvarno toliko dobro :)

Ako nekome treba soundtrack, mogu da dobacim linkove
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!