Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By bila jednom jedna...
Posto tema :"Koju osobinu kod partnera najvise cenite? "-vec postoji...
Dok ste u vezi... , da li dajete partneru/partnerki zeleno svetlo ... da ako pozeli moze da flertuje sa drugim ljudima... budete s njima ili sta vec .. sto ne mora da podrazumeva i seks.

Iskreno po meni najbitnija stvar je iskrenost, na tome mi se temelji svaka veza.. a posto zivim u ubedjenju da je se svi medjusobno kad-tad nazalost varamo... zasto to moramo i da krijemo? Nije li postenije da ako nekog cenite budete iskreni, ne pravite od nekog budalu... A pogotovo ako s nekim imate planove... dajte doznanja , pricajte o tome...pa flertujte....ako ste vec tako-reci zavisnik od toga.. kao ja npr..

Ja licno volim da dam zeleno svetlo, neki to pogresno tumace.... tipa , nije vam stalo i tako to.... (ima nas raznih... a za mene je to neki vid tolerancije,mada mozda su meni granice pomerene?!)

Sta vi mislite o tome?
Korisnikov avatar
By KiWi
I meni je iskrenost primat. Mada, ako je već u pitanju neka treća osoba, više volim da je obradimo u trojci nego da moj partner nju obrađuje solo.

Ranije sam drugačije razmišljao. (pisao sam o tome pre koju godinu)
By Snow_Crystal
Sve je stvar dogovora na pocetku veze. Ako se dogovorite da imate toliko slobodnu vezu pa je dozvoljeno flertovanje ok ali ako niste onda mi je to malo glupo.

Sto se mene licno tice nebih volela da vidim svoju :beba: kako flertuje sa nekim trecim. To je ipak moje i samo moje hihih.. <<-- ljubomorko
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Snow_Crystal
Sve je stvar dogovora na pocetku veze. Ako se dogovorite da imate toliko slobodnu vezu pa je dozvoljeno flertovanje ok ali ako niste onda mi je to malo glupo.

Sto se mene licno tice nebih volela da vidim svoju :beba: kako flertuje sa nekim trecim. To je ipak moje i samo moje hihih.. <<-- ljubomorko
Potpuno te razumem. A da zajedno "obrađujete" neku treću?
Korisnikov avatar
By Momo
Ako sa nekim nisam u slobodnoj vezi onda podrazumevam da za trecu osobu nema mesta.

Flert je po meni sirok pojam i svako moze da ga shvata onako kako mu se svidja i kako mu odgovara.

Iskreno receno ne bi mi se svidelo da neko dodje i "smara" moju zenu celo vece (placa joj pice, hoce da igra sa njom non-stop, laska joj i deli komplimente) dok ja ispijam pivo sa strane. Naravno ja ne zelim da ogranicavam niciju slobodu, ako se njoj taj neko bas svidja neka mi lepo kaze pa da idem kuci umesto sto izigravam magare :lol:
Ja nemam te potrebe (za flertom) a u slucajevima kad ih imam ne ulazim u vezu ili ostvarujem tzv slobodnu vezu i to na pocetku i kazem.

Svi koji me znaju sad ce da kazu : jadna Vanilica pored tebe tako posesivnog :D
Ali ljudi su toliko dosadni da mi ponekad dodje da im zabranim da je gledaju :sudija: :lol:
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Ahh, tata, ja sam mislila da ces bar ti da me branis.... :sigh:

Tj. branite me svi - i tam' di treba, i tam' di ne treba... :lol:
Salim se. :)

Jos malo, pa ispadoh ja neka flertusha... :ozbiljan:
A ja... Andjelak... :andjelak: :sweet: :lizalica:

:giggle:
Korisnikov avatar
By Dina
Meni su iskrenost, partnerstvo i ljubav gotovo isti pojmovi. I dopada mi se ono sto je rekla Margarit Diras a ide otprilike ovako:"Mi smo vise od ljubavnika. Mi smo saucesnici." I nisam tolerantna po pitanju varanja iza ledja, za mene to nije ljubav. Naravno, ne govorim nista kad su u pitanju drugi ljudi, nemam ja prava da se mesam u tudj zivot. Ali ako neko ne moze da prema drugoj osobi bude (uglavnom) iskren, onda ja isto tumacim da ga ne ceni dovoljno, ne smatra ga partnerom a posto je to meni skoro isto kao ljubav kako rekoh onda ne moze da bude ni to (za mene). I ne vidim cemu ta sujeta - nekom nije dovoljno stalo ako mu nisam jedina itd. To je inace iluzija, jedina osoba kojoj smo sve je dete u prvih par meseci a cim ono pocne da saznaje, ni njemu. Tako da ni partneru nismo sve imao druge partnere ili ne, s obzirom da ima prijatelje, roditelje, poznanike.... Ako osecanja mogu tako da se oduzimaju i traze ekskluzivitet onda bi i sve njih trebalo zabraniti... mada onda ostaje problem partnerovih misli, nikad ne znamo kojim putevima one lutaju ;)
Korisnikov avatar
By lez from bg
Ako veza nije slobodna,za trecu osobu nema mesta,i to je po meni sasvim ok.
By Swanheart
iskrenost, iskrenost i soam iskrenost, ne volim da me neko magarci, ne volim da mi "radi" iza ledja, ne volim da mi govori "za tvoje dobro ti nisam rekla" ili "nisam htela da te povredim", nemam nista protiv otvorenih veza, nemam nista protiv par prevara, ali zahtevam iskrenost od skoro.
Reci, ima li iceg tako stvarnog kao te reci koje nekad daju formu stvarima bez oblika, jos ako su iskrene...

blah... opet odlazim na drugu temu...
Korisnikov avatar
By Myself
:neto:

Mislim da ne postoji bezazlen flert.

Mada, iz drugih 'slucajeva'... mozda i postoji. :nesiguran:
Korisnikov avatar
By Savrsheno_nesavrshen
Jedno sam pomislio da je ok dozvoliti partneru flert i grdno se prevario jer se posle zavrsetka veze on bacio na njega....sto znaci kad kad neko flertuje sa nekim da tu sigurno ima neceg.

Tako da ako je neko sa mnom ne dozvoljavam flert niti ishta. :durenje:

Jedino ako ja za taj flert ne znam... :blenta: :kosa:

a ako nekom dozvoljavam flert ,to znaci da mi do njega i nije stalo...:lizalica:
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by bila jednom jedna...
Dok ste u vezi... , da li dajete partneru/partnerki zeleno svetlo ... da ako pozeli moze da flertuje sa drugim ljudima... budete s njima ili sta vec .. sto ne mora da podrazumeva i seks.
bigirl bi na ovu temu pre godinu i mesec dana dala sledeći odgovor

Ne. Ne. Ne i ne. Ako ne može da bude u vezi sa mnom i da "samo mene gleda" (ne bukvalno!), onda to i nije veza. Veza = dvoje u zaljubljenosti, ljubavi - flertu sa nekim trećim tu nema mesta. Uostalom, koja je i potreba za flertom sa nekim levim, ako si u vezi??? Ako ne možeš da prestaneš da flertuješ sa strane... onda brate, nisi za vezu i nemoj da foliraš druge "različitim definicijama veze". Slobodna veza ne postoji. Bar ne sa takvim imenom. Veza sama znači neku vezanost, a kakvu vezanost poseduje "slobodna veza"??? Ta dva termina ne idu zajedno. Ko može da gleda nekoga koga voli celim svojim bićem, kako flertuje sa nekim drugim / kreše se sa nekim drugim?! BOŽE! Fuj!!! Puklo bi mi srce u trenutku.

bigirl pre par meseci...

Zavisi kakva si osoba, šta tražiš u životu, od sebe i od drugih. Recimo da pre pola godine i više, nikad ne bih ni pomislila na "slobodnu vezu" kao na nešto ok... A sad... Sad kad nisam u stanju da volim (jer da ponovo volim, a onda izgubim tu osobu - ne bih preživela) mislim da je to jedino što bih nekome mogla da pružim. Tu sam - kad sam tu. Kad nisam tu - zabole me, flertuj, muvaj, kreši se sa strane... Tja... Ni prva ni poslednja...

bigirl danas... sutra će već možda biti drugačije...

Ne znam šta da kažem. Ne bih volela da sam sa nekim u vezi, a da taj neko flertuje sa strane i ko zna šta još. Mada, ako bismo na početku veze pričali o tome... I uspostavili neka pravila - onda valjda ok. Verovatno je bolje da znam unapred sve, nego da posle deset meseci prosto ode, bez objašnjenja, a ja ostanem sa bolom i ljubavlju kao ni prema kome do tad... Eto... Pre jedno godinu dana bih definitivno kategorički branila svoj "veza je svetinja" stav, a sada mi je nekako svejedno. To, naravno, ne znači da ja ne bih bila verni deo veze. Ipak sam ja - ja. Samo je drugačije to da me ne bi nešto mnogo povredila nevernost druge strane. Ili, eto, taj flert. Ili šta već... Neke stvari jednostavno, još uvek veoma bole, i teško da neka druga bol može nadjačati ovu. Možda se uskoro oporavim, pa za neko vreme opet onako odrično i odsečno odgovorim na ovu temu...
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Nisam od onih koji veruju u veze kao neshto trajno ili neshto vredno nerviranja.
Zbog toga smatram mladice kao par charapa, u pochetku su super, vremenom su sve manje za upotrebu.
Korisnikov avatar
By vremecuda
Originally posted by bila jednom jedna...

Dok ste u vezi... , da li dajete partneru/partnerki zeleno svetlo ... da ako pozeli moze da flertuje sa drugim ljudima... budete s njima ili sta vec ..
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Iskreno po meni najbitnija stvar je iskrenost, na tome mi se temelji svaka veza..

...Voleti i biti sa nekim u vezi,ne znaci i posedovati.
Naravno da ima svu slobodu ovoga sveta,ali sve ima svoje granice.
Iskrenost,poverenje i postovanje osobe,je kljucni faktor,za bilo koju vezu(ne mora biti
samo emotivna veza,vec mislim generalno).

To je moje misljenje (i praksa) :D
Korisnikov avatar
By .L O S T
Ne branim ja njemu nista, a ni on meni, pa ni taj flert... samo je stvar u tome sto mi NECEMO sve to da radimo....

Iskrenost je najbitnija u vezi, treba reci partneru SVE sto ti je na umu i onda treba da nastupi ona druga najbitnija osobina u vezi - tolerancija i zelja za nalazenjem zajednickog resenja:kupanje:

A postoji i lakse resenje za te flertove prevare i sl. samo se plasim da ga ovde napisem da ne bih stradao.................... ali bitno je da deluje:odrasti:
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by Swanheart
iskrenost, iskrenost i soam iskrenost, nemam nista protiv par prevara,
Reci, ima li iceg tako stvarnog kao te reci koje nekad daju formu stvarima bez oblika, jos ako su iskrene...
Jes da budu iskrene prema tebi pa da im slomis noge :giggle:
By Swanheart
Originally posted by Machkodlak
:lol:

ako neko stvarno pomisli da lomim noge maco ubicu te 9 puta :P
Korisnikov avatar
By greek_lover
Originally posted by Dina
Meni su iskrenost, partnerstvo i ljubav gotovo isti pojmovi. I dopada mi se ono sto je rekla Margarit Diras a ide otprilike ovako:"Mi smo vise od ljubavnika. Mi smo saucesnici."

Sa ovim cu se sloziti 110%!!!

Elem, prosto smatram da je glupo partneru davati "zeleno svetlo" za flert sa trecim osobama. Osecao bi se kao poslednje govno da moj partner otvoreno flertuje sa nekim a da sam ja prisutan. To je znak nepostovanja mene kao partnera.
Veza nije samo puki sex od sumraka do svitanja, postovanje, iskrenost i razumevanje su osnove svake veze.
U vezi nemam potrebu da proveram partnera gde i s kim je bio jer mu verujem. Mozda je to moja greska i moja glupost, ali mu verujem. Ako ne verujem partneru, zasto sam s njim u vezi?
Ako nesto zeli da uradi sa strane, pa uradice. Ne volim samo onaj momenat kada ti dodje sa opravdanjem tipa: "Ja te volim, ali ... " Mislim, ako ti se prijebalo, jebi, ali budi musko pa nemoj ja da saznam ... to su pravi muskarci! :)
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Originally posted by Machkodlak
:lol:

ako neko stvarno pomisli da lomim noge maco ubicu te 9 puta :P
Shta, prestala si odista da lomish noge? :wow:
Korisnikov avatar
By greek_lover
Ljudi se menjaju muzu bivshi, menjaju se ... btw. stizu ti slike na u2u, hehehe
Korisnikov avatar
By Hys.
Meni su iskrenost, partnerstvo i ljubav gotovo isti pojmovi. I dopada mi se ono sto je rekla Margarit Diras a ide otprilike ovako:"Mi smo vise od ljubavnika. Mi smo saucesnici." I nisam tolerantna po pitanju varanja iza ledja, za mene to nije ljubav. Naravno, ne govorim nista kad su u pitanju drugi ljudi, nemam ja prava da se mesam u tudj zivot. Ali ako neko ne moze da prema drugoj osobi bude (uglavnom) iskren, onda ja isto tumacim da ga ne ceni dovoljno, ne smatra ga partnerom a posto je to meni skoro isto kao ljubav kako rekoh onda ne moze da bude ni to (za mene). I ne vidim cemu ta sujeta - nekom nije dovoljno stalo ako mu nisam jedina itd. To je inace iluzija, jedina osoba kojoj smo sve je dete u prvih par meseci a cim ono pocne da saznaje, ni njemu. Tako da ni partneru nismo sve imao druge partnere ili ne, s obzirom da ima prijatelje, roditelje, poznanike.... Ako osecanja mogu tako da se oduzimaju i traze ekskluzivitet onda bi i sve njih trebalo zabraniti... mada onda ostaje problem partnerovih misli, nikad ne znamo kojim putevima one lutaju ;)
Da ne bih ja na drugciji nacin manje vise isto rekla :up:

Btw, ja flertujem kad otvorim usta, moram da ponovo kvotujem :cobanica: sa druge teme:
Originally posted by the1whowished

Ali moze li flert ne biti povrsan? Upravo je to ravan u kojoj se flert ostvaruje, i koja cini da flert nazivamo- flertom.
Flertujem i sa partnerima /komaTa oba/ naravno. I nema sta ja nekome da zabranjujem da flertuje. Svasta. Ne bih ni zelela da to ne rade, flert je sasvim zdrav sport.
Postoji set pravila koja postujemo, i koja su utvrdjena u toku veze /sto ne znaci da ih necemo promeniti, ali pre njihovog krsenja i uz uzajamni pristanak/. Lojalnost je postovanje nasih licnih pravila.
Recimo, ja ne smatram da mi je partner nelojalan ako flertuje, ali (zbog pomenutog seta pravila) smatrala bih izuzetno nelojalnim da ima seksualni odnos sa nekim drugim.
Sto ne znaci da se to nece promeniti, ali opet ponavljam, tek uz medjusobni pristanak i potpunu iskrenost.

Inace, ukoliko sam dobro razumela pomenuto je da kad tada "prevarimo" I beg to disagree.
Postujem set utvrdjenih pravila skoro 8 godina sa jednim partnerom, i dan danas uopste nemam zelju da ga prevarim-niti imam takvu potrebu sa partnerkom.
Mozda jer pricamo o svojim potrebama?
And for the record, trisom ne smatram prevarom.
Da se ponovim na ovoj temi jos jednom/a to sam i ranije pisala:
prevara je nepostovanje pravila i dogovora. Prevara je nelojalnost.
I jednostavno nije klasi :snob:

edit da dodam:
nego bila jednom jedna, ako si butch /pretpostavljam da nisi, upoznata sam sa deficitom istih :sigh: :namig2: /, moras da se prijavis dezurnom Butch Watcher-u i flirting little harlot aka meni, tako je po protokolu :majkemievopitajkogaoces:
:dude:

Za forumski populus:
To gore je bila demonstracija mene koja postujem set utvrdjenih pravila :D
Korisnikov avatar
By bila jednom jedna...

Gde ima iskrenosti, ima i losih stvari koje brzo isplivaju, jednostavno se vidi ko je kakav,,,, na samom pocetku mozete zakljuciti da li ste za vezu s tom osobom ili ne....
iskrenost vezu cini cvrstom , stvara se razumevanje ,poverenje, tolerancija.... a to je za mene najbitniji faktor.

Ne bacate vreme na pogresne ljude , partnere. odma se vidi ko je ko i znate dal to vama odgovara ili ne. meni licno ne smeta da moja partnerka flertuje, ili eventualno bude s nekim... jer znam da sam ja ono sto je posebno u njenom zivotu... a flert je sport...
Prevara ne mora da bude izrodjena iz emocija ,moze da bude cisto fizicka, al u svakom slucaju je prevara , mada meni to ne smeta...

Isto tako , ako zeli seks ....
slobodna je da ga nadje, (i ako nadje los , zna gde ce naci najbolji..... :zvizdi: )

ja sam nepopravljivog misljenja da to nekad moze i da ojaca vezu, unese promene....:zvizdi:
Korisnikov avatar
By bila jednom jedna...
Originally posted by lez from bg
Ako veza nije slobodna,za trecu osobu nema mesta,i to je po meni sasvim ok.

zavisi sta definises slobodnom vezom....
tema vec postoji cini mi se...

svaka veza je slobodna manje-vise,veza ne treba da bude vezivanje u pravom smislu te reci, vezivanje je obaveza, obaveza nije veza.... kad veza postane obaveza..... to ne treba ni da zazivi.... to je kraj.

mi ne pricamo ovde o takvom slucaju

:vezan:

:sniff:
By Snow_Crystal
Originally posted by Wang
Originally posted by Snow_Crystal

Potpuno te razumem. A da zajedno "obrađujete" neku treću?
Uvek ali UVEK se desi da jedna strana oseti nesto prema toj trecoj osobi i onda neko izvisi..Dakle NOUPE :iskusenje:
By Ulix
Originally posted by L O S T
Iskrenost je najbitnija u vezi, treba reci partneru SVE sto ti je na umu i onda treba da nastupi ona druga najbitnija osobina u vezi - tolerancija i zelja za nalazenjem zajednickog resenja:kupanje:
:up:

Moj dogovor sa deckom je da razgovaramo o svemu, pa ma koliko to bilo neprijatno ili tesko. U principu, nista nije zabranjeno i nista nije nemoguce, ali je bitno da smo obojica zadovoljni ucinjenim, jer samo ako smo obojica zadovoljni, veza je stabilna. Sto je i logicno.

Inace nisam ljubomoran, i da jesam, smatrao bih da imamo problem, jer bi to znacilo da u njega vise nemam poverenja. U principu mi ne bi smetalo da flertuje sa nekim. Mozda jer sam postao dovoljno siguran kako u sebe, tako i u nasu vezu.
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Prva stvar, slobodna veza ne postoji, tj. nije veza.... Ne kapiram to. :puzzle: Ono sto vi (neki) smatrate slobodnom vezom, verovatno mislite na neke kres (ili koje god) kombinacije...onako...bzvz...bez neke ljubavi...

A kao druga stvar, koju nikako ne mogu da ukapiram, a to je (nekoliko forumasa je to spomenulo) uspostavljanje pravila, dogovor na pocetku veze!?!? Bas ti mozes sa nekim da se dogovoris.... :kakodane: ... "e mislim da se necu zaljubiti u tebe, pa mozemo ono slobodno da se varamo ;) "

Valjda treba stvari pustiti da idu svojim tokom.... Ako ti se vara, znaci ne zanima te vise stara osoba nego 'prelazis' na sledecu... Prosto!

O boze... :doh: ... 'slobodna veza' ... :doh:

postoji sloboda... i postoji veza.... ODVOJENO! :hvala: ;)
By Ulix
Originally posted by tinkerbell
Kada vidim ljude koji ovako razmisljaju, zapitam se da li uspeju da odrze vezu koja traje duze od tri nedelje?
By Swanheart
Originally posted by tinkerbell

Valjda treba stvari pustiti da idu svojim tokom.... Ako ti se vara, znaci ne zanima te vise stara osoba nego 'prelazis' na sledecu... Prosto!

O boze... :doh: ... 'slobodna veza' ... :doh:

ovo takooooo nije tacno :protest:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!