Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Trudan muškarac rodit će djevojčicu

-Kako se osjećam kao trudan muškarac? Nevjerojatno. Unatoč što u mom trbuhu raste novi život ja sam i dalje siguran da sam muškarac, kaže Thomas Beatie.

Thomas Beatie, transseksualac je iz Oregona i uskoro će roditi svoje prvo dijete. Naime, Beatie se rodio kao žena. Odlučio je promijeniti spol jer se osjećao kao muškarac, počeo je piti muške hormone testosterone. No, ipak je zadržao ženske reproduktivne organe.

Prije deset godina vjenčao se sa suprugom Nancy kojoj su zbog bolesti već prije 20 godina odstranili maternicu.

Ovi su supružnici, kako piše advocate.com, najviše od svega željeli imati dijete. Na ovaj neobičan potez odlučili su se i držali ga se iako su doživjeli negodovanje liječnika i onih kojima su svoje želje priznali.
Beatie je prestao uzimati muške hormone, za četiri mjeseca dobio mjesečnicu, te nakon devet liječnika i godinu dana uspio je zatrudnjeti.

Ovaj bi muškarac 3. srpnja trebao roditi djevojčicu koja je plod umjetne oplodnje sjemenom anonimnog davaoca sperme.
Unatoč ovome i dalje se smatra muškarcem i kaže kako želje za djetetom nije ni muška ni ženska, nego ljudska.

-Kako se osjećam kao trudan muškarac? Nevjerojatno. Unatoč što u mom trbuhu raste novi život ja sam i dalje siguran da sam muškarac. Na jedan način doživljavam se kao surogat, jer je moj identitet muškarca i dalje nedodirljiv. Za svoju sam suprugu ja njezin suprug koji nosi naše dijete. Sretan sam što imam suprugu koja me u tome podržava. Ona će biti njezina majka, a ja otac i bit ćemo obitelj, kaže Thomas Beatie.

26.3.2008.
Pincom.info
Korisnikov avatar
By Dina
Super :klap:
Originally posted by blabla-baby
...
Unatoč ovome i dalje se smatra muškarcem i kaže kako želje za djetetom nije ni muška ni ženska, nego ljudska.

...
:up:

Ja isto svoju zelju za detetom ne prepoznajem kao slicnu onoj koju imaju druge zene, doduse ni kao muskarci bas, moze kao ljudska :) Tek kad sam je kao takvu definisala i sebi rekla da to moze tako, onda sam pocela da razmisljam o detetu. Da sam cekala dozivljaj sebe kao zene i majke, bojim se da dete ne bih nikada ni imala...
Korisnikov avatar
By KiWi
Lepo :D Kao da je bitno da li je male, female, ili trans ... ako želi dete i može da ga ima, i treba da ga ima :D
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by mihailo
I kakvo ce to dete biti?
mlado, lepo i obasipano ljubavlju
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
to dijete ima sanse da bude lijepo, zdravo i normalno kao i sva druga djeca. Ne mozemo sa sigurnoscu da tvrdimo da ce biti, ali to sto ga nosi FTM ne znaci da ce se roditi sa nekim defektom - ako na to ciljas Mihailo...
Korisnikov avatar
By mihailo
Ne,ne ciljam na to.Iznece "trudnocu" pod MOZDA.A sta posle?Dojenje,mleko?I ako se to bude zakonom dozvolilo posle ce mozda uvesti i krave,ovce u program?
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
nacin na koji govoris o tome je izuzetno uvredljiv, ali cu ti ipak odgovoriti kao da si normalan.

Zasto trudnoca pod navodnicima? On je bioloski bice sa matericom, sposoban za trudnocu, i ne nosi embron u slijepom crijevu, nego u uterusu. Dakle - trudnoca kao i sve druge. MOZDA je potpuno nepotrebno - gomila rizicnih trudnoca se iznese do kraja.
Dojenje? Postoji gomila zena koja nece/ne zeli da doji. Opet, nista cudno ni neuobicajeno.
Ovaj dio sa zakonom bas i nisam skontao.. Sta ima zakon da im dozvoli? Oni su bracni par, on nosi njihovo dijete - zakon se moze umijesati jedino kasnije, u slucaju izostanka brige o djetetu.
Ovo za uvodjenje krava i ovaca u program... :doh:
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Ko ima uterus?

ah... ovo pitanje objasnjava mnogo toga.
Procitaj opet uvodni post.:odbij:
Korisnikov avatar
By starky
ja mislim da je najbitnije da se dete rodi normalno,zdravo,pravo,i nadam se da hoce.A posle sve ostalo...najbitnije je da zivi u ljubavi,a cini mi se da hoce...
Korisnikov avatar
By mihailo
Izvinjavam se svim trans osobama na forumu ali meni su neke stvari ipak rezervisane samo za zenu.
Ako je osoba koja je bila zena hormonskom terapijom presla u muskarca a zadrzala uterus,ona vise NIKAD ne moze biti zena pa je i tudnoca po meni nenormalna za takvu osobu.Mislim ipak treba da postoje granice u svemu a pogotovo kada se zacinje novo bice.

bananice,ne znam da li si musko ili zensko,no nebitno je.Pitanje za tebe.da li bi dozvolio pod predpostavkom da si musko,da se tvojim semenom oplodi takva "zena" i donese ti na svet bebu?
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Lijepo je sto se na pocetku svog izlaganja izvinjavas - ako nista drugo, treba da ti bude zao zbog skucenosti tvog pogleda na svijet.. Znas, gomila str8 ljudi ce ti i bez izvinjenja reci da je dupe rezervisano samo za vrsenje velike nuzde. Rogobatno poredenje, ali to je jedino sto mi je na brzinu palo na pamet.
Naime, s obzirom na to koliko volis djecu (iz teme DECA), valjda bi bas ti trebalo da budes pobornik ideje da nista ne treba da sprijeci ljude koji zele svoje dijete. Pa cak ni tranzicija.
"Osoba koja je hormonskom presla u muskarca" - dusice, on nikad nije ni bio zena. On je bio muskarac u pogresnom tijelu. To sto se desila sreca u nevolji, da njegov usud donese mogucnost da taj bracni par ipak ima dijete koje ce biti bioloski potomak bar jednog od njih je sjajno, i treba ih u potpunosti podrzati.
Da, ja sam bioloski muskarac. i vidis, meni cak zvuci fenomenalno da se jednog dana istinski zaljubim u muskarca (i da - PRESTANI DA IH NAZIVAS ZENAMA i "ZENAMA" aman!) koji je rodjen kao zensko - pa da mozemo jednog dana imati NASE dijete.
Wow, sad kad pomislim na to - zvuci mi nestvarno dobro...
Korisnikov avatar
By mihailo
Verovatno da imam skucene poglede na tu temu ali ne i na sve ostalo.
Kako god,odustajem od ove i slicnih tema.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Nadam se da nisi ovu nasu zdravu diskusiju shvatio kao svadju - uporedo sa njom, ti i ja smo se apsolutno slozili u drugoj temi.
Nema potrebe da odustajes od slicnih tema, na forumu si (izmedju ostalog) da usvojis nesto novo, naucis nesto i saznas nesto sto ranije nisi imao prilike. Uostalom, kakvi sve debili daju sebi za pravo da javno brane svoje misljenje - zasto bi se ti suzdrzavao? :blenta:
Samo je bitno (po mom misljenju) da pazis na nacin na koji izrazavas svoje misljenje. Postoji gomila stvari koje ja ne podnosim, i koje su mi nejasne ili odvratne, ali ukoliko smatram da osobe ukljucene u diskusiju ne zasluzuju cak ni nenamjernu uvredu - onda pazim kako cu izraziti svoje misljenje.
kuzis?:D
Korisnikov avatar
By mihailo
kuzim te,ali ne i problem koji tema obradjuje zato :bye:

tebi :bisou:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Evo samo cu da kratko dodam u ovu debatu.

Kod svih trans osoba, je uzasno bolno saznanje
da moraju da se odreknu da imaju decu. Pogotovu
za F2M osobe, jer M2F, mogu da urade krioprezervaciju semena.

Ostajanje bez organa i svesno odricanje od poroda je
uzasno tesko, ali neizvezno, jer ono sto je osnovno
kod F2M i M2F osoba je, da operacija nije prohtev, hir,
zelja, vec istinska borba za zivot. I tu je samo pitanje
koliko je ko u stanju da podnese teret i da izbalasira
negde, i to ne zbog sebe, nego zbog drustva i nastupanja
u istom.

Zelja za detetom je mnogo jaka, i videli smo ovde svi da
je u anketi oko dece jako puno LGBT ljudi se izjasnilo da
zeli dete...

Kad neko ima mogucnost da ima dete, na bilo koji nacin,
i zeli, onda to i treba da uradi..

Decu treba voleti, a da li su roditelji str8, LGBT ili vanzemaljci,
nije bitno....

Ima puno brakova gde roditelji uopste ne gledaju decu,
gde piju, tuku se, maltretiraju jedni druge i svadjaju se...
pa i ta deca, ipak nekako izadju... nesrecna - da, ali
su tu medju nama..

Kad dete ima ljubav roditelja, onda ima sve....

Da i jos nesto. Citala sam negde da NASA razvija uredjaj
za razboj embriona mimo ljudskog tela radi naseljavanja
Marsa. Zamislite dete koje roditelji gledaju dok raste
prvih 9 meseci kroz prozorce? I ko je onda tu majka?

Kisses
Andjela
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Izvinjavam se svim trans osobama na forumu ali meni su neke stvari ipak rezervisane samo za zenu.
Ako je osoba koja je bila zena hormonskom terapijom presla u muskarca a zadrzala uterus,ona vise NIKAD ne moze biti zena pa je i tudnoca po meni nenormalna za takvu osobu.Mislim ipak treba da postoje granice u svemu a pogotovo kada se zacinje novo bice.

bananice,ne znam da li si musko ili zensko,no nebitno je.Pitanje za tebe.da li bi dozvolio pod predpostavkom da si musko,da se tvojim semenom oplodi takva "zena" i donese ti na svet bebu?
ahm... prvo je bila osoba-koja-je-bila-žena, pa muškarac koji je zadržao uterus, pa bivša žena, pa "žena", a uz sve to si čvrsto odlučio i da je za takvu osobu trudnoća nenormalna jer je rezervisana za žene. i tako ti doneseš desetak zaključaka o tome ko i šta je on, šta sme i može da radi sa svojim telom, a čovek je fino eksplicitno izrazio svoj muški rodni identitet i ljudsku želju da dobije dete, uz očitu biološlu mogućnost da ga rodi. u čemu je problem sa tvojim shvatanjem tog stava?
By polarlicht4.1
Sva sreća te nećemo saznati kojom uvrntom logikom bi se dotični forumaš poslužio da ti odgovori na pitanje. :kolo:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
gle stvarno, nisam ni upratila epitet mu ispod nika.
kakav je ovaj forum, bre... sputava svaku zdravu diskusiju... :(
Korisnikov avatar
By Momo
:klap:

I ja bih bio spreman to da uradim u slucaju da moja zena (pu pu daleko bilo) ne moze da zatrudni.
Pored svih peripetija i neprijatnosti koje sam dozivljavo i dozivljavam zahvaljujuci svojoj transrodnosti/transseksualnosti ta mogucnost da rodim dete cini mi se kao da anulira sve te probleme.

Materinski instikt (onakav kakav su mi rekle da imaju zene u mojoj okolini) nikada nisam imao i slicno Thomasu moja zelja da sa zenom odgajam dete je cisto ljudska :D
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
A sta posle?Dojenje,mleko?
A zar on ne bi mogao da ga i doji?

Pa cak i da ne moze, ne vidim tu nikakav problem.
Rodjen sam pre no sto je trebalo, bio jako sitna beba, par meseci me bukvalno hranili na pipetu i eto opet sam izrasto preko 180 cm :dancingfever: i pri tom nisam bio nista bolesniji od ostale dece ;)

Nadam se da je ova prica tacna a ne novinarska izmisljotina i da ce izneti trudnocu do kraja :fige:
Ovo je ispunjenje sna, jedne velike potrebe i nada za druge takve parove (a bogami i za sve ostale koji trenutno ne mogu da imaju decu).
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!