Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Momo
Nije problem da se senzibilitet razvija i da se ljudi samospoznaju ali je potrebno biti iskren i potruditi se da razumes osobu izistinski.

A sad ja tebe ne razumem.

Ja sam rekao da:
ako neko zna da je neko trans i zna da ne zeli/moze da bude u vezi sa post operativnim transom onda on zapravo tu trans osobu ne prihvata na nacin na koji ona to zeli (ja ovo govorim iz svoje perspektive)

sta onda?
jel ipak treba da mu dam sansu i udjem u vezu sa nadom da ce se njegov/njen sezibilitet razviti u smeru prihvatanja veze nakon operacije ?

Ok, mozda je neko spreman na taj rizik, ali ja jednostavno ne bih to mogao jer zelje patrnerke jako uticu na mene tako da bih verovatno isao u smeru njenih zelja dok ne prsnem jednog dana, a to onda nije dobro ni za mene ni za nju.
Korisnikov avatar
By Hys.
"Ja sam rekao da:
ako neko zna da je neko trans i zna da ne zeli/moze da bude u vezi sa post operativnim transom onda on zapravo tu trans osobu ne prihvata na nacin na koji ona to zeli (ja ovo govorim iz svoje perspektive)

sta onda?
jel ipak treba da mu dam sansu i udjem u vezu sa nadom da ce se njegov/njen sezibilitet razviti u smeru prihvatanja veze nakon operacije ?"

Ne, nisi me razumeo.
Hocu da kazem delimicno ono sto je Gaia rekla...
Osoba moze da misli da apsolutno moze da prihvati tranziciju svog partnera da bi na kraju otkrila da ne moze.
Desava se, i ne desava se to jer je neko povrsan ili nestalan, vec iz dubljih razloga, ima neke veze i sa tim "paketom" koji Gaia pominje.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Momo
Nije problem da se senzibilitet razvija i da se ljudi samospoznaju ali je potrebno biti iskren i potruditi se da razumes osobu izistinski.
Btw, ma koliko se neko trudi da razume sebe i druge, postoje stvari kojih covek nije svestan dok se direktno ne suoci sa njima.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Gaia

Fizika kao i psiha, tijelo i duša su dio svake osobe, i kada se zaljubljujemo u osobu i volimo je onda se zaljubljujemo u cijeli paket, i dušu i tijelo. Kada se jedno od to dvoje mijenja, mijenja se i ''cjelovitost'' koja nas je i privukla toj osobi. Netko može, a netko ne može prihvatiti tu ''novu cjelovitost''. Većina ne može. I nema to veze sa bezobrazlukom, ili uskoumnošću, egoističnošću ili nečim sličnim... nego naprosto sa osjećajem da to nije više to. Duša je važna stvar, ali prestanimo više umanjivati i ogroman značaj tjelesnog i značaja tijela u ljudskoj seksualnosti.

Topla odana ljubav, skupan život, vizija o aseksualnoj ljubavi... sve je to tako lijepo, ali moramo prihvatiti činjenicu da je seksualnost našeg partnera takva kakave jeste i da ima određene potrebe, i da možda nakon naše tranzicije mi više naprosto nismo dovoljni u tom smislu i ne možemo dati više ono što smo prije mogli.

Negdje dobijamo, a negdje gubimo... to je naprosto život...
Na ovo mislim :up:
Korisnikov avatar
By Momo
Ma OK je to kad neko misli da moze pa se ispostavi da ne moze da podnese partnerovu tranziciju, nisam to dovodio u pitanje, mada smatram da svaki covek treba dobro da se preispita i da ne preduzima nista sto misli da ne moze da iznese a sto bi skodilo drugome.

U svim postovima sam naveo kao prvu premisu sledce - ako osoba zna unapred da ne zeli/moze da bude u vezi sa nekim ko ce ici na operaciju.

Cekaj:
evo pitanja za tebe-
rekla si u nekom gore postu da ne mozes da udjes u vezu sa osobom koja zeli donju operaciju!

E sad, kad si to donela kao odluku ja te pitam da li mozes da budes u vezi sa nekim ko je trans i ko nije poceo sa pripremama za operaciju?
Korisnikov avatar
By Hys.
Ne, ukoliko osoba planira da izvrsi tranziciju.
Mogu da flertujem sa tom osobom :D
Samo toliko :kosa:
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by Nanny Ogg

Ali kakva je razlika izmedju osobe koja nije i koja je prosla tranziciju?

Mozda mislis da se osoba koja ne zeli da izvrsi tranziciju a oseca se kao transseksualna, donekle udobno oseca u svom telu koje tebe privlaci u erotskom smislu?
Mozda je i stvarno takav slucaj kod mnogih mada ne i kod mene. Trenutno ne planiram operaciju (bar ne u skorije vreme) ali ne zelim da moje sadasnje telo erotski privuce nekog ko ce ga gledati kao zensko telo.
Korisnikov avatar
By Hys.

Ali kakva je razlika izmedju osobe koja nije i koja je prosla tranziciju?

Mozda mislis da se osoba koja ne zeli da izvrsi tranziciju a oseca se kao transseksualna, donekle udobno oseca u svom telu koje tebe privlaci u erotskom smislu?
Mozda je i stvarno takav slucaj kod mnogih mada ne i kod mene. Trenutno ne planiram operaciju (bar ne u skorije vreme) ali ne zelim da moje sadasnje telo erotski privuce nekog ko ce ga gledati kao zensko telo.
Hm, da moguce da je to upitanju. Samo, ne gledam ja telo persona koje me privlace kao zensko (znas koliko mrzim binarnost-tako bismo mogli da kazemo da ako nekoga privlaci telo koje ne posmatra kao zensko onda ga posmatra kao musko, sto znaci da je osoba strejt i da voli muskarce?) vec kao telo Butch zene. Bilo ona treci rod, female identifed, genderqueer identified, butch sa "he" , "she"nouns identifed...Ali mi jeste bitno da se on/a oseca u svom telu prijatno dovoljno da i meni bude prijatno. Kako ona svoje genitalije dozivljava i zove, do god voli da ih koristi i prijatno joj je sa njima, i meni je super.
Volim to telo....bez obzira kako ga on/a kapira...i zove...ne bih bila bi da ne volim...
Taj ceo paket me privlaci. I zato ne bih mogla da podnesem menjanje paketa.
Korisnikov avatar
By Momo
Mozda sam ja previse ostar.
Ali ljudi su me toliko povredjivali i to bas zbog toga sto su nesto "mislili da mogu" a na kraju se ispostavljalo da nisu u stanju da iznesu neke stvari i onda su dizali ruke i opravdavali se time da su mislili samo dobro :andjelak:

Ne znam, ja sve pricam iz svoje neke perspektive. Posto postoje razliciti nivoi rodne disforije a i inace smo svi kao pojedinci razliciti onda je normalno da svako ima svoje vidjenje stvari.

Upravo se nadam da ce mi ova diskusija razjasniti neke stvari a posebno to u vezi operacije i hormonskog tretmana.
Ja se sada na pocetku svega branim i trazim dokaze da su neke stvari i akcije proizvod drustvenih konstrukcija i bla bla i mislim da je to prirodno kao sto je valjda i prirodno da se plasim operacije.
Korisnikov avatar
By Momo
Samo, ne gledam ja telo persona koje me privlace kao zensko vec kao telo Butch zene. Bilo ona treci rod, female identifed, genderqueer identified, butch sa "he" , "she"nouns identifed...
Ali ja sad ne razumem opet. Kakva sad bre butch zena Neni :puzzle:
Ako sam transseksualna osba- ftm -onda nema zene a ni zenskog tela ni tela butch zene niti bilo cega povezanim sa zenom :cupakosu:

Nisam zena ni butchica :rida: :lol:
Korisnikov avatar
By Hys.
Ja samo kazem sta mene privlaci :)
I koji su moji razlozi ne ulaska u vezu sa osobom koja zeli tranziciju.
I da sasvim je prirodno da se osecas kao sto se osecas :mazi:
Korisnikov avatar
By Hys.
da dodam i ponovim-privlace me osobe koje se u telu osecaju dovoljno prijatno da i meni bude prijatno... I to je iz sasvim licnih i ako hocemo bas eksplicitno-seksualnih razloga :D
Inace, da ponovim opet, bila bih sa ftm momkom da ga upoznam POSLE tranzicije (znaci privukao me je u tom paketu) da vec nemam muza-puza :)
Korisnikov avatar
By Momo
Inace, da ponovim opet, bila bih sa ftm momkom da ga upoznam POSLE tranzicije (znaci privukao me je u tom paketu) da vec nemam muza-puza :)
tako kazi Neni :sudija:

Ova moja zena nema vremena da pise, radi vredno, a bas bi bilo fino da dodje da zacini temu.
Obecala je da hoce cim nadje vremena :sweet:
Korisnikov avatar
By Hys.
E majstore, a 'el se ti secas koja je originalna motivacija ove diskusije :smeh:
Mislim otisli smo....ne znam vise ni gde :giggle:
A sada ova prica o tome sta mene privlaci me motivise da probam onu vezbu sto je preporucila tvoja drugarica fizioterapeut :zvizdi:
Korisnikov avatar
By Momo
:lol:
ma tema nema veze s temom, srecom pa nam je Andjela moderatorka, u suprotnom bi leteli u ofsajd :lol: :paradajz:

salim se

ali meni bas prija diskusija ove vrste...

znaci ne pomaze jogging :lol:
Korisnikov avatar
By Hys.
Nisam danas dzogirala, pogledaj vreme, a nisam stigla ni na bajk, od ob'veza, mozda je to upitanju :kosa:
Anyway, da ne bude da skrecemo sa teme skroz, ftm gays are hot :D And some are so hot da samo sto nisam u nekim prilikama pala sa stolice :blush:
Korisnikov avatar
By Momo

Anyway, da ne bude da skrecemo sa teme skroz, ftm gays are hot

Da, u pravu si ne skrecimo sa teme :lol:
Korisnikov avatar
By Hys.
Pa....ne skrecemo...mnogo.... :trep:
A sad bezim pre nego sto me Andjela isece :maska:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Pa drzimo se teme "Objasnjenje"

a ime je prelepo, jer mozemo da udjemo bukvalno u sve
elemente i emocije rodne disforije i samog tog osecaja..

I dobro je sto pisemo i svi iznosimo svoja misljenja,
a osim misljnja i svoja licna osecanja i dozivljaje..

Sve više uvidjam, da je stvarno svako od nas
priča za sebe, što je dobro i super.. jer svet je
lep kad je šaren, kad nije crno-beli film.. , ali
svakako postoje elementi koji su zajednički za
sve nas... a to je ono do čega treba da pokušamo
da dodjemo..

Sigurno je da se svi mi, bez obzira na šklosku spremu,
godište, obrazovanje, karatkere, razumemo na nekom
drugom nivou...

Koji je to nivo?

:trans:
By polarlicht4.1
U svojim prvim postovima na ovoj temi sam pod "borbom sa prirodom" mislio na majku prirodu. Mozda je moj problem to sto ne zelim da prihvatim da sam rodjen sa greskom - muskim mozgom a zenskim telom i to sto se jako plasim bilo kakvog invazivnog uticaja na svoje telo (mislim na hormone, operacije itd.).

Ja ne volim svoje gudi i nedostaje mi muski polni organ ali svoje telo sa sve grudima posmatram kao kucu za svoju dusu i nikako ne bih voleo da rusim tu kucu.
Otkad sam pročitao razmišljam o tome što si napisao. Možda ću sad zaći u (tebi) nepotrebno filozofsko razvlačenje ali je bar meni bitno sledeće - ja ne pravim razliku između "veštačkog" i "prirodnog", što bi u slučaju koji si naveo značilo medicinska intervencija (u obliku operacije i/ili hormonske terapije) nasuprot datog tela. Jer - šta je datost? Telo "samo po sebi" ili kao "prirodna datost" ne postoji izvan mreže značenja koje mu pridajemo. I ne samo to. Postavlja se pitanje koje je ponašanje tela prirodno a koje veštačko. Telo ne dolazi sa sposobnošću pisanja ali mi tu aktivnost smatramo najprirodnijom. Možda je analogija loša ali valjda razumeš šta želim da kažem.

Tako i u slučaju operativnih zahvata. Ja tu ne vidim ništa "veštačko". Ono što sam u stvari želeo da kažem je da možda ne bi trebalo da posmatraš svoju tranziciju kao borbu datosti (tela sa kojim si rođen) i veštačkih intervencija nad tom datošću, već jednostavno kao dalji razvoj ka onom što jesi ili želiš da budeš. Možda bi to (otklanjanje binarnosti prirodno/veštačko) otklonilo sukob u kojem se nalaziš. Bilo kako bilo, ne mogu da govorim za bilo koga što se ovog tiče jer to nije moje iskustvo, ali mi je bilo važno da ukažem na ovu mogućnost.

Ne zameri to što sam se najverovatnije iznalupetao... ;)
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by polarlicht4.1
U svojim prvim postovima na ovoj temi sam pod "borbom sa prirodom" mislio na majku prirodu. Mozda je moj problem to sto ne zelim da prihvatim da sam rodjen sa greskom - muskim mozgom a zenskim telom i to sto se jako plasim bilo kakvog invazivnog uticaja na svoje telo (mislim na hormone, operacije itd.).

Ja ne volim svoje gudi i nedostaje mi muski polni organ ali svoje telo sa sve grudima posmatram kao kucu za svoju dusu i nikako ne bih voleo da rusim tu kucu.
Otkad sam pročitao razmišljam o tome što si napisao. Možda ću sad zaći u (tebi) nepotrebno filozofsko razvlačenje ali je bar meni bitno sledeće - ja ne pravim razliku između "veštačkog" i "prirodnog", što bi u slučaju koji si naveo značilo medicinska intervencija (u obliku operacije i/ili hormonske terapije) nasuprot datog tela. Jer - šta je datost? Telo "samo po sebi" ili kao "prirodna datost" ne postoji izvan mreže značenja koje mu pridajemo. I ne samo to. Postavlja se pitanje koje je ponašanje tela prirodno a koje veštačko. Telo ne dolazi sa sposobnošću pisanja ali mi tu aktivnost smatramo najprirodnijom. Možda je analogija loša ali valjda razumeš šta želim da kažem.

Tako i u slučaju operativnih zahvata. Ja tu ne vidim ništa "veštačko". Ono što sam u stvari želeo da kažem je da možda ne bi trebalo da posmatraš svoju tranziciju kao borbu datosti (tela sa kojim si rođen) i veštačkih intervencija nad tom datošću, već jednostavno kao dalji razvoj ka onom što jesi ili želiš da budeš. Možda bi to (otklanjanje binarnosti prirodno/veštačko) otklonilo sukob u kojem se nalaziš. Bilo kako bilo, ne mogu da govorim za bilo koga što se ovog tiče jer to nije moje iskustvo, ali mi je bilo važno da ukažem na ovu mogućnost.

Morala sam da se nadovezem na ovo.. Prirodno VS Vestacko..

Postoji jedna analogija, a to je, posto je covek deo prirode,
onda je sasvim normalno da je i njegov mozak prirodan,
a takodje da i sve sto taj mozak moze da napravi, poveze,
iskonstruise, takodje prirodna tvorevina....

ja sam pobornica te teorije, i stvarno mislim da su i racunari,
i plastika oko nas vrlo prirodne stvari...

Tako da svaki zahvat koji radimo na telu, je prirodan, a pogotovu
ovaj, kojim usaglasavamo nasu dusu i nase telo i time pravimo
jedan sklad za lakse i bolje obitavanje na ovoj planeti...

Svi imamo samo jedan život, i ako dozvolimo da nas neko ko manje
razume svet, ima manje razumevanja za druge, manje ljubavi,
manje emocija sputava u nasem zivotu.. onda je to patnja..

I stvarno.. sve je prirodno... cak i lose stvari su prirodne,
ali mi imamo termin "HUMANOST" koji nas cini visim bicima,
i koji nas uci da drugima ne cinimo zlo..

Nisam valjda preterala?
Korisnikov avatar
By vanillapuff

Nisi se iznalupetao, dragi Polika, i to ni najmanje, ne brini!!! :jumphug: :mazi:

Jer - šta je datost? Telo "samo po sebi" ili kao "prirodna datost" ne postoji izvan mreže značenja koje mu pridajemo. I ne samo to. Postavlja se pitanje koje je ponašanje tela prirodno a koje veštačko.

Uh. Upravo ovo sto si napisao mene je kao pitanje i izazov za razmisljanje poprilicno opsedalo i mnogo pre ove diskusije, a opseda me i u toku ove diskusije, i moze se cak reci da je ovo jedno od osnovnih pitanja sa kojima vodim bitku.

E sad cu i ja malo da se isfilozofiram (nadam se da mi necete zameriti, posto Momo u sali uvek kaze "pusti tu tastaturu, Polika i ti kad krenete da filozofirate i pisete one desetoredovne recenice, mislim, one su bas, bas super i svasta nesto ima tamo da se procita, ali treba ovde i neko dete, mlad covek da dodje - nista vas nece razumeti! :lol: " )

:paradajz:

Sreca pa sam u medjuvremenu refreshovala stranicu, pa sam videla i Andjelin post, te cu moci da se nadovezem nekako i na njeno misljenje.. :hug:

Ovako:

Kao prvo, shvatam da je nas svet (i u mikro i u makrosmislu - svet jednog subjekta i svet mnostva subjekata) sastavljen od citavog pluraliteta razmisljanja, polazisnih platformi, stavova, a time predstavlja jedno eklekticno (ili pak solidno kontruisano????) umrezeno i premrezeno polje znacenja (mozda bi situacija bila srecnija kada bi bilo malo manje solidno konstruisano, a malo vise nomadski-eklekticno organizovano, hmmm... :nesiguran: ).

Druga stvar, iako postujem sva moguca razmisljanja i osnovice (pa i to da se zastupa stav, izmedju svih drugih stavova, da postoji nesto kao sto je priroda - ne Priroda u smislu ekosistema, vec pojam prirode u smislu samog-po-sebi-datog ljudskog ponasanja), meni je i dalje svet poststrukturalistickih mreza Znacenja koje daje drustvo neodoljiv.

Problem sa tim je taj sto, ako zadjemo do krajnjih granica mogucnosti konstruisanosti naseg postojanja i pokusamo to da dekonstruisemo, pa se zapitamo sta od nas ostaje, dolazimo do poprilicno nihilisticke tacke koja nas (bar mene) ostavlja bez daha. Kako je samo mocan mehanizam (us)postavljanja i produkcije znacenja, ako uspeva da u nama izaziva takva stanja, lomljenja, razmisljanja, dvoumljenja, jazove, pokusaje premoscivanja za koje nam se cini da prirodno, samo po sebi tu iz nekog nama znanog razloga postoje???!!!!! A deluju tako realno, za nas vise nego za druge (uvek je tako, mozda..) u svakom momentu.

Taj mehanizam (us)postavljanja i produkcije znacenja, taj mehanizam (auto?)regulacije drustva je nas zivot.

Ali: ako su sva stanja, lomljenja, razmisljanja, dvoumljenja, svi jazovi, pokusaji premoscivanja, svi stavovi zaista produkt drustvenog Ugovora (kao sto to meni, je li, prema ovome ranije recenom logicno deluje), pitanje koje me muci odavno je:

Sta u tom slucaju, kada dekonstruisemo sve sto je nekada konstruisano, kada ga ogolimo od mreze znacenja (mada sumnjam da se do toga moze ikada doci, jer nikada ne vidimo jedni druge, vec samo beskrajne slojeve znacenja koji su jos i intertekstualno umrezeni :lood: ), od nas ostaje??????

Mislim da sam vec pisala negde o tome, ali plasim se da nas, (de)konstrukcioniste/kinje, biologija ne saceka negde iza coska... :zid:

Sta hocu da kazem - kao sto postoji pitanje o svesti o samom sebi (tipa "ko pokrece moj prst kada ga pokrecem" - pa date medicionsko-bioloski odgovor, na primer - mozak, preko nervnih sinapsi itd, a dalje vas neko pita (to sam ja kad sam bila mala stalno pitala i gnjavila okolinu! :sweet: :andjelak: ) - "da, ali ko zada zadatak mozgu da posalje impuls?"), tako mene opseda da mozda postoji nesto iza/izvan znacenja koje je proivelo drustvo, nesto sto jeste proizvelo ta znacenja pre mreze u koju smo dospeli rodjenjem, a i sto stvara i modifikuje znacenja u ovom i buducim momentima (ne mislim ovim na neku natprirodnu silu, vec na sam subjekt-polazisnu tacku Drustva - sta-god-to-bilo (kao sto bi, npr. bio nekakav zamisljeni koren Indiviue/individua) koji barata znacenjima).

Da li postoji nesto izvan Znacenja? Mozemo li do tamo?

Gotovo je porazavajuce da ne postoji.
Gotovo je nemoguce da ne postoji.
A sva razmisljanja prepoznajem kao locirana u Mrezi.
Ne izvan nje.

I u tom slucaju, posto je za nas, kao drustvena bica, sve sto je drustveno - prirodno (nas svet "sam-po-sebi" je svet Znacenja koja je proizvelo drustvo), u tom slucaju zaista se rastace, ili bar minimizira sukob prirodno-vestacko.

Sve je prirodno.
I sve je vestacko.
Mada nista nije "po sebi".

Zato i moze biti, izmedju ostalog, i "po nama", i zato je svako razmisljanje i svaki stav prelepo tacan i moguc. I zato je svaki Subjekt prelepo na svom mestu, cak i kada ga menja, cak i dok ga menja, cak i ako ga ne menja, cak i ako kombinuje bilo koje od mogucnosti.

Ja se izvinjavam ako sam sad ja nalupala svasta. :duh:

Poli, moram se pozabaviti malo Delezom - imam mali nedostatak u glavi na mestu njegovih razmatranja. :kesa:

I izvinjavam se ako je ovo bilo previse filozofski i/ili teoreticarski.

Ja sam na neki nacin licno u celoj ovoj prici, i ne razmisljam uvek ovim recima. :blush:

Nekad sam i jednostavna dewojcica koja voli svog decka.
I uvek sam to, iznad svega. :love: :mazi: :kissing: :sweet:
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Auuuu, ne smem ni da pogledam koliko mi je dugacak post..... :doh: :sweet:
By polarlicht4.1
Originally posted by vanillapuff
E sad cu i ja malo da se isfilozofiram (nadam se da mi necete zameriti, posto Momo u sali uvek kaze "pusti tu tastaturu, Polika i ti kad krenete da filozofirate i pisete one desetoredovne recenice, mislim, one su bas, bas super i svasta nesto ima tamo da se procita, ali treba ovde i neko dete, mlad covek da dodje - nista vas nece razumeti! :lol: " )
:lol: Ali kad tačno znam ton kojim to kaže i smešak koji sledi! :hug:

Poli, moram se pozabaviti malo Delezom - imam mali nedostatak u glavi na mestu njegovih razmatranja. :kesa:
Pokušaću da odgovorim na tvoj post sa delezijanskog stanovišta (bar onako kako ga trenutno shvatam) nešto kasnije kad se uobliči misao. Čini mi se da je njegova misao ključna za odgovor na dekonstrukcionistički nihilizam, nemišljenje preko Značenja i izvrdavanje biologizmu. A režem još knjižica i članaka pre no što krenem. ;)

Ja sam na neki nacin licno u celoj ovoj prici, i ne razmisljam uvek ovim recima. :blush:
:giggle: Ni ja! Ni ja! :smeh:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Pa, prilicno smo zaglibili u budiskicki pristup poimanja sveta,
jos da otvorimo temu trans-meditacije ... i da zavrsimo.. :D

Vanilice, to sa znacenjem je nesto sto se primenjuje u
vestackoj inteligenciji (AI) i cijem se razvoju radi vec
naveliko..

I sumnjam da smo mi kao LGBTIQ populacija mogli bas
toliko eklekticki da pristupimo svemu.. Ipak smo neke
osnove morali sami iz sebe da stvorimo, i to veliki
procenat, jer takvo poimanje sveta ne postoji kod
str8 ljudi.. To se posebno odnosi na ono T slovo,
jer kao vrlo mali procenat, svi T ljudi pokusavaju da
se uklope u vec zadate arsine i znacenja oko sebe,
ali pre ili kasnije uvide da tu nesto nije u redu..

Kad pricamo o znacenju i svodjenju na banalni nivo,
dolazimo do simbola, simbolike... Sigruno da je mozak
kao kompleksan sistem ima veliki broj ulaznih parametara,
preko cula, preko emocija, preko secanja... ti ulazni parametri
na osnovu neki predefinisanih algoritama iz detinjstva,
cak i prenatalno, pa onda na osnovu algoritama napravljenih
kasnije na osnovu iskustava kreiraju nase reakcije..

Svi mi stvaramo, ucimo te post natalne algoritme, ali neki
osnovni, oni pre natalni su cvrsto bioloski predefinisani u nama..

Tako da kad kao zena vidim drugu zenu, i dobijem informacije
preko cula.. ja reagujem emotivno.. isto tako i kad je rec
i gay muskarcima...

Kod nas, postoji jos jedan dodatni algoritam,
to jest taj KO SMO MI SAMI. To je priznacete jedan od onih
baznih, koji se stvaraju tokom pocetaka formiranja mozga,
a kao i sto se zna iz istrazivanja, i desava se izmedju 6. i
8. nedelje fetusa..

Svi mi funkcionisemo na osnovu tih elemenata, to nas cini
onima ko smo mi sami...

Dakle mi smo slozen sistem prostih elemenata i prostih
odluka DA/NE koje se dogadjaju ogroman broj puta
u sekundi..

Da li nas to svodi da i mi sami licimo na racunare koje
stvaramo?

Vrlo moguce, i mislim da covek nije u stanju da stvori nesto
sto nije deo njega samog.. Ne moze da iskreira stvar koja
je izvan postojanja, tri dimenzije..

Mislim da bi svi takvi pokusaji bili okarakterisani kao ludilo...

Ja samo dolazim do zakljucka, da svako od nas voli to sto
jeste, koliko god to drugima, a nekada i nama samima,
bilo cudno, tesko i bolno..

Jednostavno, volim svoje bice i to sto jesam,
i to sto mi to komplikuje zivot,
i to sto me je moj put poveo da upoznam
svet na jedan drugaciji nacin, sto mi je to
dalo jednu potpuno drugaciju percepciju,
koja mi je vrlo draga...

Ja volim sto nisam kao vecina..

A vi ?
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Originally posted by andjelat
Sigruno da je mozak
kao kompleksan sistem ima veliki broj ulaznih parametara,
preko cula, preko emocija, preko secanja... ti ulazni parametri
na osnovu neki predefinisanih algoritama iz detinjstva,
cak i prenatalno, pa onda na osnovu algoritama napravljenih
kasnije na osnovu iskustava kreiraju nase reakcije..

Svi mi stvaramo, ucimo te post natalne algoritme, ali neki
osnovni, oni pre natalni su cvrsto bioloski predefinisani u nama..

Kod nas, trans osoba, postoji jos jedan dodatni algoritam,
to jest taj KO SMO MI SAMI. To je priznacete jedan od onih
baznih, koji se stvaraju tokom pocetaka formiranja mozga,
a kao i sto se zna iz istrazivanja, i desava se izmedju 6. i
8. nedelje fetusa..
Ovde, mislim da je ovde negde kljuc onoga sto je u podrucju biologije, a sto (mozda!) izmice kada govorimo o sistemu socijalnih konstrukcija / stvorenosti-kreiranosti od strane socijalnih konstrukcionih praksi/mehanizama..... :eureka:

A opet, upravo ovi algoritmi verovatno uticu na iste te socijalne konstrukcije, njihovo stvaranje i sisteme funkcionisanja. :misli:

Pomozite!!! :tornado: :puzzle:

Originally posted by andjelat
i to sto sam trans, i to sto mi to komplikuje zivot,
koja mi je vrlo draga...

A vi ?
Budi ponosna na ono sto Jesi. :grouphug: :zastava: :trans:
Korisnikov avatar
By vanillapuff
A režem još knjižica i članaka pre no što krenem. ;)
Jupiiiiiiiiiiiiii!!!!!! :yay: :hyper: :hyper:

:giggle: Ni ja! Ni ja! :smeh:
:hug: ;)

P.S. Izvinjavam se ako sam malo otisla u off..... Evo vracamo se! :sweet:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by kc
...

i to sto mi to komplikuje zivot,
koja mi je vrlo draga...

A vi ?
Pa sad nemam kuda nego da se volim :smeh: Bez sale, na neki nacin volim, uglavnom sam zadovoljna tokom mog zivota. Ali bas juce partner kaze da bi voleo da nasa devojcica lici na mene a ja se uzasnem, nikako! Ako bih mogla da biram zelim joj jednostavniju psihu nego sto je moja, manje nedoumica, manje lutanja, i svega manje... ako to znaci da je blize vecini neka bude i tako... Svaki covek je poseban svet, pa i ako je po nekim merilima priblizan vecini ljudi. Ali zelim joj laksi zivot nego moj. Da li je lepsi to je upitno, lepota moze biti i u tezini...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!