Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Pre nekoliko dana me kontaktirala novinaraka iz redakcije lista Alo, sa željom da napravi interviju na temu transseksualizma. Pričale smo jako dugo o svemu, i bila je oduševljena svime što je čula od mene. Rekla je da je nakon našeg razgovora na pravi način shvatila sve ovo, i da sad mnogo bolje razume trans osobe. U tekstu neće biti navedeno moje ime, naravno, ali ne mogu vam reći detalje jer ga ni ja nisam još pročitala. Nadam se da se neću razočarati.
Eto, u sutrašnjem broju novina Alo, a naslov je nešto otprilike: Zašto je Mario postao Marija, ili tako nešto.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Niki
Pre nekoliko dana me kontaktirala novinaraka iz redakcije lista Alo, sa željom da napravi interviju na temu transseksualizma ...
Bravo Nikice :D

P.S. Zar se ne kaže transseksualnost?
Korisnikov avatar
By LittleRed
sa ovakvom situacijom u stampanim medijima, mogu samo da ti pozelim srecu!
anyway, svaka cast za hrabrost...
Korisnikov avatar
By Zoe
:klap:

Cekaj, jel to izlazi danas (cetvrtak)?
Korisnikov avatar
By Zoe
Ima, u ovom broju, otidji na Vesti-"Kako je Mario postao Marija"

:klap:
Korisnikov avatar
By Zoe
Procitala sam, i dobro je da su uradili intervju i sve to, samo mi je zao sto je tako kratak.......Trebali su malo vise da zadju u citavu problematiku, jer ovako ce se vise svesti na nivo traca umesto na onaj koji edukuje narod i pokazuje koliko je to normalno i prisutno.

Nema veze, najbitnije je da se o tome pise, pa makar i ovako sturo :up:
Korisnikov avatar
By LittleRed
i super sto je neutralno i nije senzacionalisticki napisano, bez negativnih konotacija
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by Niki
Pre nekoliko dana me kontaktirala novinaraka iz redakcije lista Alo, sa željom da napravi interviju na temu transseksualizma. Pričale smo jako dugo o svemu, i bila je oduševljena svime što je čula od mene. Rekla je da je nakon našeg razgovora na pravi način shvatila sve ovo, i da sad mnogo bolje razume trans osobe. U tekstu neće biti navedeno moje ime, naravno, ali ne mogu vam reći detalje jer ga ni ja nisam još pročitala. Nadam se da se neću razočarati.
Eto, u sutrašnjem broju novina Alo, a naslov je nešto otprilike: Zašto je Mario postao Marija, ili tako nešto.
Bravo, Niki ! :shake:

Odlično je što si pristala na intervju. Ovo je potpuno tvoja lična priča, podelila si deo svoje intime sa čitateljkama i čitaocima članka i hvala ti na tome. :)

Evo linka do teksta...
http://www.alo.co.yu/vesti/149/Kako_je_ ... tao_Marija
Korisnikov avatar
By hlaefdige
odlicno! mnogo bolje nego sto bih ocekivala da ce neke novine da pisu o tome
Korisnikov avatar
By KiWi
Nisam ni gledao u Vesti ... Bože, pa nije vest što je Niki odlučila da promeni pol ... Dobro te nisu pod sport svrstali :D ... Ja bih to stavio pod "Ljudi" ...

OnTopic: Mnogo fino. Dopada mi se. Moglo je da bude duže (ali znam da nije do tebe :D )
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Hvala vam svima. Ja sam malo razočarana s obzirom šta sam joj sve rekla i na koji način, ali su u tim novinama bolesni od senzacionalizma, pa su izmislili jednu ili dve stvari. Iako sam joj rekla da ne idem u muški toalet, (bilo bi apsurdno da idem), napisali su da idem, i stavili su vrlo neukusnu sliku. Bolesnici. Ali na kraju nije tako loše, i nisu imali od čega da prave trash, jer im nisam dala takav materijal. Urednik je bio razočaran jer nema pikanterija. Oni kao da su se zavetovali da svemu i svačemu nanesu što više štete blateći. Srećom da je novinarka bila vrlo pozitivno iznenađena mojim izgledom i nastupom, pa je ispalo prihvatljivo. Kao neka pristojna trač priča. Ali od takvih novina se i ne može očekivati više, crna hronika i trač, tako da je ovo neka vrsta uspeha. Sve u svemu, progledaćemo kroz prste, mada je moglo biti bolje.
Korisnikov avatar
By James11
Jao, pa sto ranije nisam video...

Niki - sjajno! :klap:

Moglo je i bolje, kao sto kazes... Da je novinarka ubacila vise stvari, koje verujem da si joj rekla, da je malo dublje zasla u celu pricu...
Ali ipak - super!
Korisnikov avatar
By Luba
Opet si ti ta koja je probila led.
Bravo devojcice!
Korisnikov avatar
By *deni*
Stvarno im je klosarski fazon sto su stavili onakvu sliku uz intervju.
Korisnikov avatar
By Dina
Dobar je tekst (izuzimajuci sliku). Ja kad sam procitala da si dala intervju prvo sam pomislila "ko zna kako ce to da napisu", znajuci novinare... drago mi je da sam se prevarila :)
Korisnikov avatar
By Luba
Originally posted by *deni*
Stvarno im je klosarski fazon sto su stavili onakvu sliku uz intervju.
Pa to je odavno stereotipni prikaz za m2f, kao fazon. Nista novo i ubaceno je da privuce vizuelnu paznju. Novine su ipak novine Ne vidim nista lose u clanku. Trebalo bi navuci novinarku da prezentuje jos neku pricicu. Kada ljudima postane jasnije sta je to, i stav drustva se moze promeniti.
I kada sam bila cupi + 1/2 bilo je ljudi koji su me nazivali nakazom. Nosila sam "lancic" u tasni, malo duzi i tezi nego sto je uobicajeno i trudila se da ne budem sama na nekim problematicnim mestima. Ne treba nam to. Treba nam razumevanje ljudi i tolerancija.
Korisnikov avatar
By starky
dobar je text...bila sam malo skepticna kako ce ispasti sve na kraju,ali skroz je ok...:)
By Anais Nin
Drago mi je da si pokazala koliko neko moze da bude hrabar, i iskren...
Bravo devojko, :bouncy:
moje najiskrenije i najdublje divljenje.
Mislim, da se ne bih usudila na slican korak, iako te u potpunosti razumem i znam kroz kakve probleme prolazis....

Budi i dalje hrabra i istrajna u svemu....

Anais
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Hvala vam svima na lepim rečima :)
Malo me je razočarala ona slika uz tekst, ali kao što reče Luba, bolesnici privlače pažnju najnižeg sloja niskim trikovima. Ostavila sam dobar utisak, pa mislim da bih mogla da animiram novinarku da uradimo jedan grupni interviju, samo da smislimo neki fazon, i gde bi to moglo da se objavi i kako. Jeste zainteresovani za tako nešto? To bi mogao da bude događaj, i druženje...

BTW: Sad kad razmišljam šta sam sve rekla prilikom tog intervijua, možda sam preterala sa otkrivanjem ličnih stvari...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!