Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Smrtna kazna za najteza krivicna dela !?

DA
24
40%
NE
36
60%
Korisnikov avatar
By Rei
you kill, you end up killed. simple logic.
i dalje ne vidim shta je tu nepravedno ili nehumano ili neispravno. :lizalica:
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Dina
Da.

Vec sam obrazlagala na nekim temama... Uglavnom mislim da je ta kazna dobra kao prevencija zlocina. Vecina tih zlocinaca ne promislja bas nesto jer da promislja to ne bi ni ucinila. Kazna zatvora mnoge od njih ne plasi, ionako su pola zivota proveli tamo, dodje im kao druga kuca. Jos ako dokazu da su neuracunljivi ili olaksavajuce okolnosti tamo vamo... i eto njih na slobodi a onih koje su ubili nema. Ali smrt kao moguca kazna vec drugacije zvuci. Mislim da bi trebalo da se izvrsava samo u najtezim slucajevima i kad je krivica dokazana.
:up: :zen:
Korisnikov avatar
By Rei
da, i to shto je dina rekla je so true.
Korisnikov avatar
By Jonatan
Ne.

Kao prvo u slucaju pojavljivanja novih dokaza koji optuzenog i osudjenog oslobadjaju krivice nemoguce je ispraviti posledice smrtne kaze pa je tako u npr. slucaju ubistva posledica jos jedno ubistvo nevine osobe sto je suprotno cilju kaznjavanja okrivljenog i pocinjavanje potpuno istog dela, ali ovaj put cak i legitimno.

Kao drugo, ukoliko je okrivljeni i osudjeni zaista kriv za neki gnusan zlocin, a uz to ga je pocinio svesno i planirano, a ne zbog psihickog poremecaja, onda je njemu veca kazna da do kraja zivota bude zatvoren nego da bude ubijen izvrsavanjem nad njim smrtne kazne. Ovoj argument moram priznati ima dozu zluradosti, ali posto takve ljude treba kazniti misli da im je oduzimanje slobode ono sto ce ih vise boleti nego kratkotrajan bol prilikom ubistva.
By Ulix
Uglavnom mislim da je ta kazna dobra kao prevencija zlocina.
Ovo mi pomalo zvuci cudovisno. Da bismo sprecili zlocin, ubijmo zlocinca. Da bismo prevenirali rak pluca, ubijmo unapred svakog pusaca. I statisticki, ostvarismo svoj cilj.
Vecina tih zlocinaca ne promislja bas nesto jer da promislja to ne bi ni ucinila. Kazna zatvora mnoge od njih ne plasi, ionako su pola zivota proveli tamo, dodje im kao druga kuca. Jos ako dokazu da su neuracunljivi ili olaksavajuce okolnosti tamo vamo... i eto njih na slobodi a onih koje su ubili nema.
Ti potpuno zanemarujes da je neuracunljivost jedna realna stvar. Ona moze biti privemena ili trajna, ali je opipljiva i moze se dijagnostikovati. Ma kakav da je zlocin u pitanju, neuracunljiva osoba nije odgovorna za svoje postupke, iz razoga sto je bolesna. Ubiti mentalnog bolesnika znaci isto sto i ubiti nevinog coveka.
Ali smrt kao moguca kazna vec drugacije zvuci.
:giggle:

A sve sto zvuci primamljivo, mora biti da je i dobro...
Mislim da bi trebalo da se izvrsava samo u najtezim slucajevima i kad je krivica dokazana.
Krivica retko kada moze biti dokazana 100%.
Korisnikov avatar
By Manon
Uliks, lepo si to obrazlozio. :hail2:
Danas izgleda plivamo u istom jezercetu
Korisnikov avatar
By jukie
Pa imaš tri oblika razloga za ta najteža krivična dela:
-prvi je da je neko ko je bio koliko-toliko OK odjednom pukao i potpuno poludeo,
-drugi je da je mentalno zaostao ili je malo dete (klinac uzme pištolj i pobije porodicu jer je to video na TV) pa ne zna da je ubistvo zauvek i misli da je to igra,
-treći je da je neko psihopata i zna šta je ubistvo i da je to u neskladu sa društvenim normama ali želi da naudi čovečanstvu i/ili društvu i/ili sistemu.

Ono što bi čovečanstvo, društvo i sistem trebalo da žele je da takvu osobu uklone iz populacije tako da ne može da vrši masovna i/ili teška ubistva jer im je u interesu da ti razni ljudi žrtve ubice ne budu ubijeni.
Ukoliko ima resursa, i ukoliko su društvo i sistem na takvom nivou da mare za ubicu kao osobu koja ima svoja prava, to će postići zatvaranjem u institucije.
Ako nema resursa za njihovo čuvanje, ili kultura tog društva i sistema nije naklonjena pravima ubice, to se postiže likvidacijom=ubistvom ubice.
Korisnikov avatar
By Manon
jukie
tacno je to sto si napisao, posmatrano sa aspekta zasluzenosti kazne, odnosno ako je stepen verovarnoce da je zlocinac zaista pocinio zlocin stoprocentna

Ali smrtna kazna kao drustvena mera ne bi trebalo da se posmatra sa aspekta zasluzenosti prema onom ko je ucinio zlocin.

Ona treba da se posmatra sa aspekta onih koji osudjuju sam zlocin, pa i izvrsenje same smrtne kazne kao moguci zlocin, jer je veoma tesko utvrditi da li je neko zaista 'zasluzio' takvu meru i sto je najgore izvrsena nepravda se ne moze popraviti.
Kod svih drugih kazni drustvo ima mogucnost za iskupljenje u slucaju pogresne i nepravedne presude pa makar i posle vise decenija

da ne pricam o zloupotrebama onih koji su na vlasti da najlakse eliminisu svoje protivnike, sto se i pokazalo brutalno kroz istoriju u svim totalitarnim sistemima, a nije bolje ni u tzv demokratskim, samo je malo lepse upakovano!

Medjutim obicni ljudi u masi cesto podrzavaju brutalne mere od kamenovanja do smrtne kazne, polazeci od povrsno iskrenih i casnih namera i naivne vere u jasan polaritet dobra i zla.

to je druga prica ...
Korisnikov avatar
By EYA
NE!
vec smo se objasnjavali, secam se da je i Status ucestvovao na temi (mozda je cak i inicirao), i ne zelim da se ponavljam, a ne znam ni kako vama ne dosadi :P
Korisnikov avatar
By KiWi
Slažem se sa Ulixom u potpunosti.

Mislim da je totalna izolacija veća kazna od ubistva. Provesti ceo život (čitave decenije dakle) uz minimalni kontakt sa okolinom je prava kazna za ubice.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Manon
Ali smrtna kazna kao drustvena mera ne bi trebalo da se posmatra sa aspekta zasluzenosti prema onom ko je ucinio zlocin. Ona treba da se posmatra sa aspekta onih koji osudjuju sam zlocin, pa i izvrsenje same smrtne kazne kao moguci zlocin, jer je veoma tesko utvrditi da li je neko zaista 'zasluzio' takvu meru i sto je najgore izvrsena nepravda se ne moze popraviti.
Tj. ukoliko ima resursa za organizovanje zatvora/ludnica, i ukoliko su društvo i sistem na takvom nivou da mare za ubicu kao osobu koja ima svoja prava; onda može da se posmatra sa tog aspekta koji si navela. U suprotnom nadvladavaju ovi koji bacaju kamenice i traže da se pusti Baraba/Varava, a Pilatu preostaje jedino da opere ruke od takve odluke.

U suštini smrtna kazna je za nekoliko redova veličine uvećana odluka koju svako ko vrši neki odabir među osobama stalno vrši, i algoritam razmišljanja je isti ali su posledice mnogo strašnije.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Ulix
Uglavnom mislim da je ta kazna dobra kao prevencija zlocina.
Ovo mi pomalo zvuci cudovisno. Da bismo sprecili zlocin, ubijmo zlocinca. Da bismo prevenirali rak pluca, ubijmo unapred svakog pusaca. I statisticki, ostvarismo svoj cilj.
Vecina tih zlocinaca ne promislja bas nesto jer da promislja to ne bi ni ucinila. Kazna zatvora mnoge od njih ne plasi, ionako su pola zivota proveli tamo, dodje im kao druga kuca. Jos ako dokazu da su neuracunljivi ili olaksavajuce okolnosti tamo vamo... i eto njih na slobodi a onih koje su ubili nema.
Ti potpuno zanemarujes da je neuracunljivost jedna realna stvar. Ona moze biti privemena ili trajna, ali je opipljiva i moze se dijagnostikovati. Ma kakav da je zlocin u pitanju, neuracunljiva osoba nije odgovorna za svoje postupke, iz razoga sto je bolesna. Ubiti mentalnog bolesnika znaci isto sto i ubiti nevinog coveka.
Ali smrt kao moguca kazna vec drugacije zvuci.
:giggle:

A sve sto zvuci primamljivo, mora biti da je i dobro...
Mislim da bi trebalo da se izvrsava samo u najtezim slucajevima i kad je krivica dokazana.
Krivica retko kada moze biti dokazana 100%.
To mi se ne cine bas isti primeri. Vise mi lici na ono sto sam ja mislila - ako je veca mogucnost da se dobije rak pluca i smrt kao posledica, onda covek nece pusiti. Ako postoji mogucnost smrtne kazne potencijalni zlocinac razmislja vise nego da ne postoji, strah mu je veci, pa odustaje od zlocina.

Ja ne pricam o stvarno neuracunljivima nego o nekom ko je uracunljiv, a brani se neuracunljivoscu.

...

Ne moze, ali cesto moze sa prilicnom izvesnoscu. Npr, onaj ubica koji je ubio devet ljudi iz jednog sela prosle godine.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Dina, nekad stvarno imam utisak da živimo na različitim planetama.

da je tako kako ti tvrdiš onda bi u Americi ili Kini (gde na primer postoji smrtna kazna) kriminal bio na nuli i niko više ne bi bio osuđivan na smrt. isto tako, naučno je dokazano da jeste veća mogućnost da se dobije rak pluća od pušenja, pa opet ljudi puše i umiru od pušenja.

sve u svemu: ne valja ti ta logika.
Korisnikov avatar
By *deni*

To mi se ne cine bas isti primeri. Vise mi lici na ono sto sam ja mislila - ako je veca mogucnost da se dobije rak pluca i smrt kao posledica, onda covek nece pusiti. Ako postoji mogucnost smrtne kazne potencijalni zlocinac razmislja vise nego da ne postoji, strah mu je veci, pa odustaje od zlocina.

Ja ne pricam o stvarno neuracunljivima nego o nekom ko je uracunljiv, a brani se neuracunljivoscu.
Da...
Hajde da kazemo da bi prisustvo smrtne kazne u zakonu bilo pozeljno.
Neka se i ne izrice, ali neka bude njome zapreceno - i to bi delovalo preventivno.
:yes:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by 2Q2Bstr8

da je tako kako ti tvrdiš onda bi u Americi ili Kini (gde na primer postoji smrtna kazna) kriminal bio na nuli i niko više ne bi bio osuđivan na smrt. ...
Ja nisam ni mislila da bi sve kriminalce u izvrsavanju dela sprecilo postojanje smrtne kazne, nego jedan broj njih. Moglo bi se razmisljati recimo koliki bi bio broj zlocina u Americi ili Kini ukoliko smrtna kazna ne bi postojala. Ako bi bio (drasticno) veci onda je njeno postojanje opravdano.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by *deni*
Da...
Hajde da kazemo da bi prisustvo smrtne kazne u zakonu bilo pozeljno.
Neka se i ne izrice, ali neka bude njome zapreceno - i to bi delovalo preventivno.
:yes:
Naravno, uglavnom tako. Mada bih je ja ponekad i izrekla :D Vrlo retko za najteze zlocine i posle dooobriiih ispitivanja da slucajno osoba nije mentalno bolesna, da li postoje pouzdani dokazi da je ta osoba kriva itd...
Korisnikov avatar
By *deni*
... Mada bih je ja ponekad i izrekla ...
U to uopste ne sumnjam ! :lol:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Ja nisam ni mislila da bi sve kriminalce u izvrsavanju dela sprecilo postojanje smrtne kazne, nego jedan broj njih. Moglo bi se razmisljati recimo koliki bi bio broj zlocina u Americi ili Kini ukoliko smrtna kazna ne bi postojala. Ako bi bio (drasticno) veci onda je njeno postojanje opravdano.
to je sve jako paušalno.

u vezi sa tvojim prethodnim postom: jeste da te silne "olakšavajuće okolnosti" često budu pronađene (bar kad je pravosuđe u Srbiji u pitanju), pa se kazne ublažavaju. ali opet ja ne bih bio siguran da neko vrši krivično delo računajući kolika je maksimalna kazna, pa kolika je šansa da dobije umanjenje itd., pa na kraju ispadne da mu se zločin po nekoj računici "isplati". i sad ako dobije smrtnu onda će odustati od zločina. i da je smrtna kazna način da se smanji stopa kriminala.

na kraju krajeva, nisam baš siguran koliki broj kriminalaca zaista razmišlja o mogućim sankcijama pre nego izvrši krivično delo.
Korisnikov avatar
By *deni*
Sad me je ovo podsetilo na situaciju kojoj sam prisustvao u sudu, dok sam tamo bio pripravnik...

U pitanju je bio sitan kriminalac optuzen za rasturanje droge.

Sudija :
" Da li ste ranije bili osudjivani i da li se protiv Vas vodi jos neki postupak ? "

Optuzeni:

" Ne, za sada ... "

Sudija :

" Pa sta Vam to znaci " Za sada " ? Da li to znaci da planirate da ubuduce vrsite krivicna dela ? "

Optuzeni :

" Videcu... "

:smeh:

Crkoh od smeha na pravdi Boga.
Korisnikov avatar
By Phoenix

da je tako kako ti tvrdiš onda bi u Americi ili Kini (gde na primer postoji smrtna kazna) kriminal bio na nuli i niko više ne bi bio osuđivan na smrt. ...

Ovakvim razmišljanjem se očigledno više vodiš represijom nego prevencijom (a i pokušavaš da ih nekako spojiš u jedno). Što se tiče Amerike, pretpostavljam da je opšte poznato koliko je tamo visok stepen kriminala. Očigledno tu smrtna kazna ne sprečava "jedan broj" kriminalaca u svojim namerama, već upravo obrnuto.

Meni je to sasvim logično.

Ako deca dok odrastaju gledaju kako država u ime pravde ubija ljude, ako upijaju društvene stavove prema kojima je u nekim situacijama u redu oduzeti nekom život, u šta očekuješ da će izrasti i kakvo društvo očekuješ da ćeš dobiti?

Očekuješ li da to bude humano društvo, gde će veliki deo ljudi imati osećaj za nepovredivost integriteta svojih sugrađana? Ili očekuješ da, u skladu sa onim što su upili kao deca, neće videti granicu kad je u pitanju oduzimanje života; i da će nekima od njih biti lakše da povuku obarač ili zabodu nož?

Vrlo je jednostavno. Izbriši apsolutnu granicu do ubistva. Asociraj ubistvo s pravdom. Rezultat neće biti dobar ni za koga.

:no:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
a primere ovoga smo videli proteklih dana na beogradskim ulicama.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Phoenix

Ovakvim razmišljanjem se očigledno više vodiš represijom nego prevencijom (a i pokušavaš da ih nekako spojiš u jedno). Što se tiče Amerike, pretpostavljam da je opšte poznato koliko je tamo visok stepen kriminala. Očigledno tu smrtna kazna ne sprečava "jedan broj" kriminalaca u svojim namerama, već upravo obrnuto.

Meni je to sasvim logično.

Ako deca dok odrastaju gledaju kako država u ime pravde ubija ljude, ako upijaju društvene stavove prema kojima je u nekim situacijama u redu oduzeti nekom život, u šta očekuješ da će izrasti i kakvo društvo očekuješ da ćeš dobiti?

Očekuješ li da to bude humano društvo, gde će veliki deo ljudi imati osećaj za nepovredivost integriteta svojih sugrađana? Ili očekuješ da, u skladu sa onim što su upili kao deca, neće videti granicu kad je u pitanju oduzimanje života; i da će nekima od njih biti lakše da povuku obarač ili zabodu nož?

Vrlo je jednostavno. Izbriši apsolutnu granicu do ubistva. Asociraj ubistvo s pravdom. Rezultat neće biti dobar ni za koga.

:no:
Deca a i odrasli inace prave razliku izmedju onoga sto cini drzava i onoga sto je njima dozvoljeno/dopusteno. Deca gledaju i zatvore, da li ce zbog toga zatvarati druge ljude u kaveze, drzava to sebi dopusta, sto ne bi i oni? Ja bih volela da je drustvo humano, da nema smrtne kazne, da nema ni zatvora, ali to sto bih ja volela je jedna idealisticna pozicija. Ono sto je realno je da je jedan procenat ljudi nasilan, sto su zakoni blazi to ce biti vise nasilja. To je ovo sto je Deni opisao. Razmisljanje nekog ko se kriminalom bavi, jos nije ni osudjen a on vec razmislja o nastavku "posla". Ja bih volela da se ljudi popravljaju, ali se obicno ne popravljaju, nazalost. Siluje jednu zenu, dobije godinu dana zatvora, pa siluje i drugu kad izadje. Citala sam o jednom koji je kad su ga pustali za vikend iz zatvora silovao, pa su jedva skontali da je on jer je bio u zatvoru. Onom koji nije nasilan ne smeta ni strog ni blag zakon jer se on u nasilje i onako ne upusta. Ali je ugrozen od onog koji nasilje cini.
By Ulix
Razmisljanje nekog ko se kriminalom bavi, jos nije ni osudjen a on vec razmislja o nastavku "posla".
A ti naravno umes da citas misli svakom kriminalcu?
Onom koji nije nasilan ne smeta ni strog ni blag zakon jer se on u nasilje i onako ne upusta. Ali je ugrozen od onog koji nasilje cini.
Zasto imam utisak da si rodjena u Rusiji, nege dvadesetih godina, ranih tridesetih, da bi isto ovako govorila: "kome smetaju Staljinove cistke, neka se ne ogresi od druga Staljina. Tko je posten staljinist, on se u nasilje ne upusta, i ne smeta mu ni policijsko mucenje, ni Kolima. Ali je ugrozen od onoga ko nasilje cini."
Korisnikov avatar
By Dina
Ulixe,
govorila sam o primeru koji je naveo Deni. Ne citam misli svakom kriminalcu.

Ne bih se upustala u to kakva bih ja bila da sam rodjena u neko drugo vreme, na nekom drugom mestu itd.
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Mrzi me da citam celu temu...

Apsolutno sam protiv smrtne kazne. To bi im bila nagrada.

Za (da tako kazem) obicna ubistva sam za dozivotnu robiju.
A za sve teze oblike: silovanja, muchenja, serijska ubistava...itd, za dozivotnu robiju u sobici 2x2 bez ichega...bez prozora...
Korisnikov avatar
By Deity Marduk
Originally posted by tinkerbell
Mrzi me da citam celu temu...

Apsolutno sam protiv smrtne kazne. To bi im bila nagrada.

Za (da tako kazem) obicna ubistva sam za dozivotnu robiju.
A za sve teze oblike: silovanja, muchenja, serijska ubistava...itd, za dozivotnu robiju u sobici 2x2 bez ichega...bez prozora...
Da darling ali kad vidis koliko kosta odrzavanje istog u zivotu....jeftinije da ga koknemo...A jos i pravljenje novih zatvora.....blablabla

Sve mi to placamo iz budzeta,jer i pored toga sto neki zatvori pronalaze razne nacine za samofinansiranje jednostavno to nije dovoljno za pokrivanje svih troskova.... :hmm:

A jos i ako dodam da je generalno gledano bilo kakav obik "rehabilitacije" minimalno moguc....:ostrisekiru:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Deity Marduk

Da darling ali kad vidis koliko kosta odrzavanje istog u zivotu....jeftinije da ga koknemo...A jos i pravljenje novih zatvora.....blablabla
kakva fina fašistička logika.
Korisnikov avatar
By *STATUS*
DOKLE VISE ! ?

Slika

SVIREPI SADISTA
Kušić ubijanje deteta voljene žene doživljava kao njeno surovo poništavanje, zato je ubio ono što joj je najdraže, da je kazni da večno pati

BEOGRAD - Ubica iz Arilja Milinko Kušić pred istražnim sudijom je hladnokrvno prepričavao svirepo ubistvo trinaestogodišnjeg Miroslava Bogdanovića kao osvetu njegovoj majci Dragici Milivojević zbog neuzvraćene ljubavi i izazvao veliku pažnju stručnjaka iz oblasti psihijatrije i srodnih struka.

Profesor doktor Petar Opalić, neuropsihijatar i psihoterapeut u Institutu za mentalno zdravlje, tvrdi da većinu ubistava čine naizgled zdravi ljudi kod kojih je nastupilo suženje svesti, pa je iz tog razloga teško ili nemoguće predvideti zločin. Za psihopate je, kako kaže, karakteristično da imaju trenutke kada se ponašaju potpuna normalno, naizgled su zdravi, ali kad-tad ispolje neurotične i psihotične crte ličnosti.

- U ovom slučaju patološka ljubomora i osvetoljubivost dovele su do suženja svesti, ali ne mora da znači da je ubica psihički poremećena ličnost. Većina zdravih ljudi poseduje u manjoj ili većoj meri psihotične crte, a ljubomora i osvetoljubivost sastavni su delovi ljudskog karaktera. Razlika je u tome što ih neko u većoj, a neko u manjoj meri kontroliše - izjavio je Opalić i dodao da se te osobine u kombinaciji sa drugim, spoljašnjim uticajima, u ovom slučaju to su alkohol i emocionalno odbacivanje muškarca u zrelim godinama, samo naglašavaju psihopatološke crte ličnosti i dovode do ispoljavanja agresivnosti.

Milan Radovanović, diplomirani pedagog, smatra da je očigledno da se radi o nekoj formi psihopatologije.

- Interesantno je da članovi njegove porodice pominju da je tog dana konzumirao alkohol, a da je prethodnih dana uzimao tablete za smirenje. Pominje se i da je poslednjih nekoliko dana bio vidno uznemiren, pa sve to navodi na zaključak da je već imao određene psihičke probleme, a da je istovremena upotreba alkohola i tableta samo pogoršala loše stanje u kome se već nalazio. Međutim, ne treba zaključivati prerano, već sačekati nalaze veštaka - izjavio je Radovanović.

Psihoterapeut Aleksandra Janković tvrdi da Kušić nije umeo da razdvoji monstruozni čin osvete od realnog zločina koji je počinio.

- Iz takvog ponašanja uočava se neka vrsta splitinga, mehanizma cepanja ličnosti, u kom on odvaja sadržaj lične osvete od realnosti zločina koji je učinio. Psihijatrijsko veštačenje će utvrditi da li je u stanju besa bio svestan ili nije. Znači on, ovako gledano, ne povezuje svoj mehanizam osvete sa samim stravičnim delom koji je počinio. Sve nas zapanjuje mirnoća s kojom prepričava svoje monstruozno delo, ali to je pre iracionalno stanje šoka. On ubijanje deteta voljene žene doživljava kao njeno surovo poništavanje. Zato nije želeo da ubije nju već ono što joj je najdraže, da bi je tako kaznio da živi u večnom bolu - objašnjava Aleksandra Janković.

Pitam se samo dokle ce jebeno glupi i suplji zakoni u ovoj drzavi stititi ubice... u ovom slucaju ubicu DETETA.....kada ce vec jednom da se vrati smrtna kazna i da se za oduzimanje tudjeg zivota presudi kazna davanjem zivota....

siguran sam da se cela Srbija zgrozila ovim monstruoznim zlocinom....

i sta ce na kraju biti.... strucnjaci ce reci da je bio LUD, oticice u bolnicu i za par godina ce izaci i eto nove zrtve cim ugleda slobodu....

svaki dan kada ovaj covek sa slike otvori svoj oci i ugleda svetlost dana je nagrada za to sto je uradio... a oduzimanje njegovog zivota je, po mom misljenju jedina adekvatna kazna....
By Çâðê_DUP
Licno bih im ukljucila struju. :elektro:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!