Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by decko
Strasno je sto je i ovaj decko koji je uspeo da se spasi na kraju preminuo :(

RIP
Da.
On je od kada su ga doveli u bolnicu bio u jako teskom stanju.

Nadam se da je on poslednja zrtva ovoga...meni je muka od jucerasnjeg dana i svega sto se izdesavalo.
Korisnikov avatar
By Skyen
ne mislim da treba da se pravi panika, a u ovakvim situacijama pocnu da kruze razne price. ovo je jedan nesrecan, tragican slucaj i licno mislim da nema veze sa gay populacijom, dobro znam to mesto. nesto sumnjam i da je namerno podmetnut. mislim da je klinac bio pijan, slucajno zapalio jamboliju i zbrisao od straha, kao i klinka koja je bila sa njim. a mediji dodatno naduvaju stvar, tako da treba sacekati zvanicno obavestenje.

izmadju ostalog u saopstenju policije stoji "da je M.M. određen pritvor zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv opšte sigurnosti, dok je B.K. osumnjičen za pomoć posle izvršenog krivičnog dela"
zato mi i lici na ono sto sam vec rekla

sve i svemu tuga
Korisnikov avatar
By ns.happy
PREMINUO JOŠ JEDAN MLADIĆ
10:24 - Broj žrtava požaru u kafeu Laundž popeo se na osam, pošto je od zadobijenih rana tokom noći u Kliničkom centru preminuo 20-godišnji mladić Vladan D., rekao je za 021 načelnik Urgentne hirurgije Zoran Đermanov. Teško su povređeni i Aleksandar A. (25) i Maja M. (21).

Prema nepotvrđenim informacijama, u požaru su poginuli sestra i brat Mirjana (1985) i Miloš Pekić (1989), Milena Kolundžić (1985) i Branka Saković (1985), svi iz Novog Sada, potom Boris Bjekić (1985) iz Veternika, Dušica Kulaš (1985) iz Valjeva i Marija Gavrančić (1985) iz Kikinde.

U Novom Sadu su odlukom Gradskog veća ponedeljak, utorak i sreda proglašeni za Dane žalosti.

Policija je privela dve osobe zbog sumnje da su podmetnule požar u kafeu Laundž (Lounge). Kako je saopšteno, određen je pritvor Milošu M. (1987) iz Novog Sada osumnjičenom za teško delo protiv opšte sigurnosti i Bojanu K. (1986) osumnjičenom za pomoć posle izvršenog krivičnog dela. Oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni istražnom sudiji. Nezvanično, Miloš je upaljačem izazvao požar i bio je u alkoholisanom stanju. Nakon što je izbila vatra, ubrzo su izgorele drvene stepenice koje povezuju donji i gornji sprat kafea, tako da su nastradali ostali zarobljeni u gornjoj etaži koja nije imala drugi izlaz i nisu imali kuda da pobegnu.

Vatrogasci su zatekli ugljenisana tela nastradalih, koji su se pre toga ugušili od dima. Požar je izbio u 2h posle ponoći, a vatrogasne ekipe su došle za svega dva minuta.

U trenutku izbijanja požara u kafiću se nalazilo 13 ljudi. (021)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by Skyen
ne mislim da treba da se pravi panika, a u ovakvim situacijama pocnu da kruze razne price. ovo je jedan nesrecan, tragican slucaj i licno mislim da nema veze sa gay populacijom, dobro znam to mesto. nesto sumnjam i da je namerno podmetnut. mislim da je klinac bio pijan, slucajno zapalio jamboliju i zbrisao od straha, kao i klinka koja je bila sa njim. a mediji dodatno naduvaju stvar, tako da treba sacekati zvanicno obavestenje.

izmadju ostalog u saopstenju policije stoji "da je M.M. određen pritvor zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv opšte sigurnosti, dok je B.K. osumnjičen za pomoć posle izvršenog krivičnog dela"
zato mi i lici na ono sto sam vec rekla

sve i svemu tuga
potpuno se slažem. mislim da treba sačekati zvanične izveštaje pre donošenja bilo kakvih "intuitivnih" zaključaka.
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by *STATUS*
...
toliko klubova i nijedan problem do sada a da je izazvan od strane STREJT ljudi i homofoba....
Koga ti praviš budalom, sunašce ? :)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Vel boy
ah, dobro je!
znachi, niko od forumasha! God loves gays!

samo me malo chudi da nije ovde postovala.
Nisam jer ne znam sta da mislim niti da kazem.
Nisam bila u blizini kada se pozar desio, jer se ne osecam najbolje ovih dana...
Cinjenice su da je Lounge bio gay-friendly i da su se tamo okupljali, izmedju ostalih, i ljudi koji su bili pripadnici LGBT populacije.
Cinjenica jeste i da se u blizini nalazi The Klub.
Takodje, nikako mi nije jasno kako to da su nastradali svi koji su se u tom trenutku nasli unutra, razumem paniku i sve, ali nije pukla bomba, a nista ne gori u potpunosti za samo minut i po!
Takodje, culi smo da su uhapseni osumnjiceni, mladi i navodno pripadnici neke sekte (?!).
Ne znam, volela bih da sve to nema nikakve veze.
Ali, obzirom na paranoidna vremena u kojima smo se nasli, kada su na meti 'pravednika' i Merkator i McDonalds i sve pekare po gradu, ne znam da li mi mozemo ocekivati ista bolji i ljudskiji tretman.
Vec sam rekla, a i napisacu, je da bi bilo najpametnije u naredno vreme zauzeti defanzivan stav.

Naravno, uzasno mi je zao izgubljenih zivota...

(PS... u The Klubu se osetio samo miris paljene plastike, i svi su bukvalno oterani iz pasaza)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by *deni*
Originally posted by Vel boy
Da li se je javila Mina Harker danas?
Kako da ne... Ne samo da se javila, vec se i izjasnila po pitanju danasnjeg jednostranog proglasenja nezavisnosti Kosova...
-------------------->

Dokaz da je Mina van opasnosti
Koji si ti lik, ne verujem...
Ali hvala sto brines... :kiss:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
@ Mina Harker.
Momak koji je uhapsen je navodno zamoljem da napuisti lokal jer je pravio probleme pa je zapalio slucajno ili namerno taj materijal kojim su bili oblozeni zidovi (jamboliju) koji je od sintetike i izgori za tren oka.
Ceo lokal je bio od drveta, plastike i lako zapaljivih materijala, pozar se rasplamsao za nekoliko sekundi a nastradali koji su bili na spratu nisu mogli da sidju niz stepenice jer su se one prve zapalile a na spratu je jedini prozor kroz koji bi se moglo pobeci imao resetke na sebi.
Korisnikov avatar
By Zoe
Ta devojka, Maja M. je iskocila kroz prozor, resetku je polomila.........

Isuse, ja takodje ne mogu da shvatim kako niko nije uspeo da pobegne kad je sve krenulo.......Ali pretpostavljam da nisu stigli jer su se brzo ugusili od dima, a i stepenice su verovatno prve izgorele. Samo ne znam o kakvoj jakoj eksploziji govore, sta je eksplodiralo?
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Lakiboy_ns
@ Mina Harker.
Momak koji je uhapsen je navodno zamoljem da napuisti lokal jer je pravio probleme pa je zapalio slucajno ili namerno taj materijal kojim su bili oblozeni zidovi (jamboliju) koji je od sintetike i izgori za tren oka.
Ceo lokal je bio od drveta, plastike i lako zapaljivih materijala, pozar se rasplamsao za nekoliko sekundi a nastradali koji su bili na spratu nisu mogli da sidju niz stepenice jer su se one prve zapalile a na spratu je jedini prozor kroz koji bi se moglo pobeci imao resetke na sebi.
Upravo tako, sve sto se kaze je navodno.
Premalo je vremena proslo da bi mogli da izvucemo neki zakljucak iz tog dogadjaja (istini za volju, goreo je i Hotel Putnik a jos ne znamo zasto i kako, ko je odgovoran a ko smesten u zatvor), pa ni ja nisam zelela da upadam u neku teoriju zavere isl.
Svejedno mislim da ne bi trebali da se preterano eksponiramo (pri tom mislim na celokupan asortiman gay-cvecki u NSu) bar dok se malo ne smiri halabuka oko Kosova.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by MinaHarker
@ Mina Harker.
Upravo tako, sve sto se kaze je navodno.
Premalo je vremena proslo da bi mogli da izvucemo neki zakljucak iz tog dogadjaja (istini za volju, goreo je i Hotel Putnik a jos ne znamo zasto i kako, ko je odgovoran a ko smesten u zatvor), pa ni ja nisam zelela da upadam u neku teoriju zavere isl.
Svejedno mislim da ne bi trebali da se preterano eksponiramo (pri tom mislim na celokupan asortiman gay-cvecki u NSu) bar dok se malo ne smiri halabuka oko Kosova.
Slazem se siyuacija bi trebalo da se normalizuje za nekoliko nedelja do tada bi trebali svi da iskuliraju :tepih:
Mada ja ionako ne idem u nase lokalne gay barove ali tu Rupu bih hteo videti...ali cu sacekati jos malo da se slegne prasina.
Korisnikov avatar
By Egmont
Ovo govno je pobilo osam ljudi.

Slika
Korisnikov avatar
By Morpheus
Nadam se da ce za svakog koga je zapalio dobiti po 100 godina najgore tamnice i mucenja.......
Korisnikov avatar
By spliff
po vazetjem zakonu mozze da dobije maximalno po 5
Korisnikov avatar
By *STATUS*
ZATVORITE SVE OPASNE LjUDE...

tuzno je sto ce se i ovaj klinac izvuci iz zatvora a mrtvi iz grobova ne mogu da se dignu...

davno sam pominjao smrtnu kaznu kao moguce resenje za ovakva zlodela...
Korisnikov avatar
By andjela
mucenje i smrtna kazna su protiv evropskh zakona, a mucenje i protiv medjunarodnih i humanitarnih.

mislim da je kod nas maximalna kazna malo veca od 5 godina spliff... recimo po 40 godina za svaki uzeti zivot je sasvim dovoljno.
Korisnikov avatar
By *deni*
Ako je u pitanju normalan covek i ako je pozar zaista izazvao nehotice i u pijanom stanju, onda ce mu najveca kazna biti to sto ce sa saznanjem da je izazvao tako uzasnu smrt osmoro ljudi morati da zivi do kraja zivota.
Suocenje sa samim sobom i sa razmerama tragedije tek ga ocekuje.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
ma jedina kazna za ovog tipa bi bila da ga umotaju u jambolije, poliju benzinom - i upale mu jebenu cigaretu, kad mu je toliko stalo do iste!
Monstrum prljavi neizivljeni! :mad: :mad: :mad:
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by andjela
mucenje i smrtna kazna su protiv evropskh zakona, a mucenje i protiv medjunarodnih i humanitarnih.

mislim da je kod nas maximalna kazna malo veca od 5 godina spliff... recimo po 40 godina za svaki uzeti zivot je sasvim dovoljno.
Blah...
Dragan Jankovic koji je pretprosle godine u Novom Sadu ubio i iskasapio svoje roditelje, a zatim delove njihovih tela razbacao po kontejnerima u gradu, dobio je prvo 30 godina robije, a zatim je Vrhovni sud tu presudu preinacio i smanjio je na 20 godina.
Korisnikov avatar
By decko
Kao sto neko rece, koliko god da dobije godina robije, svejedno je posto ne moze ispraviti ono sto je uradio a ako je bar malo normalan covek, njegova najveca kazna bice mu ostatak zivota posto ce biti svestan da je ubio osmoro neduznih ljudi a to je sigurno gore i od smrtne kazne (naravno, ako je to uradila psihicki zdrava osoba).
Korisnikov avatar
By west end
Kada je u automobilskoj nesreci povredjen ministar jocic oko 3am, i to na sred auto puta istrazni sudija se stvorio tu u roku od 45 minuta kod nesrece u novom sadu koja se desila uu centru oko 2 ujutru istrazni sudija je dosao na uvidjaj 8h posle.bruka & sramota:cupakosu:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Najnoviji zvanicni info je da ce ovaj klosar koji je izazvao pozar biti optuzen za tesko delo izazivanja opste opasnosti za koga je predvidjena kazna od 5-12 godina zatvora.

Takodje zvanicno je potvrdjeno da je on bio zamoljen da napusti kafic jer je bio pijan i pravio probleme, zatim je platio racun i u nekom trenutku zapoceo pozar verovatno ne shvatajuci sta bi moglo da se desi i da ce svi da izgore.

@WestEnd-istrazni sudija je izasla na lice mesta odmah posle nesrece ali zvanicni uvidjaj nije mogao odmah da se izvrsi u samom kaficu odnosno mestu tragedije jer se moralo cekati da se pozar potpuno ugasi i mesto nesrece ohladi i proveri da li je bezbedno za ulazak.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Drugi optuzeni za pomaganje prilikom bekstva sa mesta zlocina je bio brat od tetke od brata i sestre koji su poginuli, on je kasnije kada je shvatio sta se desilo i obavestio policiju ko je u stvari kriv za pozar.

Jedan od poginulih je bio tek 1989 god i maturant u Gimnaziji
Ostali su svi bili studenti PMF-a i FTN-a.
5 poginulih iz NS-a ce biti sahranjeni sutra na gradskom groblju i to verovatno zajedno jedni pored drugih :(
A ja sam jutros prvi put posle duzeg vremena zaplakao dok sam jutros na radiju slusao imena i godista svih poginulih i ostale njihove podatke. :(
Korisnikov avatar
By Myself
I ja sam dana scitala u novosadskom "Dnevniku" da su svi bili jako dobri studenti. Cak su i proseke naveli koji su preko 8,50!

Tragedija. Dve poginule devojke nisu iz Novog Sada. Morali su proglsaiti dan zalosti u celoj zemlji.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Danasnji Blic je objavio slike poginulih svi su bili lepi, nasmejani i dobri studenti :(
U online izdanju Blica nema slika.
Korisnikov avatar
By bakalar
Danasnji Blic je objavio slike poginulih svi su bili lepi :(
:sekirica:
Korisnikov avatar
By Manon
u svakom javnom objektu materijali kojima se oblazu podovi ili zidovi kao i oprema moraju po propisu da budu nezapaljivi. Svaki lokal mora da ima bocu za gasenje pozara. Na zalost to sada ne moze da umanji tragediju, ali ipak valjda ce se i te inspekcije opametiti
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Manon
.... materijali kojima se oblazu podovi ili zidovi kao i oprema moraju po propisu da budu nezapaljivi....
" Propisi su propisi... " :yes:

Ali ipak ------- > :nazalost:

''
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!