Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By lez from bg
Da li mislite da je bitnije davanje nego uzimanje u ljubavi? Da li davanje oplemenjuje onog koji daje bez obzira na osecanja druge strane?

*Editovano od strane moderatorke zbog brisanja pocetnog posta

Dina, moderatorka Ljubavi i seksualnosti
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
bitno je prepoznati sva svoja osjecanja, prihvatiti ih kao svoja i ne boriti se protiv njih.
I to je to.
Korisnikov avatar
By greek_lover
Originally posted by bananica
bitno je prepoznati sva svoja osjecanja, prihvatiti ih kao svoja i ne boriti se protiv njih.
I to je to.
to jeste to ... nemam sta da dodam!
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Originally posted by greek_lover
I to je to.
to jeste to ... nemam sta da dodam!
:mazi:

prosto obozavam sebe kad uspijem da tako kratko a precizno odgovorim na temu:sweet::narcis:
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
I to je to.
yup
ipak bih dodao da treba i prepoznati kad ta osecanja postaju stetna po tebe i okolinu, kad prerastaju u opsesiju, emotivni sadizam, erotomaniju...

mis`im steta da se ljubi samoubijaju n ubijaju ako bas ne mora :mazi:

ne verujem da je dovoljno samo voleti a ne dobijati ljubav zauzvrat. Pazi, super to zvuci, onako kao iz romana, romantika i tako to. Ali posle izvesnog vremena ili zavrsis na sinama, lusteru itd. ili povezes konce, prebolis pa se okrenes ka nekom drugom u kom ces naci trazenu povratnu reakciju.
Korisnikov avatar
By Dina
Delimicno se slazem.

Ono sa cim se slazem je da naglasak jeste u davanju. Zatim ja mislim da je trziste u velikoj meri uslo u ljubav, pa i prijateljstvo. Ja nastojim da sa trzistem zavrsim na poslu a da mi ljubavni i prijateljski odnosi ne budu trzisni. Cim se kaze "ne zasluzuje te", "nije ispunio/la moja ocekivanja", "ulozio/la sam toliko i toliko u tu vezu a on/a mi je tako vratio/la" itd meni to mirise na trziste. Postoje i veze gde razmena ne moze da se vrsi sa istim vrednostima, one onda odmah ispadaju iz trzisnog vidjenja ljubavi, nevredne su i "neshvatljive". Pod tim mislim na veze npr kada su partneri razlicite seksualne orijentacije ili kada jedan partner ima ozbiljan fizicki hendikep (pretpostavimo seksualni odnosi nisu moguci) ili kad jedan partner ima ozbiljno mentalno oboljenje ili kada je razlika u godinama ogromna i sve tome slicno...

Ali opet ne slazem se ukoliko nema neke prepreke ka ljubavi nego jednostavno jedna osoba ne voli ovu drugu. I tada davanje ima nekog smisla, mnoga dela su napisana zbog neuzvracenih ljubavi te takvo stanje i toj osobi moze da bude inspiracija. Ali na drugom nivou kakvog onda ima smisla davanje ako drugoj osobi to nije nimalo potrebno, cak joj i smeta i ako na to ne uzvraca nikakvom reakcijom?
Korisnikov avatar
By m..
Bitno je davati. Naravno, ako se radi o nekom odnosu ili vezi, ne moze biti jednosmerno. To ne opstaje.
Korisnikov avatar
By Black_crystal
Originally posted by blabla-baby

Ali posle izvesnog vremena ili zavrsis na sinama, lusteru itd. ili povezes konce, prebolis pa se okrenes ka nekom drugom u kom ces naci trazenu povratnu reakciju.

Bas to! :yes:
Korisnikov avatar
By V25
Iskreno, koliko god čudno zvučalo, davanje ume mnogo više da usreći. Ne žalim ni zbog čega što sam dao i drago mi je da umem da volim i da se posvetim osobi koju volim. Bilo bi idealno kada bi uvek postojala ravnoteža, ali često biva suprotno. Nažalost. A i sve zavisi koliko neko želi da vam se posveti.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Beogradjanin18
Iskreno, koliko god čudno zvučalo, davanje ume mnogo više da usreći. ...
Meni to nije nista cudno. Neobicnije mi je suprotno misljenje ;) To stoga sto je davanje moje osecanje. Osecanja koja drugi ispoljavaju prema meni mogu samo da mi budu prijatna, ali to je vise nesto spoljasnje koje posredno deluje i na ono unutrasnje.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by lez from bg
Da li mislite da je bitnije davanje nego uzimanje u ljubavi?
Treba davati šakom i kapom, bez lažnog stida.

" Pusti da te mole
al` zapamti jedno
Davala, ne davala
umrećeš svejedno ! "

:yes:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Mislim da ljubav nije pijacna tezga pa da se meri ko koliko daje a ko koliko uzima...onaj ko je bio nekada iskreno zaljubljen zna vrlo dobro da je to daleko komplikovanje od uzimala/davala :sunce:
Korisnikov avatar
By Zoe
Samo i dajem, u picku materinu.......
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Davanje sigurno oplemenjuje,
ali samo davanje, vremenom pocne
da opterecuje i rastuzuje i onu koja
daje i onu koja prima..

Potrebno je da postoji balans..

Ja volim da dajem.. dajem uvek celu sebe...
cesto i preteram u tome.. i onda kukam
sto ne dobijam isto za uzvrat, ali
sam sama kriva..
Korisnikov avatar
By Black_crystal
Originally posted by andjelat
daje i onu koja prima..

sam sama kriva..
I meni se isto desava.... :sniff:
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Ja generalno volim da pruzam...
Vodim se principom "ako tje nekoga usretjiti idemo"
Chesto mi se deshava da ispoklanjam gomilu svojih stvari zbog ovoga, ali zaista budem jako happy zbog toga....
Korisnikov avatar
By Zoe
daje i onu koja prima..

sam sama kriva..

E, isti slucaj.....
Korisnikov avatar
By sofia
Ponekad,vrlo cesto, me boli jer nemam sve sto zelim da dam...
By Ulix
Bio sam u jednoj vezi gde se sve svelo na moje "davanje" sa malo ili nimalo "primanja", i dovoljno je obratiti na past tense s pocetka recenice, pa je jasno kako se sve to zavrsilo. Bas zato sto je potreban ravnotezan odnos izmedju davanja i primanja, veze tesko uspevaju, odnosno, potrebne su dve zrele osobe za jednu pravu vezu. Mislim da nije merilo zrelosti koliko neko daje ili koliko prima, vec koliko uspesno balansira izmedju ove dve stvari.
Korisnikov avatar
By switchon1234
Da bi se balans između davanja i primanja mogao postići potrebne su osobe čije su potrebe izjednačene. Tako mislim da se kod većine veza/prijateljstva javlja jaz. I mislim da je taj jaz (sem kada je prevelik) dobar, jer nas tera da radimo na sebi, da preispitujemo sebe.

Dajem ljubav onima koji i meni daju i pružam podršku onim ljudima kojima treba. Mislim da je najgluplje "davati" ljubav ljudima kojima ne treba: jer njih možete sa tim opterećivati, a sebe mučiti.
Korisnikov avatar
By bigirl
Davanje.
Ako oboje u vezi daju - zar to nije savršeno? :leviathan:
Korisnikov avatar
By vremecuda
Podjednako je bitno i jedno i drugo.
Dakle,davanje i uzimanje...Jedno bez drugog ne moze,ustvari moze...ali....tada veza ne uspeva,ili uspe ali je kratkog daha!
Znam,na svojoj kozi sam iskusila... :drama:

:)
Korisnikov avatar
By artnow
bitno je i davanje i uzimanje.... najbolje je kada je ravnomerno! Davanje uvek oplemenjuje davaoca, ali ako su osecanja druge strane hladna - sve kratko traje!
Korisnikov avatar
By starky
"Ako volis,a ne izazivas ljubav,tj.ako tvoja ljubav kao takva ne proizvodi ljubav,ako kao osoba koja voli putem ispoljavanja zivota ne postanes voljena osoba,onda je tvoja ljubav nemocna,ona je nesreca."
rekose K.M. i F.E. a ja se slazem sa njima,bar kad je davanje -uzimanje ljubavi u pitanju...:yes:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Ljubav nikada nije osecanje koje uzima. Ljubav je absolutno (pre)davanje.
"Ljubav" koja uzima nije ljubav, jer uzimanje hrani ego, a ne srce.
By Swanheart
ne dajem vise nikom nista, ne uzimam vise nista.
Korisnikov avatar
By Hys.
Kombinacija ove dve istine
Originally posted by Wh1t3 Tra$h
daje i onu koja prima..

sam sama kriva..

nekako mi je bliska kada je o ovom pitanju rec.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Swanheart
ne dajem vise nikom nista, ne uzimam vise nista.
Ne mogu reci da nisam to primetila. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by Wh1t3 Tra$h
:up:

naravno, posto smo uglavnom zaglavljeni u egu, glumimo zrtve ˝ljubavi˝ :andjela:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!