Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Autor: Blic online | 15.02.2008 - 21:00

Kameron Mek Vilijams, desetogodišnji dečak iz Donkastera u Velikoj Britaniji obesio se pošto mu roditelji nisu dozvolili da koristi šminku, navodi britanski “Dejli meil”.

Prema rečima njegovih roditelja, Kameron je želeo da bude devojčica, a oni su mu dozvoljavali da nosi ženski donji veš. Kameron je međutim, poželeo da koristi šminku, ali mu to majka nije dozvolila dok ne odraste.
“Bilo je očigledno da je želeo da bude žensko. Voleo je stvari za devočice, i bio je jako usamljen. Znala sam da je bio zbunjen i da nije mogao da se nosi sa nekim pitanjima”, izjavila je dečakova majka, dodajući da je porodica Kameronovu sklonost primetila pre oko 18 meseci.
Dečakova majka je saopštila da je Kameron bio izuzetno inteligentan, ali da je patio od bulimije i da je u poslednje vreme pokazivao interesovanje za nekoliko tinejdžerskih samoubistava koja su se desila u njihovoj okolini.
Korisnikov avatar
By KiWi
Uh ... :sveca: ... dokle više?
Korisnikov avatar
By EYA
ali stvarno, dokle vise!?

sta je potrebno da se jos desi da ljudi probude ljubav u sebi (za pocetak bar prema sopstvenoj deci)?
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
samo mi je palo na pamet kakve sam ja batine dobio kad su me kao klinca uhvatili nasminkanog.. :sigh:
Sjecam se da sam i ja tad pomisljao na samoubistvo... I godinama mi sminkanje nije ni palo na pamet do prije 2 godine...
I mnogo sam srecniji i potpuniji kao licnost sada kad tu stranu sebe mogu da izrazim...

Pobogu, kako ljudi grijese...
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by bananica
samo mi je palo na pamet kakve sam ja batine dobio kad su me kao klinca uhvatili nasminkanog.. :sigh:
Sjecam se da sam i ja tad pomisljao na samoubistvo... I godinama mi sminkanje nije ni palo na pamet do prije 2 godine...
I mnogo sam srecniji i potpuniji kao licnost sada kad tu stranu sebe mogu da izrazim...

Pobogu, kako ljudi grijese...
Totalno mi je nelogično da neko prebije dete zato što se šminka ... :puzzle: ... zar nije odgovornije otvoreno popričati sa detetom i pitati ga zašto se šminka? Pa ako je mtf, da se to dijagnostikuje na vreme, a ne kao ona jadna ftm časna sestra, koja je sa 50 i nešto postala muško ... Ceo život je provela u čauri! Ako je dete mtf, zna se šta treba da se radi ... ako se dete samo šminka jer mu je to zanimljivo, nek se šminka :D Bar je dete srećno :D
Korisnikov avatar
By Morpheus
Da se ovo desilo u Srbiji ni malo mi ne bi bilo cudno...ali posto se to desilo u liberalrnoj Britaniji stvar je prilicno zbunjujuca i krajnje dramaticna....jadno dete....zrtva svojih roditelja.....
By ~ Le Saint X ~
Stvarno uzasno!

Meni je mama pricala da sam ja voleo kao klinac da se sminkam
i
ona to nije uopste sputavala
cak me vodila kod jedne svoje prijateljice koja imala veliko ogledalo i puno vise sminke!!!

ja se svega toga uopste ne secam
:snob:
et toq!

ali, naravno da je istina...

mozda zato kasnije nisam imao nikakvu privlacnost ka sminki

je sais pas...
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Renoir
Stvarno uzasno!

Meni je mama pricala da sam ja voleo kao klinac da se sminkam
i
ona to nije uopste sputavala
cak me vodila kod jedne svoje prijateljice koja imala veliko ogledalo i puno vise sminke!!!

ja se svega toga uopste ne secam
:snob:
et toq!

ali, naravno da je istina...

mozda zato kasnije nisam imao nikakvu privlacnost ka sminki

je sais pas...
Ja sam kao mali voleo da oblačim ženske cipele sa štiklom. Čuvala me jedna baka i ja čim osetim prve znake gladi kažem joj "Ja sam gladan. Napravi mi Čokolino!" i ona ode da ga pravi a ja imam bar 10 minuta da se šetam u maminim cipelama sa štiklom :D Prestao sam kada mi je mama kupila muške lakovane cipele sa malo višom petom.
By ~ Le Saint X ~
Bas razmisljam koliko sam mogao da imam godina kada se toga ne secam

secam se da sam se sa 7 otprilike igrao Barbikama
:)

ali za sminku...
Korisnikov avatar
By Andre87
Strashno :( ..mislim umesto sto su pokusavali da uklope devojcicu(zasto u naslovu ne stoji mtf devojcica?) u neki svoj plan..trebalo je da je puste da ispolji svoju licnost...
svaki roditelj zeli da mu dete bude zivo i zdravo..a to prekrajanje mozga ostavlja trajne posledice...ponekad fatalne :(
Korisnikov avatar
By Kiborg
Strašna stvar, mada mislim da je uzrok malo banalizovan. Koliko ima, na primer, devojčica koje bi u deset godina da se šminkaju pa im roditelji ne daju?
Ovaj dečko je imao masu psiholoških problema koji su se akumulirali i samo je to sa šminkom bila kap koja je prelila čašu. To je trebalo da se prepozna i leči na vreme. Kao devojčica u telu dečaka sigurno je bio pod konstantnim stresom zbog uklapanja u sredinu, ali eto, nije se o tome vodilo računa i kraj.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Mozda i nije mtf.

Ima dosta pripadnika gej populacije koji su u mladosti voleli da se sminkaju, nose visoke potpetice, igraju se sa barbikama (kao sto se moze i videti u postovima iznad).

ALi ne mogu ni da zamislim koji mu je to uzas bio u glavi kada se sa 10 godina obesio...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Kriviti roditelje je nepravedno.
Nemaju oni nikakve veze sa tim.

A govoriti da se ubio samo zbog zabrane da koristi sminku je potpuno apsurdno.
Iza toga se krije potpuno nezadovoljstvo sobom i neshvacenost od strane ostatka sveta.
A posto je imao svega 10 godina, nije znao kako da se izbori sa tim.

To je jako osetljiva stvar... mozda nisu najbolje odreagovali ali ko ih moze kriviti? Kad budete imali svoje dete sa takvim problemima, ne daj Boze, onda sudite.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
nije imalo potrebe da se sam(a) bori sa tim. Zato sa 10 godina i nisi samostalan, vec imas roditelje da brinu o tebi. Sto oni u ovom slucaju NISU radili, kakav god da je uzrok ovog cina..:sigh:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne bih se slozio.

U takvim situacijama, svaki postupak mora biti promisljen zbog nesagledivih posledica...
I oni su ljudska bica, i pod takvim pritiskom bi se svakom desilo da pogresi, ukoliko se to greskom i moze nazvati.

Da nije bila sminka u pitanju, naslo bi se nesto drugo da se navede kao razlog za samoubistvo.
Mora postojati odredjena granica u vaspitanju.
Dozvolili su nesto, a nesto nisu i to je sasvim normalno.

Mozda su trebali da potraze strucnu pomoc...
Mozda su se stideli da o tome javno pricaju...
Moze svasta da bude u pitanju, ali posto nismo potpuno upuceni u pricu...

Mislis li da je njima sve to bilo lako?
Pa i oni su morali da se privikavaju na tu situaciju... mozda im nije ostavio dovoljno vremena da ga potpuno prihvate kao takvog.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
cico, to dijete se sigurno nije jednog dana pojavilo i reklo "mama, tata, ja zelim da koristim sminku."
Cim je vec neko vrijeme mogao da nosi zenski ves, bilo je jasno da je njihovo dijete posebno, i da mu se treba posvetiti posebna paznja.
Ne treba - MORA!.
kao sto rekoh, ista je izostala, i posledice su tu.:shrug:
By Ulix
Originally posted by Dirrty19g
Ti tako umes da odvalis glupost ponekad...

Opravdanje je to sto su se roditelji stideli da pricaju o problemima svog deteta? By the way - problemima koje je jedino mogao resiti uz njihovu pomoc i saradnju? :qqlele:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Pominje se 18 meseci.
Nekom je potrebno 10 godina da prihvati svoje dete kao drugacije... dok neki svoje nikad ne prihvate... pa se opet ne zavrsi ovako.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Originally posted by Ulix
Ti tako umes da odvalis glupost ponekad...

Opravdanje je to sto su se roditelji stideli da pricaju o problemima svog deteta? By the way - problemima koje je jedino mogao resiti uz njihovu pomoc i saradnju? :qqlele:
Javno u smislu da potraze pomoc psihijatra ili cega vec.
Lako je vama govoriti kada se ne nalazite u toj poziciji.
A opet i nama je, pretpostavljam lakse da normalno gledamo na takve pojave i da ih prihvatimo.
Njihovo navodno ne prihvatanje je posledica njihovog vaspitanja.
Kao sto rekoh, ljudi koji su vaspitani pre 50 godina retko kada gledaju na stvari isto kao i neko duplo mladji...
A da bi neke nove stvari prihvatili, potrebno je i njima vreme.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
da, dirrty - bottom line bi dakle bila:
"kriv je klinac, jer nije bio jak kao ostala djeca u slicnim situacijama. Ima i gorih, pa ipak ne rezultiraju samoubistvom."

ma daaaaj...:hypno:
By Ulix
Nema to veze sa prihvatanjem, vec sa roditeljskim obavezama.

Meni je tesko da poverujem da oni nisu znali za njegov problem. Ako je vec imao bulimiju, morao je zbog toga ici kod psihijatra. A tesko da je psihijatar odlucio da ignorise roditelje i ne razgovara sa njima o tome, jer je porodicna podrska osnova svake terapije, narocito kada su u pitanju deca.
Korisnikov avatar
By Dirrty
da, dirrty - bottom line bi dakle bila:
"kriv je klinac, jer nije bio jak kao ostala djeca u slicnim situacijama. Ima i gorih, pa ipak ne rezultiraju samoubistvom."

ma daaaaj... :hypno:
Ne, ja samo kazem da postoji toliko uzroka i mogucnih posledica... da svaljivanje potpune krivice na roditelje je ipak surovo.
Ali nije ni bitno.

To ne znaci da ga nisu voleli i zeleli najbolje.
Ali jednostavno nisu znali kako da pomognu.

Mislim i ja pricam u prazno, mozda ga nisu podnosili i zeleli su da ga nateraju na samoubistvo.
Ali kao sto rekoh, mi ne znamo celu pricu... niti cemo ikada saznati.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
covjece - je li tebi toliko tesko da izvuces pristojan zakljucak?!

NE MORA roditelj sve da zna. Zato postoje psihijatri.
Ono sto MORA da zna, i za sta nema opravdanja, je to da kad vidi problem treba da potrazi pomoc, ukoliko nije u stanju sam da ga rijesi.
Dakle - sva krivica jeste na roditeljima, jer se na ovaj ili onaj nacin nisu dovoljno starali o svom djetetu.
that's it.
Korisnikov avatar
By Momo
Kriviti roditelje je nepravedno.
Nemaju oni nikakve veze sa tim.
Ja krivim svoje roditelje zato sto su mi branili da se izrazim onako kako se osecam! I da sam se ubio to bi bila njihova krivica. Za dete u tim godinama roditelji i njihovi sudovi su merilo sveta koje ono poznaje. Meni je majka branila u tim godinama a i kasnije da nosim muske gace, a prisiljavala me je da nosim suknje i da se sminkam. To mi je govorilo da ona ne zeli da me prihvati onakvog kakav sam vec zeli da budem dete po njenoj meri i zelji (a i po zelji okoline).
A ako rodjena majka ne zeli da te prihvati (u tim godinama) onda je to jedan od malo jacih motiva za samoubistvo.

To je jako osetljiva stvar... mozda nisu najbolje odreagovali ali ko ih moze kriviti? Kad budete imali svoje dete sa takvim problemima, ne daj Boze, onda sudite.
Ovo tvoje :"ne daj Boze" mi samo govori da ces upravo ti biti jedan od roditelja koji ce zatvarati oci pred detetovim problemom ili ga diskriminisati.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Pod ne daj Boze nisam mislio striktno na navedeni problem, vec na uopste ozbiljnije probleme sa decom, na koje mozda ni vi necete znati pravilno da odreagujete.

U ovom svetu, ne, necu imati dete.

A to sto sam vec okarakterisan na osnovu jedne recenice... to vec govori o tebi.

Takva iskustva sa roditeljima nisam iamo, tako da ne mogu da iznesem svoje misljenje.
Mogu da se slozim sa tvojim.

Ali vidis, npr. majka moje drugarice, koja je lez/bi ili sta je vec, ne zna ni sama... joj je rekla da verovatno nikada nece moci da je prihvati takvu jer jednostavno njeno vaspitanje je potpuno drugacije.
A to je sustina svakog i njegovog pogleda na svet i na svaku pojavu u njemu.

Doduse joj nista ne brani, sukobljavale su se u pocetku... sada manje... ali tenzija ce mozda uvek postojati.
Korisnikov avatar
By KiWi
NE MORA roditelj sve da zna. Zato postoje psihijatri.
Slažem se. Ja sam u drugom osnovne jednom dečaku slomio zub (mlečni). Maltretirao me je 3 meseca i kada mi je prekipelo razbucao sam ga. Tada je mojoj mami psiholog u školi rekao, bukvalno ovim rečima (često je to citirala):"On je inače jako mirno dete, ali s vremena na vreme ima ovakve ispade. Ne bi bilo loše da posetite psihijatra." ... moja mama to naravno nije učinila, da slučajno ne pukne bruka u familiji ... Ko zna, možda bih izrastao u boljeg čoveka da je poslušala taj savet ...
Korisnikov avatar
By Momo
Stvar je u tome da transrodnost/seksualnost uopste ni bi bila problem da nam roditelji i okolina ne staju na put. Tako da onom "ne daj boze" nije tu mesto!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!