- 23 Mar 2008, 11:52
Nevaspitani, bezobrazni, priglupi ljudi, bahatost, beslovesnost, oni koji uspeju da zauzmu celu ulicu i da idu sporo. Vozaci koji te ne puste na pesackom, lose parkirani automobili (redovno dizem brisace). Dvometarske studentkinje iz Uzica, Pozege, Ivanjice i okoline koje kilometrima glasno pricaju o svojim studijama u autobusu (believe it or not, naletim na bar jednu takvu svaki put, i akcenat je specifican).
Nadrkane prodavacice. Ona ekipa koja mi svakog jutra nudi udzbenike u Kosovskoj, dok idem na posao. Ljudi koji ti se obrate na ulici bez izvini, ili na bilo koji nekulturan nacin a treba im usluga ("Dete gde je Takovska?", "Mala daj jednu cigaru") njih ignorisem. ljudi koji te naglas komentarisu na ulici (majka cerci "ne zna se dal je musko ili zensko", a ja u starkama i koznjaku, al bogami se zna da sam zensko, vise nego onaj njen skrndelj). Ali najvise najvise od svega mi idu na nerve ti ljudi koji zderu u autobusu, u redu za pasos/vozacku dozvolu u mup-u, narocito ako zvacu suncokret i pljuju oko sebe. Pa ti ljudi sto ti citaju preko ramena sadrzaj uplatnice ili disu o vrat u posti/banci. Onda ona kretenka koja mi je istresla mrve sa stolnjaka na glavu kroz prozor, mislim mogla je prvo da pogleda, troje nas je zavejala. One zene sto bacaju djubre iz tasne po ulici, tako usput, ide krava i bishte tashnu. pa babe i dede koje ti obuvaju i izuvaju zubalo na uvo u autobusu ili troli. Mislim spisak je podugacak, mogla bih do sutra.
Juce stojim u redu u Zari (kupila haljinu, lol) i naravno necu da se zalepim za dupe zeni ispred nego sam na distanci od oko 70-80cm i zena mi ladno uleti u red tu i ugnezdi se. Naravno da sam joj rekla da stojim u redu i da moze da stane iza mene... OMFG...