Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

U Jagodini ce 15. aprila poceti sa radom Muzej vostanih figura, u kojem ce ce se naci citava plejada istorijskih licnosti.
Po uzoru na velike evropske muzeje ovog tipa, u vosku ce biti izradjeni i najpoznatije zvezde Srbije - Ceca Raznatovic i Zdravko Colic.
Prema recima donatora figura, istoricara Vladimira Tomcica, nije potrebno pitati licnost za dozvolu, jer je izrada figura velika cast.

- " Pretpostavka je da bi osoba trebalo da pozira. Za zvezdu je cast da bude uradjena u vosku. Muzej " Madam Tiso " nikada nikog nije pitao za dozvolu. Nije poenta nekog ismevati, nego ga verno prikazati. Figure prave citavi timovi, od vajara, vlasuljara do proteticara koji stavlja ocne proteze. Vostane figure su kod nas radili razni umetnici, a najvise ih je uradio vajar Sveta Radovic iz Beograda..U vosku se prave glava i sake, a telo je neka vrsta lutke " - objasnjava istoricar Vladimir Tomcic za " Alo ".

Medju vostanim figurama koje ce do 15. aprila biti dopremljene u Jagodinu, a koje su vec izradjene, nalaze se i figure Vojislava Kostunice, Zorana Djindjica, patrijarha Pavla, Sase Djordjevica, Dusana Maljkovica, Vlada Divca, Jefimije,Nikole Tesle,Njegosa, Karadjordja, Tita, Desanke Maksimovic, Pavla Vuisica,....

Inace, u Evropi postoji pet muzeja vostanih figura, a u nasoj zemlji ovo ce biti prvi...

" To je bas lepa vest i jedva cekam da vidim sebe u vostanom izdanju . Secam se da su svojevremeno u Beogradu odrzane dve izlozbe vostanih figura, u Domu sindikata i u Ruskom domu i da je vladalo veliko interesovanje za to...... " - rekla je izmedju ostalog za " Alo " Ceca Raznatovic, prezadovoljna sto ce i njen lik stajati medju takvim srpskim velikanima. :carica:

Koga biste voleli jos da vidite u tom muzeju ?
Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by *deni*

Medju vostanim figurama............, Dusana Maljkovica,...........
A?
Korisnikov avatar
By *deni*
:vatroslava:
Tako piše...
:novine:
Mora da nam zato Dude nema na Forumu...
Pozirala za Muzej.
Korisnikov avatar
By *deni*
Cekaj da fino izliju Dudu u vosku...
:slika:
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by *deni*
:vatroslava:
Tako piše...
:novine:
Mora da nam zato Dude nema na Forumu...
Pozirala za Muzej.
A možda su ga samo prelili sa voskom? :lukavi:
Korisnikov avatar
By *deni*
@ Marvin - lol

OK, zezao sam se za Dudu, nju sam ja dodao na listu...
Ali, zar ne bi bilo sjajno da se za 20, 30 ili 50 godina u Muzeju vostanih figura nadju i nase aktivisticke eminencije, kao sto su Duda, Pakita, Borka i Kvirija ?
Pa da kustosi Muzeja tamo neke 2040. godine deci objasnjavaju : " Ovo su pioniri gay aktivizma u homofobicnoj Srbiji s pocetka ovog veka.... "
:sweet:
By Dragonite
Kul. Al' se razvi ta Jagodina, te zoo vrt, te akva park...

Baš ću da skoknem kad otvore, nije mi daleko.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Da, ali kako covek rece, tamo nema gejeva...
to je sve doslo sa zapada...

Jagodina je seksisticki cista...

:tushe:
Korisnikov avatar
By Cluniensis
Nego kad smo kod ove teme... Megalomanija predsednika opstine Jagodina nema granica!

Dok je boravio u muzeju vostanih figura u Parizu(gde je video kako bi sve to trebalo da izgleda jednog dana i u Jagodini), svratio je i do Eurodiznilenda, i tamo naravno nije gubio vreme, vec, kao i svaki domacin-covek, presao na dela...

Najavio je moguce otvaranje Diznilenda. Sopstvenim usima nisam mogao da verujem kada sam pre par jutara cuo njegovu izjavu na jutarnjem programu televizije koja pretenduje da bude nacionalna.

Naravno, to su za sada njegove zelje, ali je on rekao kako je razgovarao sa ljudima iz Diznilenda, i saopstio im da bi im opstina besplatno ustupila zemljiste sa uredjenim komunalijama. Ovi su rekli da ce razmotriti predlog i da ce u toku narednog leta najverovatnije poslati ekipu da izvidi kakve su realne mogucnosti za to...

Mozda zvuci kao ludost, ali ko zna, od gospodina Markovica se svasta moze ocekivati...pa i prvi Diznilend u istocnoj Evropi...

Bilo mi je simpaticno sto on kao nacionalista voli nesto tako tipicno americko i globalisticko. Cak na radnom stolu drzi jednu kicastu figuricu Miki Mausa, koja je sva u strasu...

Ne znam samo sta gradjani Jagodine misle o svemu tome...

:yay:
By rent_guy
Mrzim vostane figure... Postoji li ista creepier od toga!?
Korisnikov avatar
By *deni*
15. april je bio skoro.
Da li je neko bio u Muzeju i da li se on uopste otvorio?
Korisnikov avatar
By 2kune
hi hi hi... a ja mislila da j ovo politička tema... :blush:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!