Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Slika Svađa sa partnerom može da bude korisna za zdravlje, tvrdi se u jednoj američkoj studiji objavljenoj u januarskom izdanju časopisa "Journal of Family Communication".

Kod parova koji ne uspevaju da izraze svoju ljutnju stopa smrtnosti je dva puta veća nego kod onih kod kojih bar jedan od partnera ispoljava svoju srdžbu i nezadovoljstvo, pokazalo je istraživanje koje je tokom 17 godina obuhvatilo 192 američka para.

Kod parova kod kojih nijedan od partnera nije izražavao svoju ljutnju postojao je skoro pet puta veći rizik da oboje preminu nego kod onih koji su se svađali.

"Kada stupe u brak, jedan od glavnih zadataka partnera je da nauče da se pomire nakon svađe. Ako prikrivate bes i osećate mržnju prema onom drugom, a ne pokušate da rešite sukob, onda imate problem", objasnio je Ernest Harburg, profesor na univerzitetu u Mičigenu, glavni autor studije.

Ranija istraživanja pokazala su da potiskivanje besa dovodi do češće pojave bolesti povezanih sa stresom kao što su problemi sa srcem i krvnim pritiskom.

Od 192 para obuhvaćena istraživanjem, 26 je izbegavalo svaki sukob, dok je kod ostalih 166 bar jedan od partnera izražavao svoju ljutnju.
******************************************************************************************************

Pričate li sa partnerom o tome šta vas muči i/ili šta vam smeta kod njega/nje? Jeste li sposobni da jasno kažete ono što osećate?

Ja zaista ne znam da skrivam nezadovoljstvo, da se pretvaram i glumim. Ako sam nečim nezadovoljan to će se na meni i videti, ali ono što je kod mene problem jeste što mi dugo vremena treba da kažem zbog čega sam nezadovoljan, da se "otvorim" partneru...Sada znam da je to jako loše, jer stvara dozu odbojnosti kod partnera što polako vodi u prezasićenje.
Korisnikov avatar
By IriS
Kako vreme prolazi, sve lakše ispoljavam nezadovoljstvo i lakše se "otvaram". U početku sam prilično trpela i skupljala u sebi, jer ne volim da se svadjam. Sada smo došli u fazu da ispalimo sve što imamo, dva ega popričaju malo, i onda sednemo i izanaliziramo zašto smo nezadovoljne, gde je problem i nadjemo zajednički rešenje. Od kad smo to naučile, slatko se smejemo svim glupostima koje smo sposobne da izgovorimo tjekom ego-tripova :D
Korisnikov avatar
By Sutekh
I ja isto lakshe izrazhavam nezadovoljstvo.. Samo me nervira shto druga strana odbija da prizna da i on ima problem, a ne samo ja i ne samo "mi".
Korisnikov avatar
By BornEnchanter
Meni se ne svidja veza u kojoj je sve idilicno i krasno. Treba mi s vremena na vreme da se dobro popickaram sa deckom. Mislim da to i deluje na svezinu jedne veze. Vrlo dobro je svima poznato da se vrlo brzo hladimo kad smo sigurni da nesto imamo i imacemo ga zauvek SIGURNO. Svadjice u vezi vas nateraju da razmislite o tome da biste voljenu osobu mogli izgubiti i uce vas da je cenite vise. Plus, na momente se mora izraziti sva ta drama... :drama:
Korisnikov avatar
By Schveca
ne izrazavam.... :D samo ga shutnem u dupe :roflmao:
Korisnikov avatar
By m..
Jbt, ajd kad je nesto stvarno bitno, pa sednes i popricas o tome, ali ovo mi deluje ko savrsen ikskjuz za one dokone smarace koji prave dramu iz dosade... Anyway, zavisi s kim sam, s nekim zenama je bilo krajnje nemoguce pricati o bilo cemu, s nekima je to ko dobar dan...
Korisnikov avatar
By Vanilje_jenta
Kazem uvek ako mi nesto smeta. Svaka veza mi je bila jako zdrava i otvorena, bez glumatanja, foliranja ili ustrucavanja. Sad ce 6 meseci kako sam u trenutnoj vezi i apsolutno nemam problema da kenjam, pisam, prdnem pred partnerom, niti da se ustrucavam da mu bilo sta kazem. Mozda je u samom pocetku bilo nekog okolisanja, ali sada sam cak jako direktna kad postoji problem ili zelim da mi se nesto razjasni, pa se ni ne trudim da upakujem pitanje lepse, vec ga saspem direktno onako kako mi se mota po glavi. Moj dragi partner je na to navikao, cak i prihvatio pa se na isti nacin ophodi prema meni. Verovatno vecina vas ne bi ni verovala kakve recenice sve izadju iz nasih usta :) Ali u sustini, sve je jasno, tako da retko imamo potrebe da se svadjamo.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!