Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By decko
Hmm..zadnjih sat vremena pricao sam sa drugom i drugaricom o jednoj veoma zanimljivoj temi (bar je meni trenutno zanimljiva na osnovu naseg razgovora) i pokusavam da posmatram je iz vise uglova...pa me zanimaju razliciti stavovi :)

Da li ste bili nekad u situaciji da uradite nesto, tacnije, da namerno pokusavate da ubedite nekog u sasvim suprotnu stvar od onog sto zaista zelite (hocete / mislite) u zelji da vidite koliko zaista taj neko to zeli ili u to veruje (kada se radi o stvarima koje su u vezi te osobe i vas) tj. koliko ce on/ona pokusati da vas ubedi u suprotno od toga sto vi pricate (i na neki nacin potvrdi to sto zaista mislite)...?

E sad, jos jedno pitanje u vezi iste teme - kada vidite da se taj neko olako predaje od toga i prihvata to sto ste rekli, da li mu/joj kasnije reci zaista sta ste zeleli (i mozda joj dati do znanja da je pogresila sto nije pokusala da vam poklaze da 'gresite') ili ostaviti tu osobu da veruje da je dobro postupila slusaju vas...iako, u svakom slucaju, stvari se nece promeniti jer je sad kasno?

:)

Deluje sve glupavo i komplikovano ali zanimljivo je kad se malo udubis u celu problematiku takvih situacija i na reakcije ljudi posle (u toku) istih...
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Morgan mrzi igre u socijalnim odnosima, pogotovo u institucijama kao shto su prijateljstva ili veze.

Jedini neoboriv argument jeste tishina. A igre testova Morgan ostavlja za klince od 14godina.:jazzva:
Korisnikov avatar
By decko
Slazem se da te stvari samo komplikuju odnos s nekim, bilo prijateljski ili slozeniji, ali ceste su pojave i opet, kad se vec neko nadje u toj situaciji (sad npr osoba s kojom se neko tako igra) kako onda postupiti?

:f5:
Korisnikov avatar
By jukie
To se često viđa u filmovima, ali u najmanju ruku nije mudro ponašanje... npr. Ako je neko namerno grub ili loš prema meni (ili onome što I hold dear), ja ću ga od tada izbegavati, a to što se "samo šalio" neću da poverujem. Možda se *sada* samo šali kada kaže da je dobar.
Korisnikov avatar
By bakalar
Originally posted by jukie Ako je neko namerno grub ili loš prema meni (ili onome što I hold dear), ja ću ga od tada izbegavati, a to što se "samo šalio" neću da poverujem.
Upravo.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by jukie
To se često viđa u filmovima, ali u najmanju ruku nije mudro ponašanje... npr.
i to u onim lošim gde ne znaju kako drugačije da naprave da film traje 90 minuta. mada ima i ljudi koji misle da su na filmu, pa se tako i ponašaju.

ja baš ne volim ovakve situacije, jer mislim da se mnogo više nauči ako budeš suočen sa činjenicama i otkriješ šta zapravo misliš o njima. a ovako možeš samo da narušiš poverenje.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Takve igre nije preporucljivo igrati sa prijateljima.
Mislim da to ionako nije pouzdan nacin da se utvrdi koliko neko zaista u nesto veruje.
Neko ljudi ce svoje stavove braniti uvek i u svakoj situaciji beskompromisno jer im je takva licnost odnosno karakter, dok neki ljudi iako u nesto duboko veruju ne osecaju potrebu da svoja verovanja i stavove brane kad ih drugi dovode u pitanje :sudija:
Korisnikov avatar
By mmiki
Ne desava mi se to (mozda neki put ali se ne secam), ako nekom nesto pricam, to je onako kako mislim. Ne zelim da zbunjujem ljude i smanjujem njihovo poverenje u mene glumeci osobu sa drugacijim stavovima. To je neka vrsta dvolicnosti koju pre svega ne volim ja, pa verovatno i mnogi drugi.
Korisnikov avatar
By Dina
Ni meni se ne desava... O bitnim stvarima mislim da nema igre, ni taktiziranja, one nekako moraju biti cvrste, "ugovorene". S druge strane, postoje male stvari sa kojima se moze igrati. Kod mene je to osnovna razlika izmedju prijateljstva i veze. Prijateljstvo je opusten odnos, a u vezi mora uvek da bude malo igre i taktike... bar ako bi trebalo da bude zanimljivo i da traje...
Korisnikov avatar
By m..
Ne znam zasto bih ulagala napor da ubedim nekoga u nesto sto nije, pogotovu ako tako nesto kasnije donese razocaravajuce rezultate...

Mislim, mogu tako nesto da radim kad mi se nacrta iritirajuci kreten u kadar i pokusavam da ga se brzinski ratosiljam, onda sam skroz sklona govoriti kojekave nebuloze i generalno stvari koje te generalnoj populaciji cine odbojnom. O da. To mi zapravo sluzi umesto onog "skloni mi se sa ociju bednice". Najgore je kad ne upali.
Korisnikov avatar
By Zibro
ovo me je podsetilo na Salvadora Dali koji u skoli pokusava ubediti vrsnjake da se panicno plasi papirnatih skakavaca i panicno vristeci baca se na pod kada mu neko od zlocestih drugara podmetne papirnog skakavca
naravno sve to radi kako bi prestali da mu podmecu prave skakavce koji su njegova istinska fobija a cije je prisustvo s mukom izdrzao nekoliko puta dokazujuci da se njih vise ne plasi vec da su mu ovi papirno mnogo strasniji

ponekad nije lose pribeci slicnoj strategiji
npr mij sef je strahovito omrazen u celom kolektivu medjutim ja i sef se fenomenalno slazemo e kako bi okolina bila sklona to pokvariti te uz njega i mene omrznuti ja svima pricam pricu kako ni meni nije lako i kako jedva izdrzavam raditi sa njm naravno da bi sve bilko ok i fer i on zna kakvu pricu ja pricam i ponekad se zajedno smejemo tome

licno najvise volim zapljusnuti ljude stopostotnom iskrenoscu ali nisu svi toga vredni .

sto se pomenutih igara tice moj momak ima obicaj predloziti neku tesku glupost po sistemu ako prodje prodje a ako ne prodje e onda sam se samo salio
Korisnikov avatar
By uninvited
cekaj! prwo jakoo pises konfuzno :lol:
salim se..mada da mi nisi licno objasnio,ne bih skapirala :blush:
nego... zwuci mi to zanimljiwo... kao onaj primer sto smo pricali, kad ti nekog 'prowerawas' da li on/a misli da je gay ok ili nije.... bas da widis njegowu/njenu reakciju... ali to moze i biti pomalo lose...jer mozda ti imas weliki uticaj na tu osobu i sta god ti rekao on/a ce to isto ponowiti.... :sladoled:
Korisnikov avatar
By Zibro
smisao cele price jeste da postoje ljudi koji su jednostavno ograniceni u potpunosti ili u nekim sferama i kojima neke stvari nikada neces moci obrazloziti i objasniti stoga ih je lakse izmanipulisati pa ako treba ici i dijametralno suprotno od onoga sto u stvari mislis

dobar primer je moja majka inace fenomenalna zena koja totalno nekriticno bezrezervno i u potpunosti podrzava socijaliste , nekada joj je Sloba bio bog zatim je podrzavala Dacica , sada ce naravno glasati za Mrkonjica i sl
vise puta sam pokusavao korektno i kriticki porazgovarati o njenim politickim stavovima objasniti neke stvari i sl sto je dovodilo do nezamislivih svadja i netolerancije . Vremenom sam naucio ne dirati u to selektivno ludilo biti indiferentan ili cak podrzati njene liliputanske stavove kako bi nam i ova retka vidjenja jednom u mesec dva prosla u miru i toleranciji
Korisnikov avatar
By Dirrty
Mogao si malo jasnije da sastavis izlaganje!
A ne da jurim i povezujem ko, sta i gde! :spank:

Ne vidim razlog zasto bih nekog ubedjivao u nesto u sta ja prvenstveno ne verujem i iza cega ne stojim.
Ja u tome ne vidim nikakvu poentu, niti zabavu.
Korisnikov avatar
By decko
Pa ja nisam ni rekao da je to zabavno i da ima uvek neku poentu vec da se cesto nadjemo u takvim situacijama bilo da smo ti koji 'serviraju' takvu pricu ili kojima se ista govori...
Korisnikov avatar
By Deity Marduk
Da cesce se zajebavam nego sto sam ozbiljan.
Jbg-a ja imam cudan pogled na stavove, ja uzivam u samom razmisljanju ,a ne u zakljucku.Zapravo to me na nekom nivou uzasava.Ta krajnost.

Tako da ako od nekog mozete dobiti vise stavova vezanih za jednu pricu ,temu,situaciju..verovatno sam to ja.Zapravo volim da iritiram tom neodlucnoscu kad su jednstavne stvari u pitanju,i krajnjom odlucnoscu kad su teze u pitanju... :lood:

Zato neki ljudi na forumu ne mogu da skapiraju kad se zezam na nekoj temi a zapravo sam mrtav ozbiljan,dok na drugoj iznosim stav u koji ni sam ne verujem....

:lol:
Korisnikov avatar
By Momo
Izbegavam da se ubedjujem sa ljudima. Cak i kad pricam o banalnim stvarima navedem da je to samo moje glediste koje je mozda/verovatno samo trenutno takvo (cak i ako mislim da nije, jer ko ce ga znati).

Ne zelim cak ni da imam stavove al posto je i to sto ne zelim da imam stavove u stvari stav onda jbg.

Ne volim ni da savetujem ljude, a kad me neko bas davi onda mu dam neki primer iz zivota pa nek izvlaci zakljucke. Vise se radujem kad me neko zove da mu pomazem da utovara ugalj nego da ga savetujem.

Ko sam ja da znam sta je istina i sta je dobro a sta lose za nekog.

'Ocu da me bas briga i da gledam svoja posla :bicikl:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Iz mog okruzenja se niko ne usudjuje na tako nesto, jer znaju da sam mrgud za takve stvari, a i za vecinu uopste :durenje:

Ne volim takav bezobrazluk, ne radim to... te isto ocekujem od drugih. Ukoliko to ne postuju... :ostrisekiru:

Nije mi se to do sada desilo, jer imam svoj stav i nikome ne dozvoljavam da ga dira! Isto tako imam postovanja i prema tudjem stavu. A mislim da je vecina toga svesna, tako da im nije ni na kraj pameti da se tako poigravaju sa mnom.

Polazim od sebe, i to sto ne zelim sebi, ne bih uradio drugom (sem u nekim extremnim situacijama, za koje jos nisam svestan da postoje, i koje mi se jos u zivotu nisu dogodile... ali mozda jednog dana...).
Korisnikov avatar
By Schveca
Originally posted by Momo
Izbegavam da se ubedjujem sa ljudima. Cak i kad pricam o banalnim stvarima navedem da je to samo moje glediste koje je mozda/verovatno samo trenutno takvo (cak i ako mislim da nije, jer ko ce ga znati).

Ne zelim cak ni da imam stavove al posto je i to sto ne zelim da imam stavove u stvari stav onda jbg.

Ne volim ni da savetujem ljude, a kad me neko bas davi onda mu dam neki primer iz zivota pa nek izvlaci zakljucke. Vise se radujem kad me neko zove da mu pomazem da utovara ugalj nego da ga savetujem.

Ko sam ja da znam sta je istina i sta je dobro a sta lose za nekog.

'Ocu da me bas briga i da gledam svoja posla :bicikl:
:lol: genijalno :lol:

kako da se ne slozim :)
Korisnikov avatar
By Hys.
"Vise se radujem kad me neko zove da mu pomazem da utovara ugalj nego da ga savetujem."
Pa imacu uskoro neke stvari teske da izbacujem sa gajbe :zvizdi: :namig2:
(grozomorna fotelja je vec izbacena)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!