Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Transeksualnost i Insomnia

Slabo spavam, ne spavam
9
82%
Spavam normalno
1
9%
Spavam vise nego sto mi je potrebno
1
9%
Iz razgovora sa ostalim transosobama primetila
sam da svi imamo problema sa spavanjem,
Da li je to od brige, od nemoci nad zivotom,
ali mi se cini kao univerzalna stvar...

Pa cisto da probamo da potvrdimo ili opovrgnemo..

:kiss:

:andjelak:

@kiwi : hvala, ispravljeno...
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
potvrdjujem.

od kad sam bio mali nikada nisam mogao da spavam. iste sekunde kada zatvorim oci, sve te najcrnje misli me spopadnu odjednom. i onda pocnem da razmisljam. o sebi...o svemu....pa onda totalno zastranim i zbediram se...pa mi budu samo 2 reci u glavi.."zasto ja?". i tako. ne spavam danima dok se ne onesvestim bukvalno. jedino mogu da spavam kad mi je cura pored mene i sapuce mi :) inace znam satima samo da lezim i vrtim ceo dan u glavi i zamisljam kakav bi mi bio da sam eto..."normalan". i koliko god to nemalo smisla, nemogu da prestanem to da radim, jer se jedino tako osecam dovoljno opusteno kad legnem.

inace najcesce spavam samo danju...po noci volim da sam budan jer onda svi spavaju. uvek i kad bi izlazio da se setam setao bi se u gluvo doba noci, da nemoram da sretnem nikog na ulici, da me gleda cudno. i, naravno tu su i snovi. koji su mi uvek tako odvratni...da u principu i ne zelim da spavam nikada.

evo sada bas...ovo je treci dan kako nisam spavao. stalno je tako. tablete za spavanje ne deluju na mene.pre 2 godine sam dobio sanval (na bazi zolpidemuma). ni od njega ne zaspim ALI, san mi pocne u glavi. znaci ono ja sam budan, hodam, pricam, sve "normalno", samo sto mi san u glavi ide. prvi put kad sma popio, otisao sam do wc-a jer sam mislio da cu da povracam i kad sma se pogledao u ogledalo video sam nicholasa cage-a i pricao s njim. onda mi je drustvo videlo kako sam zabavan kad to popijem pa sam uzimao kad sa m sa njima, pa bi oni zapisivali koje nebuloze ja provaljujem. al bas teski trip. uglavnom evo i trenutno glava me rastura, i jedva gledam, ali eto, nemogu da zaspim. uvek svi kad me vide misle da sam narkoman i pitaju me dal se sminkam, cak i kad se ne sminkam. zbog podocnjaka. na sunce cim izadjem mi je jako lose, jer obicno dan prespavam. i tako.

uglavnom ja i spavanje smo posvadjani.
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by uoQUEERen
... inace znam satima samo da lezim i vrtim ceo dan u glavi i zamisljam kakav bi mi bio da sam eto..."normalan" ...
Pa bićeš i to, samo da ti se završi proces ;)
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
preces...hehe...sad sam se setio kafke. dobro da sam ja odma na pocetku knjige shvatio za sta mi se sudi ;)
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Mani Kafku, nije dobro razmisljati na taj nacin,
a i gospodin Jozef K, nije imao srecan kraj..

Dakle, Kafka, Brazil..... adio..

Postoje lepse price.. mnogo lepse..
kao na primer Tajanstveno ostrvo.

A to sto si rekao o ne spavanju... Secam se da kad sam
billa mala, jos pre skole.. nisam htela da spavam i da su
se moji roditelji borili da me nateraju da spavam..
Cesto sam ustajala i sedela na terasi... gledala u zvezde..

I postavljala to isto pitanje kao i ti... Zasto ja???
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
kad smo vec kod knjiga, ko nije procitao pricu "zid" od sartrea, brzo je nadjite, mislim da niko nije bolje opisao taj osecaj koji ja u ovoj situaciji osecam od njega. iako se u toj prici radi o trojici osudjenika na smrt koji su u sobi sa doktorom koji ih je promatrao cekali smaknuce ujutro, osecaj koji sartre tako genijalno opisuje je identican...

a doticni gosn nije znao zasto mu se sudi, zato je tak ozavrsio. ja, eto, znam, pa ce moj proces i d se zavrsi, i to srecno :) kao i od svih nas :)

a sto se tice tog gledanja u zvezde...i ja sam isto to radio cesto. cak i danas nekad to radim.
Korisnikov avatar
By Paki
Joooj, mislio sam na tvoj proces promene pola, tj. dovođenja u sklad tvog roda i pola....... :hypno: ... Kud se sad seti' Kafke, crno dete...
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
ma znam na sta si mislio, samo sam opsednut kafkom :D
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by Paki
Joooj, mislio sam na tvoj proces promene pola, tj. dovođenja u sklad tvog roda i pola....... :hypno: ... Kud se sad seti' Kafke, crno dete...
To je samo blaga depresija.. Resicemo vrlo lako, kad se vidimo
jednim zagrljajem... ocas posla..

Originally posted by uoQUEERen
kad smo vec kod knjiga, ko nije procitao pricu "zid" od sartrea, brzo je nadjite, mislim da niko nije bolje opisao taj osecaj koji ja u ovoj situaciji osecam od njega. iako se u toj prici radi o trojici osudjenika na smrt koji su u sobi sa doktorom koji ih je promatrao cekali smaknuce ujutro, osecaj koji sartre tako genijalno opisuje je identican...

a doticni gosn nije znao zasto mu se sudi, zato je tak ozavrsio. ja, eto, znam, pa ce moj proces i d se zavrsi, i to srecno :) kao i od svih nas :)

a sto se tice tog gledanja u zvezde...i ja sam isto to radio cesto. cak i danas nekad to radim.
Daj, batali te depresivne knjige.. Kao sto mi je lekarka rekla :
"vi ste posebna vrsta, i zasluzujete sve najbolje, tu ste
da ucinite ovaj svet boljim mestom"

A to sto se tice zvezda, ja sam se dugo molila da me odnesu vanzemaljci,
da se sklonim sa ove planete gde ne pripadam.. Nikada nisam osecala
da pripadam ovde.

ALi da su me odneli, nikada ne bih saznala za ovaj forum, i ove
predivne ljude na njemu.. Ne bih neke upoznala i uzivo, i shvatila
da na ovom svetu ipak postoje bica sa kojima mozes da razgovaras,
sa kojima mozes da podelis sve svoje misli, koji cete razumeti
i nece te shvatiti pogresno, kao frika, nakazu ili slicno..

Dakle.. neka pricekaju malo vanzemaljci... doci cu ja kasnije,
malo kasnije.. Imam prvo neka posla da zavrsim ovde, vazna..

:grouphug: :hug: :kiss:

:trans: :zastava:
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by andjelat
... Kao sto mi je lekarka rekla :
da ucinite ovaj svet boljim mestom" ...
:radosnice: ........

....... :hail2:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by andjelat
... Kao sto mi je lekarka rekla :
da ucinite ovaj svet boljim mestom" ...
:radosnice: ........

....... :hail2:

Ej.. pa stvarno je zena to rekla.. Ona je fenomenalna
osoba.. (ne zbog ulizivanja :D ) vec je stvarno super...

Da ne kazem da mene nije tesko rasplakati,
a tako je bilo i pre terapije, mos' da zamislis
kako je sada... kad sam puna estro...
Korisnikov avatar
By KiWi
ja nisam trans, ali nekada imam ... pa sad, nisu baš problemi sa spavanjem, ali mi se npr. dešava da u jednom periodu života spavam po 8 sati dnevno i sve manje od toga me čini umornim, dok u drugim fazama (posebno leti) mi je dovoljno 6, nekad čak i 5 sati da se naspavam

Probleme sa spavanjem imam samo kad sam u nekom problemu (neki obiman ispit nadolazi, finansijske trzavice, ...)

Što se tiče filozofskih pitanja, "Zašto ja?", "Zašto baš meni da se desi?" i "Zašto baš ovakva šala prirode?", moj drug je problem sa tim pitanjima teško ali trajno rešio.
On je pre nekih 5-6 godina imao saobraćajnu nesreću u kojoj je izgubio mali i domali prst desne noge. Dakle, na ostatku tela mu ništa nije falilo, ali je neki deo limarije odsekao njegovu patiku i te prste. On je posle toga imao zent da ide na more, na bazen ili čak da se kod kuće šeta u papučama i ozbiljne probleme sa spavanjem baš zbog pitanja "Zašto baš meni da se desi?" i "Kako ću dalje da nastavim ovako obogaljen??" ... Uz pomoć doktorke iz savetovališta shvatio je da takve stvari koje ti se dese, se ne dešavaju zato što si ih ti zaslužio ili imaš sklonost ka njima ... jednostavno, dešavaju se ....

P.S. Znam da problem nije ni približan vašem, nemojte misliti da želim da ga omalovažavam ovim poređenjem ...
Korisnikov avatar
By Momo
Meni se desavalo da ne mogu dugo da zaspim i da redovno pred spavanje placem...
I tako se isplacem nad svojom zlom transrodnom sudbinom ko covek i na kraju nekako i zaspim.

To mi se desavalo od puberteta pa do 25-te godine.

Onda je doslo autovanje i period konstantne budnosti :D
Ko ce da spava kad mora da se razmislja o tome ko sam, sta sam, kojoj grupi pripadam, koje zamenice da koristim, dal ljudi prihvataju takve osobe, dal ce neko uopste hteti da bude samnom u vezi, da li je ta potencijalna devojka onda lezbejka ili je str8, a sta ako se zbuni pa se predomisli :shok:

U tom periodu spavanje se svelo na 3-4 sata dremeza.

A onda upoznah svoju ljubav :love: i veliki deo briga nestade ko rukom odnesen. Nemam vise nesanice i spavam ko klada a i dalje ne znam koje zamenice da koristim ( pa se cesto odlucim za aorist :D )
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Aorist je super!! :up:

Ja se plasim da ne preteram, jer me pocnu gledati
cudno, kao neko ko je izasao iz vremeplova pa
govori onako arhaicno...

:smilegrin:
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
ahahahahahh isto i ovde :D
ili sam cesto lagao da sam sve radio sa nekime umesto sam samo da bi mogao reci "mi smo BILI" XD

ja sam evo spavao od 6 ujutro do sada. lepo sam se nadrogiro lekovima jer nisma par dana vec spavao. inace sapvam po 3-4 sata i ako spavam, nikad vise od toga.

a i kod mene je isto, od kad sam sa curom ovom (vec godinu ipo..ili vise cak :) ) ne sanjam te iste snove koje sam celi zivot :)
By Ana_88
Evo,da se i ja pridruzim klubu... Povremeno patim od insomnije...jednostavno ne mogu zaspati do rane zore...To me uzasno plasi i ne znam sta da radim... Kako se vi borite protiv insomnije? Pomozite mi!Please
Korisnikov avatar
By Zvonce87
... Kud se sad seti' Kafke, crno dete...
Haha, ja sam posle gledanja filma Proces, onog starog deprimirajuceg sa Entonijem Perkinsom i Orsonom Velsom gledala sat vremena ispred sebe potpuno izgubljena. To treba zakonom zabraniti :P
O knjizi da i ne govorim :)
Sto je najgore, pocela sam da pisem onako ko Kafka, nadam se da necu onako brzo zavrsiti kao on :)
Korisnikov avatar
By Zvonce87
I ja sam takva, ne spava mi se nikad, ne zelim da spavam, osecam kako cu tako imati vise vremena, da iskoristim zivot sto vise mogu....
I da, kada sam bila mala, isto sam ko Andja senior :) zurila po sto godina kroz prozor ili na terasi, gledajuci u zvezde, nisam htela da spavam....
Svasta sam razmisljala....
Misli su jedina stvar gde ne prodire niko, pa sam tako na terasi dok zurim u zvezde bila ona Andjela koja sam zapravo, ona devojka koja zelim da budem i spolja, niko me ne gleda, niko ne ocenjuje nikako, sama sam sa sobom i svojim mislima....
By Ana_88
Ja svake noci pred spavanje razmisljam i zamisljam sebe drugacije... Nista ne moze da zameni taj osecaj slobode,kada u svojoj glavi vidim sebe kao devojku i sve prozivljavam...
By Trans osoba
haha
ja sebe cesto zamisljam ko curu ali cesce kao osobu koja je spolno musko a izgleda ko cura , nego kao totalno zensko
Iako se i to drugo zna cesto dogodit , zapravo i vise nego cesto

U biti koliko je god tesko zamisljat ensto sta jos nemas , toliko je to i lijepo
Nekako si u svojoj masti i zeljama najslobodniji i nitko ti tu slobodu nemoze ukrast :slika:
Korisnikov avatar
By Zvonce87
Da nije maste ne vredi ni ziveti....
Mene ona drzi u zivotu....
Uvek sam bila u nekom svom svetu, sad shvatam i zasto....jednostavno nisam zelela da prihvatim da sam to sto sam, da zivim u pogresnom telu, u pogresnom gradu, u pogresnoj zemlji....
Korisnikov avatar
By Loreley
hahaha, definitivno potvrđujem!!

mada nisam to nikada povezivala sa transseksualnošću...
tek sad čujem da to ima nekakve veze. Ma sumnjam, zašto bi spavanje imalo veze sa....insomnijom? pa i ima logike u suštini... kad se malo bolje sagledaju stvari :D
By Trans osoba
Ima logike , jer nespavas od briga i problema a transrodnost u ovom svijetu je veliki teret ponekad ,nije lako:no:
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
evo mogu da se pohvalim da odkad sam sredio sve, spavam ko medved ....ZIMI :)

uopste se vise ne brinem o nicemu jer znam da je problem skoro resen i mogu da nastavim sa zivotom. mogu da vidim dalje u buducnost i znam da cu do 23. godine da zavrim verovatno sa svime, a to je jedna super brojka, jer sma se ja brinuo da necu da iskoristim svoju mladost i tako.

uglavnom, sada mogu da spavam mirno :)
Korisnikov avatar
By escudo
da slazem se, budna cele noci a ujutro spavam..
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!