Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Stize raskosni karneval filma (36.Fest)

Najznacajniji filmski festival u Srbiji "Fest" (22.febraur - 2.mart) bice odrzan u pd naslovom "izadji na Fest!" Program je pravljen tako da zadovolji razlicite znatizelje, od intelektualnih do emocionalnih.

Udarni program pod nazivom "Horizont" je smesten u SC-u, dok ce ostali programi biti prezentovani u Dvorani kulturnog centra, Domu sindikata i Muzeju jugolosvenske kinoteke.

!!!!!!!!!!!!!!!!! Sve u svemu 75 najboljih filmova iz celog sveta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lista preporucenih filmova:

1."Ostrvo" = "Land" (najnoviji film ruskog reditelja Pavela Lungina je mracna i cudesna prica o pokajanju, u duhu najboljeg Tarkovskog)

2."Pozuda, oprez" = "Lust, caution" (film kineskog reditelja Anga Lija o ratu, strastima i izdaji, koji je mnoge cenzore stavio na muke)
3."Nisam tamo" = "I am not there" (reditelj Tod Hejnz je zivot legendarnog Boba Dilana prelomio u sest likova, od kojih je onaj sa Kejt Blancet poslastica za Bogove)
4."Nema zemlje za starce" = "No country for old men" (reditelji braca Koen su napravili cinicno, minimalisticku meditaciju o zanru vestern i njegovim napacenim junacima)
5."Nocna straza" = "Nightwatching" (delo Pitera Grineveja je neobicna varijacija na temu cuvene Rembrantove slike istoimenog naslova)
6."Lista poselednjih zelja" = "Bucket list" (reditelj Bob Rajner je pricu o dvojici osudjenika na smrt ispricao uz Dzeka Nikolsona i Morgana Frimena)
7."Skafander i leptir" = "Diving bell and the butterfly" (film Dzulijana Shnabela je vec osvojio nagradu americkih kriticara za pricu koju ne smete nikom prepricati...mislice da ste poludeli). Ovaj film zvuci primamljivo
8."Pokajanje" = "Atonement" (film je oborio americke kriticare kvaziviktorijanskom temom moralne krivice i potrage za oprostajem). Takodje mami da gledam...
9."Eni Lajbovic, zivot kroz socivo" (film pokazuje kako se celo jedno stolece prelomilo kroz fotoaparat Eni Lajbovic)
10."Bice krvi" = "There will be blood" (sjajni Denijel Dej Luis briljira u filmu Pola Tomasa Andersona kojeg ozbiljni kriticari nazivaju novim Altmanom)

Eto, sve samo pohvale za odabrane filmove za ovaj, 36.Fest...pa kako ko bude gledao koji film, neka prosledi komentar na temu, da vidimo koliko su ti filmovi zaista dobri kao sto ovaj kratak uvod obecava.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
a progam će opet izaći 25. februara... :nokti: napravio sam i ja neki svoj izbor na osnovu tih (nezvaničnih) najava, ali ništa ne znam dok ne vidim zvanični program na papiru.
Korisnikov avatar
By V25
Nadam se da će i "Juno" biti.
Korisnikov avatar
By DarkAngel
kada izadje zvanicno videcemo sta ce sve biti...ovo su samo neke preporuke
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ja navijam za program, pošto me najviše interesuju filmovi koji nisu na Horizontima, jer mi je to uglavnom jedina prilika da ih pogledam na velikom platnu.
Korisnikov avatar
By DarkAngel
ajde cim saznas javi...postuj ovde ako ne budem ja isceprkala
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
hvala za linkove. doduše, ja sam se ponadao da je program u pitanju. :)
By polarlicht4.1
Originally posted by DarkAngel
5."Nocna straza" = "Nightwatching" (delo Pitera Grineveja je neobicna varijacija na temu cuvene Rembrantove slike istoimenog naslova)
Već sam spazio (bar mislim da jesam) ovaj film na jednom blogu i razmišljao sam da li da ga downloadujem...A pošto sam odgledao "The Pillow Book" mislim i da hoću. :yes:
Korisnikov avatar
By DarkAngel
Originally posted by 2Q2Bstr8
hvala za linkove. doduše, ja sam se ponadao da je program u pitanju. :)
jos nas drze u neizvesnosti...:paki:
Korisnikov avatar
By Sunce
Jedva cekam da se dokopam programa festivala. Pise da se od danas prodaju ulaznice, a ja ne znam ni koje filmove prikazuju.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
e, pa krajnje je vreme da se ova tema oživi. :)

od juče je počela prodaja, a program imaš na sajtu. pokriven je priličan broj tema i žanrova, pa se nije baš lako snaći. žao mi je samo što ni ove godine zvaničnu selekciju ne prate odgovarajuća objašnjenja kako bismo znali zbog čega su određeni filmovi uvršćeni. pošto ima i prilično "tankih" naslova (većina filmova programske celine FantAzija nije ništa posebno vredna, a sigurno je bilo i adekvatnijih naslova).

ja ću i ove godine iskoristiti priliku da pogledam što više evropskih i azijskih filmova s obzirom da ih posle neće biti u bioskopskom repertoaru. a od holivudskih me najviše raduje Sweeney Todd pošto me veoma raduje svaka nova saradnja Burton/Depp.

šta vi gledate i šta biste posebno izdvojili što se tiče ovogodišnje selekcije?
Korisnikov avatar
By Sunce
Ja ne znam sta cu gledati. Zato sam obnovio ovu temu koja se lepo ne zove FEST08 :( . Preporucite filmove.

Paki, hvala na programu! :hug:

Videh sad da Klod Sabrol ima svoj film na Festu: "Dvostruka ljubav". Verovatno cu ga pogledati.
Korisnikov avatar
By Sunce
Mislim da cu pogledati filmove "Svedoci" i "Nocna straza".

http://www.fest.org.yu/2008/filmovi/detalji.php?id=58

Назив филма: Сведоци
» Оргинални назив: Les temoins
» Држава: France , 2007 » Трајање: 112 минута
» Режисер: Андре Тешине / André Téchiné
» Улоге: Мишел Блан / Michel Blanc, Емануела Беар :love: / Emmanuelle Béart, Сами Буажила / Sami Bouajila, Жили Депардје / Julie Depadieu

» Дистрибутер: UGC International » Програмска целина: Хоризонти

Пројекције:
Сава центар, 29.02 u 17:30 часова [200 динара]
Дом синдиката, 01.03 u 17:30 часова [200 динара]

» Кратак опис:

Ману, стар 20 година, стиже у Париз да тражи посао и усељава се код сестре, Жили. Она вежба да постане оперска певачица и покушава да се одвоји од брата. Ману је ноћна птица. Упознаје Адријена, отвореног, култивисаног геј доктора од педесетак година са којим започиње необавезно платонско пријатељство. Адријен га ускоро упознаје са својим пријатељима. Убрзо води Мануа на крстарење Медитераном са младим брачним паром – Мехдијем, полицајцем, и Саром, књижевницом. Рођење детета као да је овај необични пар учинило срећнијим, али изглед вара. Код Мехдија, ревносног полицијског инспектора, очинство утиче да му тиранске особине буду јаче, а Сара, која није у стању да оствари везу с бебом, урања у писање очајнички тражећи инспирацију. Ненамерно и не знајући, Ману их све приморава да се суоче са својим правим жељама.

Назив филма: Ноћна стража

http://www.fest.org.yu/2008/filmovi/detalji.php?id=52

» Оргинални назив: Nightwatching
» Држава: Canada/France/Germany/Netherlands/Poland , 2007 » Трајање: 134 минута
» Режисер: Питер Гринавеј / Peter Greenaway
» Улоге: МАртин Фриман / Martin Freeman, Ева Биртсли / Eva Birthstle, Џоди Меј / Jodi May, Емили Холмс / Emily Holmes

» Дистрибутер: Content Film International » Програмска целина: Хоризонти

Пројекције:
Сава центар, 23.02 u 17:00 часова [200 динара]
Дом синдиката, 24.02 u 17:30 часова [200 динара]

» Кратак опис:

Година 1642. означава прекретницу у животу прослављеног холандског сликара, Рембранта, јер је доживео промену од богате и поштоване славне личности у пуког сиромаха. На наговор трудне жене Саскије, Рембрант нерадо прихвата да слика групни портрет Милицијског друштва амстердамских мускетара, који ће касније бити познат као Ноћна стража. Рембрант постепено открива убиство скривено под плаштом војног инцидента. Уверен у своје богатство и успех, Рембрант одлучује да разоткрије заверенике око убиства. Упирући прст кроз саму слику, уз необориве доказе, он своју оптужбу пажљиво гради, откривајући ружну, дволичну страну холандског друштва у такозваној златној ери. Сви докази стоје и нама на располагању да их откријемо.
Korisnikov avatar
By DarkAngel
program :trampolina: , odoh odmah da vidim sta ima....... :auto:

P.S. nisam ja nikad sumnljala u Pakitu :friends: :kiss:
Korisnikov avatar
By DarkAngel
u februarskom Yellow cab-u ima clanak sa detaljnim opisom svakog filma, 90 dinara je casopis pa uzmite.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ma to ima i na sajtu, s tim što su tu samo informacije o radnji filma. za ostale zanimljivije detalje (tipa kritike, festivali, ko su ti reditelji i glumci) ipak treba kopati po Netu.
Korisnikov avatar
By Sunce
Posto sam pod utiskom filma "Svedoci" resio sam da ovu temu ponovo pokrenem fotografijama iz filma:

Slika Slika
Slika Slika Slika

Inace, ovaj glumac nas je na kraju projekcije pozdravio i odgovarao je na pitanja publike.

Pogledajte ovaj "gej" film!

Les Temoins trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=NNNeqCJrPoM
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Ladno smo bili na istoj projekciji, kolega :) . Film je dobar, likovi lepo iznijansirani, a Manu je presladak :love: . Ja mislio da ga pitam za broj telefona, kad je doslo do toga da mu publika postavlja pitanja :D .
:sesir:
NOX
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!