Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

potpuni sam poCetnik u pravljenju mjuzena kompu, radila sam uZ saradnju prijatelja u kju bejZu na nekoj creative live 2.1 kartici (kupljenoj pre 4-5 god koja sad , polovna, ne vredi ni 15 EU).
ali drug preko nje, dobrih klavijatura, eXtra gitara, mixetice itd, pravi WOOOOOOOOOOOW muziku (cak i za neke predstave) i radi narodnjaCHke albume za pare, i ambijeTal za svoju duSHU...

e sta je meni bitno...
nisam se culadugo sa njim i zaboravih modele polovnih kartica koki su bili oko 15 eu pre 2 god.... a nista mi jace i ne treba,samo nesto pristojno, za pocetak.

imam nekih 30 eu maX, pa sta i gde da kupim polovno??
gledala sam i ove creative live 7.1 24 bit-a, ali svi priCaju kako ona samo poboljava zvuk uodnosu na integrisane kartice; niko nigde nije spomenuo PRAVLJENJE MUZIKE !!

saveti???

unapred hvala,
K.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
za pravljenje ti trebaju opravo one "dobre klavijature, eXtra gitare, mixetice itd". možeš i preko nekog softvera. u suštini ako ti dobro ide pisanje muzike tek tad treba da razmišljaš o zvučnoj. ona je najmanje i bitna u celoj stvari.
Korisnikov avatar
By andjela
creative zvucne kartice su igracke i nisu za takvu upotrebu. za takvu karticu ti treba mlo vise od 30€ :)
Korisnikov avatar
By Kittrie
Originally posted by 2Q2Bstr8
za pravljenje ti trebaju opravo one "dobre klavijature, eXtra gitare, mixetice itd". možeš i preko nekog softvera. u suštini ako ti dobro ide pisanje muzike tek tad treba da razmišljaš o zvučnoj. ona je najmanje i bitna u celoj stvari.

to je sve odradjeno mnogo davno...
imam bar 40 pesama koje su snimljene na komp,uglavnom vokali i gitara...
a spremam se da poboljsam i sviranje klavijatura...

@andjela

cula sam nekih stotinak stvari i uradila tri sa covekom koji radi i albume na toj staroj creative i savrseno sam zadovoljna zvukom itd...

rekoh pocetnik sam i treba mi igracka...
jel ima neko preporuke za ono sto trazim...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
šta tačno ta kartica treba da radi? ako treba samo da snima/reprodukuje za to ti je dovoljna bilo koja. ako tražiš sintetizer zvukova to onda malo više košta.
Korisnikov avatar
By Kittrie
ne, kaZem ti vec da imam dosta pesama snimljenih naprvu loptu preko miKrofona i lalalalala u vokal/guitarverziji pjure, nisam to probala nikako obradjivati na ovoj inteGrisanoj kartici.
a ono, imam tripove od rokiCja, preko,ambijetala ,jaZZa... no,tO nije bitno.. uGLavnom celoG zivota mii meloDije sa sve teXtovima i aranzmanima padaju na pameTko niCH (kad nije 'suSHni' period,lol), i u sTanju sam da urokuod miut 2 napravim odlicnu harmoniJsko/ritmicnu bazu beSme preko melodijskelinije, a uglavnomto prati skoro ceo aranZman u glavi.
pLJus, ono, otprilike imam 'prirodan', ne naucen 100% sluh, mjuza raNz in da femili, i dok je stVaram, sviRam, pevam, iGRam, jedino tad sam trulY happy.
(raZmisljala sam poStat peFaljka, al poSTo ni kaRajoke ne smijem zapocet pre 2 piCja, odustaH od ideje, jeR bi me moja stiDljiFost i sklonoST ka poroCima odVele u propast :sigh: )

LM... (al volem pricat, *ebaLo me sFe, al ono, buDna sam od 5 pa mi se da opROstit,mmmmmmmmm :trep: ?)

treba mi sintetizer zvukova, ili kako god se to zove lol.
znaci da mogu da ubaCHim midi od keyborda, ili gitaru i tanDRchem, a ovamo se cuju slaVuji ako zelim :yes:

jel sam ja baSS toliko biLLa nejasna u posTavci teme?

p.s. svi pricate skuplje,skuplje itd.. ali meni samo trebaneka glupost zapocetak
Korisnikov avatar
By Kittrie
ljudi, ko sto reKA gore..

onaj moj prijatelj breto radi na kRiejtivu za 2.1 sistem, ima pentium na 1 giga, i 512 ddr.. ali uz ostalu opremu i talEnat, on ukJu beJZu praVI cuda, ali CUDA....

puSTala sam nekim ljudima njegove ambijentale, i oni (a nisu ani-sluhisti u pItanju) su biLi najZEsHcje ubedjeni da je vangelis, jer citiram: 'samo on moZe da napravi neSto da zvuci ovako'

i ajde pls onda mi navedite neke modele, ako moze starije,losije, pa da vijam polovnu, jeR stvarno ne planiram da iZDajem album i pravim kuCji stidio madonninog produKcijskoG kvalitetA, nego da se iGram .
*izgubih drugov br mob-a, nebih ni davila ovde, i prestaCJu kad ga uvijam,lol
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
sve te Creative koje su se prodavale ili se još uvek prodaju su kartice manje-više iste funkcionalnosti. ako su za taj 7.1 model rekli da "samo poboljava zvuk" u odnosu na integrisane kartice, to isto radi i taj njegov 2.1 model. za male pare ćeš teško naći dobar hardverski sintisajzer. ja i dalje mislim da treba da tražiš programe za snimanje i obradu zvuka, a ne zvučne kartice.
Korisnikov avatar
By andjela
uzmi neku audigy tu je cena koliko imas. ali kao sto 2qute kaze treba ti software, a ne hardware za to sto zelis da radis.
Korisnikov avatar
By Kittrie
e fallaaaaaaaaaa :D

a sto forsirate toliko programe, vecina ljuDikoji ista rade sa mjuZom koriste kjubeJz ? jwl i to pROmblematicno, qq meni *ne racunam reason etc
Korisnikov avatar
By Elipsis
Pa pazi sto se tice zvucne kartice najbolje ti je da uzmes neki audigy uz koji ces dobiti i dodatak koji se stavlja na 5.25 mesto (mesto za CD drajv) i koji na sebi ima gomilu konektora. A sto se tice pravljenja muzike treba ti software koji to radi tako sto povezes neku klavijaturu sa kompom a sve ostalo ce raditi program (gomila instrumenata itd) Sto se tice software-a kvalitetni programi su jako skupi ali siguran sam da mogu da se nadju na "popustu".
Evo ti jedan primer programa koji ima emulirane najpoznatije Korg modele sintisajzera. http://www.korg.com/gear/info.asp?a_prod_no=legacy
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Ako planiraš da se bakćeš sa MIDI formatom trebaće ti kvalitetan soundfont, a to se jako teško nalazi (a da je naravno dž). Ja imam Audigy, od 50 različitih soundfontova sam skrpio jedan koji koliko toliko zadovoljava moje prohteve. Ali za kvalitetan soundfont ti treba MINIMUM 1 GB RAM-a. Nemam klavijature niti bilo koji drugi hardverski dodatak, sve radim preko Cakewalka i u principu za nekog ko nema veze sa muzikom mislim da ispadne OK :muzika:
Korisnikov avatar
By mishicavo mache
aman sestro slatka ne treba tebi muzichka kartica nego neki softver poput cubase-a za editovanje midi podataka.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!