Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Slika

Easy Travel Card je studentska identifikaciona kartica, a ujedno i sistem koji objedinjuje najvece prevoznike putnika u saobracaju i studente svih Univerziteta i Visih skola.

Studenti imaju popust na sve putnicke linije prevoznika koji su u sistemu ETC.

Pravo na karticu imaju SVI studenti Srbije i Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Kartica vazi jednu skolsku godinu.

Pri kupovini ETC kartice potrebno je imati:

* jedna fotografija (format
slike kao za licnu kartu),
* fotokopija prve strane
indexa i poslednjeg
overenog semestra
* fotokopija obe strane licne karte
* CENA: 500 din

Kartica vazi do 31.12.2008.

http://www.etc.org.yu/etc.htm
Korisnikov avatar
By DarkAngel
cula sam za to, a koliko si popusti? Da li se tacno zna za koje prevozno sredstvo je koji popust...ili to zavisi od kompanije do kompanije cije usluge koristis?
Korisnikov avatar
By DarkAngel
mada evo kada smo kod toga evo i jos jedne korisne info...da ne otvaram sad novu temu...

http://www.euro26.org.yu/isic/kartice.php

ISIC-International Student Identity Card - Student ID

ISIC-International Student Identity Card-Student ID je međunarodna studentska i učenicka identifikaciona kartica koja predstavlja zvanični dokument, tj potvrdu da je vlasnik kartice učenik ili student. ISIC karticu koristi preko 5 miliona studenata i učenika u celom svetu. ISIC kartica je jedina studentska i učenička legitimacija koja je priznata u celom svetu kao ID dokument. ISIC postoji od 1949. godine i funkcioniše pod pokroviteljstvom UNESCO-a (the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization)
ISIC ima i discount funkciju jer pomoću nje se može ostvariti preko

35.000 popusta u 110 zemalja u svetu. Ukoliko se student ili učenik nađe u jednoj od 110 zemalja u svetu, nemora da ima pri sebi nijedan drugi dokument (pasoš, lična karta, i sl). Jedino što mu je potrebno je ISIC kartica. ISIC kartica je medunarodna studentska i učenicka ID kartica koja se primenjuje kao osnovno sredstvo identifikacije na mnogim univerzitetima i školama u svetu, a služi i kao bankovna kartica.

KOJI POPUSTI SE MOGU OSTVARITI SA ISIC KARTICOM?

ISIC omogućava preko 35.000 popusta u celom svetu u raznim oblastima. 2.800 muzeja, 1.200 autobuskih, železnickih i avio kompanija, 24.000 hotela i hostela, 27.000 atraktivnih destinacija, trgovačkih centara, telekomunikacionih kompanija, festivala,sportskih manifestacija, itd.
Uz pomoć ISIC kartice može se uštedeti 75% na medunarodnim telefonskim razgovorima u 60 zemalja u svetu koristeći sistem isiConnect. Takode, može se koristiti SMS, FAX i E-mail preko sistema isiConnect ukoliko posedujete ISIC karticu. U Kanadi štedite 35% ukoliko putujete nacionalnom železnicom, u Egiptu je popust fenomenalnih 50% za putovanja vozom, autobusom ili avionom. U Francuskoj štedite 16 EURA na letovima AIR FRANCE-a. Ukoliko ste ljubitelj muzeja i ustanova kulture svoju ISIC karticu možete iskoristiti u Londonu posetom muzeju voštanih figura Madam Tussauds (Madam Tiso), u Grčkoj u Nacionalnom Arheološkom Muzeju možete ostvariti popust od 50%, a u Italiji u preko 100 muzeja može se ostvariti popust od 33-50%. U Češkoj se popusti mogu ostvariti posetom muzejima, u gradskom prevozu, bioskopima, pozorištima, operi, autobuskom prevozu. Na prevoz vozom u Češkoj imate popust 30% koliko je i u Srbiji ako putujete vozovima žtp “Beograd”,ili ako putujete “Hrvatskim Željeznicama, “Makedonskim Železnicama, “Slovenačkom Železnicom, “Železnicama Republike Srpske” U Srbiji možete putovati sa 30% popusta autobusima “Severtrans”-a, iz Sombora, “Jedinstvo” iz Vranja ili na linijama atp “Vojvcodina” iz Novog Sada, “Litas”-a iz Požarevca, “Jugoprevoza” iz Raške, “Rumatrans”-a, “Europa bus” iz Valjeva, “Autotransportno” iz Pirota i mnogih drugih autobuskih prevoznika na domaćim i međunarodnim linijama. Autobusima beogradskog “Fudex”-a možete putovati sa popustom od 20% na svim međunarodnim linijama na kojima saobraća ovaj prevoznik. Za letove “Jat Airways”-a imate popust 30% ukoliko posedujete studentsku ID karticu ISIC. U beogradskim pozorištima popusti su od 20-50%, kao i u muzejima, galerijama, CD klubovima, auto-školama, školama kompjutera i stranih jezika, fotokopirnicama, restoranima…

KO MOŽE POSEDOVATI ISIC KARTICU?

Kriterijumi za izdavanje kartica su izuzetno strogi i propisuje ih ISIC asocijacia. ISIC karticu mogu posedovati iskljucivo aktivni studenti sa overenim semestrom i ucenici stariji od 12 godina koji su na redovnom školovanju. Prilikom izdavanja kartice student je obavezan da priloži fotokopiju indexa sa poslednjim overenim semestrom ili uverenje o studiranju sa fakulteta i jednu fotografiju manjeg formata. Srednjoškolci prilažu fotokopiju dacke knjižice ili potvrdu iz škole i jednu fotografiju manjeg formata.Prilikom vađenja kartice plaća se godišnja članarina u iznosu od 350 dinara.

GDE SE MOŽE IZVADITI ISIC KARTICA?

ISIC se može izvaditi u prostorijama Studentske unije ETF-a (SUETF) 33 svakog radnog dana od 11h-13h po ceni od 350 dinara.
Poneti jednu fotografiju i uverenje da ste redovni student
By Swanheart
hajde samo stavi link za zvanicnu stranu ako nije problem
Korisnikov avatar
By DarkAngel
nema to sam nasla na forumu ETF-a moraces da vidis tamo
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ja sam imao EURO<26 i jedino sam je koristio za ŽTP gde imaš 50% popusta. tu sam dosta putovao, pa mi se isplatila članarina. a ostale popuste u prevozu sam već dobijao na indeks, tako da mi kartica tu ništa nije posebno vredela. za pozorišta i bioskope, ovi koji daju popuste daju ih i na indeks. isto tako i što se tiče radnji, 2-3% popusta stvarno nije vredno pomena.

pokušaj da proceniš koliko ćeš realno popusta ostvariti, jer je velika šansa da ako ne trošiš dosta ti se kartice neće ni isplatiti.

btw, na novosadskom univerzitetu se ove kartice dobijaju uz abonentsku knjižicu. pa ko jede u menzi dobije i karticu sa popustima.
By Swanheart
ja koristim trenutno Easy Travel Card i popuste za prevoz, Autoprevoz Cacak daje 40% popusta na povratne karte sto mi vise nego savrseno odgovara.
Razmisljam bas da li da izvadim IYTC - International Youth Travel Card - kartica je namenjena mladim ljudima do napunjene 25 godine żivota (bez obzira da li su studenti, učenici, zaposleni ili nezaposleni), koji prevashodno putuju van Evrope.
By pčelica
Sve te kartice su super!
Zaista.
:)
(Sramota me da priznam, al' ja sam
krivotvorila svoju Euro 26, lol. Jer je bio datum
napisan flomasterom, pa se nekako razmazalo, pa sam ja
onu 6 iz 2006. prepravila na 8 u 2008.
Yup.
Živi sam buntovnik. Livin' on the edge!
:elvis: )
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by 2Q2Bstr8
ja sam imao EURO<26 i jedino sam je koristio za ŽTP gde imaš 50% popusta. tu sam dosta putovao, pa mi se isplatila članarina. a ostale popuste u prevozu sam već dobijao na indeks, tako da mi kartica tu ništa nije posebno vredela. za pozorišta i bioskope, ovi koji daju popuste daju ih i na indeks. isto tako i što se tiče radnji, 2-3% popusta stvarno nije vredno pomena.

pokušaj da proceniš koliko ćeš realno popusta ostvariti, jer je velika šansa da ako ne trošiš dosta ti se kartice neće ni isplatiti.

btw, na novosadskom univerzitetu se ove kartice dobijaju uz abonentsku knjižicu. pa ko jede u menzi dobije i karticu sa popustima.
:up:
Originally posted by Swanheart
Razmisljam bas da li da izvadim IYTC - International Youth Travel Card - kartica je namenjena mladim ljudima do napunjene 25 godine żivota (bez obzira da li su studenti, učenici, zaposleni ili nezaposleni), koji prevashodno putuju van Evrope.
za ovo sam cuo da i ne daju popuste vani. dosta mojih je islo u poslednjih dve tri godine u francusku i austriju i kazu da im nije vredela. raspitaj se malo...
By pčelica
Zavisi o čemu se radi.
Za ulaz u Luvr npr se ne dobija popust
ali se dobije za obilazak katakombi.
Onda, ček' da se setim...
Mis'im i da ima neki popust na nedeljnu
kartu za metro u Parizu.
Korisnikov avatar
By Scorpy
Npr. ja sam hteo da vadim to pred ekskurziju [Italija], poshto mi je prethodna istekla, ali me je posle mrzelo da se muchim jer sam negde prochitao da u Italiji vazhe samo kartice koje su izvadjene u zemlji chlanici EU...ostatak vam je jasan...

Sledetje godine netju morati da se muchim. Mislim da se dobijaju na faxu :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!