Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Kako se lecite od nesanice?

Ja sam od kad znam za sebe nocni tip. Danju nesto brljavim, a nocu se razbudim i ne spava mi se.

Ranije sam se dovodila u "normalu" (po kriterijumu drugih) tako sto ostanem budna celu noc i dan i onda uvece zaspim. To potraje nekoliko dana, i onda sve iz pocetka.

Nikad nisam uzimala nikakve lekice za spavanje.

Da li je neko od vas uzimao nesto i sta?
Korisnikov avatar
By colorado
Imam u potpunosti isti problem kao ti. Celoga zivota... i veceras. :-/
Takodje nikad nisam nista uzimao. Ljudi preporucuju valerijanu jer je prirodan lek... ali to je vise za smirenje.. a nije da sam nervozan, makar ne uvek, pa mi deluje besmisleno.

Cak sam danas isplivao 1,5km i prepesacio 4. Umoran sam i oci me bole, ali opet nista od sna.

Svako ko nema problema s ovim poseduje *dar*!!
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Meni je juce bilo katastrofa - nisam mogla da zaspim do 10 ujutro. A onda su me zlotvori probudili oko 15h (meni je 5 sati sna nedovoljno).

I sad sam uzasno umorna, ceo dan sam imala neka cimanja, ali daleko od toga da mogu da zaspim. Cak ne mogu ni da lezim u krevetu. :isus:
Korisnikov avatar
By dungoll
isto ovako >>> Ranije sam se dovodila u "normalu" (po kriterijumu drugih) tako sto ostanem budna celu noc i dan i onda uvece zaspim. To potraje nekoliko dana, i onda sve iz pocetka.

Stalno. A narocito kad nemam obaveza ujutro (citaj kad ne idem na posao, posto na faks nisam ni isao poslednje dve godine).
Evo sad konkretno, kao spremam neki ispit, sinoc zabagovao do devet, pa prespavao ceo dan, sada sam spreman upravo na vracanje u normalu. Nema spavanja do verovatno negde veceras oko 22 h:rock:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
To je cool kad mozes da izdrzis, ja vise nema teorije da izguram ceo dan do uvece, oko podneva obavezno krecem da bagujem.

Jel' neko probao to sa Valerijanom?
Korisnikov avatar
By dungoll
ma... :)

zabodi joint i uspavaces se :)

zabodi litru nesa ili neke vec soluble kafe i preziveces ceo dan :)

iskreno, ja nekad toliko ne mogu da spavam... da nema sanse da me ista baguje. :) tako ce biti danas. nadam se.
Korisnikov avatar
By dungoll
pa jbg, mene trava jako uspava. :) pogotovu u vecim kolicinama.

pazi, speed te moze drzati budnom ceo dan... to je jedno resenje :)

a uspavati te moze i iscrpljivanje pred crt monitorom ili crt tvom.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Evo, da se javi jos jedna "obolela" od insomnije. :peace:
Uzasno mi je, ali trenutno mi se ne preduzima nista protiv ovog stanja. :zid:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
:chestram:

Dobro da je nikla ova tema, da ne moram da trazim onu o drezdanju. :)
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Ova tema je o lecenju insomnije, ona druga je o uzivanju u njoj. :lol:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Pazi stvarno.. ali ja ti levitiram negde izmedju uzivanja i potrebe za terapijom. :lol: :kesa:
Korisnikov avatar
By dungoll
e u medjuvremenu... insomnia kod mene ima veze sa lunarnim hodom :)

just for the record :D :potapsava:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Kod mene, najcesce, ima veze sa kosavom. Tad stvarno ne mogu ni minut da odspavam, jer imam osecaj da mi duva kroz organizam. Freaky skroz.
Korisnikov avatar
By dungoll
jbte... :) a kako znas da duva kosava ukoliko je ne cujes ? pusti muziku ?
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Ja nisam ustanovila korelaciju sa bilo kojom od prirodnih pojava.

Jednostavno - insomnia, ergo sum. (drezdim, dakle postojim)
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by dungoll
jbte... :) a kako znas da duva kosava ukoliko je ne cujes ? pusti muziku ?
Obicno cujem, ali i kad nisam svesna da napolju duva neki jak vetar, moj organizam to nekako opet registruje. Bez izuzetka. Uzas.
By Swanheart
glupi mesec i glupi rakovi i glupa insomnia
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Danas mi nutkaju melatonin za leenje nesanice.

Jel' neko probao?
Korisnikov avatar
By colorado
Meni trava takodje ne pomaze. Inace me ona dize.
Korisnikov avatar
By *deni*
Da kucnem o tvrdo, nemam problem sa nesanicom.
Cim legnem, zaspim kao top u roku od nekoliko minuta.
:budilnik:
By ~ Le Saint X ~
ah...
treba mi ponekad 2 do 4 sata da zaspim

a ponekad probdim noc ili nekoliko noci za redom
By Çâðê_DUP
Muči me nesanica. Vilenim noću već nedeljama. Odspavam preko dana, ali sklopim jedva tri sata i hronično sam neispavana. Jedva i uspem da zaspim. Proces uspavljivanja traje satima, obrćem se po krevetu, jedva zaspim na kratko komirana od umora. Tj toliko sam umorna da ne mogu ni zaspati, A kad zaspim, nakon buđenja, imam utisak da sam spavala satima, tj imala bih da nije tog umora koji me sustigne par sati kasnije. Ne pamtim kada sam se ispavala kao čovek. Imate li neki savet? (nikakva hemija i tabletice) Možda neki čaj? :iskolacen:
Korisnikov avatar
By Deksi
Originally posted by Angelina777
Muči me nesanica. Vilenim noću već nedeljama. Odspavam preko dana, ali sklopim jedva tri sata i hronično sam neispavana. Jedva i uspem da zaspim. Proces uspavljivanja traje satima, obrćem se po krevetu, jedva zaspim na kratko komirana od umora. Tj toliko sam umorna da ne mogu ni zaspati, A kad zaspim, nakon buđenja, imam utisak da sam spavala satima, tj imala bih da nije tog umora koji me sustigne par sati kasnije. Ne pamtim kada sam se ispavala kao čovek. Imate li neki savet? (nikakva hemija i tabletice) Možda neki čaj? :iskolacen:
Caj od kamilice,toplo mleko i banane pred spavanje pomazu...to su makar meni savetovali dok me mucila nesanica bez nekog "konkretnog" razloga u jednom periodu.

Meni je doduse najvise pomogao onaj vitamin B-complex....pio sam ga ujutru i uvece i delovalo je,valjda smiruje nervni sistem i opusta....stagod,bitno da je pomoglo :)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Kazu da mlaki caj od nane pomaze.
Isto tako, caj od jelinih iglica ili od hmelja. Valerijana, ali ne koristiti duze od dve nedelje. Kombinacija maticnjaka i majcine dusice. Pa i svemoguci kantarion. Ustvari, preporucuju bukvalno svaki caj koji moze da se nadje na policama supermarketa, ali od vecine slaba vajda. Desi mi se da uspem da zaspim, ali se onda probudim u tri, pola cetiri :iskolacen:
Od lekova je dobar lorazepam, dosta brzo deluje, pa uvek mogu da pokusam da zaspem 'normalno', pa ako ne ide, onda znam gde je kutija.
Ako je nesanica posledica stresa i nervoze, mogu da pomognu i sedativi.
Jos nisam probala Deksijev predlog, ali budem, ako se uskoro ne vratim u normalu...
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by ZvezdasBG
Cim legnem, zaspim kao zaklan. :D
Pa sta se javljash onda u ovoj temi ludaku jedan :lol:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!