Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Veza ili sloboda!?

VEZA
44
73%
SLOBODA
16
27%
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by unic0rn

Uostalom, kada pukne, mnogo je bolji osecaj znati da si dao sve od sebe i bio iskren i posvecen, nego da da ne budes nacisto sa sobom sta si ti hteo od toga, ili da mislis da si nekog zavitlavao, trosio sebe uzalud. Kazes lepo - vredelo je, dao sam sve od sebe, nije uspelo - bravo ja jer sam ispao covek a ne emotivni bogalj koji na kraju izda fiskalni racun sa sve obracunatim PDVom :lol:

Opet se moram sloziti, apsolutno :shake:

I ne volim te fraze - "vratice ti se" - kao da je zivot sistem spojenih sudova pa sto se izlije to se i ulije nazad, jer zapravo nece ti se vratiti nego ces samo dobiti nove prilike kada ce zapravo taj trud biti obostran.

Korisnikov avatar
By leobg
Originally posted by RACABG
Originally posted by leobg
... a opet zagrliti ga-je pred pocinak. Ja zivim za trenutak u kome cu pored sebe imati inspiraciju i smisao mog zivljenja,imati osobu koja ce mi biti gorivo za dalja napredovanja, za , ostvarivanje mojih snova, za osobu koja ce mi reci mozes ti to ili uspori malo, preterao si.
..... valjda za ostvarivanje zajednickih snova
Kad sam mislio na ostvarivanje mojih snova, oni su vezani za neke moje licne snove, sto ne islkucuje i njegove naravno, a zajednicki snovi se izgradjuju kroz vezu i najbolje je ako se moji snovi poklapaju sa njegovim, pa nam postanu zajednicki, na to sam mislio kad sam ono rekao.
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by ns.happy
Originally posted by leobg
Ma koliko bilo tesko obuzdati porive, veza je savrsenstvo koje trazi odricanja, ali koja i mnogo daje.
hmmm, ne bih se slozio... kakvo odricanje??? kad volis nekog, valjda ti nista nije tesko, valjda imas podsticaj... mislim da je problem upravo u tome sto se na to nesto gleda kao na odricanje, pa onda vazes i meris ko se vise odrekao, pa je to kao neki dokaz ljubavi sta god...
:klap:

veza zasnovana na ljubavi daje svu slobodu.
dakle, nije mi nista zabranjeno, a ja svojom slobodnom voljom biram da budem ˝vezana˝- dok me to cini srecnom.
nema zrtve, nema odricanja ni kalkulacija... sve sto radimo, radimo zbog sebe - onaj ko to ne uvidja, laze prvo sebe, pa zatim i druge :gotika:
Korisnikov avatar
By Dina
Dopada mi se ovo sto je Eya rekla. Ili kako sam nekada negde procitala da postoji "sloboda u prisustvu druge osobe". Uz taj uslov sam za vezu, bez njega za slobodu...
Korisnikov avatar
By suicidal.pony
Pa ono..zavisi..ako me osoba ne gushi onda sam za vezu
Korisnikov avatar
By vremecuda
Veza :D
Nisam neko ko voli da svrlja dok sam u vezi.Dovoljna mi je ta osoba samim tim sto sam se odlucila za vezu sa njom,ne treba mi niko sa strane...E sad,ukoliko osetim i pozelim nekoga sa strane(dok sam u vezi)znaci da s' istom nije nesto u redu...Shkripi... :D
I naravno,bez gusenja,ludackih napada ljubomore,tenzije i td...tako samo moze da me otera od sebe :)
Pored mene ima svu ljubav,paznju,postovanje,poverenje i sloboduu,za uzvrat NARAVNO ocekujem isto!
Znaci VEZA ali i SLOBODA :D
Korisnikov avatar
By Tot
:up:

da jbt... SLOBODA... kontrast slobodi moze biti samo stanje bez slobode.... a ako tako kapiras vezu, onda o vezi ne treba ni da razmisljas...

:jazzva:
Već sam pokušaj razmišljanja je za pohvalu. Razmišljanje ili sloboda(od razmišljanja)? Sloboda bate!
Korisnikov avatar
By Lunja
Ja sam za onu parolu iz Moulin Rougea: "Truth Beauty Freedom Love".

Tako da nisam ni glasao na anketi. :hand:
Korisnikov avatar
By Afrodisiac
U poslednje vreme sam pobornik iskljucivo slobode.
Lepo je sve to, ljubav-veza ali nije to za mene.
A sto se tice slobodne veze... to ne mogu da skapiram.
By Snow_Crystal
Originally posted by DarkAngel
Veza! uvek sam za DA, samo nikako po svaku cenu. Imam neki stav u kome verujem da se treba boriti, zrtvovati i imati puno razumevanja i kompromisa prema voljenoj osobi (mada i kada nije voljena toliko, opet se trudim da budem zaista fer prema njoj i da joj to predocim na kulturan i nesrceparajuci nacin). Veze zaista znaju da budu VEOMA odlicne i kvalitetne samo ako si spreman da prihvatis do neke granice, kako mane tako i vrline svoga partnera. Treba biti dovoljno otvoren za sve, za trenutke neznosti, za trenutke paznje, za intimne trenutke, pa cak imati razumevanja i za prevaru (takodje u zavisnosti od njene velicine). Ali ne dozvoli da te previse gaze, i da te menjaju NA LOSE. Vrednuj sebe i tako ces znati da vrednujes druge. Uzivaj u vezi ako imas priliku za to, daj celog sebe, pa neka ti posle bude krivo ako nije uspelo, makar znas da si se ti trudio da to funkcionise
, i da je taj neko mozda izgubio coveka koji se tesko nalazi. Budi odan i veran, posten i voli, voli do max, jer ce ti se sve vratiti...Jer mnoooogoooo je lakse stati pred svojim moralom i svojom licnoscu kada znas da si dao sve, da si stremio svim silama ka nekom cilju, ali nije se dalo ili nije se moglo, nego ako budes svestan da se nisi dovoljno potrudio, onda ce te uvek to kopkati i gledaces sebe kao nekog ko nije dobar na tom polju. Zato glavu hrabro gore i napred, ali ne kroz zid, samo kroz srce...Srecno
Nemam nista da dodam sem ovo oko prevare...To NIKAD ali NIKAd ma kakva i kolika bila ne bih oprostila...:nope:
Korisnikov avatar
By DarkAngel
treba dati max, ali ne MAX ISPOD NIVOA. Ja mozda pricam gluposti, i mozda me gledate kao novopecenu maloletnicu, ali znam o cemu pricam...mada VEZA I SLOBODA uvek postoje u zajednickom kontekstu samo ako se pronadju prave osobe koje ta dva pojma spajaju i razumeju na isti nacin
Korisnikov avatar
By DarkAngel
PTICE SU SLOBODNE ZATO STO UMEJU DA LETE, KADA I VI OSETITE U VEZI DA SE MOZETE VINUTI U VISINE...PITACETE SE STA JE TO I KAKO JE MOGUCE BITI SLOBODAN U VEZI? Onima kojima ovo zvuci kao bajka, reci cu samo da su citali pogresne knjige....
Korisnikov avatar
By vanillapuff
PTICE SU SLOBODNE ZATO STO UMEJU DA LETE, KADA I VI OSETITE U VEZI DA SE MOZETE VINUTI U VISINE...PITACETE SE STA JE TO I KAKO JE MOGUCE BITI SLOBODAN U VEZI?
Darkic :hug: , ovo je tacno, tako tacno...... :love: :setnja: :yay: :mazi:
Korisnikov avatar
By DarkAngel
:sweet: znam ja sta pricam, samo ne znam sta radim, i to sve na svoju stetu
Korisnikov avatar
By Hys.
hm, moracu donekle da se slozim sa snow ...
Ukoliko pod prevarom podrazumevamo krsenje dogovora izmedju partnera za koji pocinilac zna da ce izuzetno povrediti partnera, mislim da u tom slucaju dolazi do raskida ugovora (bar kad sam ja u pitanju) :sudija:
Zavisno od stepena krsenja pomenutog ugovora, da li je sasvim prekrsen, ili je prekrsen do odredjene mere plus usputne olaksice, sledi odgovorajuca kazna.
Stoga, kao gore navedeno, kod complit brich of contract, contract iz invalid.
Kod majnor misdiminors, contract iz rikonsidered, aplikejshn iz cheked egen wid worning det fjutur misdiminors wil kari konsekvences.
Il da ga, prostite, uprostim:
ukoliko je dogovor da partner ne moze da ima seks sa drugim do partnerom, i da bi takva akcija izuzetno povredila tu osobu, a partner to uradi, kontrakt invalid.
ukoliko je precutni/neprecutni dogovor da ukoliko partner poljubi npr nekog drugog to moze opet povrediti drugog partnera, ali ne do te mere (sad opet zavisno od situacija) i da u principu, partner moze da predje preko toga bez velike drame (opet sada zavisi i od ucestalosti misdiminora) onda kontrakt moze da se rivajzuje.

Zato ne volim sustinski termin "prevara" jer u principu neke stvari koje se podrazumevaju pod "prevarom" ovako kolokFijalno ne moraju to da budu. Ja preferiram termin IZDAJA, jer to je bas to-neko je uradio svesno nesto sto jako povredjuje osobu koju navodno voli.
Preporucujem svima koji osete potrebu za nekim drugim, iz bilo kog razloga, da to podele sa partnerom. Moguce je da cete cak doci i do nekog resenja, ili cak zakljuciti i da vam nije potreban taj neko drugi, da to partner moze da vam pruzi. U svakom slucaju, bolje je "najaviti" porazgovarati, mozda cak i porazgovarati ukoliko je moguce o "sirenju" kontrakta. Sve, samo ne izdaja.
A da...
Za to je potrebna iskrenost pred sobom i partnerom.
tol'ko od meneka

:srbin:
Korisnikov avatar
By Dina
Devokice u potpunosti se slazem sa tobom :up:

Meni je to da sa nekim mogu da "potpisem" ugovor najvaznije kao i da se obe strane pridrzavaju ugovora :sudija: Kao sto ti kazes da bi do toga doslo osoba mora prvo da bude iskrena prema sebi, onda je lako doci do iskrenosti prema drugome. Mene uvek donekle zacudi kad se ljudi varaju iza ledja. I uvek se pitam zasto to ne mogu da ubace u svoj "ugovor"...
By Simor
Originally posted by devokICA
Ja preferiram termin IZDAJA, jer to je bas to - neko je uradio svesno nesto sto jako povredjuje osobu koju navodno voli.
Izdaju je lepo definisala moja omiljena teta Dženet Vinterson u svom romanu "Pomorandže...": "Pod izdajom podrazumevam kada vam neko obeća da će biti na vašoj strani a onda pređe na nečiju drugu."
Korisnikov avatar
By Loni
Mislim da je na ovo pitanje nemoguće odgovoriti jer smo svi različiti od sebe samih od trenutka do trenutka.

Ono što znam za sebe je...

1) Kad nisam zaljubljen - treba mi sloboda. Onda ne vidim razlog da se posvetim toliko jednoj osobi i da budem s njom 4 puta nedeljno. Umesto toga upoznaš se s novima, družiš se sa njima, lutaš, skitaš. I to traje sve dok ne sretneš osobu, koja te zafascinira.

2) Kad sam zaljubljen - to je potpuno drugačije. Onda mi jednostavno ne treba niko drugi do te osobe. Kao da mi je ceo život skoncentrisan na tu osobu. Kao da živim samo za te susrete i njene reakcije dok je ostalo sporedno.

Ipak tačka 2) ne može se ostvariti na silu. Mnogi su pokušavali da me uguraju u vezu, ali je to bilo veštački i izvlačio sam se. Obratno takođe. Ja se zaljubim i hoću vezu, al' druga strana to ne želi.

Najgora od svega je faza - NI SLOBODA NI VEZA, u kojoj se sad nalazim.
Zaljubljen ko majmun, a ne mogu da osvojim tu osobu.
Pa nit' si slobodan, nit mesecima želiš da izlaziš, ni da imaš seks,
a nit tu osobu imaš, na način na koji bi ti želeo.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Simor
Originally posted by devokICA
Ja preferiram termin IZDAJA, jer to je bas to - neko je uradio svesno nesto sto jako povredjuje osobu koju navodno voli.
Izdaju je lepo definisala moja omiljena teta Dženet Vinterson u svom romanu "Pomorandže...": "Pod izdajom podrazumevam kada vam neko obeća da će biti na vašoj strani a onda pređe na nečiju drugu."
Dzenet rulz :up:
Korisnikov avatar
By DarkAngel
ja volim citat iz knjige "Zapisi na telu" koji ide otrlike ovako
"Srce nikada ne poklanjamo samo ga pozajmljujemo, jer kada bismo ga poklonili nikada ne bismo uspeli da ga vratimo nazad"
Korisnikov avatar
By m..
Sloboda u vezi ili samo sloboda. Izbegavam fundamentalno nesigurne ljude.
Korisnikov avatar
By Dina
ja volim citat iz knjige "Zapisi na telu" koji ide otrlike ovako
"Srce nikada ne poklanjamo samo ga pozajmljujemo, jer kada bismo ga poklonili nikada ne bismo uspeli da ga vratimo nazad"
I jos malo od Dzenet Vinterson:

"Mislim sada da sloboda nije biti ni mocan ni bogat, ni omiljen, ni bez obaveza, vec biti u stanju da volis. Voleti drugoga toliko da makar i za tren zaboravis na sebe, to znaci biti slobodan. "
Korisnikov avatar
By dungoll
joj bre. joj bre.

zasto statusovim glupavim pitanjima dajete ovoliko znacaja. :)

i sam sebi skacem u stomak, ali zbog svih vas, zasto objasnjavate ono sto on ne kapira?

izlisno je da ista kazem.
a i glasanje je glupo? veza ili sloboda ? trt mrt.
Korisnikov avatar
By Dina
Ja mislim da je mnogo vise ljudi koji (ne)svesno suprostavljaju slobodu i vezu. Status je samo rekao ono sto oni (mozda) ne bi rekli, ali postupcima govore...
Korisnikov avatar
By ljiki
Originally posted by dungoll
joj bre. joj bre.

zasto statusovim glupavim pitanjima dajete ovoliko znacaja. :)

i sam sebi skacem u stomak, ali zbog svih vas, zasto objasnjavate ono sto on ne kapira?

izlisno je da ista kazem.
a i glasanje je glupo? veza ili sloboda ? trt mrt.

pa ti napravi svoju mozda ce ti biti manje glupa....

:sekirica: :sekirica: :sekirica:

meni se svidja ......
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by *STATUS*
kratko i jasno pitanje?
VEZA ili SLOBODA ?

Sloboda u vezi!
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
SLOBODA! J*b*sh veze, ionako se pre ili kasnije zavrshe i ostave te slomljenog... Meni se to nije nikada desilo jer sam uvek izbegavao veze!!!!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!