Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by vanillapuff
Ako cemo tako, i Maza (Seaman) moze da se pohvali unisex nadimkom!!! :D :up
Maza, Maza :klap: :klap: :klap:

(nadimak sam mu ja dala a posto mu odlicno pristaje tako ga sada zovu i na forumu i van njega :D )

Inace Vanilla i tvoj nadimak je uniseks. Postoji muskarac na forumu koji se tako zove. Ja svaki put kad ga vidim mislim da si ti odbacila to "puff" a onda se u trenutku zapanjim sto prica u muskom rodu i tada shvatim da nisi ti :doh:

I Loni i Momo su uniseks nickovi :) Mislim da je oko Mominog nicka zbog toga nastala tolika rasprava oko naglasavanja - neko bi naglasavao isto kao muski skraceni nadimak od Momcila a neko drugacije, izmedju ostalog, jer je zensko ime.
Korisnikov avatar
By Luba
Originally posted by andjelat
Dakle lista sada glasi:

Imena:

Vanja
Sasha
Brana
Minja
Andreja
Meteja

nadimci:

Boba
Dada
Rusi koriste Vlada kao zensko ime (manekenka Vlada Rosyakova).
Ljuba (od Ljubica),
Moje, Luba, je zbog Lube Shumeyko. Kad bih bila kao ona (duboki uzdah).
Korisnikov avatar
By Gaia
Zanimljivo kod ovih skoro svih imena koje ste ovdje naveli jeste da su Unisex samo u srpskom jeziku. Uvijek mi je bilo zanimljivo kako vi na muška imena često dodajete to slovo ''a'', dok u svim drugim jezicima na prostorima stare Juge ova imena koja ste tu naveli bi bila isključivo ili ženskog ili muškog roda.

Npr. nije Brana nego Brano -> muški rod.

Minja nema šanse da je unisex ime, nego samo žensko :)

Andreja je isključivo žensko, Andrej muško. Eventualno uniseks ime ovog korijena može biti samo ako se piše kao Andrea (znači bez slova J), iako je i tako napisano teško istinski uniseks ime. Andrea se može izgovoriti samo na dva načina; ako je kratko ''e'' onda je to muško ime, a ako dugo onda je žensko.

Boba također ne bih nikada uzela kao uniseks, nego isključivo kao žensko. Bobo muško.

Dada isključivo žensko, Dado isključivo muško....

Vlada je univerzalno žensko ime, Vlado muško...

Ljuba je nadimak, ne ime i ženskog je roda, Ljubo je već ime i isključivo muško...

Ali dobro ovo je sve igra riječi, i vjerovatno specifikumi određenih jezika. Isto tako nisam sigurna da se ova gore imena osim Vanja, Saša i imena Alex (Aleks) koje je također unisex (i koje je kao stvarno ime više tipično za strane jezike nego naše), mogu uzimati kao puna imena koja bi se mogla upotrebljavati u formalnim situacijama (npr. za osobna dokumenta i slično), već su to većinom nadimci...
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
kod mene je pa problem, kada bi se i odlucio u medjuvremenu cak za unisex ime, sto nikad u stvari i nebi, je to sto jedina 2 bas prava unisex imena kojih mogu da se setim....su imena mojih roditelja :D
By dennyboy
moram i ja da se oglasim apropo gaia ne opaske
na hrvatskoj najslabijoj karici sam prvi put video da se muskarac zove OLJA, a inace znam ih nekoliko koje se tako zovu a zene su, ali sam kasnije upoznao jos trojicu muskaraca sa istom imenom.

dalje Minja SUBOTA, zvuci poznato?, naravno i njegov brat Sasa
Mima Karadzic glumac, i tako jos ima imena da se dodaju na spisak, andjela, azuriraj, molim

pozz svima
Korisnikov avatar
By Gaia
Bravo Deniboy, na Olja sam totalno zaboravila! :)
Moj kolega iz sredje škole se također zvao Olja, ali je on jedini muškarac kojega sam pozvala sa tim imenom, moja srednja je bila davno i zato se nisam sjetila :)
Korisnikov avatar
By Dina
I Gaja je zensko i musko ime, mada retko. Kao zensko nije uobicajeno kod nas, to je italijansko ime (bar kako ja mislim). Ali ima i muski oblik, sestrici Paje Patka se zovu Raja, GAJA i Vlaja.

Inace, Gaia,
i ja sam vec to pomenula za muska i zenska imena. Isto je sa imenom Sava - ovde u Srbiji isto je musko i zensko ime. A u Bosni to nisu ista imena nego Savo i Sava.

Ali ja mislim da se ubacuju u imenar i ta redja imena ili tipicna samo za neko podrucje. Pa i u onim pravoslavnim kalendarima ima imena bozemesacuvaj koje niko i ne daje, isto u raznim imenarima za decu koji se prodaju po prodavnicama... pa sto bismo se mi odricali nekih uniseks imena samo zato sto nisu toliko cesta i uobicajena.
By J...
Jel se neko setio imena Rada?
Korisnikov avatar
By Zvonce87
e ne preterujmo, ja ne znam ni jednog Radu
Niti Olgu

A imalo je jos glupljih predloga, mrzi me sad da se vracam.

Ljudi, mislim da su nabrojana sva unisex imena kod nas, nemojte vise molim vas

:grouphug:

:trans:
Korisnikov avatar
By Zvonce87
Originally posted by andjelat
Ali Gaga?

To nije los nadimak...
To, Andjo!
Eeee, vidite kako Andja zna?
Treba govoriti samo onda kada imate nesto pametno da kazete
Salim se, ljubim vas sve!

p.s. moze i Dada?

:grouphug:

:trans:
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
ja poznajem jednog olgu. i neki gitarist nekog benda se tako zove isto, samo se ne secam kojeg.
Korisnikov avatar
By marvuk
Jednom se ja tako šetao sa koleginicama po Rodiću i to za vreme radnog vremena (ajd' da napomenem :D ) i usput naidjemo na šefa i... lol
Da predjem na stvar, moja koleginica me u jednom momentu pozvala "Marija" i to tako u Rodiću, to tako u nekom drugom "trgovinskom objektu" i tako na ulici, i tako mnogi drugi a meni se diže kosa na glavi, a već sam joj se out-ovao. Ne budem vam ja lenj i kažem joj da mi smisli neki neutralni nadimak. I ona se seti nečeg što već duže vreme upotrebljava MAKI.
Moj šef me inače zove MARE (i njemu sam se jednog lepog zimskog dana out-ovao :D ).
Eto ti, a ja sebe krstio na Vuk. Budući tast i tašta me zovu zato Vuki, ne vole baš to ime :) Ali zato moja vubav mene zove Viban, Ljubav, Maza, Spavalica... :) Kum me zove Vukašin :)
A da! Na poslu me još zovu i Mario, stranke ne čuju dobro tj. bolje reći "čuju ono što osećaju ili šta vide" pa me zovu Marijan.
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
kako izgleda da necu u srbiju za bozic jer smo svi porodicno bolesni, trebalo bi da promenim ime pre uskrsa, jer trebam kompletno sve dokumente, ukljucujuci i pasos. trebam i inace da ih promenim jer sam se preselio tako da ubijam 2 muve jednim udarcem.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Ja cekam mart, da menjam prezime u pasosu, jer ce se svejedno menjati pasosi. :eviltrep:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by marvuk
Jednom se ja tako šetao sa koleginicama po Rodiću i to za vreme radnog vremena (ajd' da napomenem :D ) i usput naidjemo na šefa i... lol
Da predjem na stvar, moja koleginica me u jednom momentu pozvala "Marija" i to tako u Rodiću, to tako u nekom drugom "trgovinskom objektu" i tako na ulici, i tako mnogi drugi a meni se diže kosa na glavi, a već sam joj se out-ovao. Ne budem vam ja lenj i kažem joj da mi smisli neki neutralni nadimak. I ona se seti nečeg što već duže vreme upotrebljava MAKI.
Moj šef me inače zove MARE (i njemu sam se jednog lepog zimskog dana out-ovao :D ).
Eto ti, a ja sebe krstio na Vuk. Budući tast i tašta me zovu zato Vuki, ne vole baš to ime :) Ali zato moja vubav mene zove Viban, Ljubav, Maza, Spavalica... :) Kum me zove Vukašin :)
A da! Na poslu me još zovu i Mario, stranke ne čuju dobro tj. bolje reći "čuju ono što osećaju ili šta vide" pa me zovu Marijan.

makiceeeeeeeeeeeeeee :radosnice: Pa ko te tako stalno zvao i zove MAKI breeeeee nego ja :oklagija: !
Sunce ti tvoje, pa ukakih se od srece kada sam videla tvoj post :radosnice:
Izvinjavam se na offtopiku, obuzele me emocije :love:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!