Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Da li ste Satanista?
Kako kontate Satanizam?
Da li ste ikada bili na satanistichkog gay venchanju?

Morgan se nashao u Satanizmu posle dugog razvojnog puta u kome je obishao sve religije, uchenja, kultove, kurcheve. I nikada do sada se nije osecao tako osloboljen. Kao da su neki lanci skinuti.

Za razliku od dece koja se loze na Satanu zato shto je cool i zao.
Morgan nije od onih koji smatraju da je Lucifer zao lik, sasvim suprotno.

Chinjenica koja je obradovala i zachudila bar malo Morgana jeste da su Satanisti prihvatili gay venchanja i otvorene gay pripadnike pre vishe od 40godina.

Slika
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ja verujem da postoji nesto sto mnogi nazivaju Bogom.
A sto se tice djavola... pre bih rekao da je zlo u ljudima samima i da im nije potreban nikakav podsticaj da bi ga oslobodili.

Koliko nisam pobornik crkve... toliko nisam ni satanista... niti bilo kakvih verskih sekti/zajednica.
Korisnikov avatar
By 2kune
Kao i ostali i sotona je samo sjena istog boga... :luda:
Korisnikov avatar
By ns.happy
ma, sve je to pomodarstvo... ako nisi ekskluzivan, nacini se takvim... :roll:
Korisnikov avatar
By Andre87
@Morgan Le Faye
Znaci znao sam da ces jednom otvoriti ovu temu.
Ne, nisam Satanista..posetio sam i satanisticki forum,i nisam nesto bio odusevljen ucenjem La Vey-a...bar sto se tice onih 9 satanistickih pravila i ostalog na sajtu.
Ne pripadam nijednoj religiji. Smatram da svaki covek nosi Boga u sebi u obliku savesti i da prema sebi treba da bude najstroziji sudija..i verujem u urodjenu ljudsku vrlinu,dobrotu...kao sto sam negde rekao :"pogled na izvoru najdalje doseze,a kako se pribizavamo uscu voda je sve prljavija"..tako su i deca bez predrasuda zive u nekom svom svetu..i odrasli treba da se trude da sacuvaju to detinje u sebi..eto to su neki delovi mog ucenja..itd...A inace drugarica mi je jednom prilikom rekla da zvucim kao svestenik..:)
Korisnikov avatar
By Mr Dee
izgleda da je dosta satanista, svidjalo se to nekome ili ne. :)
Korisnikov avatar
By svejedno
Lucifer nije sveobuhvatan. Sto je veliki nedostatak ako se uzme u obzir tvoje 'prihvatanje' 'Lucioferizma', da tako kazem, kao svo puta.
..

No, oslobadjajuc svakako jeste, na jedan nacin. A 'vizije demona, vatre & krvi', koje cesto prate takav put, se zaista ne moraju shvatiti kao zlo, i kada se to shvati, to zaista jeste oslobadjajuce, mada i to nosi svoje zamke.

..

Ipak verujem da je ovo samo jos jedna stanica na Morganovom putu razvoja.
Korisnikov avatar
By decko
Hmm...nisam satanista niti poznajem neke mada bih rado upoznao posto me zanima kako izgledaju ti nasi satanisti :D

Naravno, samo da ih ne upoznajem po mraku :giggle:

:pop:
Korisnikov avatar
By svejedno
Inace, licno La Veya & 'Satanic Bible' smatram necim sto veze nema sa 'Sushtinskim Luciferom'.
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by decko
Hmm...nisam satanista niti poznajem neke mada bih rado upoznao posto me zanima kako izgledaju ti nasi satanisti :D

Naravno, samo da ih ne upoznajem po mraku :giggle:

:pop:
znachi da se klonish dark room-a :povez:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Morgan ima drugachiju sliku Lucifera.
Kao shto je Andre87 rekao svi mi imamo kopiju savrshenosti boga unutar nas neki to zovu atman neki sveti duh.
Ali to je tek pochetak. Svi mi imamo savrshenog Lucifera unutar nas.
Lucifer je sushtina atmana, bez zelje da se vrati bogu.
Po hindu uchenju postoje bica koje mi nazivamo demoni, koji su na mnogo vecom evolutivnom stepenu od nas, svesniji su boga od nas, ali ih boli dupe za boga.

Svaki trenutak kada uzivamo: pijemo kafu, cheshkamo se, jebemo, posmatramo prelepe slike, slushamo muziku...sve je to Luciferovo.

Zivot bez zelje da se zivi ponizno i okrece drugi obraz jeste Luciferizam.

Ovo je Morganov prevod tekstova uzetih sa Church of Satan sajta.

1. Satana predstavlja obilje a ne abstinenciju.

2. Satana predstavlja opstanak a ne spiritualne tripove.

3. Satana predstavlja mudrost, a ne zavarivanje.

4. Satana predstavlja ljubaznost prema onima koji su to zasluzili, a ne ljubav rasutu na nezahvalne.

5. Satana predstavlja osvetu, a ne okretanje drugog obraza.

6. Satana predstavlja odgovornost.

7. Satana predstavlja choveka kao josh jednu zivotinju, nekada bolju, ali u vecini sluchajeva goru od onih koji se krecu na chetiri noge, koji je zbog "bozanstvenog duhovnog i intelektualnog napretka" postao najopasnije zivotinja.

8. Satana predstavlja tzv "grehove", jer svi oni vode do fizichkog, mentalnog i emocionalnog zadovoljstva.

9. Satana je oduvek bio prijatelj crkve, i odrzavo ju je u poslu sve ove godine!

11 Satanistichka pravila na Zemlji

1. Nemoj davati mishljenja ili savete ako nisi upitan.

2. Nemoj prichati o svojim problemima s drugima, ako nisi siguran da zele da ih saslushaju.

3. Kada si u kuci drugoga pokazi mu poshtovanje, ili nemoj ulaziti u istu.

4. Ako te gost u tvojoj kuci nervira, zapreti mu okrutno i bez milosti.

5. Nemoj zapochinjati muvanje ako ti nije dat signal.

6. Nemoj uzeti ono shto nije tvoje, osim ako je to teret drugoj osobi koja zeli da se toga otarasi.

7. Priznaj moc magije ako si pomocu nje uspeshno ostvario svoje zelje. Ako nepriznash moc magije poshto si je upotrebio s uspehom da ostvarish zelje, izgubicesh ono shto si dobio.

8. Nemoj se zaliti u vezi stvari koje ne utichu na tebe.

9. Nemoj nauditi maloj deci.

10. Nemoj ubijati zivotinje, ako nisi u opasnosti ili ako ti hrana nije potrebna.

11. Kada si na otvorenoj teritoriji, nemoj nikoga uznemiravati. Ako te neko uznemirava, zatrazi da prestane, ako i dalje nastavi unishti ga.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Morgan Le Faye
Morgan kao shto je rekao ima drugachiju sliku Lucifera.
Kao shto je Andre87 rekao svi mi imamo kopiju savrshenosti boga unutar nas neki to zovu atman neki sveti duh.
Ali to je tek pochetak. Svi mi imamo savrshenog Lucifera unutar nas.
Lucifer je sushtina atmana, bez zelje da se vrati bogu.
Po hindu uchenju postoje bica koje mi nazivamo demoni, koji su na mnogo vecom evolutivnom stepenu od nas, svesniji su boga od nas, ali ih boli dupe za boga.
Morgan, cini mi se, mozda gresim, ima sliku Merkurijanskog "Light - bearera"?
Svaki trenutak kada uzivamo: pijemo kafu, cheshkamo se, jebemo, posmatramo prelepe slike, slushamo muziku...sve je to Luciferovo.

Zivot bez zelje da se zivi ponizno i okrece drugi obraz jeste Luciferizam.

Ovo je Morganov prevod tekstova uzetih sa Church of Satan sajta.

1. Satana predstavlja obilje a ne abstinenciju.

2. Satana predstavlja opstanak a ne spiritualne tripove.

3. Satana predstavlja mudrost, a ne zavarivanje.

4. Satana predstavlja ljubaznost prema onima koji su to zasluzili, a ne ljubav rasutu na nezahvalne.

5. Satana predstavlja osvetu, a ne okretanje drugog obraza.

6. Satana predstavlja odgovornost.

7. Satana predstavlja choveka kao josh jednu zivotinju, nekada bolju, ali u vecini sluchajeva goru od onih koji se krecu na chetiri noge, koji je zbog "bozanstvenog duhovnog i intelektualnog napretka" postao najopasnije zivotinja.

8. Satana predstavlja tzv "grehove", jer svi oni vode do fizichkog, mentalnog i emocionalnog zadovoljstva.
Sve ovo ja ne bih povezao sa Satanom...prosto...sa COVEKOM.

U svakoj od ovih recenica SATAN se moze zameniti recju - COVEK. (osim mozda one u vezi mudroscu ;) )
..

Stome navodi na jednu davnu pretpostavku, da su Lucifer i Covek JEDNO - oba su Bozja najblistavija kreacija i oba su pocinila kao prvi greh - greh ZNANJA.
9. Satana je oduvek bio prijatelj crkve, i odrzavo ju je u poslu sve ove godine!
Ovo je bespotrebno povezivanje sa hriscanstvom.

11 Satanistichka pravila na Zemlji

1. Nemoj davati mishljenja ili savete ako nisi upitan.

2. Nemoj prichati o svojim problemima s drugima, ako nisi siguran da zele da ih saslushaju.

3. Kada si u kuci drugoga pokazi mu poshtovanje, ili nemoj ulaziti u istu.

4. Ako te gost u tvojoj kuci nervira, zapreti mu okrutno i bez milosti.

5. Nemoj zapochinjati muvanje ako ti nije dat signal.

6. Nemoj uzeti ono shto nije tvoje, osim ako je to teret drugoj osobi koja zeli da se toga otarasi.

7. Priznaj moc magije ako si pomocu nje uspeshno ostvario svoje zelje. Ako nepriznash moc magije poshto si je upotrebio s uspehom da ostvarish zelje, izgubicesh ono shto si dobio.

8. Nemoj se zaliti u vezi stvari koje ne utichu na tebe.

9. Nemoj nauditi maloj deci.

10. Nemoj ubijati zivotinje, ako nisi u opasnosti ili ako ti hrana nije potrebna.

11. Kada si na otvorenoj teritoriji, nemoj nikoga uznemiravati. Ako te neko uznemirava, zatrazi da prestane, ako i dalje nastavi unishti ga.
Opet - COVEK, pravila COVEKA.

Mudrog coveka, doduse.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Da nije pravilnije reci pravila materijalnog sveta?
Morgan na umu ima sliku Lucifera, druga je stvar shto ga vecine kao zlog. Morgan ga posmatra kao "davaoca obilja" "vechitog ljubavnika" Pana, Seta, Lokia, Hada....
Primordijalna sila egzistencije koja vishe ceni ljubav prema sebi.
Korisnikov avatar
By svejedno
Da nije pravilnije reci pravila materijalnog sveta?
Da, u pravu si, verovatno jeste.

Morgan na umu ima sliku Lucifera, druga je stvar shto ga vecine kao zlog. Morgan ga posmatra kao "davaoca obilja" "vechitog ljubavnika" Pana, Seta, Lokia, Hada....
Ali upravo ostajanje u materijalizmu magli pogled na sve aspekte svih tih entiiteta (koji su samo razlicita imena iste sile/ mada bih ja malo izdvojio Lokija).. no, ne verujem, naravno, da ti gledas na povrsan nacin. Iako je Lucifer, naravno "Princ ovog sveta".

Primordijalna sila egzistencije koja vishe ceni ljubav prema sebi.
Da, i tu si u pravu.

Stoga, zasto ga voleti, ili mu se klanjati?

Zar onda nije logicnije, i cak iskrenije, prosto voleti sebe?

..

Evo jednog citata, iz knjige "Dobra prorocanstva", Nila Gejmena & Teri Praceta, na pocetku radi se o razgovoru andjela i demona, prigodno nazvanog Krouli, izmedju ostalog ( ;) ) i zbog toga sto ovaj demon predstavlja i zmiju iz Edena, a Crawley, u slobodnom prevodu, znaci i ;puzeći'
Dakle:

>'Cijih ljudi?' upita Azirafal hladno.
Mojih ljudi', ispravi se Krouli 'Pa ne bass mojih ljudi.
Mmmm, znas, Satanista.'

Pokusao je to da kaze s omlovazavanjem.Naravno, osim cinjenice da je svet bio zanimljivo mesto gde su obojica zeleli da uzivaju sto duze mogu, malo je bilo stvari u kojima su se njih dvojica slagali, ali imali su istovetno misljenje po pitanju onih ljudi koji su, iz ovog ili onog razloga, obozavali Princa Tame. Krouli se zbog njih uvek osecao neprijatno. Nije mogao bas da bude grub prema njima a da ne oseca za njih ono sto bi, recimo, veteran iz Vijetnama osecao prema nekome ko na sastanke Komsijske straze dolazi u uniformi.
Osim toga, uvek su bili tako depresivno puni entuzijazma.
Recimo, sve ono s naopako okrenutim krstovima, pentagramima i klanjem petlova. To je zbunjivalo vecinu demona. Nije bilo ni najmanje neophodno. Sve sto vam je trebalo da postanete Satanista bio je napor volje. Mogli ste da budete to citavog zivota, a da uopste ni ne znate sta je pentagram, niti ste morali da vidite mrtvog petla, osim u kasapnici.
Osim toga, neki staromodniji Satanisti, bili su zapravo, vrlo fini ljudi.
Izgovarali su reci, radili sve mehanicki, bas kao i ljudi koje su smatrali svojim protivnicima, a onda su isli kucama i ziveli u mirnoj osrednjosti do kraja nedelje, bez ijedne narocito zle misli u glavi.

A sto se tice ostalog...

Bilo je ljudi koji su se nazivali Satanistima od kojih se Krouliju dizala kosa na glavi. Nisu bile u pitanju samo stvari koje su radili, vec nacin na koji su za sve krivili Pakao. Dosli bi na neku zamisao od koje bi vam se stomak okrenuo i koju ni jedan demon ne bi mogao da smisli za hiljadu godina, nesto tako mracno i bezumno da bi to samo ljudski mozak mogao da osmisli, a onda bi dreknuli: " Djavo me je na to naterao" i stekli naklonost suda, iako je stvar bila u tome da Djavo retko terao ikoga na bilo sta. Nije morao. To je nekim ljudima bilo tesko da shvate. Pakao nije bio veliki rezervoar Zla, nista vise nego sto je Raj, po Kroulijevom misljenju, bio rasadnik dobrote; bile su to samo dve strane u kosmickoj partiji saha. Mesto gde se mogla naci prava stvar, istinska milost i iskonsko zlo od kog srce zastaje, nalazilo se u samom ljudskom umu.<

...

Veoma cenim oba pisca.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Veoma potcenjujesh Satanizam. Pre svega kakvo klanje petlova? Zrtvovanje krvi? Prebacivanje krivice na Djavola? Otkud ti to? Ti ljudi nisu Satanisti, to su budale.

"Klanjanje" Princu Tame je "klanjanje" aspektu unutar sebe.
Satana je deo svakog pojedinca, unutrashnje zelje da se duh povinuje ovom svetu..(obrnuti pentagram koji je simbol choveka, simbolizuje upravo to, vlast materije nad duhom)

Satanizam nema veze s pushtanjem krvi, krvnim zrtvama ili nanoshenja bola pojedincima koji nisu krivi niti duzni.

Satana je uzivanje, bez grize savesti. Uzivanje u ovom zivotu, a ne chekanje sledeceg u nadi za bolju inkarnaciju.

Invokacija Satane je upravo to, kao shto rech kaze...podsticanje unutrasnjeg aspekta nas samih, a ne nekog tamo entiteta koji je u paklu i muchi greshnike.

Dalje objashnjenje:

postoji 1.ego (nashe zelje, nadanja, itd.)
2.atman (bog mumija, simbolizovan Ptahom, pasivna energija koja nije u stanju za akciju)
3.materijalno telo
4.Lucifer(koji je atman-neki atmana vide kao andjela, koji je rekao fuck you god, i prepustio se uzivanjima i ispunjenjima zelja ega i materijalnog tela

Slika tarot karte Devila predstavlja entitet za chiji su presto okovani mushkarac i zena. E vidish, to je metafora za dushu i duh. Veoma alhemijska slika koja mnogo toga govori.

Na kraju: Bog trazi ljubav, ali je on kao nesigurna tetka, uvek ce forsirati da mu dokazujesh ljubav, pravice ti sranja. I ako progutash sva ta sranja, u sledecoj inkarnaciji doci ce nova.

Lucifer daje ljubav, on voli tvoje telo, tvoje zelje, on ce ih ispuniti, jer on sam zeli da uziva kroz tvoje telo, on zeli da oseti tvoju srecu. Jer na kraju vi ste u istom telu, i vashe su zelje iste.

Jejts je prichao o vilama i vilenjacima koji su za jedan srebrnjak (simbol dushe) se odrekli evolucije i prepustili se uzivanjima. Kod njih nema tuge, niti problema. Chisto uzivanje.

Sreca, nikada nije od boga. I gledajuci ovaj svet, od svih milijardi ljudi mozda par pojedinaca je bez zelja. Mi ostali, pa bolje da priznamo da smo pali andjeli, bez zavaravanja. Da ce nam neki tamo pop okajati grehe.
By Paris
a je l' pise nesto o prinosenju zrtava?:klavir:
Korisnikov avatar
By malac
Sada su mi mnoge stvari jasnije :bale:
Korisnikov avatar
By svejedno
Daleko od toga da podcenjujem satanizam, ili Satanu..

Naprotiv.

I naravno da su navedeni ljudi budale, pa to i jese poenta texta.
Satana je deo svakog pojedinca, unutrashnje zelje da se duh povinuje ovom svetu..(obrnuti pentagram koji je simbol choveka, simbolizuje upravo to, vlast materije nad duhom)
...

Slika tarot karte Devila predstavlja entitet za chiji su presto okovani mushkarac i zena. E vidish, to je metafora za dushu i duh. Veoma alhemijska slika koja mnogo toga govori.
Pa, Morgane, prijatelju, karta zaista mnogo toga govori, ali ni najociglednije se ne sme zanemariti.
Na kraju: Bog trazi ljubav, ali je on kao nesigurna tetka, uvek ce forsirati da mu dokazujesh ljubav, pravice ti sranja. I ako progutash sva ta sranja, u sledecoj inkarnaciji doci ce nova.
Ovo zaista ne znamo.
Lucifer daje ljubav, on voli tvoje telo, tvoje zelje, on ce ih ispuniti, jer on sam zeli da uziva kroz tvoje telo, on zeli da oseti tvoju srecu. Jer na kraju vi ste u istom telu, i vashe su zelje iste.

Jejts je prichao o vilama i vilenjacima koji su za jedan srebrnjak (simbol dushe) se odrekli evolucije i prepustili se uzivanjima. Kod njih nema tuge, niti problema. Chisto uzivanje.

Sreca, nikada nije od boga. I gledajuci ovaj svet, od svih milijardi ljudi mozda par pojedinaca je bez zelja. Mi ostali, pa bolje da priznamo da smo pali andjeli, bez zavaravanja. Da ce nam neki tamo pop okajati grehe.
Ubo si u poentu budizma, kao sto znas.. Oslobadjajuci se zelja, postajemo slobodni..

I zaista, samo par ljudi na par milijardi je sosobno to da uradi.
..

Ali ne vidis da govorimo istu stvar.

Lucifer i covek su JEDNO..

A covek je koristoljubivo stvorenje.

..

Opet, sreca, nema veze sa ispunjenjem zelja.. Zadovoljstvo ima.. i to je ono sto Lucifer pruza..zadovoljstvo.. ne srecu.

...

Sve odbacene, On ce primiti.. Sve koji pate, On ce uveseliti... ODMAH. Istog trena... I to jeste oslobadjajuce..

Spoznaja da smo 'pali andjeli', prihvatanje prokletstva, je takodje oslobadjajuce.

I lako. I onda smo zadovoljni.

..

Medjutim, verujem da su ljudi bez zelja, srecni ljudi.
Korisnikov avatar
By *deni*
Joj, citam vase postove i puni su narodnih mudrosti.

" Nije mene moja majka rodila
sa Djavolom ljubav da bih vodila
Volecees me, voleti vise nego sebe
Kunem ti se isteracu djavola iz tebe... "
:tepih:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ne busam se u grudi junacke da puno znam o satanizmu, tim pre sto postoji nekoliko struja koje se medjusobno nikako ne vole (luciferijanci i satanisti?), ali, bez uvrede, vecina njih je pathetic attention whores...
Fino je udarati kontru glupim i zaglupljenim hriscanima, ali satanizam ne insistira na suprotnim vrednostima - znanju umesto slepe vere, nepostovanje autoriteta, slobode umesto otimanja, odgovornosti umesto okrivljavanja drugih za sve lose sto se desi.
Posebno mi smeta suvise 'opusten' stav o drogama, jer, ako se ne varam, satanisti uzimaju sebe kao vrhovnu vrednost, pa koj moj se onda trujes i ubijas?

LM, licemerni kao i svi 'vernici'...
Korisnikov avatar
By Sutekh
Da li ste Satanista?
Noup. Ali jesam Setijanac. Agnostichki dodushe :D
Kako kontate Satanizam?
Satana kao entitet je entitet bez kog crkva ne bi nikako mogla. Vecjina modernih drushtava koje kao odrednicu imaju hrishcjanskog Satanu, su u manju ruku produkt obrnutog hrishcjanstva (kontriranje dogmama i slichno).
Da li ste ikada bili na satanistichkog gay venchanju?
Noup. Mada, koliko znam jedino Order of Nine Angles ima u svojim dokumentima gej venchanje. Mada, gosn koji je na chelu FCoS (First Church of Satan) je bi.
Morgan se nashao u Satanizmu posle dugog razvojnog puta u kome je obishao sve religije, uchenja, kultove, kurcheve. I nikada do sada se nije osecao tako osloboljen. Kao da su neki lanci skinuti.
Logichno je da cjesh tako da se osecjash (seti se shta sam ti prichao pre nekoliko godina). Sama ideja Satane unutar mozga oslobadja (nadam se da razumesh shta hocju da kazhem, jer me mnogo mrzi da ulazim u dubokoumne polemike)
Za razliku od dece koja se loze na Satanu zato shto je cool i zao.
Morgan nije od onih koji smatraju da je Lucifer zao lik, sasvim suprotno.
Ja Lucifera i Satanu ne vidim kao istog "lika" (a znam da nisam jedini). Lucifera vidim kao Horusa, a Satanu kao Seta. Mislim, sam termin "Satana" mi je nekako degute. Ako cjemo po nekim teologijama, chinjenica je da je on vecji prijatelj choveka i da ga bolje poznaje od gospodje bozhe(n).
Chinjenica koja je obradovala i zachudila bar malo Morgana jeste da su Satanisti prihvatili gay venchanja i otvorene gay pripadnike pre vishe od 40godina.
Zashto te je to zachudilo? Jeste to jedan vid tolerancije, ali oni to vide kao jedno od orudja sa kojim cje oslabiti uticaj crkve.

Kao i kod hrishcjanstva postoji mnogo frakcija unutar Satanizma.

Sad cju da pokusham da iskopam jedan fenomenalan link o teistichkom Satanizmu (Church of Satan je u samom pochetku, tj do 70ih godina bio teistichka organizacija, posle su promenili dogmu. inache, napisah vecj negde zilion puta: CoS je osnovan 1.5.1966 = 1.5 '66 = 1+5 66 = 666 )

Nashao sam link. Elem, po meni jedan od najvecjih autoriteta u ovom polju:

http://www.angelfire.com/ny5/dvera/ Inache je lez :D

Lilith (iz Sinclair porodice) i Michael Aquino

Slika
Korisnikov avatar
By Sutekh
Originally posted by MinaHarker
Ne busam se u grudi junacke da puno znam o satanizmu, tim pre sto postoji nekoliko struja koje se medjusobno nikako ne vole (luciferijanci i satanisti?), ali, bez uvrede, vecina njih je pathetic attention whores...
Fino je udarati kontru glupim i zaglupljenim hriscanima, ali satanizam ne insistira na suprotnim vrednostima - znanju umesto slepe vere, nepostovanje autoriteta, slobode umesto otimanja, odgovornosti umesto okrivljavanja drugih za sve lose sto se desi.
Posebno mi smeta suvise 'opusten' stav o drogama, jer, ako se ne varam, satanisti uzimaju sebe kao vrhovnu vrednost, pa koj moj se onda trujes i ubijas?

LM, licemerni kao i svi 'vernici'...
Termin "Satanista" i "vernik" teshko mogu da se spuste u isti kosh. Termin "obrnuti hrishcjanin" i "vernik" i te kako mogu da se spuste u isti kosh. Udaranje kontre i dramoserisanje spada u domen obrnutog hrishcjanstva. A Satanizam je neshto drugo :)

Btw, shto se one slikice tiche - Lilith Sinclair - Aquino je Grand Master Order of Vampyre (OoV) unutar ToS-a, a Michael je.. Pa zna se ko je :D
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by Dirrty19g
Ja verujem da postoji nesto sto mnogi nazivaju Bogom.
A sto se tice djavola... pre bih rekao da je zlo u ljudima samima i da im nije potreban nikakav podsticaj da bi ga oslobodili.

Koliko nisam pobornik crkve... toliko nisam ni satanista... niti bilo kakvih verskih sekti/zajednica.
Jedina normalna stvar koju sam procitao ovde...

Nego, mrzi me da nesto puno pisem i ulazim u duboku polemiku, stoga, bicu koncizan...
Vecinu vremena covekom upravlja zelja za opstankom i zivotom...
U to spadaju i odbrambeni mehanizmi...
Jedan od odbrambenih mehanizama je strah...
Ljudi se plase smrti i u skladu sa tim strahom su spremni da cine razno-razne gluposti...
Jedna od njih je i klanjanje idolima koji mozda cak i ne postoje...
Sama ideja da nece postojati jednog dana coveka navodi da trosi vreme na glupave obrede i time krade sebi vreme u nepovrat...
Poenta je da, ne postoje konkretni dokazi da neke vise sile postoje, ali takodje nema dokaza da ne postoje...
Autosugestija je cudo...
Besplatan savet svima koji se loze na gluposti: U zivotu je sve relativno i uzimajte sve sa rezervom...
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Zanimljivo mishljenje Sutekh.
horuse izgleda da nisi prochitao sve postove u temi.:grebanje:
Korisnikov avatar
By horus.
horuse izgleda da nisi prochitao sve postove u temi. :grebanje:
u think?
Korisnikov avatar
By horus.
Morgan knows. :glupan:
if u say so... :roll:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by horus.
Ljudi se plase smrti i u skladu sa tim strahom su spremni da cine razno-razne gluposti...
Smrt kao faktor za chinjenje gluposti nije pominjana ovde. Istina da se Lucifer naziva Andjeom Smrti, ali ne smrti tela (ljudi se jedino plashe te vrste smrti) vec smrti dushe.
Jedna od njih je i klanjanje idolima koji mozda cak i ne postoje...
Ako prochitash, videcesh diskusiju od svejedno i Morgana gde se Lucifer locira unutar nas, ako si chovek bez zelja onda si oslobodjen Lucifera. Isto vazi i za ego.
Sama ideja da nece postojati jednog dana coveka navodi da trosi vreme na glupave obrede i time krade sebi vreme u nepovrat...
Jedina vrsta obreda koja se moze videti u Satanizmu jeste ritualna magija, jedna vrsta predstave s mnogo simbola. Mozda je za nekoga ici u pozorishte gubljenje vremena, ali ipak svi mi koristimo vreme u skladu s nama.
Vredjanje da neko gubi vreme, s aktivizmom, ritualnom magijom, chitanjem stripova, jeste nerazumevanje akcija drugih.
Poenta je da, ne postoje konkretni dokazi da neke vise sile postoje, ali takodje nema dokaza da ne postoje...
Autosugestija je cudo...
Besplatan savet svima koji se loze na gluposti: U zivotu je sve relativno i uzimajte sve sa rezervom...
Mnoga uchenja bogove stavljaju kao nashe emocije, zelje, znachi unutar nas.
Ako mozesh poreci chinjenicu da nemash emocija onda zaista mozesh tvrditi to shto si rekao.
Moze se bez greshke reci da je mladic koji moze da jebe bez prestanka chitavu noc obuzet Panom. Devojka koja je zaljubljena moze reci da je Afrodita "prati" itd.

Istinu govorish u zivotu jeste sve relativno pa i tvoja pamet. Nazivanje puta drugih za kojih nemash razumevanja glupim, ostavice te u krugu osoba koje misle i deluju kao ti, i koje dele tvoje vrednosti. Duga bi bila dosadna da je nachinjena od samo jedne boje.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!