Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Evo vam jedne pricice...
Osoba XX se zabavlja sa osobom XY. Osoba XX je student, zivi sa roditeljima koji pripadaju srednjoj klasi, ne radi. Osoba XY povremeno radi, takodje zivi sa roditeljima koji pripadaju srednjoj klasi.
Elem, osobu XX licno poznajem i skoro je okoncala svoju vezu sa osobom XY, i iz svega toga ispade veoma tragi-komicna pricica.
Osoba XY je jednostavno - cicija. Ne radi se o tome da nema love, nego smatra da je novac koji poseduje vredniji od novca koji poseduju drugi.
Smesna situacija 1: pred izlazak dvoje mladih jure od jedne do druge menjacnice kako bi promenili 50 evra, ali nije svejedno da li je kurs 77,90 ili 78,10
Smesna situacija 2: kada je doslo vreme za placanje jedna strana od konobara ocekuje da vrati kusur do poslednjeg dinara, jer 'ceni svoj rad'....
Mr. Cicija je novootvorene kineske prodavnice posmatrao kao idealnu daroteku za svoju dragu, te je svako malo iz istih donosio sminku i donji ves, a zatim, ukoliko njegov poklon nije koriscen, bio ljut i naduren, jer se 'potrosio'.
Kada je poceo da prebacuje lepsoj polovini zbog potrosenog novca njenih roditelja, vezi je bio kraj...

Elem, da li ste se nekada zabavljali sa cicijom? Ili ste sami cicija? Gde je granica izmedju biti cicija i biti stedljiv?
Korisnikov avatar
By spliff
shtedljiv jesam, cicija nisam
ne volim cicije...
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
uh...

stedim uglavnom na sebi(ozbiljno)
a kad je u pitanju ekipa, cesto nemam granice:)
Korisnikov avatar
By Dirrty
Kad imam, nikako mi nije krivo da potrosim na nekog meni dragog.
Nisam poznat po kupovini poklona, ali da castim nekim picem, hranom... uvek :)

A sto se tice mog okruzenja, odavno nema cicija, i neka tako i ostane!
Korisnikov avatar
By decko
Uhm...pa ne znam. Mislim da se nisam zabavljao sa nekim koje cicija a valjda ni sam nisam cicija. Glupo mi nekako da sam to kazem :lol: Valjda to i drugi misle :)

...dunno :harmonika:
Korisnikov avatar
By bakalar
ovo sa kursom je tako :whatever:

sve u svemu ko zna sta psiholoski stoji iza tih 'para' tj. ta neverovatna zelja da dobije tracavih par dinara vise (zbog razlike od 0,30 u kursu)...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
znam ja jednog tako što je dramio da mu "uvaljuju skuplje" kad mu konobar doneo sok drugog proizvođača koji je 5-6 din skuplji. :shok:

štedljiv sam i trudim se da budem ekonomičan, ali ne volim cicije.
Korisnikov avatar
By HARP
Joj, znam ih dosta koji su stipse...
Korisnikov avatar
By *deni*
" Ko štedi - imaće " rekla je još davno najveća poznata estradna stipsa Lepa Brena.
I zaista je u pravu.
Pa šta mislite, zašto bogati imaju ? Zato što, umesto da troše, stvaraju i uzimaju uvek još i još.
:pare:
Korisnikov avatar
By Myself
Ja sam najgalantnija osoba na svetu. :D A ti bogatasi nikad ne uzivaju u svojoj lovi kao sto ja uzivam u svojoj.
Korisnikov avatar
By svejedno
Bio bih pametniji da sam bar malo cicija.

..

Novac mi klizi kroz prste... al' jbg, novac je da se trosi.

To mi nije moto, to mi je karakter ;)
Korisnikov avatar
By jukie
Ja jesam cicija (ne bih dao bogu štapa da ubije vraga) ali zato ni ne ulazim ni u kakve veze, pa nema ko da se buni, i samim tim nema ni problema...
Korisnikov avatar
By RED BUTTON
joj, znam jednu osobu koja je u vezi sa Bas Takvom Cicijom... i zajedno su vec....sta znam, 2 godine... ljubav bato !!!:zvezdice:
Korisnikov avatar
By BornEnchanter
Ne volim cicije. Kod mene lova, ma koliko je bilo, traje par dana i gotovo. Sta cu kad volem da zivim boemski :cigareta:
Korisnikov avatar
By Delete
Uhh, moja draga je velika stipsa kad treba potrositi novac na nesto sto moze da se izbegne, ali kad treba meni nesto da pokloni, veoma je darezljiva i ne obraca paznju na cenu. Prosto, ne voli da se rasipa novcem, uvek se opredeli za povoljniju varijantu, zarazliku od mene koja uvek izaberem neku sredinu.
Korisnikov avatar
By Marvin
Grozim se ekstrema.

Ali mislim da bi mi više smetalo da pored sebe imam rasipnika/boemčinu nego štekaru.
Korisnikov avatar
By .L O S T
nisam ni stedljiv ni cicija..................
i pomalo mi je zao tako opterecenih novcem osoba.....
mislim da XX treba da dobije jos jedno Y i postane vise musko, udari rukom u sto i kaze Koji bre kinezi vodi me u Mihajlovu, bre:qqlele:
Korisnikov avatar
By *deni*
Treba, kurac, naci neki balans, jebi ga...
Protivnik sam, recimo, rasipnistva iz pukog pomodarstva, kao kad neko kupuje " Lush " sapune i daje za parcence tog sapuna neki nerazuman iznos, samo zato sto nalazi da je to IN.
Meni mnogo lepse mirise obican bebi sapun od tog izvikanog " Lusha ".
:cigareta:
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by *deni*
Ovde dodamo još "krv ti jebem" i eto nam ga Sixto :hvala:
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Marvin
Originally posted by *deni*
Ovde dodamo još "krv ti jebem" i eto nam ga Sixto :hvala:
:lol:
Namerno sam tako napisao. Bio sam danas slucajno u nekom muskom drustvu i u razgovoru se svako malo culo : " Znas, kurac, ovo... ", pa " Znas, kurac, ono... " :lol:
Korisnikov avatar
By Marvin
Man' se ti tog muškog društva... iskvariše te načisto...:nope:
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by MinaHarker
Evo vam jedne pricice...
Osoba XX se zabavlja sa osobom XY. Osoba XX je student, zivi sa roditeljima koji pripadaju srednjoj klasi, ne radi. Osoba XY povremeno radi, takodje zivi sa roditeljima koji pripadaju srednjoj klasi.
Elem, osobu XX licno poznajem i skoro je okoncala svoju vezu sa osobom XY, i iz svega toga ispade veoma tragi-komicna pricica.
Osoba XY je jednostavno - cicija. Ne radi se o tome da nema love, nego smatra da je novac koji poseduje vredniji od novca koji poseduju drugi.
Smesna situacija 1: pred izlazak dvoje mladih jure od jedne do druge menjacnice kako bi promenili 50 evra, ali nije svejedno da li je kurs 77,90 ili 78,10
Smesna situacija 2: kada je doslo vreme za placanje jedna strana od konobara ocekuje da vrati kusur do poslednjeg dinara, jer 'ceni svoj rad'....
Mr. Cicija je novootvorene kineske prodavnice posmatrao kao idealnu daroteku za svoju dragu, te je svako malo iz istih donosio sminku i donji ves, a zatim, ukoliko njegov poklon nije koriscen, bio ljut i naduren, jer se 'potrosio'.
Kada je poceo da prebacuje lepsoj polovini zbog potrosenog novca njenih roditelja, vezi je bio kraj...

Elem, da li ste se nekada zabavljali sa cicijom? Ili ste sami cicija? Gde je granica izmedju biti cicija i biti stedljiv?
Mina dušo, ne hodaj više sa ovakvima. Vrijediš svaki potrošen dinar!
Korisnikov avatar
By leobg
Nikad nisam bio cicija, Dao sam sve od sebe. Sad nemam nista, propao sam skroz, ali ne zalim. Inace meni pare nista ne znace, vise mi znaci ljudska dobrota i dusa. Pare dodju i prodju. Ono sto ostaje su emocije, ljubav, a to parama ne moze da se kupi.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by spliff
shtedljiv jesam, cicija nisam
ne volim cicije...
Potvorđujem. :up:

Takođe ... mada sam ranije bio cicija i nije mi prijatno zbog toga. Pa tako:

- Nikada ne obraćam pažnju koji je kurs u menjačnici. Eventualno pogledam fiskalni ako mi ostane u džepu da znam koliko sam dobio parica ...

- Ranije sam znao da kupim 2 litre očajnog jeftinog soka iako sam imao para za litru kvalitetnog pod izgovorom da je i jedno i drugo sok samo je ovaj jeftiniji. Sada više ne :D

- Imao sam teoriju da su skupe stvari jednako dobre kao jeftine sa tom razlikom što imaju dodat "porez na budale".

- Kada dobijem od nekog pare srećan sam dva dana .. pa makar bilo par stotina dinara. Bukvalno.

- Ranije kada nekog izvedem na piće, uvek očekujem da se "revanšira". Sada više ne. Uvek ću imati toliko za jedno piće .. ako mi je već stalo da sa tim nekim pijem piće ... i ne brojim ko je koga koliko puta izveo :D

- Imao sam običaj da u kafićima tražim poslednju paru ... ne često, ali dešavalo se.

Možda je to zbog toga što nisam imao mesečni džeparac već sam dobijao onoliko novca koliko mi je potrebno za neki izlazak, neku kupovinu .. trenutnu situaciju. Od kada sam počeo sam da zarađujem (pre par godina) realno sagledavam troškove ali i umem da se istrošim :D Sada ne pravim greške koje sam pravio ... valjda sam sazreo ... Dakle, bio sam cicija ...

Što se tvoje situacije tiče, ja bih igrao igru koju igra ta osoba. Npr. kada uštedi 15 dinara u menjačnici objasni joj da je mogla da uštedi još 30 da je otišla u menjačnicu na samom kraju krnjače ... ali da bi je sam put do krnjače koštao više od te uštede.
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Ja bih poludeo... Ne shvatam chemu im sluze pare ako ih ne troshe? Pa zar se to gleda samo?
By Snow_Crystal
Ranije sam sve sto sam zaradila trosila ko luda a da me sad neko pita na sta samo bi rekla NEMAM POJMA...Uvek sam bila u minusima a stednja na 0.. Sadasnja curica me je dovela u red i naucila kako se stedi....

Cicija nisam niti bih se zabavljala sa takvom osobom.Sve delimo na pola i UOPSTE me ne zanima ko je kog staleza i ko koliko ima..Nisam materijalista uopste i novac ne kupuje srecu...
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Pa nisam nesto primetio da su bili cicije. A moze bit' da to nisam ni video. Inace ja sam totalni rasipnik. Pokusavao sam da se nekako ogranicim, ali mrka kapa. Zato gledam za zaradim sto vise.
Korisnikov avatar
By Zibro
umem zestoko da stedim ali uvek ima neki razlog ili neki cilj zbog koga mi vredi skupiti novac i mahom stedim na sebi .
Dokle god ne budem dovoljno "situiran" smatram da jednostavno neke stvari nisu realne za moj finansijski nivo
npr misljenja sam da je bolje podeliti novac cigancicima po ulici nego npr dati 15000 na markiranu letnju majcu i zestoko me vredja takvo ponasanje pogotovo sto se moje "lepse" polovine tice pogotovo zato sto on nikako nije u situaciji da sebi dozvoljava takve izlete .
pre neko leto je ustedeo neku crkavicu i zapeo da idemo na Santorini po sistemu on ce da plati sve a ja samo treba da idem i da budem lep
Rezultat: otisao je na letovanje sam

Cicija ? verovatno , ali mislim da je pre nego barem malo nesto u zivotu steknes preuranjeno sebi dozvoljavati takvo ponasanje tim pre sto cemo posle zajedno trpeti posledice istog .
Korisnikov avatar
By Zibro
ma sta seruckam i ja
volim ga zato sto je Dzek :lol:
a ja sam tu da se pobrinem da i pored tih njegovih egzibicija uvek imamo kinte na raspolaganju
tu je moj tajni fond ... a kada njega potrosimo tu je ona kinta koju imam sa strane za nedaj boze ...a kada i to ode e tu je onda ustedjevina za crne dane .... i takooooo :balon:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!