- 21 Nov 2012, 16:49
Da mi je ovo pitanje postavljeno pre samo godinu dana rekao bih ne. Ne zbog toga što ne volim decu ili se plašim svega što uz roditeljstvo ide, već nisam sebe video ni sa kime u porodičnoj atmosferi tog tipa. Onda je usledio period kada mi se stvorila želja da sam usvojim dete, iako sam tada bio u vezi, u kojoj ruku na srce, roditeljstvo nikada nije ni mogla da bude opcija. Ne možeš podizati dete sa detetom. Elem, kako su se stvari drastično promenile u proteklih par meseci, i kako su mi se neke želje i ciljevi iskristalisali, shvatio sam da bih u narednih 5 do 10 godina mogao da vidim sebe u gej braku sa detetom. I naravno, sa određenom osobom koja želi to isto, i koju nije strah da se otisne na to "putovanje". Razume se, nikada ne bih usvajao dete bez da imam ostvarene profesionalne ciljeve makar u toj meri da mogu finansijski da pružim potporu tom detetu, i da porodični život teče nesmetano. To se, svakako, nikada ne bi moglo desiti u Srbiji. Iskreno, drago mi je zbog toga, jer i ne želim da mi dete odrasta ovde.